2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Bizimki de ilk yımruklarını emiyordu sonra parmağını keşfetti onu emmeye başlıyor , ona da sakıncalı diyorlar ,yalnız tırnaklarıyla damağını mı çizdi bilmem feryat figan ağladı bugün içimiz gitti
Umarım sizin minik sadece yumruk olarak devam eder,
Kuzenim dişler için olduğunu düşünüyor şimdiden başlarmış ,şuan damalar hafif hafif kaşınırmış daha sonra delice kaşınır diyor .

Bizimki de artık parmaklarını daha çok emiyo ama oral döneme girdikleri için yapiyolar şu anda. 4 ay itibariyle genelde diş belirtisi oluyo diye biliyorum

Bende de lansinoh poşet vardı. Bitince daha ucuz diye baby &me diye bir marka var e-bebekten almıştım ona koydum. Ama benimkinin poşet ile alakası yok sütü cözdurunce içindeki bir enzim parçalanıyormuş bu da tadını değiştiriyormuş sanırım. Şimdi ben de saydığım sütü dondurmuyorum. Buzdolabında 4 derecede 2-3 gün durabiliyor. Genellikle 2 gün için de lazım olduğunda ılıtıp veriyorum.

Bebeğinin banyo suyuna koyabilirsin. Bunu da emzirme danışmanı demişti. Peki sana lazım olmaz mi yani süresi 3 ay ila 6 ay diye biliyorum. Ek gıda döneminde falan kullanamaz mısın acaba?

Ben bugun gittim kadin doğuma. Vajinal muayene yapıyor smear testi aldı. Rahim.kalinlasmaya başlamış , bir iki aya yumurtlama olabilir dedi. Yani regl olabilirim. Bir de kan verdim genel kan testi istedim. Son günlerde aşırı eklem ağrım.vardi. Dahiliyeye gittim o da d vitamini, kalsiyum magnezyum gibi değerler için kan testi istedi. Hepsi 1 saat sürdü.

Geçmiş olsun , benimde halsizliğim falan oluyor dudaklarım çatlıyor vs bi kaç test yapsa iyi olur uzucak işimiz demek .ona göre hareket ederim , teşekkürler ...

Günaydın kızlar hamileykende fetal eco çektirip doğumdan sonra bebeğini kalp dr'una götüren var mı? Dr doğumdan 1 ay sonraki süreçte mutlaka gelinmesi gerek demişti.

Sirius777 bizimki de 3 haftadır öyle hep ağızda. Önce elini alıyordu şimdi parmaklarını ağzına sokuyor hatta bazen o kdr sokuyor ki kendi midesini bulandırıyor bnde ilk önce erkenden diş mi çıkarck demiştim dr oral gelişimi,normal demişti. Ama geceleri iki eliyle birden yüzüyle oynuyor hatta o kadar oynuyor ki kendini uyutmuyor! Ellerini tutuyorım uykuya dalsın diye o zmnda sinirleniyor şimdi de ellerle savaş veriyoruz bakalım..

Canım hamileyken değil ama 1 aylık olunca çocuk kardiyolojisine muayne olmamızı söylemişti doktorum bende söylediğinde korkmuş bişeymi var die doktorumda hayır bütün bebeklerden istiyoruz bunu demişti

Canım hamileyken değil ama 1 aylık olunca çocuk kardiyolojisine muayne olmamızı söylemişti doktorum bende söylediğinde korkmuş bişeymi var die doktorumda hayır bütün bebeklerden istiyoruz bunu demişti
Peki muayene oldunuz mu? Ben kendi dr uma sormuştum böyle böyle çağrdılar diye lafın arasında geçiştrdi ama çokta elzem görmedi.
Sizlerden götüren oldu mu merak ettm

Aynen benimkide eller uyutmuyo)

Y
Yaa bu aralar bende öyleyim dün birde baş ağrısı eklendi hepten zorlandım bir tane parol içtim vitaminlerime baktırmam lazım aksatmamam lazim inşallah iyi sonuçlar alırız cnm

Arkadaşlar da cevaplamış zaten ellerin bu dönemde ağızda olması normal, bebekler keşfediyorlar ellerini ve ek gıdaya hazırlık bir nevi, bizimki de aynı şekil sürekli yumruklarını ağzına götürüyor, çok ellememeye çalışıyorum.
Uyku sorunu ise 4.aydaki uyku gerilemesi gibi görünüyor. Bu bazı bebeklerde oluyormuş birkaç haftada geçiyormuş genelde, sanırım uyanıklık sürelerinin değişmesiyle falan alakalı, gerileme geçince eskisinden de daha iyi uyurlar deniyor

Kızlar bebekleriniz gözlerini ovuşturuyor mu benimkinin bugün çok fazla oldu ya.
Uykudan uyandı yarım saat sonra yine başladı.

Hergün mutlaka sıkıntı edecek yeni bir şeyle karşılaşıyorum.

Kızlar bebekleriniz gözlerini ovuşturuyor mu benimkinin bugün çok fazla oldu ya.
Uykudan uyandı yarım saat sonra yine başladı.

Hergün mutlaka sıkıntı edecek yeni bir şeyle karşılaşıyorum.
Benimki Bir haftadır elleriyle gözlerini ovuşturmaktan uykusunu kaçırıyor ellerini tutuyorum artık o zaman da sinirleniyor neden yapıyor çözemedim hala

Benimki Bir haftadır elleriyle gözlerini ovuşturmaktan uykusunu kaçırıyor ellerini tutuyorum artık o zaman da sinirleniyor neden yapıyor çözemedim hala
İnternete bakayım dedim yine alerji diyor ya şaka gibi.
Her baktığım şey alerjiye çıkıyor gülsem mi ağlasam mı bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…