Canım aynı şeyler yaşadım ben de ilk ay. Aşırı süt üretimi vardı ucu yara diye emziremiyordum sadece mochiyle ya da makineyle sağıp verdim bir süre. Tam boşaltamadığım için senin gibi şişlik kızarıklık oldu. Ateşim çıktı sıtmalandım. Yani mastit oldum. Antibiyotik verdi doktor bitene kadar yine rahatlamadım ama sonra geçti. Yaptıklarımı söyleyim ama ne iyi geldi inan bilmiyorum ve evet allah düşmanımın başına vermesin çok kötüydü. Hep ağlıyordum yatmak bile acı veriyordu sağa sola dönemiyordum. Yaptıklarım ;
Sağarken ya da bebiş emerken ucu acıtmayan bir tarakla göğüs ucuna doğru masaj yaptım. Bir de elektrikli diş fırçasıyla memeye masaj yaptım emzirme danışmanının sayfasında görmüştüm bunu.
soğuk lahana yaprağı sardım. Bunun iyi geldiğini söylüyorlar içindeki bir maddeden dolayı. Zaten o kadar sıcaktı ki göğsüm lahana haşlanmış gibi oluyordu koyduktan sonra. İyi geldiğini düşünüyorum ben de. Bir de soğuk olduğu için süt üretimini de baskılıyor daha çok şişmesini engelliyor
bir de iltihap yani mastit olduğu için sıcak uygulama yapma dedi bana doktor. Elimle uca doğru da sertliği çok bastırmadan masaj yapıyordum.
Umarım en kısa sürede geçer çok iyi anlıyorum seni yaşamayan bilemez
geçmiş olsun