- 22 Ekim 2015
- 1.361
- 1.622
-
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
- #32.681
Birde 5-9 arası bence çok 7de bi şekerleme yaptırıyorum en geç saat 8de uyandırıyorumPeki akşam dokuzda uyuduktan sonra alt değiştiriyor musun. Bakalım bugün senin dediğini yaptım, uyanmazsa yeni uyuttum başında bekliyorum. Beşten beri cok uyutmamaya çalıştım, ona rağmen tavşan uykusunda uyumuyor bi türlü. Mesajı tamamlayamadan geri uyandı bak . İnanılmaz derecede el emiyor ya. Uykuda bile kaşınıyor diş etleri uyanıyor,bizi de uyandırıyor. Şap sup emiyor. Sizin de öyle mi kızlar ya
Gözünüz aydın bizde nisan başı inşallah hangi yöntemi yaptırdınız lazer kesim eski tip filan diye ayrılıyormuş galibaSelam kızlar.biz bugün sünnet oldukk çok şükür.10 dk bile sürmedi.çok şükür iyiyiz.
Evet ayrılıyor.bizim doktor eski tip yapıyor.doktordan doktora değişiyor sanırım.ilk çocuğumu da aynı doktora yaptırmştım.bebeğim sadece dikiş kısmında ve ilk iğne yapılırken ağladı.diğer kısımlarda ağlamadıGözünüz aydın bizde nisan başı inşallah hangi yöntemi yaptırdınız lazer kesim eski tip filan diye ayrılıyormuş galiba
Evet bu hatayı ilk cocugum da yaptim, bir memeyi tam.biturmeden diger memeye geçiyordum.o zamanlar sosyal medya kullanmıyordum. Bu kadar emzirme danışmanı falan da yoktu. Bilmiyordum hiç... Zaten tek memeyi ancak.emerdi. Sol memeyi emmeye emmeye orayi kuruttu. Ilk 3 ay ayda 800 gr-1 kg arası almıştı. 4-5-6. aylarda ise ayda 500 gram almıştı. Doktor mama başlayalım demişti ancak.biberonu ve mamayı reddetti. Çocuğun iştahsız olduğu o zamandan beliymiş. Sonra ek gida doneminde aşırı zorlandim. Yani diyeceğim o ki bebek kendi sütünü kendi belirliyor, tabi anneden kaynaklı bazı durumlar istisnadır.600 gram sanırım sınır; ama sütün yaramaması veya yağlı olmaması durumuna ben inanmıyorum pek. Sonuçta vücudumuz bebeğin ihtiyacına göre üretiyor. Ama şey olabilir belki emerken göğsünüzü tam bitiremiyordur öyle olunca son sütü alamıyordur
Bu dönemde ellerini keşfediyolarmış o yüzden emiyolarmış sürekli. Ben de tekrar kundak yapmaya başlamıştım ama kundağın içinden de elini zorla ağzına götürmeye çalıştığı için vazgeçtim artık yapmaktan.Peki akşam dokuzda uyuduktan sonra alt değiştiriyor musun. Bakalım bugün senin dediğini yaptım, uyanmazsa yeni uyuttum başında bekliyorum. Beşten beri cok uyutmamaya çalıştım, ona rağmen tavşan uykusunda uyumuyor bi türlü. Mesajı tamamlayamadan geri uyandı bak . İnanılmaz derecede el emiyor ya. Uykuda bile kaşınıyor diş etleri uyanıyor,bizi de uyandırıyor. Şap sup emiyor. Sizin de öyle mi kızlar ya
Yağlı olmasi durumu var canm ya hatta bi yerde okumustim kuru yemis falan kalitesini arttiriyo..600 gram sanırım sınır; ama sütün yaramaması veya yağlı olmaması durumuna ben inanmıyorum pek. Sonuçta vücudumuz bebeğin ihtiyacına göre üretiyor. Ama şey olabilir belki emerken göğsünüzü tam bitiremiyordur öyle olunca son sütü alamıyordur
Canm fitilin iki çeşidi var üstünde R Harfi olan uyusturuyo cocuklari uyku yapiyo doktor demisti bana ve bunu cok onermiyiruz demisti geneldeKızlar bişey sorcam.daha önce bebeğinde fitil kullanıp derin uyku hali yapan var mı aranızda?
Evet ne zaman fitil versem çok güzel uyurKızlar bişey sorcam.daha önce bebeğinde fitil kullanıp derin uyku hali yapan var mı aranızda?
Canım ben mama ilk.baslarda vermistim üzerinde yazıyordu haftasına ya da ayına göre verilecek miktar. 2 aylık bir bebek en çok 160 ml. en az da 90 ml içiyor diye biliyorum yek öğünde.Kızlar bana bi yardımcı olur musunuz lütfen özellikle meme+mama ile beslenenlerşimdi kızlar benim sütüm çok yok elimden geleni yaptım ama yok 3 saatte 1 30 Cc anca çıkıyor .ben de tabi oğlum doyamadığı için mama da veriyorum ya kaç cc vereceğimi şaşırdım hipp marka kullanıyorum siz nasıl yapıyorsunuz
Canim kac kilo doğdu bebiş? Bildiğim kadarıyla, ilk 6 ayda doğum kilosunu ikiye katlaması yeterli...Kızlar bugün 2. Ay aşımızı olduk 1 ayda 600 gr almış 4100 gr olmuş sizce nasıl kilo alimi bana az geldi. Sütüm var ama demekki yağlı değil
Canim ben de meme ve mama gidiyorum. Emziriyorum gun içinde sütüm oldukca, bir de geceleri emziriyorum hep. Aptamil şişede sıvı süt ile takviye yapıyorum. Ben 90 cc yapıyorum, bazen bitiriyor, bazen kaliyor. Genelde de 2 saatte acikmaya basliyor zaten. Pek bir duzen tutturamadim..Kızlar bana bi yardımcı olur musunuz lütfen özellikle meme+mama ile beslenenlerşimdi kızlar benim sütüm çok yok elimden geleni yaptım ama yok 3 saatte 1 30 Cc anca çıkıyor .ben de tabi oğlum doyamadığı için mama da veriyorum ya kaç cc vereceğimi şaşırdım hipp marka kullanıyorum siz nasıl yapıyorsunuz
Algıları açıldı, son 1 haftada cok farketti benimiki de. Isikli, sesli kuklali donencesi var. Onunla cok zaman geçiriyor.Kızlar bebeklerinizin etrafa dikkatleri arttı mı ?
Bi fırt memeden çekiyor 2 saat etrafa bakıyor
Düzgün emdiği yok
Doktor artık eskisi kadar kilo almasını bekleme 500-600 gr alsa yeter dedi.
benim sutum var ama aksam 1 kez mama veriyorum 90 ccKızlar bana bi yardımcı olur musunuz lütfen özellikle meme+mama ile beslenenlerşimdi kızlar benim sütüm çok yok elimden geleni yaptım ama yok 3 saatte 1 30 Cc anca çıkıyor .ben de tabi oğlum doyamadığı için mama da veriyorum ya kaç cc vereceğimi şaşırdım hipp marka kullanıyorum siz nasıl yapıyorsunuz
Sen de ben gibisin benim de düzenin yok beceren anneler mesaj atsa ne iyi olurCanim ben de meme ve mama gidiyorum. Emziriyorum gun içinde sütüm oldukca, bir de geceleri emziriyorum hep. Aptamil şişede sıvı süt ile takviye yapıyorum. Ben 90 cc yapıyorum, bazen bitiriyor, bazen kaliyor. Genelde de 2 saatte acikmaya basliyor zaten. Pek bir duzen tutturamadim..
Benim de uçtaki yaralarım iyileşti çok şükür ama hala hiç acı duymuyorum diyemem. O kahverengi kısımdaki acılar bence kurulduktan oluyor. Ben mustelanın kremini kullanıyordum onun için o baya iyi geliyordu sen de göğüs için uygun bi nemlendirici sürsen iyi gelebilir.Kızlar merhaba, bir süredir giremedim bebişle yoğun geçen günleden. Sizlerin göğüs yaraları acımalar devam ediyor mu benim devam ediyor hala ya. Uç kısmı değil de artık o kahverengi halka kısmında sanki damar ezilmesi gibi ağrılı acılarım oluyor. Bir de kızımda çok yoğun geniz doluluğu var sürekli fizyolojikle temizlemem gerekiyor. Bi yandan da sık kullanımda sıkıntı olur mu endişeleniyorum serum suyu için.
Canım benim kızımda da hırıltı hep var, burnunu temizlesem de var. Doktora sordum, zamanla atacak onu normal dedi. Burun temizliğini sordum, eskiden anneler burun mu temizliyordu sanki dediKızlar merhaba, bir süredir giremedim bebişle yoğun geçen günleden. Sizlerin göğüs yaraları acımalar devam ediyor mu benim devam ediyor hala ya. Uç kısmı değil de artık o kahverengi halka kısmında sanki damar ezilmesi gibi ağrılı acılarım oluyor. Bir de kızımda çok yoğun geniz doluluğu var sürekli fizyolojikle temizlemem gerekiyor. Bi yandan da sık kullanımda sıkıntı olur mu endişeleniyorum serum suyu için.