- 23 Ağustos 2019
- 1.129
- 2.197
- 83
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #30.221
Benimde öyleydi düzeldi canımSelam kızlar benim akıntım sarı renge döndü ama baya sarı beyaz sarı filan değil bu normal mi yoksa enfeksiyon belirtisi mi sizde durumlar ne
Bize verebileceğin taktikler var mıKızlar bugün bir emzirme hemşiresi ile görüştüm. Uzun zamandır göğüs yarıklarımdan emzirirken çok acıdığından yakınıyodum. Doğru tutturamadığım için oluyormuş hep bu kadar derin yarıklara rağmen orda doğru tutturunca hiç acımadı sevinçten ağlayacaktım. Gerçi hala ben tam tutturamıyorum ama deniyorum en azından. Gördüm ki o yaralar ve acı kader değilmiş.
Memeyi makas şeklinde değil de kavrama şeklinde tutup kahverengi kısımi tam ağzına almasını sagla canımBize verebileceğin taktikler var mıbenimde çok acıyor
Aynen diğerinden de 40 çıktı ve doktor 3 saatte bir 80 cc yeterli dedi. Bebek dayanamazsa 2 saatte bir de emzirebilirsiniz dediValla bence iyi diğerinden de 40 çıksa al sana 80
İnşallah makineden daha fazla miktar emebiliyorsa çok iyiÇok yanlış bebek her zaman sağma makinesinden daha fazla emer bebeği emzirmeden önce tartıp sonra emzirip tekrar tarttırması gerekiyor ki gerçek sonucu görsün
Ne güzel. Ben de hastaneme sorsyım var mı emzirme hemşiresi. Benimki de inatla hep ucunu tutuyoBirebir görüştüm gazi üniversitesinin emzirme destek ünitesi varmış orda bir hemşire var sağolsun çok çok ilgilendi bizle yine görüşelim takip edelim dedi. Diğer özel ücretli olanlar hep bi itici geliyordu böyle doğal bişey için para vermeyi hiç istemiyodum çok şükür bu hemşire çıktı karşımıza.
Sonucu yazarsın canımMaşallah canım maşallah bol bol sütün olur inşallah bende birazdan bi sağmayı deneyim bakalım benimki ne kadar çıkıcak die
İnşallah daha da uzun süre emer minnoşlarİnşallah canım yaa en azından bi 6 ay emse o bile iyi yanii
Göğsü c şeklinde dört parmak altta bir parmak üstte olacak şekilde tutup alttan bebeğin çenesine değdirip ağzını açtırmaya çalışıp en büyük açtığı anda bebeğin başını kolumuzla memeye doğru itiyomuşuz. Ben de hala tam beceremiyorum ama zamanla olur inşallah.Bize verebileceğin taktikler var mıbenimde çok acıyor
Benim 50. günüm ve resmen yarık içerisinden emzirmeye çalışıyorum ağlayarak hala.. bir ara biraz daha iyiydi şimdi yine çok kötü beceremiyorum şu emzirme olayını ve mama takviyesi de hiç yapmadığım için iyileşmeye vakti yok yarıkların.. iyileşse belki bir daha çatlamayacak bu kadarGöğsü c şeklinde dört parmak altta bir parmak üstte olacak şekilde tutup alttan bebeğin çenesine değdirip ağzını açtırmaya çalışıp en büyük açtığı anda bebeğin başını kolumuzla memeye doğru itiyomuşuz. Ben de hala tam beceremiyorum ama zamanla olur inşallah.şurdaki yanlış tutuş yüzünden acıyor yara oluyormuş.
Şu video da faydalı
Ben 10 gün sonra fln hiç acım kalmadı diye hatırlıyorum. Ya da meme uçlarının acısından da hissetmemiş olabilirimKızlar 32 günlük olduk ama hala sezaryen dikişlerim cok acıyor oturup kalkarken ve bazen aniden ağrı giriyor hala benim gibi olan var mı
Ayy benmkide gunde 4-5 defa yapiyo kakasini. Kaka yapmasa da ağızdan atiyo cok kusuyo nasil kilo alcak bilemiyomMerak etmeyin bizimkide öyle 6 veya 7 gunde bir yapıyor. Anne sütü alanlarda normalmiş. Önemli olan günlük çiş sayısı
Benim bebe prematüre 36+2 de 2750 doğdu tam 1kg aldı ilk ay 3750 oldu. İlk 15 gün günde bir kere 30cc mama vermiştim sonra kestim sadece anne sütü şimdilik.Kizlar bebekleriniz bir ayda ne kadar kilo aldılar?
Evet malesef pratikte zor biraz da yapısal durumlar etkiliyor bizim mesela bebeğin alt çenesi geride biraz o yüzden daha sıkıntılı oluyormuş. Ben de akşamdan beri memeyi tuttur bıraktır iyice beter ettim. Krem olarak sudo krem önerdi ama onun içinde çinko olduğu için emzirmeden önce ılık suyla iyice yıka sonra sütünü sür dedi. Üstüne de plastik kalkanlardan tak dedi.Benim 50. günüm ve resmen yarık içerisinden emzirmeye çalışıyorum ağlayarak hala.. bir ara biraz daha iyiydi şimdi yine çok kötü beceremiyorum şu emzirme olayını ve mama takviyesi de hiç yapmadığım için iyileşmeye vakti yok yarıkların.. iyileşse belki bir daha çatlamayacak bu kadarkrem vs bişi önerdi mi çatlaklar için ? Doğru tutuş teoride kolay ama pratikte beceremiyorum malesef
Bizimkinin de alt çenesi geride o yüzden olabilir demek kiEvet malesef pratikte zor biraz da yapısal durumlar etkiliyor bizim mesela bebeğin alt çenesi geride biraz o yüzden daha sıkıntılı oluyormuş. Ben de akşamdan beri memeyi tuttur bıraktır iyice beter ettim. Krem olarak sudo krem önerdi ama onun içinde çinko olduğu için emzirmeden önce ılık suyla iyice yıka sonra sütünü sür dedi. Üstüne de plastik kalkanlardan tak dedi.
Maşallah çok iyi...sabahlari dereotlu omlet yapıp yiyorum. Arada da devamlı incir, kayısı, cevizli sucuk, hurma...rezene çayı...tahinli pekmez...bol su... benim de sol meme çok acıdığı için ordan bazı öğünlerde emzirmedim ama sağdım sütü. Yine de sol meme biraz azaldı sanki. Tekrar sol memeye ağırlık verdim ilk onu emziriyorum. Dün 2 haftalık olduk sağlık ocağında gittik doğum kilosunu yakalamış bizimki de. Daha bir haftadır doğru dürüst emiyor 2 memeyi de. Zaten 4 günlükken sütüm geldi. Önceden tek meme ile uykuya dalıyordu ben de sağıyordum memede kalan süt olursa. Yavaş yavaş 2 memeyi de emmeyi başarıyorlar sanırım.Kızlar sağ göğsümden sağma ile 40 cc çıkmıştı sol göğsümden de 40 cc çıktı. Doktoruma yazdım. Yeterli miktar dedi. Anne sütü ile devam edelim beslemeye dedizaten dediğiniz gibi bebek sağma makinesinden daha çok çekme gücüne sahipse daha da çok emiyordur zaten. Ben her beslemede tek memeden emziriyordum sanırım o yüzden doymuyordu. İki memeden emzirsem doyacak yavrum
Gayret canım düzelecek ... Her emzirmede zeytinyağı sür nemli bırak zamanla iyileşecekBenim 50. günüm ve resmen yarık içerisinden emzirmeye çalışıyorum ağlayarak hala.. bir ara biraz daha iyiydi şimdi yine çok kötü beceremiyorum şu emzirme olayını ve mama takviyesi de hiç yapmadığım için iyileşmeye vakti yok yarıkların.. iyileşse belki bir daha çatlamayacak bu kadarkrem vs bişi önerdi mi çatlaklar için ? Doğru tutuş teoride kolay ama pratikte beceremiyorum malesef
Canm benmkide 20 aylik bir haftadir bizide perisan etti biseye yok desek hemen gidip uzanip agliyo hiçbirşekilde sakinlesmiyo kolumuza alip sakinlestirmeye calissak daha kötü bagirip cagiriyo bizi dövmeye calisiyo agladiginda kendi kendine susmasini bekliyoz artk cok huysuz olmus.Günaydın kızlar. Oğlum, kardesi dogdugundan beri huy değistirdi. Kendini surekli dişlanmiş hissediyor ki cook dikkatliyiz hepimiz. Öncesinde hazirladik da.. gecen bir uzmana daniştim, dediklerini de yaptim ama yok. Kardesini oksuyor, opuyor (bazen ses etmem, bazen kırmadan, opme bebekler hassas olur, sadece okşa derim), ama bize cok tepkili. Yemek yesin istemez, tuvalete gitmek istemez, gece uyumak istemez, sabah uyanmak istemez. Gel birlikte arabayla biraz gezelim anne oglu derim, ben evden cikmak istemem der. Evde surekli gürultu, patirti. Uyaracak olursak babasina bana vurur. Isırır.. pişman etti resmen beni başka çocuk doğurduğuma
Napacam ben böyle?
Evet bizim de alt çene ve dudak geride gibi. Bir de meme sütten ıslanınca ağzı kayıyor ona sinirleniyor. Ben bir ağız mendiliyle hem çenesini hem de meme ucunu kuruluyorum hafifçe. O zaman tutuyor tekrarBizimkinin de alt çenesi geride o yüzden olabilir demek kiya memeyi düzgün tutamayınca bıraktırırken de dediğin gibi daha çok tahriş oluyor bırakmak istemiyor eziyor iyice
BenmKızlar gerçekten artık kafayı yeme derecesine geldim.Bebeğim bu akşamdan beri uyumuyo ve ağlıyo sürekli memede durmak istiyo belki doymamıştır die mama verdim ve hala aranıyo napçağımı şaşırdım arts
Benim yumusak olan gogsumde daha cok sut oluyoBizde yarın 20 günlük olucaz daha küçükler yoruluyorlar sanırım benim göğüslerim yumuşak oluyor emince ilk zamanlar gibi değil tabi ama yinede süt geliyor hissediyorum.
Geceleri kalk yat çok yorucu oluyor tabi yanıma alışmasını istemiyorum oyuzden kendi yatağında yatırıyorum. Yanımda yatsa kesin mışıl mışıl uyur
Cnm yarani sicak tut kendinide agriyabiyi geliyo yorma kendiniKızlar 32 günlük olduk ama hala sezaryen dikişlerim cok acıyor oturup kalkarken ve bazen aniden ağrı giriyor hala benim gibi olan var mı
Benim de dün kontrolum vardı dr da. Hâlâ kanama oluyor. 2hafta oldu doğum olalı. Daha kanama gelir dedi. Sağ kasığımda ağrı var benim de 3 gündür.Cnm yarani sicak tut kendinide agriyabiyi geliyo yorma kendini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?