Biz görüştüğüm emzirme hemşiresinin demesiyle biraz radikal bir karar alıp ucu, emziği, biberonu falan birden bıraktık. Bana memeyi her beslemeden önce zorlamadan teklif etmemi söyledi, onu da yaparken mesela sağ tarafı emecekse sol elle bebeğin başını, sağ elle de c şeklinde kendi göğsünüzü tutup memeyi inceltiyorsunuz, böylece daha rahat ağzına alabiliyor bebek. İlk önce silikona alıştığı için kesinlikle mukavemet oluyor. Peki bunları bırakmışken neyle besleyeceğim derseniz de parmakla besleme ve EDS-emzirme destek sistemi önerdi, sütü sağıp ilk eds ile vermeye çalıştım ordan aldığı kadar aldı, sonrasında memeyi almadığı zaman sağdığım sütü şırınga ile ağzına damlattım bu arada ağzına parmağımızı da sokuyoruz ki onu da emerek alsın. Ben galiba şanslıydım denemeye başladığım günün gecesinde göğsümü almayı başardı. İlk günler hep çığlık kıyamet emdi ama emdi. Şimdi çok çok daha kolay elhamdülillah. Hem emdiğini bu şekilde daha iyi anlıyorum, hem emzirmeden önce sonra bi sürü şeyle uğraşmam gerekmiyor. Sadece bu yöntemi uygularsanız ve emmeye başlarsa başta yeteri kadar emdiğinden emin olun, biz ilk günlerdeki mukavemetten dolayı yüz küsür gram kilo kaybettik, tabi benim bebeğim de çok küçüktü muhtemelen kasları daha çok gelişmemişti, sizinki uçla bile bir kilo aldıysa sizde bu çok sorun olmayabilir.