2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Öyle valla ocak ayında bi arkadaşım doğum yaptı 7.ayıda dahil hangi doktora giderse gitsin biri erkek dedi diğeri kız,kaç doktor gezdi bu sebepten.okadar kafası karıştıki bişey alıp almamakta kararsız kaldı.ilki kız olduğu için kız olursa çok bi hazırlığı olmayacaktı.en son bi doktor kesin erkek dedi ama hala tereddütlüydü.sonuç olarak oğlu oldu

Merhaba evet kesinlikle öyle anne karnında geçirdiği 1 gün bile çok değerli doğduğu zamandaki gelişimi ile içerde geçirdiği gelişimi farklı tabi.Rabbim zamanında sağlıkla versin kucağımıza inşallah her zamanda öyle söylerim bi an önce kucağımıza almak için gün sayıyoruz ama herşey vaktinde güzel.Rabbim o günleri bize sağlıkla nasip etsin inşallah sen nasılsın,oğluşun nasıl?

Canım benim bebeğim de tek arterli.İlk 16.haftada öğrendim başka bir doktorumdan.Sonra kendi doktorum da onayladı.Hatta ben fetal DNA da yaptırdım.O kadar paniklemiştim.Sana doktorumun cümlelerini yazıyorum.Benim her sene en az 3 4 tane doğumum bu şekilde oluyor.Bebek bazen düşük kilolu doğuyor ama 4 kilo doğan da oldu.Sonraki kontrollerde hep Bebek iyi çıktı .Hatta dün başka bir doktora gittim tahliller için.O da baya detaylı baktı.Söylemedi bile tek arteri.Kilosu gelişimi gayet iyi.Söylenene göre genetikmiş.İki anneden birinde varsa Bebekte de olabiliyormuş.Benim eşim de kardeşi de düşük kilolu doğmuş.Büyük iht kv de öyleydi.Tabi bilmiyordu.Mesela eşime hamileliğinde hep kola ve ekmek yemiş içmiş.Yani hiç takma.İnşallah sağlıkla doğuracağız.

İnşallah hepiniz sağlıcakla kavuşun yavrularınıza hamileyken zaman geçmiyor gibi doğunca ne kadar çabuk geçmiş diyorsunuz
Biz iyiyiz allaha şükür ilk anneliğin havasıyla çok narin büyütüyorum beyefendiyi şimdi bana kök söktürüyor pandemi çocukları da vurdu çok memnuniyetsiz ve sıkılgan oğlum var kötü huyların hepsini benden almış resmen 8 aylık oldu sürünse emeklese diye gün sayıyorum ama benim için iyi mi olur kötümü bunu bilmiyorum

Bi arkadaşım içerde geçirdiği 1 gün dışarda geçirdiği 1 haftaya eş değer dedi. Sadece kilo olarak bakmamak gerek emme refleksi, yağ dokusu, akciğer gelişimi vs. Son haftalar bebek çoğu şeye anne karnında hazırlıyor kendini ne kadar içerde kalsa o kadar iyi. Oğlumu 40 haftada doğurdum herşeyi çok rahattı kafasını bile dik tutabiliyordu, memeyi ilk alışı gözümün önünde cop cop çekmişti hemen insan sabırsızlanıyor kavuşmak için ama sabretmek lazım, Allah herkese hayırlı sağlıklı doğumlar versin

Canım bu tarz durumu bende cok duydum ama saglıkla doğuyor bebekler sıkıntı etme, bebegin su an haftasıyla uyumlu gidiyor mu
Gidiyor dedi canım sadece 1 gün 2 gün gerilik vae ondan da bisey olmaz desi organlarına baktı bazısı 1 2.gün geri o.kdr.dedi.kuzu

Sağol canım amin inşallah evet öyle oluyor nedense 3.5yaşında kızım var zaman ne çabuk geçti diyorum sanki bana bu halde gelmiş gibi geliyor bu pandemi hepimizi etkiledi kızımda çok sıkıldı huysuzlandı sürekli dışarı çıkmak istedi ama şuan evde bi şekilde vakit geçirmeyi öğrendi,dışarı çıksak ne zaman evimize gidicez diye sormaya bile başladı ev kuşu oldu resmen emeklemeside geç kalmış oğluşun gerçi çocuktan çocuğa değişiyor tabi.emekleyince durmuyor her yerde bi eli var elinin yetiştiği herşeyi çekip almaya çalışıyor hele bide yürüse peşinden koştururken helak oluyosun aman oraya çarpacak aman bi yerleri dökecek diye ama yinede her halleri çok güzel

Insallah kuzum inşallah yaaa bende istiyorum.ona et süt balıklarla beslemek ama direk bogazimdan geçmeden kusuyrm düşük kilo da olsa iyi olsunda yeğenim 2 500 doğdu haftasında smdi 2.si doğck ablamdada bebek belli bi kilodan sonea gelişmiyo yine cocuk 2500 de kaldı 3 haftadır almioms kilo normal istiodu günü gelsi sancı açılma yok haftasinda dogsada onunda kilo alamio çocuklar 2.side aynı oldu ilk 1 ay küçük çocuk zor oldu ilkindede ama sukur hemen toparliolar gelissinde organları kilo aliolar doğunca allahın izniyle rabbim zamanında hayırlısını versn

Evet öyle oluyor.benim kızım 38+5te dünyaya geldi ama sancım gelmişti öyle gittim.her bebeğin vakti farklı olabiliyor.dediğin gibi benim kızımda kafasını dik tutuyordu,emmesi falan çok kuvvetliydi.bazı bebekler anne memesini tutmakta zorlanıyor ama maşallah kızım öyle değildi.sancıyla değilde bilinçli bir şekilde sezeryan olsaydı böyle olmazdı diye düşünüyorum.arkadaşım 40.haftası doldu sancı falan bişey olmayınca doktor alalım demiş ama emzirmek için okadar uğraştılarki yok yani bebek bi türlü memeyi kavrayamadı baya arkadaşımı da zorladı.Rabbim her bebeği vaktinde sağlıkla versin inşallah

Evet ya ben de öyleydim. Kizim ilk dogdu ilk 4 gun uyumadım. Oturup bebegi izliyordum deli gibi . Sonra da kizim uyutmadi zaten beni ☺
Aynen öyle oluyor. Aman birsey olacak aman uyudum aman kalktım. Aman kustum

Cok haklısın, bende sizin gibi düşünüyorum. Hiç acele etmemek gerek. Allah korusun birsey olmasin

Ben mecbur almam gerek. İkinci kızım daha beşik yatakta yatıyor (4 yaşında). Ona alacağım mecbur oda takımı. Burda dediğim gibi dandik şeye o kadar veremem. İki sene bile dayanmaz
Bende alacağım ama büyük kızıma benimki de hala beşikte yatıyor. Dolabimiz var aslında ama ikisine küçük olur o yüzden tam takım bir oda istiyorum.

Evet bazı bebekler memeyi zor kavrıyor, ucu olmuyor, süt olmuyor vs. Bize hayırlısını dilemek kalıyor inşallah bebeğimiz ile iletişimimiz iyi olur depresyonsuz atlatırız doğum sürecini. Ben sezeryanda keyfi erken alınmaya karşıyım doktor kendine göre tarih belirlemesi veya doğumu özel güne getirmek için 37. Haftada yapmak isteyenler vs. Bebeğe haksızlık gibi geliyor.

Kesinlikle öyle ne gerek var aslında dimi.mecburi olmadıktan sonra gereksiz bence.sonra diyolarki yok sütüm gelmedi yok bebek almadı diye yakınıyorlar.

Öyle de kötü insan kızı olsa illa pembe bişey almak ister oğlu olsa mavi benim gözüm şuan hep mavilerde ama çok da maviye boyamak istemiyorum çünkü çevreden gelecek hediyelerin de çoğu mavi olacak biliyorum tek güvendiğim şey daha cinsiyetin çok belli olmayacagı aylardan itibaren bana hep erkek denmesi her muayenede doktor hep pipisi diye söyledi ama sadece ikisinde görebildim şimdi acaba kordonu olabilir mi diye kafam karıştı

Amin inşallah Allah sizin evladınıza sağlıklı hayırlı ömürler versin ben de aynı düşüncedeyim çok sabırsızız hemen doğsun sevelim koklayalım diye ama erken doğum demek risk demek küvöz demek ben daha şimdiden oğluşumla konuşurken seni dört gözle bekliyoruz ama vaktinde gel acele etme 5 buçuk sene bekledik 3-3 buçuk ay daha bekleriz annem diye konuşuyorum bu arada bebeğim tüp bebek ve 5 bucuk sene sonra hamile kaldım

Ya unisex kıyafetler de oluyo ama insanın gözü dediğin gibi kız olsa cicilibicili pembeli kurdeleli şeyleri arıyo erkek olsa papyonlu mavili cepkenli şeyleri arıyo oluyo.şimdi bana kız dediler ilk kızımın bütün kıyafetleri duruyo onları giydiririm diye hiç kıyafet bakmıyorum ama doğumda oğlum olduğunu görsem o saatten sonra illaki alışveriş yapmak zorunda kalcam.hani bebektir ilk zmnlar ablasının kıyafetini giysin yenisi alınıncaya kadar diye düşünürüm ama içime sinmez yinede

kuzum haklısın sağol yazdığın için başlarda bende öyle diodum eşime ay bi an önce gelsin sabırsızlanıyorum diodum sonra erken gelmesinin de birtakım sorunlar cikarabildigini duydum ve öyle demeyi bıraktım Vaktinde sağlıkla gelsinler

Merhaba kızlar. Dün akşamdan beri biraz sancım var. Yani tam sancı değil de sanki rahim ağzıma bi baskı var gibi, vajinama doğru zonklama şeklinde hissediyorum. Dün gece uyuyunca geçseydi bugün aklıma takılmazdı ama yine devam ediyor. Zonkluyor sanki aşağı kısımlar. Acaba kendimi çok mu yordum ayakta kaldım da rahim ağzım mı kısaldı o yüzden mi orada baskı hissediyorum. Ya da bebeğin ayakları aşağı geldi de baskı mı yapıyor acaba bilemedim. Devam ederse yarın doktoruma bir görünürüm. Randevu yok yarın için ama arar konuşurum gel derse giderim. Böyle bir baskı yaşayıp doktoruna danışan oldu mu acaba neyden kaynaklanıyor diye ?

Bende alacağım ama büyük kızıma benimki de hala beşikte yatıyor. Dolabimiz var aslında ama ikisine küçük olur o yüzden tam takım bir oda istiyorum.
Aynen cnm. Bizde aynıyız. İki kızım bir dolab kullanıyor. Zaten onuda takım almamıştım ileride güzel bir oda yaparım diyre. Yetmiyor bir dolab küçük geliyor. Mecbur almam gerek. Beşik lazım küçük bebisime, 4 yasa kadar yattı çok şükür. 2, 5 yaşına kadarda büyük kızım yattı. İnsallah şimdide küçük kizim yatacak. Sağlam çıktı, çok şükür. Eski dolabıda çocukların ona kıyafetlerini koymayi düsünpyorum.

Gidiyor dedi canım sadece 1 gün 2 gün gerilik vae ondan da bisey olmaz desi organlarına baktı bazısı 1 2.gün geri o.kdr.dedi.kuzu
O zaten her hamilelikte olabiliyor hatta1 haftaya kadar bile gerilik olabiliyor için rahat olsun canım bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…