2021 Nisan Anneleri

Bende irmikle yapiyorum bir seyler.
Duzenli degil bizimde oglumda bir suru sey yapardim ben Gnsel ya bu kizcagiz arada cok kayniyor.
2 ler öyle.Ama daha sağlıklı bir ilişki bence.1lere tamamen onlara fokuslanarak bisiler yaptik.Ben kizimada bireysel zamam ayiriyorum abi okuldayken sende ayiriyorsndr.Oglumda o asiri ilginin zorlugunu cekiyorum.Tabi kizimada ilgi veriyorum,ihmal etmiyorum,her sekilde yanindaym ama o 1.cocuktaki asirilk yok.Bence daha ii.😅

2 ler öyle.Ama daha sağlıklı bir ilişki bence.1lere tamamen onlara fokuslanarak bisiler yaptik.Ben kizimada bireysel zamam ayiriyorum abi okuldayken sende ayiriyorsndr.Oglumda o asiri ilginin zorlugunu cekiyorum.Tabi kizimada ilgi veriyorum,ihmal etmiyorum,her sekilde yanindaym ama o 1.cocuktaki asirilk yok.Bence daha ii.😅
Ay yok kesinlikle o aşırılık yok.
Neler yapardım ya ne kadar bunaltmisim zavalliyi🤭
Simdi yemis mi yememis mi ne yemis😆
Tabii ya evdeyiz bir de suan ikisine de zaman ayiriyorum ayri ayri.
Buarada kontrole gittik gecen hafta hastaydi 8500 kiloydu 1 haftada 100 gram almis 8600 olmus ama bu gecen haftanin disinda kilo almamis.
Abisinden dolayi bu ayı hasta gecirdi hastanede yattik normal dedi.
Abisi uzun zamandir okula gidemiyor.buarada suan var olan viruse tekrar yakalanmasin cok ilac kullandi dedi bu ayin sonuna dogru dedi.

Bizede sünnet icin 1 yasini doldurunca gelin dedi büyük oglumun sünnetini yapan doktor. Hayirlisi ama 7 yas cok fazla degilmi ya :KK43: ben cocuklarin o günü hatirlamamalari taraftariyim. Büyük oglumda 17 aylikken sünnet oldu ve hic hatirlamiyor. Sünnet dügünlerini ilerde yaptigimizda sadece sünnet ile ilgili o güzel anilari hatirlamalarini istiyorum.
Aynen bende hatirlamamalari taraftariyim 2haftalikken yaptirdik 3 4 gun en fazla 1hafta zorluk oluyor sana kendiliginden iyilesti 😊

Merhaba, bizdede durum ayni canim. Hem havalar gripler hastaliklar hemde dis cikarmalar valla insan sasiriyor artik :KK43:
Aynen gercekten kis boyle mahfediyor sukur pisigimiz gecti diş yuzunden ust dusimizin bir tanesi cikti ama alt komple kabarmis yerleri belirlenmis ust diste az kaldi cikicak ama gercekte cok zormuş 😞

Hanımlar şimdi bi konu hakkında düşüncelerinizi rica edicem. Biliyorsunuz oğlum alerjik ve bazı besinler alerji yaptığından tadım dönemi yavaş ilerledi hep. Şuan da böyle ek gıda aman aman bişe yemez zaten. Bi iki kaşık alır bırakırdı. Dün beni şaşırtacak şekilde biraz fazla yedi o kadar. Zaten hastalık da araya girdi hep iştahı gitti. Şimdi ben yine yeni bi besin deneteceğim zaman 3 gün kuralıyla ilerliylorum. Dün akşam bana dendi ki sen çok geç kalmışsın. Bunun tadım dönemi geçti artık en fazla bi ay olur tadım bunun günde şu kadar yemesi lazım bilmem ne. Aşırı sinirlerim bozuldu. Çok şükür kilosu iyi anne sütü alıyo ve yetiyor. Yani Ek gıdaya geçince çocuk artık onla mı doymalı yoksa asıl anne sütüyle mi ? Ben yerse veriyorum yemezse asla zorlamıyorum. Anne sütü gibi bi nimet varken anlamıyorum bu kadar anne sütünü geriye atıp ek gıdayı öne çıkarmayı. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Bence verirken yine sen 3gun kurali en kotu 2gun yap neolur olmaz alerjik bir bebek sonucta ek gida olayi benimkide yemiyor 3 5 kasik anca anne sutule besleniyor iyi mi kotu mu bende bilmiyorum kilosuda iyi bakalim ne olacak

Ayy masallah masallah gayet iyi kilosu saglikli olsunlar onemli olan o.
Benimki poposunun uzerinde gidiyor ama bugunlerde emekli pozisyonunu da aliyor fakat geri geri gidiyor.
Tutunup kalkiyor.
Artık kilo almiyor bir sey yemiyor benimkide.
Maşallah kuzuma bizimki tembel galiba. Dedikleirnin hiçbirini yapmıyor. Sıkıntı yoktur ya değil mi diğer bebeklerde durumlar ne acaba

Ya biz bunları konusuyoruz tuzlu vermeyelim sekerli vermeyelim ay sunu verelim acaba bir seyleri mi var....
Gecenlerde kizim cok hasta oldu burun mukozasi cok sismis dedi doktorlar akıntı coktu bende cekiyordum tikandikca zarar mi verdim acaba diye agla agla perisan oldum..
Simdi haberlere bakiyorum biz gozunun icine bakarken insanlar neler yapiyor cocuklarina ya bunlar insan olamaz..
Nasıl kıyılır nasil yapilir aklim almiyor son zamanlardaki bu haberler resmen psikolojimi altust etti.
Bakmaya doyamiyorum cocuklarima insan nasil kiyar.😔
Tek istedikleri sey sevgi😢
Aynen valla ya. Allahim böyle pisliklerin cocuklari olmasin, evlat hasretiyle yanan birsürü insan var insan üzülüyor. Bende cocuklarimin gözünün icine bakiyorum bakmalara doyamiyorum, günde belki 100 kere cocuklarima sarilip öpüyorum sariliyorum, cok sevdigimi söylüyorum sükrediyorum nasip oldu evlatlarim var diye. Allah tüm evlatlara meleklere uzun güzel bir ömür versin.

Günaydın hanımlar,

Ben sizlerle başlamadım yola fakat sonradan keşfettim, takip ettim, tecrübelerinizi okudum yararlandım. Arada bir yazdım buraya cevapladınız hemen çok sağ olun sizlerden çok şey öğrendim yeni ve tecrübesiz bir anne olarak. Hala okuyorum yazdıklarınızı ve benim de naçizane tavsiyem ufak şeyler için kendinizi yipratmayin, üzmeyin :)

Kızım 2 hafta önce açık kalp ameliyatı oldu, oradaki diğer vakalara göre basit bir sorunu vardı ve ameliyatı başarıyla atlattı çok şükür ama bir de bana sorun... 1 gün ana yoğun bakımda, 2 gün de ara yoğun bakımda kaldı. Ara yoğun bakimdayken yanındaydım hep (öyle bir uygulama varmış: durumu çok ciddi değilse yine yoğun bakımda fakat annesi yanında kalıp bakımında yardımcı oluyormuş) Allahım! O 2 gün 2 sene gibiydi! Kızım inliyor, ağlıyor, gözlerimin içine bakıyor sanki "beni bu duruma neden soktunuz" der gibi. Kucağıma alamıyorum her yerinde kablolar teller... Çok zor günler geçirdim, çok yıprandım ama şükürler olsun ki kızım çok çabuk toparladı. Oradaki diğer çocukları gördükçe içim parçalandı, resmen kendi cocuguma sevinemedim taburcu olurken. Hala orada olanlar için dua ediyorum bebeklerin, çocukların bu acıları yaşaması gerçekten çok çok yakıyor insanın canını.

Kızım ameliyattan önce emeklemeye başlamıştı fakat şu an yüzüstü durması çok sakıncalı olduğu için sadece yatıyor ve oturuyor 2-3 ay geriden gelecek malesef bu konularda ama ben yine de takmıyorum çünkü sağlığı herşeyden önemli. Kilosu zaten çok gerideydi hastalığından dolayı persentilde %4-5te kalıyordu, ameliyattan sonra iyice zayıfladı ama olsun zaman geçtikçe toparlayacak yeter ki sağlığı yerinde olsun.

Yani demem o ki inşallah yavrularimiz hiç hasta olmaz, olsa da küçük bir soğuk algınlığı olsun tek sorun halledilir üzmeyin kendinizi. Çaresiz dert vermesin Rabb'im, diğer herşey halledilir Allah'ın izniyle. Kendinizi yıpratmayın, bol bol sarılın yavrularınıza öpün koklayın kıymetini bilin geçen zamanın :)
Ah yavrum minnacik bedeniyle cok erken baslamis ameliyata offf bian senin yerine koydum kendimi 😔 cok cokkk gecmis olsun. Bundan sonraki hayati cok ama cokk güzel olur insallah🙏

Aynen valla ya. Allahim böyle pisliklerin cocuklari olmasin, evlat hasretiyle yanan birsürü insan var insan üzülüyor. Bende cocuklarimin gözünün icine bakiyorum bakmalara doyamiyorum, günde belki 100 kere cocuklarima sarilip öpüyorum sariliyorum, cok sevdigimi söylüyorum sükrediyorum nasip oldu evlatlarim var diye. Allah tüm evlatlara meleklere uzun güzel bir ömür versin.
Amin canım😔

Kızlar size bisi sorucam.Bebegim ayaktayken bacaklaro tam duz degil simdi basmaya ve adima basladi sanki dahada yamuk gelio gozume.Oglumda da sanki boyleydi ama cok zaman gcti dumduz mu sizin bebislerin bacaklari basinca dumduz mu duruyor?
Canim benim kücük oglumun bacaklarida öyle babaya cekmis futbolcu bacagi yamuk olurmus ya 😄 büyük oglumun ilk bastan beri düzdü hala öyle anasina ceekmis.

Maşallah kuzuma bizimki tembel galiba. Dedikleirnin hiçbirini yapmıyor. Sıkıntı yoktur ya değil mi diğer bebeklerde durumlar ne acaba
Canım desteksiz oturuyor mu?
Benim kızımda 2 hafta öncesine kadar sadece desteksiz oturuyordu.
Bir ara sirtustunden yuzustune donmustu sonra oturmaya baslayinc dönme isini 2 ay tamamen birakti hic donmedi.
Surunmedi.
Ust kat komsum cocuk doktoru ona soyledim sagolsun geldi baktı oturmaya baslamis poposunun uzerinde gidiyor surunmesi gerekmiyor dedi.
Sonra 2 hafta once aniden donmeye basladı hareketlendi ama tutunup kalkiyordu buarada sadece dönmeyi tamamen birakmisti.
Simdide iste emeklemeye calisiyor.
Ya sanirim desteksiz oturma önemliymis.
Ama hepsinin gelisimi cok farkli.

Evet başka doktorla görüşmeye karar verdik biz de sünnet için, dediğiniz gibi travma yaşatmaya gerek yok 😔 bir de eşim anlayacak yaşta olursa gönlünü hoş etmek için düğün yapmak zorunda kalırız diye geç olsun istemiyor o da bir bakış açısı 🤣🤣🤣
Yaaa esin uyaniklik yapiyo 🤭 Ben esimle anlasma yaptim, büyük oglum 3 yasinda 2 sene önce sünnet oldu. Simdi kücükte 1 yasinda sünnet olacak ve ilerde biri 10 digeri 7 yasindayken ikisine güzel büyük bir sünnet dügünü yapmak istiyorum. Sünnet ile ilgili eglenceli mutlu seyler hatirlasinlar diye insallah Allah kismet eder.

Hanımlar şimdi bi konu hakkında düşüncelerinizi rica edicem. Biliyorsunuz oğlum alerjik ve bazı besinler alerji yaptığından tadım dönemi yavaş ilerledi hep. Şuan da böyle ek gıda aman aman bişe yemez zaten. Bi iki kaşık alır bırakırdı. Dün beni şaşırtacak şekilde biraz fazla yedi o kadar. Zaten hastalık da araya girdi hep iştahı gitti. Şimdi ben yine yeni bi besin deneteceğim zaman 3 gün kuralıyla ilerliylorum. Dün akşam bana dendi ki sen çok geç kalmışsın. Bunun tadım dönemi geçti artık en fazla bi ay olur tadım bunun günde şu kadar yemesi lazım bilmem ne. Aşırı sinirlerim bozuldu. Çok şükür kilosu iyi anne sütü alıyo ve yetiyor. Yani Ek gıdaya geçince çocuk artık onla mı doymalı yoksa asıl anne sütüyle mi ? Ben yerse veriyorum yemezse asla zorlamıyorum. Anne sütü gibi bi nimet varken anlamıyorum bu kadar anne sütünü geriye atıp ek gıdayı öne çıkarmayı. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Valla ben hickimseyi umursamiyorum 3 yasindaki oglumu bile hala emziriyorum cünkü anne sütünün mucizevi etkisini ve tüm hayatindaki saglik problemlerinin önüne gectigini biliyorum. Büyük oglum uyumadan önce iciyor ama bebegimi neredeyse her 3 saatte 1 hala emziriyorum, sadece hep beraber kahvaltiya veya aksam yemeginde bizimle yiyor, yemedigi zaman sadece süt ve yogur yedigi yada tadimlik oldugu cok oluyo. Hic kimseye bakma bebegini dinle ikinizin huzuruna bak. Kiloda aliyormus yani daha ne. Millet konusmak icin konusup sagliksiz cocuklar yetistirip bide seni begenmiyo 😡

Ay yok kesinlikle o aşırılık yok.
Neler yapardım ya ne kadar bunaltmisim zavalliyi🤭
Simdi yemis mi yememis mi ne yemis😆
Tabii ya evdeyiz bir de suan ikisine de zaman ayiriyorum ayri ayri.
Buarada kontrole gittik gecen hafta hastaydi 8500 kiloydu 1 haftada 100 gram almis 8600 olmus ama bu gecen haftanin disinda kilo almamis.
Abisinden dolayi bu ayı hasta gecirdi hastanede yattik normal dedi.
Abisi uzun zamandir okula gidemiyor.buarada suan var olan viruse tekrar yakalanmasin cok ilac kullandi dedi bu ayin sonuna dogru dedi.
1 haftada 100 iyi bence artik ne zmandir bnmki aylik 400 500 aliyor

Valla ben hickimseyi umursamiyorum 3 yasindaki oglumu bile hala emziriyorum cünkü anne sütünün mucizevi etkisini ve tüm hayatindaki saglik problemlerinin önüne gectigini biliyorum. Büyük oglum uyumadan önce iciyor ama bebegimi neredeyse her 3 saatte 1 hala emziriyorum, sadece hep beraber kahvaltiya veya aksam yemeginde bizimle yiyor, yemedigi zaman sadece süt ve yogur yedigi yada tadimlik oldugu cok oluyo. Hic kimseye bakma bebegini dinle ikinizin huzuruna bak. Kiloda aliyormus yani daha ne. Millet konusmak icin konusup sagliksiz cocuklar yetistirip bide seni begenmiyo 😡
Maşallah 😍 sanki öocuga anne sütü verdiğim için beni suçlıcaktı öyle bi yaklaşım😄 ama şimdi sizler sayesinde bilinçlendim bidaha konusu gelsin vercem cevabınıı.

Bence verirken yine sen 3gun kurali en kotu 2gun yap neolur olmaz alerjik bir bebek sonucta ek gida olayi benimkide yemiyor 3 5 kasik anca anne sutule besleniyor iyi mi kotu mu bende bilmiyorum kilosuda iyi bakalim ne olacak
Yapıyorum canım. O başkasını örnek veriyor onunda bebeği alerjik herşeyi veriyormuş nar bile veriyor diyor. Banane ben kendi bebeğimden mesulum alerji olsugunda neler çektiğimi bi ben biliyorum
Bir kere yaptim 2 isitik aldi atti normal yumusak oluyor korkma panikte yapma kendileri yutamicak gibi olursa öğürüp cikiyor
Ayy ne bilim boğazında kalır felan diye korkuyorum

X