2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Bir şey soracağım açlık kan şekerine bakarak şekerimizle ilgili bir yorum yapmak doğru olur mu
Tabii yapılabilir ama açlık kan şekeri ile gebelik şekeri farklı gebelik şekerine bakılırken glikoz yüklemesi yapılıp öyle bakılıyor ve gebelik şekeri gebelikten sonra geçebiliyor normal diyabet açlık kan şekeri ölçümü ile belirleniyor ve pek geçici olmuyor

Bir şey soracağım açlık kan şekerine bakarak şekerimizle ilgili bir yorum yapmak doğru olur mu
Hayir dogru olmaz. Gebelok sekeri tanisi icin kesinlikle seker yukleme testi yapilmali. Aclik toklul baktim kandan bakildi falan bunlar yanlis eksik bilgi. Herkese tavsiye ediyorum kesinlikle seker trstinizi olun benim ucuncu gebeligim hepsindr sekerim cikti maalesef 😩😩😩😩

Kızlar günaydın herkese hayırlı sabahlar 💕 dün gece yine bebişim hareket edecek mi acaba diye elim göbeğimde bekliyordum. Uyuyamıyorum hep bu yüzden. Neyse uykuya dalmışım. Rüyamda bebeğimi gördüm yaaaa 🥺🥰🥰🥰🥰 Allahım gerçek gibiydi. O kadar güzeldiki o duygu anlatamam.. 🤗 oturuyordum ben. bebişim 4 aylik falan yanimda ağlamadan öyle duruyordu. İyi uslu çıktı bu bebiş diyordum. Tam ellerini avuç içlerini öpecektim kızım kıskandı. İkisini de kucağıma aldım. Oyy kuzularim falan dedim. 😍 sonra eşim odaya girdi uyandım 😒

Ilk hamileliği değil ama, uzun süredir korunuyordum.
Bi doktora git adet düzensizliği de engel hamilellik için önce düzene girmesi gerek bence iyi bi doktor bul git zaten istemeye başlayan her ciftin gitmesi gerekliymiş ilk basta birsey yapmazlar tedavi gibi ama değerlerine bakılır adet düzensizliği varsa onu düzene koymak icin ilac verilir benim düzenliydi ama sonra 6 ay ara ara kanamalar oldu o düzene konuldu 1 sene uğraştım onun icin sonra düzeldi oldu gebelik

Hayir dogru olmaz. Gebelok sekeri tanisi icin kesinlikle seker yukleme testi yapilmali. Aclik toklul baktim kandan bakildi falan bunlar yanlis eksik bilgi. Herkese tavsiye ediyorum kesinlikle seker trstinizi olun benim ucuncu gebeligim hepsindr sekerim cikti maalesef 😩😩😩😩
Zaten mecbur yaptıracağım canım benimde kesin çıkar diye düşünüyorum 😔 elimden geldiğince tatlı ekmek pilav yememeye çalışıyorum şekerden dolayı ama yine de çıkma ihtimali yüksek 😟

Tatşı krizlerin gelmezse ben de uygulayacağım. Doktorum kilo konusunda baya kızmıştı en son ☹️😅
Kızlar bir de ben doppler için bir türlü randevu alamadım. Yaptırmasasam mı acaba diye düşünmüyor da değilim. Ayrıca şeker yüklemesi konusunda da tereddütlerim var. Siz yaptırcak mısınız doppler ve şeker yüklemesi?
Canım doktorum şeker yüklemesine karşı zaten bende istemiyorum o yüzden açlık ve tokluk kan şekerime bakacak

günaydın kızlarr benim kontrolüm vardı çok şükür herşey yolunca ama hiç yüzünü göremedik sırtüstü yatmıştı hiç göremedim 3 hafta öncede öyleydi eşime diyorum acaba ozamandan beri öyle mi duruyor orda :KK70: doktor nasıl rahatsa o şekilde durur dedi . ayrıntılı ultrason vakti geldi dedi inşallah oda temiz çıkar sizler yaptırdınız mı ?

sağlık ocağında tetanoz aşısı yok ya şaka gibi değil mi 20 .haftaya kadar olabilir dedi ebe bekleyelim istersen dedi yada al eczaneden diyor sözde devlet ama aşıyıda ben alıp gidicem öyle yapıcak galiba

Kızlar benle aynı haftalarda olup tetanoz olmayan var mı doktorum 20de ol dedi 20 çoktan gecti. Sağlık ocağı 23.de diyor

X