- 29 Nisan 2020
- 298
- 159
- 37
-
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
- #33.221
Bizimki de ilk yımruklarını emiyordu sonra parmağını keşfetti onu emmeye başlıyor , ona da sakıncalı diyorlar ,yalnız tırnaklarıyla damağını mı çizdi bilmem feryat figan ağladı bugün içimiz gittiUzun süreden sonra herkese merhaba hanimlar benim bebeğim ellerini agzina sokuyo yumruk şeklinde dis belirtisi bence sizin bebrklerdede varmi bole bir durum bide gece uyumuyoruz gündüz de uyku rejimi bozuldu sizin bebislerdede aynı belirtiler varmi
Bizimki de artık parmaklarını daha çok emiyo ama oral döneme girdikleri için yapiyolar şu anda. 4 ay itibariyle genelde diş belirtisi oluyo diye biliyorumBizimki de ilk yımruklarını emiyordu sonra parmağını keşfetti onu emmeye başlıyor , ona da sakıncalı diyorlar ,yalnız tırnaklarıyla damağını mı çizdi bilmem feryat figan ağladı bugün içimiz gitti
Umarım sizin minik sadece yumruk olarak devam eder,
Kuzenim dişler için olduğunu düşünüyor şimdiden başlarmış ,şuan damalar hafif hafif kaşınırmış daha sonra delice kaşınır diyor .
Bende de lansinoh poşet vardı. Bitince daha ucuz diye baby &me diye bir marka var e-bebekten almıştım ona koydum. Ama benimkinin poşet ile alakası yok sütü cözdurunce içindeki bir enzim parçalanıyormuş bu da tadını değiştiriyormuş sanırım. Şimdi ben de saydığım sütü dondurmuyorum. Buzdolabında 4 derecede 2-3 gün durabiliyor. Genellikle 2 gün için de lazım olduğunda ılıtıp veriyorum.İlk bebegimde lansinoh sut saklama poşeti kullanmama rağmen sütlerimde buzluk tadı oluştu. Bu sefer gece 1 öğün sagdigim sütü esim bebegime veriyor ve en eski sagdigim sütlerden başlayarak veriyoruz. Mesela ocak ayı bitti, şubat ayindakileri bitirmek uzereyiz. Bir de sut saklama poşeti olarak koroplast almaya başladım, sanki daha sağlam gibi.
Bebeğinin banyo suyuna koyabilirsin. Bunu da emzirme danışmanı demişti. Peki sana lazım olmaz mi yani süresi 3 ay ila 6 ay diye biliyorum. Ek gıda döneminde falan kullanamaz mısın acaba?Aaa öyle mi
İnanamadım.bem de birkaç emzirme danışmanıyla görüştüm. onlar da pandemi dönemimde risk olduğunu söylediler paylaşmanın. Artık ya bir kanser hastasına bağışlıcam ya da kedilere vericem. Büyük çocuğum yok malesef.
Yok cnm tazeyken ben de baktım kızım da baktı. Normal şekerli süt gibiydi tadı.Tazeyken de tadı öyle mi acaba buzluktq durduğundan mı öyle olmuş ki
Ben bugun gittim kadin doğuma. Vajinal muayene yapıyor smear testi aldı. Rahim.kalinlasmaya başlamış , bir iki aya yumurtlama olabilir dedi. Yani regl olabilirim. Bir de kan verdim genel kan testi istedim. Son günlerde aşırı eklem ağrım.vardi. Dahiliyeye gittim o da d vitamini, kalsiyum magnezyum gibi değerler için kan testi istedi. Hepsi 1 saat sürdü.Valla aklıma geldi de korunduğumuz için sanmıyorum .haftaya randevu aldım bakalım hormonal heralde.iki ay sonra kadın doğuma gittin mi hastahanede ne kadar vakit geçiyor canım ona göre bebeğimi yanıma alıcan ya da kayınvalideme bırakayım diyorum Kısa sürüyorsa .test falan yapıyorlar mı diye.
Geçmiş olsun , benimde halsizliğim falan oluyor dudaklarım çatlıyor vs bi kaç test yapsa iyi olur uzucak işimiz demek .ona göre hareket ederim , teşekkürlerBen bugun gittim kadin doğuma. Vajinal muayene yapıyor smear testi aldı. Rahim.kalinlasmaya başlamış , bir iki aya yumurtlama olabilir dedi. Yani regl olabilirim. Bir de kan verdim genel kan testi istedim. Son günlerde aşırı eklem ağrım.vardi. Dahiliyeye gittim o da d vitamini, kalsiyum magnezyum gibi değerler için kan testi istedi. Hepsi 1 saat sürdü.
Canım hamileyken değil ama 1 aylık olunca çocuk kardiyolojisine muayne olmamızı söylemişti doktorum bende söylediğinde korkmuş bişeymi var die doktorumda hayır bütün bebeklerden istiyoruz bunu demiştiGünaydın kızlar hamileykende fetal eco çektirip doğumdan sonra bebeğini kalp dr'una götüren var mı? Dr doğumdan 1 ay sonraki süreçte mutlaka gelinmesi gerek demişti.
Sirius777 bizimki de 3 haftadır öyle hep ağızda. Önce elini alıyordu şimdi parmaklarını ağzına sokuyor hatta bazen o kdr sokuyor ki kendi midesini bulandırıyor bnde ilk önce erkenden diş mi çıkarck demiştim dr oral gelişimi,normal demişti. Ama geceleri iki eliyle birden yüzüyle oynuyor hatta o kadar oynuyor ki kendini uyutmuyor! Ellerini tutuyorım uykuya dalsın diye o zmnda sinirleniyor şimdi de ellerle savaş veriyoruz bakalım..
Peki muayene oldunuz mu? Ben kendi dr uma sormuştum böyle böyle çağrdılar diye lafın arasında geçiştrdi ama çokta elzem görmedi.Canım hamileyken değil ama 1 aylık olunca çocuk kardiyolojisine muayne olmamızı söylemişti doktorum bende söylediğinde korkmuş bişeymi var die doktorumda hayır bütün bebeklerden istiyoruz bunu demişti
Ben götürmedim hiç öyle bişey diyen olmadı.Peki muayene oldunuz mu? Ben kendi dr uma sormuştum böyle böyle çağrdılar diye lafın arasında geçiştrdi ama çokta elzem görmedi.
Sizlerden götüren oldu mu merak ettm
Bize de hiç söylenmedi. Söyleseler giderdik kesinBen götürmedim hiç öyle bişey diyen olmadı.
Bize de hiç söylenmedi. Söyleseler giderdik kesin
Benim oğlum 21 ocak doğumlu bu dönemlerde dis kasintilari basliyo diye hatırlıyorum ben ama yinede sorayım dedim erken başlamış bizim bidiklarda heralde))Bizde de var ne yazık ki.senin bebiş kaç haftalık canım.4 Aydan sonra olmuyor muydu diş sanki
Aynen benimkide eller uyutmuyo)Günaydın kızlar hamileykende fetal eco çektirip doğumdan sonra bebeğini kalp dr'una götüren var mı? Dr doğumdan 1 ay sonraki süreçte mutlaka gelinmesi gerek demişti.
Sirius777 bizimki de 3 haftadır öyle hep ağızda. Önce elini alıyordu şimdi parmaklarını ağzına sokuyor hatta bazen o kdr sokuyor ki kendi midesini bulandırıyor bnde ilk önce erkenden diş mi çıkarck demiştim dr oral gelişimi,normal demişti. Ama geceleri iki eliyle birden yüzüyle oynuyor hatta o kadar oynuyor ki kendini uyutmuyor! Ellerini tutuyorım uykuya dalsın diye o zmnda sinirleniyor şimdi de ellerle savaş veriyoruz bakalım..
Yaa bu aralar bende öyleyim dün birde baş ağrısı eklendi hepten zorlandım bir tane parol içtim vitaminlerime baktırmam lazım aksatmamam lazim inşallah iyi sonuçlar alırız cnmBen bugun gittim kadin doğuma. Vajinal muayene yapıyor smear testi aldı. Rahim.kalinlasmaya başlamış , bir iki aya yumurtlama olabilir dedi. Yani regl olabilirim. Bir de kan verdim genel kan testi istedim. Son günlerde aşırı eklem ağrım.vardi. Dahiliyeye gittim o da d vitamini, kalsiyum magnezyum gibi değerler için kan testi istedi. Hepsi 1 saat sürdü.
Arkadaşlar da cevaplamış zaten ellerin bu dönemde ağızda olması normal, bebekler keşfediyorlar ellerini ve ek gıdaya hazırlık bir nevi, bizimki de aynı şekil sürekli yumruklarını ağzına götürüyor, çok ellememeye çalışıyorum.Uzun süreden sonra herkese merhaba hanimlar benim bebeğim ellerini agzina sokuyo yumruk şeklinde dis belirtisi bence sizin bebrklerdede varmi bole bir durum bide gece uyumuyoruz gündüz de uyku rejimi bozuldu sizin bebislerdede aynı belirtiler varmi
Benimki Bir haftadır elleriyle gözlerini ovuşturmaktan uykusunu kaçırıyorKızlar bebekleriniz gözlerini ovuşturuyor mu benimkinin bugün çok fazla oldu ya.
Uykudan uyandı yarım saat sonra yine başladı.
Hergün mutlaka sıkıntı edecek yeni bir şeyle karşılaşıyorum.
İnternete bakayım dedim yine alerji diyor ya şaka gibi.Benimki Bir haftadır elleriyle gözlerini ovuşturmaktan uykusunu kaçırıyorellerini tutuyorum artık o zaman da sinirleniyor neden yapıyor çözemedim hala