• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Her gun 1 kez yapmasi gerekmez ki bu ayda neden boyle bir sey soruyor anlamadim. Bize hic sormuyor, hatta benim kiz 5 gun kaka yapmadi doktora yazdim anne sutu alirken cok normal mudahale etmemize gerek yok dedi. 7. Gunde artik cok ikiniyor bir fitil mi onerseniz diyince eczaneden su fitili al dedi. Her bebegin bunyesi farkli bizim ki artik 3 4 gunde bir yapiyor ama baya cok yapiyor biriktiriyor icinde nedense🤔
Son bir haftaya kadar bizimkide hergun 2 kez yapiyordu bir haftadir 2 gunde bir yapmaya basladi dahada acarmi arayi bilmiyorum artik🙄 Devamli zeytinyagli yemek yiyorum bagirsaklari yumusatiyor bebegede gecer sutyen diye ama metabolizmalari duzene girmeye calisiyor artik sanirim buyuyorlar nasil olsa hep ayni duzende kalmaz.

Ağzına sokmuyor da devamlı gazi var gibi karnına çekti durdu gece boyunca. Elleriyle de hep kulaklarına vurarak yüzüne götürdü durdu. 2 gecedir böyle acaba kulağı mi ağrıdi diyorum ama ağlama falan yok. Bir de isilik olmuştu daha çok kaşımak ister gibi hareket ediyordu. Acaba kaşınıyor mu diyorum. Isilık biraz azalmis bakalim duzelecek mi. Önceden de hareket ediyordu ama bu kadar aşırı değildi ya anlamadım bir şey çözemiyorum derdini 😔
Kulağına vurması diş yüzünden de oluyomuş

O zaman alsam mi acaba yine cumartesi gunu gidicez bizde kontrole sorucam bakalim doktora 🤔 bir de 4. Ay asilari icin asm e haber veriyor muyuz, 2. Ayda haber vermistik ya belirli gunlerde geliyordu asilar simdi de oyle mi acaba? Pazartesi de devletin yaptigi asilar var
Aşı kartına tarih yazıyorlar bize her seferinde bu tarihte şu aşı için geleceksiniz diye. Biz ekstra bir haber vermiyoruz o tarihte gidip yaptırıyoruz.

Kizlar sizinde bebekler gece uykusunda çok tepınıyor mu. Iki gecedir aaşırı tepiniyor benimki. Ayaklarını karnına doğru çekiyor kollarıyla gerinleşiyor devamlı. Bir rahatsizligi mi var diye düşünüyorum ama ağlamıyor mizirdanmiyor sadece tepiniyor. Haliyle tepinince de daha sık uyanıyor
Tepiniyor sagina soluna donuyor ama uyanmiyor tek sefer uyaniyor oda sabah 5 civari onuda iniltisini duyup uyaniyorum aglamiyorda ben kalktim diye bir bakiyorum ters donmus kafayi kaldirmis baykus gibi bana bakiyor ☺ emzirince uyuyor yine.

Merhaba herkese biz 4.aya gireli olmayan uyku düzenimiz tamamen bozuldu çoğu zaman memede veya sallanarak uyuyan bebeğim dün uyumadı bu şekilde emzirip yatağına bıraktığım gibi ağladı saat başı ağlayarak ne zormuş bu ataklar uykusuzluktan ölüyorum

Çok teşekkür ederim bugün hemen aldırıyorum eşime. 😍 Kaşık biberonla işkence olmaya başladı hepsi dışarı akıyor.
Screenshot_20210902_132520_com.android.chrome.jpg

ASm sizi arayıp söylemiyor mu? Bize SMS geliyor aşınız var diye biz de gidiyoruz. Verem aşısı galiba dediğin, her zaman bulunmuyor haber veririz demişlerdi 2. Ayda.
Çok korkuyorum aşılardan sonra iyice huysuzlanacak diye 😬

2. Ayda ben yazdim whatsaapdan hemsireye sonra o beni aradi😁 bizde sizi ariycaktik ama daha gun var diye aramadik diye ben aceleci davranmisim😁 bu sefer aramadi da yazmadi da ama ben aklimdayken yaziyim simdi😍

Bende cok korkuyordum atesi cikarsa naparim diye de atesi cikmamisti biraz huysuzdu ama bugunlerde olan huysuzlugundan daha iyiydi bir de gunduz baya uyumustu o gun 😁

Aşı kartına tarih yazıyorlar bize her seferinde bu tarihte şu aşı için geleceksiniz diye. Biz ekstra bir haber vermiyoruz o tarihte gidip yaptırıyoruz.

2. Ay asisi gibiyse dedim haber veriyim bosuna goturmiyim cocugu, bize de 6 eylul yazmis

Son bir haftaya kadar bizimkide hergun 2 kez yapiyordu bir haftadir 2 gunde bir yapmaya basladi dahada acarmi arayi bilmiyorum artik🙄 Devamli zeytinyagli yemek yiyorum bagirsaklari yumusatiyor bebegede gecer sutyen diye ama metabolizmalari duzene girmeye calisiyor artik sanirim buyuyorlar nasil olsa hep ayni duzende kalmaz.

Evet evet 3 4 gunden sonra yapamayinca kokuyorda gazi ya inanilmaz gercekten 😁 sut iciyorsun sen nasil boyle kokuyor diye hayrete dusuyorum

Delirtiyor Delirtiyor umaycim bizim emzirme rutini şöyle ki, her uykudan uyanisinda önce emziriyorum, bu bazen 2 dk oluyor bazen 5 dk. İki uyku arasındaki saat gündüz doğru düzgün uyumadigi için 2 buçuk 3 saatleri buluyor, o zaman uyutmadan önce bı daha emziriyorum ama çok az emiyor. Gece de genelde sabaha kadar 3 kez uyanıyor, yine uyandığında emziriyorum, en iştahlı ve nispeten uzun(10 dk kesintisiz mesela) emdiği zaman o zaman.

Haenur Haenur bizim de kakası mukuslu. Yaklaşık 3 hafta olacak sanırım. Çok çok aşırı değil ama mesela iki kakadan birinde mukus var. Süt ürünlerini kesmedim. Zaten bı peynir yiyorum, bı de arada yemeklerde yogurt. Bunun dışında başka yediğim sütlü bişey de yok.

Son düzenleme:
Sizin bebişler gece normal aralıklarla uyanıyormuş benimki de öyleydi şimdilerde saatte 1 uyanıyor ya, neden böyle yapıyor

Gündüz yatırdığında farklı bi yerde gece de farklı bi ambiansta yatırabilirsin. Ben şöyle yapıyorum gece vakti geliyor koridor ışığını açıyorum loş ışık oluyor yatak odama sonra artık sallayarak uyuttuğum için sallıyorum yatağına bırakıyorum uyanırsa iki sallıyorum öyle uyuyor. Bu aralar meme emiyor öyle uykusu geliyor bırakıyorum sallamadan ama uykuları kötü. Sabahları yani öğlen falan da tekrar kendi yatak odama geçiyorum sallıyorum yatağıma koyuyorum kendi yatağına koymuyorum gündüz orda uyumuyor çünkü. Ama bundan önce 2-3 aylıkken falan oturma odasında sallar orda uyuturdum tv kapalı bi şekilde. Gece yine aynı sistemle uyuturdum. 2 aylıkken falandı sanırım gecegündüz ayrımı yapmaları
Ben de gündüzleri oturma odasında ana kucağında uyutuyorum perdeyi falan da kapatmam gündüz olduğunu anlasın diye. Gece kendi yatağında koridorun ışığı açık uyuyor. Bi de gündüz maksimum 45 dk uyur daha fazla uyumaz ama gece şükür 3 saate yakın uyur ıkırdanır emziririm tekrar devam eder uykuları açısından bakınca gece uykusu olduğunun farkında gibi geliyor ama totosu bu olayın farkında değil

Back