2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Aşı gelmiş sanırim gebelere. Gebeler riskli gruptadır kendi isteginizle aşı olabilirsiniz falan yazıyor e nabizda randevu açılmış aşı için. Ben olmayı düşünmüyorum isteyen varsa bi kontrol etsin..

Ben de emzirirken olucam mecburen canım yoksa bizi bir yerlere almazlar heralde korkuyorum 😂
Şimdi baktım canım açılmış evet. Ben olmayı düşünüyorum eşim de dün oldu daha. Ama şu an zaten doğurmak üzereyim zor tutuyoruz içeride ogluşu 😄 O yüzden yarın gidince doktoruma soracağım. Bana da doğumdan sonra ol der gibi geliyor.

Şimdi baktım canım açılmış evet. Ben olmayı düşünüyorum eşim de dün oldu daha. Ama şu an zaten doğurmak üzereyim zor tutuyoruz içeride ogluşu 😄 O yüzden yarın gidince doktoruma soracağım. Bana da doğumdan sonra ol der gibi geliyor.
Bazı aşı olanlarda kas ağrısı ateş falan olabiliyormuş canim bence de şimdi bi de o gibi durumlar eklenmesin streslerine. Bi de onu düşünmek zorunda kalma bence☺️ inşallah vakitlice gelir bebişin 🌸
emzirirken oluruz ve minimum etki olur bebişlere ben de öyle düşünüyorum

Düzenli olması da önemliymiş ya banada aynı araliklarla olmuş gibi geldi tabi senin kadar bilgim yok. Birde Dr hareket etme deyince acaba söylemedimi dedim
Evet düzenli sayılır ama çok yüksek olmadığı için onemsememistir canım. Mesela benimki de baya yüksekti ama duzensizdi beni de o yüzden eve yolladı ☺️

Bazı aşı olanlarda kas ağrısı ateş falan olabiliyormuş canim bence de şimdi bi de o gibi durumlar eklenmesin streslerine. Bi de onu düşünmek zorunda kalma bence☺️ inşallah vakitlice gelir bebişin 🌸
emzirirken oluruz ve minimum etki olur bebişlere ben de öyle düşünüyorum
Ben de öyle düşünüyorum canım doğumu falan tetikler belki riske giremeyiz heralde. Doğumdan sonra oluruz artık. Ama doktorum ol derse olurum heralde

Ben de bebegimle kendim ilgilenmek istiyorum canım inşallah anneler çok karismazlar, haziran annelerinde baya korkunç seyler okudum bu konuda:) Hem hastalık hem de ilk bebek olunca valla benim de kimseye veresim gelmez

Bi dahaki kontrol ne zaman kuzum

Canım bana çıkmamış daha, ben emzirirken olmayı düşünüyorum
Canım valla müdahele etmeye calısıyor cevre ben izin vermedim bebegimi aldım odama gectim o uyudukca uyuyor bakımını falan herseyini düzenimi odamda kurdum öyle yapıyorum bi iki sinirlendim karısmayın diye agladıgımda oldu şimdi beni kendi halime saldılar🤣 cünkü yok sarılık oldu sekerli su içir sarımsak bagla yok göbeğine kahve dök suratını sütünle sil bebeği bize bırak söyle giydir böyle yap İnsan daralıyır her söylenenide dinlersek bebek oyuncaga dönecek

Ben uyku konusuna hiç girmeyeyim 🥴 2 ay sonra 4 yaşını bitirecek 3 4 aydır bazı geceler kesintisiz uyuyor . En zorlandığım konu uyku oldu zaten . Ama her çocuk böyle değil tabii. Benim kızımın uykusu hassas.
4 yas mı yanlış mu algılıyorum diye 3-4 kez okudum🤦🏻‍♀️

Ben kalkanda kremde koydum. Krem zaten şu zamanlar da başlamakta fayda var kalkanda ne kadar erken o kadar iyi emmeye başlayacak malum

Tansiyon çok beter birşey Allah hiç kimsenin başına vermesin hele de 2 canlıyken kendimizi değil bebeğimizi düşünüyoruz her durumda.
Yeme şeklini değiştirmişsin iyi yapmışsın. tansiyona deva bol su yanından şişeni eksik etme canım şifa bul hemen inşallah 🙏🏻 Sen güçlü anneymişsin beni şaşırttın çok endişeli panik olan birisi olsaydın o gün belkide doğurmayı tercih ederdin korkup. Bebeğin için direndin canım ❤ inşallah sağlıcakla kavuşalım hepimiz yavrumuza başka derdimiz olmasın
Aynen canım çok beter. Rabbim beterinden korusun inşallah 🤲 evet çok panik birisiyim gercekten ama başka belirti yok o yüzden dayanıcam dedim inşallah son günlerimiz sular gibi geçsin kuş gibi hafif geçsin doğumlarimiz🤲🌸😇
Bebişe olacağım gün süt sağar veririm diye düşünüyorum ben de o yüzden emzirirken:)

Bana her hafta gel dedi kuzum çarşamba sabah gideceğim 8 gün oluyor, bence de git tansiyon sorunun var bebeğin kalp atışlarını duyarsın icin rahatlar
Değil mi gideyim inşallah her şey yolundadır için rahatlar zaten benim bildiğim de her hafta canım çok sağol fikir oldu bana 🤗

masalkzz masalkzz bu çevre zaten herkesten daha iyi bilir herseyi. Sen en doğrusunu yapıyorsun, bosver. Kendin nasıl doğru biliyorsan öyle yap. İki kızım dada kimseyi istemedim, refakatçi bile yok burda. Herseyle anne ilgileniyor hastanede.

Millet çok bilmiş, uslu bebisi bile cildirtilar.

Evet bende eşim yokken tedirgin oluyorum apartmanda ölsen kimsenin ruhu duymaz zaten çıkıp bakmazlar bile bişey olsa.. Halsizim canım okula gidip geliyorum onun dışında hep yatıyorum. Okuldayken iyi hissediyorum eve gelip tansiyonumu yüksek görünce korkuyorum daha da yükseliyor kısır döngü resmen. Doktorum 14 olunca gel dedi ama kaç 14 oldu bebek hareket edince rahatlıyorum. Benim normal tansiyonum zaten böyleydi yani idrarda birşey çıkmayınca önemsemiyorum. Yoksa cuma günü doğmuştu bebeğim hemen sezeryanla yani hemen almak istiyorlar. Bende biraz daha beklesin diye düşünüyorum Allah yardımcımız olsun inşallah 🤲
Canım doktorlar bebege zarar verecek boyuta gelince alıyorlar bebegi. Bir de idrarda protein atılımı var mi diye bakmışlar ya o anlık idrar miydi yoksa 24 saatlik idrar miydi . Aslında 24 saat idrar toplayıp ona bakıyorlar. Sen yine de ihmal etme ya da tansiyon ilacını kullanmayı ihmal etme

Canım valla müdahele etmeye calısıyor cevre ben izin vermedim bebegimi aldım odama gectim o uyudukca uyuyor bakımını falan herseyini düzenimi odamda kurdum öyle yapıyorum bi iki sinirlendim karısmayın diye agladıgımda oldu şimdi beni kendi halime saldılar🤣 cünkü yok sarılık oldu sekerli su içir sarımsak bagla yok göbeğine kahve dök suratını sütünle sil bebeği bize bırak söyle giydir böyle yap İnsan daralıyır her söylenenide dinlersek bebek oyuncaga dönecek
Bu arada bebegin göbeğini hiç dert etme . Yakilma olayı da cok basit 2 saniyelik bir olaymış bebek anlamiyormus bile

Canım doktorlar bebege zarar verecek boyuta gelince alıyorlar bebegi. Bir de idrarda protein atılımı var mi diye bakmışlar ya o anlık idrar miydi yoksa 24 saatlik idrar miydi . Aslında 24 saat idrar toplayıp ona bakıyorlar. Sen yine de ihmal etme ya da tansiyon ilacını kullanmayı ihmal etme
Yok canım anlık idrar. İdrar toplayalım bile demediler. Yani direk Sezaryen dendi. Korktum bende. İlacı kullanmıyorum çünkü bebek doğunca bırakmam gerekecek sanırım oda ayrı problem. Kendi kendime biseyler yapıyorum şuan işte. Bol su içiyorum bakalım. İnşallah bişey olmadan atlatırim 🤲

Evet aşı çıkmış banada kızlar..
Bende olmayı düşünmüyorım..
Şurda doğumlarımıza ne kadar kaldı zaten..
Kaldıki yazılan ibarede ucu açık..
Yani biz size hakkı tanıdık ama gebelerde kanıtlanmş birşey yok.. İster vurul ister vurulmaya getirmişler
Bide benim tüp bebek..
Risk alamam :işsiz:

Evet aşı çıkmış banada kızlar..
Bende olmayı düşünmüyorım..
Şurda doğumlarımıza ne kadar kaldı zaten..
Kaldıki yazılan ibarede ucu açık..
Yani biz size hakkı tanıdık ama gebelerde kanıtlanmş birşey yok.. İster vurul ister vurulmaya getirmişler
Bide benim tüp bebek..
Risk alamam :işsiz:
Bana da çıkmış,1 hafta oldu Hatta çıkalı.Ama olsam da şu anda koruyuculuğu yok.2.doz 21 temmuzdan sonra yapılıyor.E dedim risk almaya değmez.Doktorumla konuştum.Emzirirken hiç problem olmaz dedi.Doğumdan sonra ilk işim aşı olmak.

Bana da çıkmış,1 hafta oldu Hatta çıkalı.Ama olsam da şu anda koruyuculuğu yok.2.doz 21 temmuzdan sonra yapılıyor.E dedim risk almaya değmez.Doktorumla konuştum.Emzirirken hiç problem olmaz dedi.Doğumdan sonra ilk işim aşı olmak.
Demi ama ya.. Zaten 2. Doz yetişmior..
O zaman doğumdan sonrayı beklerim
Emzirirken bişi olmazmı acaba ya :KK43:

Yok canım anlık idrar. İdrar toplayalım bile demediler. Yani direk Sezaryen dendi. Korktum bende. İlacı kullanmıyorum çünkü bebek doğunca bırakmam gerekecek sanırım oda ayrı problem. Kendi kendime biseyler yapıyorum şuan işte. Bol su içiyorum bakalım. İnşallah bişey olmadan atlatırim 🤲
Doğumdan sonra tansiyonunu takip ediyorsun . Benim mesela doğum sonrası normaldi tansiyonum ilacı icmene gerek yok dediler. Ama tansiyonun yüksek devam ederse tansiyon ilacı veriyorlar tabii ki. Bu da şeker gibi hamilekle çıkan şeker ve hamilelik öncesi zaten var olan şeker gibi . Hamilelik sekeri nasil hamilelik sonrası geçiyor ve tedavi gerektirmiyor tansiyon da öyle. Şu anda sen ilacını iç dr dediyse . Sonra gerek kalmazsa bırakırsın zaten. Kusura bakma ben cok şey yaşadığım için tansiyon dediler mi hele hamilelikte elim ayağım bosalıyor.

Demi ama ya.. Zaten 2. Doz yetişmior..
O zaman doğumdan sonrayı beklerim
Emzirirken bişi olmazmı acaba ya :KK43:
Doktorum çok kesin konuştu.Ol dedi Hatta.Gerçekten risk oluyor diğer türlüsü.Açıklamalarda da yazıyor.Gebelikte bir şey diyemiyorlar ama emzirirken diğer aşıların verdiği yan etkiyi verir en kötü.Hasta olup bebişten uzak kalmak ya da ona da bulaştırmak daha kötü.

Doktorum çok kesin konuştu.Ol dedi Hatta.Gerçekten risk oluyor diğer türlüsü.Açıklamalarda da yazıyor.Gebelikte bir şey diyemiyorlar ama emzirirken diğer aşıların verdiği yan etkiyi verir en kötü.Hasta olup bebişten uzak kalmak ya da ona da bulaştırmak daha kötü.
Doğru diosun cnm

masalkzz masalkzz bu çevre zaten herkesten daha iyi bilir herseyi. Sen en doğrusunu yapıyorsun, bosver. Kendin nasıl doğru biliyorsan öyle yap. İki kızım dada kimseyi istemedim, refakatçi bile yok burda. Herseyle anne ilgileniyor hastanede.

Millet çok bilmiş, uslu bebisi bile cildirtilar.
Aynen cidden herkes cok biliyor valla hiç yapmadım zaten söylediklerini ama sadece bazen psikolojik olarak yoruldum. Özellikle ilk günler herkesin memeni versen aslında emer demeleri sanki ben vermiyorum görüyorlarda veriyorum cocuk zorlanıyor hemen uguyakalıyor ac bırakırsan mecbur kalır faşanda dediler el kadar 2 günlük bebeyi ac bırakcam bide yani. Maşallah herkes eskiden kolayca emzirmiş biz yeni nesil beceriksiz cıktık heralde🤣

X