• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar şu ara emzirmeyle ilgili sıkıntı olduğunu biliyorum ama normalde kaç saatte bir emziriyorsunuz? Bizim kız hala gündüz 2 saatte bir emiyor. Doktorlar artık gündüz 3-4 saatte bir gece ise 6-7 saat emmeden durabileceklerini söylüyor. Gece 6 saati bulduğumuz oluyor ama gündüz hala sık. Ben bir türlü açamadım o arayı. Uyumayıp huysuzlanınca meme istiyor. 😕 emdikçe de kaka yapıyor. dün 4 kez kaka yaptı. O da uyumasını engelliyor. Bir kısır döngüye girdik resmen. Probiyotiklerden fayda görmedik. Daha çok rahatsız etti. Ben de alerjisi var diye yoğurt vs yemiyorum. Bol bol etrafı yalıyor inşallah ordan alıyordur 😅😅 alerji Profu buldum burda, ona götürmeyi düşünüyorum. Kaka tahlilinde enfeksiyon çıkmadı, kanlı olmasının sebebi yüksek ihtimalle alerji diye düşünüyorum ama Bir daha kan olmadı. Pff çok zor bu işler. Biz ne olduğunu çözene kadar çocuk büyüyecek.

Bizim gunduzleri 2 saati bile bulmuyor saatte bir emiyor ama cok kisa sureli bir emme. Bende kakasini yapsa diye gozunun icine bakiyorum😔

Biz biogaia kullanıyoruz ilk ayından beri onu kullanıyormuydunuz yoksa başka bi probiyotik mi verecek
Ben ilk 3 ay kullanmadım çünkü kakası normaldi, gazını kendi kendine çıkarırdı. 3. Aydan sonra maflora başlamıştık ama şimdi değiştirdik maxbiotic verdi. Bunda hem probiyotik hem de prebiyotik varmış.

Ben ilk 3 ay kullanmadım çünkü kakası normaldi, gazını kendi kendine çıkarırdı. 3. Aydan sonra maflora başlamıştık ama şimdi değiştirdik maxbiotic verdi. Bunda hem probiyotik hem de prebiyotik varmış.
Anladım canım, bizim gaz problemide 2 aydır yok çok şükür. Sağlık bakanlığının yazısını okudum diş Çıkarma döneminde artsn salya yüzünden ağız kenarında döküntü olabilir yazıyor. Gece uykuları da kötüleşebilir diyor. Hatta ishal bile olurmuş bebekler eğer şuan arttıysa kaka miktarı buna bağlı olabilir. Su verebilrisiniz demiş ishalle sıvı kaybı olduğu için. Dün su içiyordum kerem bir bsktı suya böyle ağzını açtı. Bende üç kaşık su verdim valla boğazımda kaldı. Ki yuttu da suyu. Mesela mama istemediğinde yutmuyor geri kusuyor. Demekki suya ihtiyacı vardı

Kızlar artık bebişler insanların yüzüne dokunma, sevme aşamasına geçmiş. Bir iki haftadır bizimki de yapıyor. ona yaklaştığımda hemen yanaklarımı okşuyor iki eliyle tutuyor acayip mest oluyorum, tüm derdim sıkıntım gidiyor. 🥰🥰 iyi ki doğurmuşuz 🥲
Benimki tokat atıyor ama olsun, iyi ki doğurmuşum :D

Gündüz sık emmek istiyor huysuzlanınca emziriyorum uyumadığı zamanlar 2 saatte 1 emiyor. Uyursa 3 saati buluyor.aynı şekilde gece emmeden 5-6 saat duruyor. Emdikçe kaka durumu bizde de var uyumasını engelliyor özellikle akşamları.
Bizim bebişler çok benziyor zaten. Sizin doktor ne diyor peki?

Ben şey duydum burun sıvılarını da yuttuklarından kakada mukus olarak da görülebilirmiş
Evet onu da duydum ama her kakada olunca ne bileyim anlamadım. Bizim akraba da geldi. 2 çocuğunu doğurdu diyor anne sutu alan bebeğin kakasi böyle olur sen çok abartıyorsun diyor bilemedim valla canım ya

bizimkide elini oyuncakları ağzına götürüp duruyor ağız çevresi isilik sürekli, ama egzama gibide. Ama ben beslenme düzenimi değiştirmedim ki alerji olsa en baştan olurdu diye düşünüyorum
En azından gaita testi falan yaptiricam bakalım salı günü götürücem doktora. Bizimki isilikmis dune göre azaldı pütürler

Kızlar şu ara emzirmeyle ilgili sıkıntı olduğunu biliyorum ama normalde kaç saatte bir emziriyorsunuz? Bizim kız hala gündüz 2 saatte bir emiyor. Doktorlar artık gündüz 3-4 saatte bir gece ise 6-7 saat emmeden durabileceklerini söylüyor. Gece 6 saati bulduğumuz oluyor ama gündüz hala sık. Ben bir türlü açamadım o arayı. Uyumayıp huysuzlanınca meme istiyor. 😕 emdikçe de kaka yapıyor. dün 4 kez kaka yaptı. O da uyumasını engelliyor. Bir kısır döngüye girdik resmen. Probiyotiklerden fayda görmedik. Daha çok rahatsız etti. Ben de alerjisi var diye yoğurt vs yemiyorum. Bol bol etrafı yalıyor inşallah ordan alıyordur 😅😅 alerji Profu buldum burda, ona götürmeyi düşünüyorum. Kaka tahlilinde enfeksiyon çıkmadı, kanlı olmasının sebebi yüksek ihtimalle alerji diye düşünüyorum ama Bir daha kan olmadı. Pff çok zor bu işler. Biz ne olduğunu çözene kadar çocuk büyüyecek.
Benimki de öyle emme konusunda açamadık arayı gündüz 1.5 2 saaate gece 2 2.5 saatte bir kalkiyor valla

Canım senin bebiş galiba atıştırma yapıyor. Sık emen bebeklerde olurmuş. Tamamen acıkmadan meme istiyor biraz mideyi bastırıp 1 -2 saat sonra tekrar istiyorlarmış. Bizim şu an düzen falan kalmadı ama normalinde 3 saat geçiyordu. O zaman tam doya doya emiyordu ve her şey daha düzenliydi, emzirme - oyun - uyku şeklindeydi. Sonra ne olduysa kendisi yine 1 -2 saate düşürmüştü, uyumadan önce de emmek istiyordu ama biraz emip bırakıyordu. Ben o nasıl isterse öyle devam ettim ama sonra düzen iyice kaçtı. Memeye bi döndürebilirsem bu kez kendim düzen oluşturup ona alıştırmayı düşünüyorum.
Bu arada kakada bi daha kan olmama durumu senin yaptığın diyet işe yarıyor anlamına geliyor o zaman.
Emmeyi sadece açken yapmıyor sıkıntımız o 😄 kaka yapacağı zaman da emiyor ya da uykusu gelip bir türlü dalamayınca. Canı sıkılınca vs. Dudak tiryakisi bizimki🤣
İnşallah işe yarıyordur boş yere diyet yapıyor olmak istemiyorum. Besinsiz kalmasın yavrum.

Delirtiyor Delirtiyor @mavii33 günde 4 kez kaka yapınca sulu mu oluyor yoksa daha kıvamlı mı? Bizim de şu an 3 4 kez yapıyor ve normale göre daha sulu. Doktor kesinlikle probiyotiğe devam etmen gerekiyor dedi.
Normal her zamanki gibi bi farkı olmuyor. Baya dolu dolu yapıyor. Ben 2 şişe biogaia attım. Belki yanlış yaptım bilmiyorum ama ne zaman versem daha huzursuz oldu gibi geliyor. 😕

Kızlar ağız çevresi böyle

Eklentiler

• E3289E97-725F-4A92-A573-2F1688982344.jpeg
    E3289E97-725F-4A92-A573-2F1688982344.jpeg
    85,8 KB · Görüntüleme: 43
Bizim de ilk ay çok güzeldi kendisi alttan çıkarıyordu gazını. Hiç zorlanmıyordu. Kakası da normaldi. Sonra mukus oldu. Biogaia ya başlattı doktor o zaman ağlamaya başladı gaz sorunu oldu. Bıraktık. Yine rahatlamıştı bu sefer kilo alımı az oldu çok kaka yapıyor ondan alamıyor herhalde dedik yine probiyotik başladık yine gaz derdi başladı. 😢 şaştım kaldım. Kendi haline bırakmak lazım sanırım ya fazla mı oynuyoruz bu çocuklarla? Ben probiyotik gaz damlası vs hiç kullanmadım diyor ablam. Gaz damlası veriyorum şimdi ama inşallah bağırsak tembelliği yapmaz.

Evet doktor da öyle söyledi bize. Bağırsaklar düzensiz çalışıyormuş, probiyotikle düzene sokacakmışız. İnşallah iyi gelir.
Günde 3, 4 kez kaka yapması peki kg alımına engel teşkil eder mi sizce kizlar var mi bu konu ile ilgili bilginiz teacher26 teacher26
Benim kizim doğduğundan beri 3 den aşağı yapmamistir hic bir gun. Daha ben bu aya kadar kakasiz bez degistirmiyordum.

Back