Çok şükür. Gözün aydın... Rahat bir nefes al artık.. Darısı bekleyen herkesin başına inşallah
Valla benim dış gebelik tanısını koymak için 2 şer gün arayla 5 6 defa beta bakıldı... Hatta dış gebelik tanısı ile hastaneye yattığımda 1 hafta kadar tekrar tekrar hem kan değerlerime bakıldı hem de usg bakıldı günde 2 3 kez... 1 hafta 10 günün sonunda methotrexate iğne ilk dozu yapılmıştı.. Yani öyle 2 beta değeriyle dış gebelik demediler ki üstelik benim kanamam ve ağrım vardı sürekli...Üniversite hastanesine gitmiştim o zaman. Haa bir de daha sonra ki başka bir düşüğümde beta az az yükseliyordu yine ve 3. Beta dan sonra gittiğim doktor dış gebelik acil ameliyat dedi ve o an yatış verdi bana...Kaçtım hastaneden kimseye söylemeden. Yine aynı üniversite hast. Gidip durumu anlattım. Orda da yatış verdiler takip edelim dediler.. Ve 5.günün sonunda kanamam başladı ve 1 haftada değerim sıfırlandı. Dış gebelik değil sağlıksız iç gebelikmiş. Boşu boşuna kürtaj yapıp tekrar metotreksat iğne yapacaktı özelde ki doktor bana. Yani demem o ki sıkı takipte olun. Dış gebelik şakaya gelmez...Ama her düzensiz hcg artışı da dış gebelik anlamına gelmez... Tedavide kullanılan metotreksat iğne kemoterapi ilacıdır. Ve bu iğneyi olduktan sonra en az 6 ay gebelik oluşmaması gerekir. Ve tabi ki iğne yapıldıktan sonraki en az 3 ay karaciğer enzimleri sıkı takip gerektirir.. Çünkü çok fazla yükseliyorlar. Sizin gebeliğiniz daha çok yeni. Moralinizi yüksek tutun ki bebiş strese girmesin sıkı sıkı tutunsun annesine.... Allah gönlünüze göre versin herşeyi...
Bu kişiden kişiye değişiyor galiba.. Ben oğlumda tek beta baktırdım. İlk değer 840lı bişeydi. Bundan tam 5 gün sonra 0.4mm keseyi karından görmüştük... Ama bu gebeliğimde hala doktora gidecek kadar yükselmedi beta hcg