2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Aminn insallah canim. Beni endiselendiren bi konu daha var. Yaptigim icin kendime kiziyorum ama yaptim bi kere. Elimde fazla gebelik testi vardi, yasadigim yerde hcg takibi yapilmiyor bende aklim sira haftada bir test yapip koyulastigini gördükce kendimi rahatlatiyorum test koyulasiyor diye. Bu sabahki test de 2 cizgi hemen cikti ama gecen haftaki kadar koyu degildi ve bu kafama takildi. Keske hic yapmasaydim...
Bende aynı durumdayım. Bi kere beta baktırabildim. Doktor da 2 hafta sonra gel dedi. O yüzden gebelik testi yapıyorum senin gibi. Belki senin sıvı alımıyla alakalı bi durum olabilir. Strese girme. Bişey yoktur inşallah. Ya da sıvı alımını tamamen kısıp 2 saat sonraki idrarla bak.

Çok şükür. Gözün aydın... Rahat bir nefes al artık.. Darısı bekleyen herkesin başına inşallah

Valla benim dış gebelik tanısını koymak için 2 şer gün arayla 5 6 defa beta bakıldı... Hatta dış gebelik tanısı ile hastaneye yattığımda 1 hafta kadar tekrar tekrar hem kan değerlerime bakıldı hem de usg bakıldı günde 2 3 kez... 1 hafta 10 günün sonunda methotrexate iğne ilk dozu yapılmıştı.. Yani öyle 2 beta değeriyle dış gebelik demediler ki üstelik benim kanamam ve ağrım vardı sürekli...Üniversite hastanesine gitmiştim o zaman. Haa bir de daha sonra ki başka bir düşüğümde beta az az yükseliyordu yine ve 3. Beta dan sonra gittiğim doktor dış gebelik acil ameliyat dedi ve o an yatış verdi bana...Kaçtım hastaneden kimseye söylemeden. Yine aynı üniversite hast. Gidip durumu anlattım. Orda da yatış verdiler takip edelim dediler.. Ve 5.günün sonunda kanamam başladı ve 1 haftada değerim sıfırlandı. Dış gebelik değil sağlıksız iç gebelikmiş. Boşu boşuna kürtaj yapıp tekrar metotreksat iğne yapacaktı özelde ki doktor bana. Yani demem o ki sıkı takipte olun. Dış gebelik şakaya gelmez...Ama her düzensiz hcg artışı da dış gebelik anlamına gelmez... Tedavide kullanılan metotreksat iğne kemoterapi ilacıdır. Ve bu iğneyi olduktan sonra en az 6 ay gebelik oluşmaması gerekir. Ve tabi ki iğne yapıldıktan sonraki en az 3 ay karaciğer enzimleri sıkı takip gerektirir.. Çünkü çok fazla yükseliyorlar. Sizin gebeliğiniz daha çok yeni. Moralinizi yüksek tutun ki bebiş strese girmesin sıkı sıkı tutunsun annesine.... Allah gönlünüze göre versin herşeyi...

Bu kişiden kişiye değişiyor galiba.. Ben oğlumda tek beta baktırdım. İlk değer 840lı bişeydi. Bundan tam 5 gün sonra 0.4mm keseyi karından görmüştük... Ama bu gebeliğimde hala doktora gidecek kadar yükselmedi beta hcg😂😂
İnşallah ben de görürüm keseyi bugün🥺🥺

Bende aynı durumdayım. Bi kere beta baktırabildim. Doktor da 2 hafta sonra gel dedi. O yüzden gebelik testi yapıyorum senin gibi. Belki senin sıvı alımıyla alakalı bi durum olabilir. Strese girme. Bişey yoktur inşallah. Ya da sıvı alımını tamamen kısıp 2 saat sonraki idrarla bak.
Insallah dedigin gibidir canim ama sabah yaptim testi zaten yani sivi alimiyla ilgisi olmamali diye düsünüyorum. Baska bir ihtimal de aklima gelmiyor. Yarin kadar beklemek zorundayim. Bende 2 bucuk hafta önce gitmistim cok erken oldugu icin kese görememisti...

Ben dokturun yanına girince sanki hemen cikiyorum başkası içeri girince yarım saat çıkmıyor bende mi var problem
Hatta dün gece eşim sordum doktar ne dedi diye o da birdaha tekrar etti o kadar heycanliydim
Aynı canım ben de öyle eşim de tam tersim ezberler resmen noktasına virgülüne kadar ama bazen eşimi almaya biliyorlar

Cevabın için çoook teşekkür ederim Canım. Doktoruma sordum bol bol su iç dedi. Yarın da devam ederse gel dedi. Bakalım inş birsey olmaz.
Ben de soracağım canım ne demek buradan aklınızdaki soruları cevaplandiriyoruz herkesten Allah razı olsun. inşallah birşey olmaz 🙏

Insallah dedigin gibidir canim ama sabah yaptim testi zaten yani sivi alimiyla ilgisi olmamali diye düsünüyorum. Baska bir ihtimal de aklima gelmiyor. Yarin kadar beklemek zorundayim. Bende 2 bucuk hafta önce gitmistim cok erken oldugu icin kese görememisti...
Anladım. İnşallah sıkıntı yoktur ...

Güzel ha erleri aldıkça bende sizlerle bir mutlu oluyorum sanki kendim almışım o haberleri gibi sata göre 6+4 teyim hayla randevu zamanımada çok var daha ozamana 8 hft geçmiş olcsk buyüzden haber veremiyorum ama 2 gündür çok sitrestryim hstta hamile olduğumu unutup 9 kilo köpeğimin çantasıyla baya koşturmalı panikli gün geçiriyorum hasta oldu ona üzüldüm daha çok üzücek gibi bakalım inşallah köpüşümün güzel ha erini alayım sonra randevumda da bebişimin güzel haberini aliim dua edin banada lütfen

Güzel ha erleri aldıkça bende sizlerle bir mutlu oluyorum sanki kendim almışım o haberleri gibi sata göre 6+4 teyim hayla randevu zamanımada çok var daha ozamana 8 hft geçmiş olcsk buyüzden haber veremiyorum ama 2 gündür çok sitrestryim hstta hamile olduğumu unutup 9 kilo köpeğimin çantasıyla baya koşturmalı panikli gün geçiriyorum hasta oldu ona üzüldüm daha çok üzücek gibi bakalım inşallah köpüşümün güzel ha erini alayım sonra randevumda da bebişimin güzel haberini aliim dua edin banada lütfen
Köpeğine gecmiş olsun canım, bebeğinide unutma ama 9 kg la kosman tehlikeye sokabilir dikkat et kendinede bebişinede🥰

Doktor Çarşamba gel dedi bana kalsa pztsi gidecektim🙈 ama inşallah görünür geç de olsa sağlıklı ilerlesin de🙏 peki beta kaçtır sizce
Bence 3500-5000 aralığındadır, görürsün inşallah bugün için rahatlamış olur betana da bakar. Ben covid riskinden dolayı kalp atışıyla birlikte görmek için haftaya perşembeye kadar bekleme kararı aldım.

Bence 3500-5000 aralığındadır, görürsün inşallah bugün için rahatlamış olur betana da bakar. Ben covid riskinden dolayı kalp atışıyla birlikte görmek için haftaya perşembeye kadar bekleme kararı aldım.
İnşallah canım ben de riske atmamak için geldim lekelenmem de var o yüzden aslında seninki çok mantıklı inşallah hayırlısıyla su riskli aylarimizi atlatırız 🙏

X