2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben cok normal dogum istedim yapmadığım egzersiz kalmadi ancak bebek iri, vücudun musait degil dedi doktorum. Sezeryan oldum o sebeple ama zor geçmedi benim operasyon sonrasi. Ilk gun hemen kalktim ve kendi isimi kendim gormeye başladım. Süt olmasi icin cok fazla su içtim dogum sonrasi haliyle sürekli wc ihtiyaci oldu. Yataktan kalk, wc ye yuru otur kalk hep buna borclu oldugumu düşünüyorum hizli toparlanmamin. Aktif olmak gerekiyor ameliyat oldum psikolojisi ile yatarsan toparlanma sureci de uzuyor. Surekli yavas yavas da olsa yurumek lazim.

Diger taraftan kesi yerine de dikkat ederek bebegi emzirmeye calismak kucaga almak vs de zor. Şöyle guzel bir tutamiyorsun sakınmaktan. Cok icimde kaldı ten tene temas hic yapamadim kızımla hastanede oldugumuz 2 gun icerisinde.

Imkan varsa normal dogum olmalı bence, adi ustunde normali o çünkü. Vucut zaten napcagini biliyor ve ona hazir oluyor diye düşünüyorum. Sıkıntılı durumlarda sezeryan düşünülmeli. Ben sezeryana karar verdigimizde cok üzülmüştüm agladim hatta bit miktar ama oyle ya da boyle uzun bir yoldan sonra bebeginize kavuşacaksınız ve önemli olan da bu. Sağlıkla gelsin inşallah
Coookkkk tesekkur ederimmm guzel dilekleriniz ve mesajınız icin

Merhaba ben ağustos annelerinden geliyorum :) sizlerden özel bi konuda fikir almak istiyorum... benim 1 hafta içinde normal doğum mu yoksa sezeryan mı olmam gerektiğine dair karar vermem gerekiyor doktorum bana bıraktı... Ancak bu ilk gebeliğim ve doğum konusunda hiçbir tecrübem ve bilgim yok... Siz ne önerirsiniz ve doğum sürecinde ve sonrasında ne takım sorunlar yaşadınız... Özellikle merak ettiğim normal doğum sonrasında genital bölgede bir takım sorunlar yaşanabiliyormuş misal bollaşma ya da his kaybı vb. gerçekten de öyle mi yoksa orası kendini eskisi gibi topluyor mu ?
Merhaba. Ben hem normal,hem de sezeryan doğum yaptım. İki çocuğum var.
Diğer arkadaşın dediği gibi adı üstünde normal. İlk dogumumda çok güzeldi herşey.
Ama ikinci de mecbur kalınca doğum sonrası anladım ki diğerinin adı demek o yüzden normalmiş. Bu işi asla kendi adıma tercih meselesi bile yapmazdım. Yapanlara da ufaktan şaşırmıyor değilim. Hayırlı doğumlar. Vajina olayına da katilmiyorum. Bende olmamisti.

Yani yanlış anlaşılmak istemem ama sırf his kaybı yada bollaşma ihtimaline göre doğum yöntemini seçmezdim. Bebek için hangisi iyi olacaksa onu tercih ederdim.
Insan her ihtimali göz önünde tutmalı diye düşünüyorumm çünkü doğum sonrası arası bozulan çok çift var yığınla konu mevcut bu forumda haliyle korkuyorum ben de😞

Merhaba. Ben hem normal,hem de sezeryan doğum yaptım. İki çocuğum var.
Diğer arkadaşın dediği gibi adı üstünde normal. İlk dogumumda çok güzeldi herşey.
Ama ikinci de mecbur kalınca doğum sonrası anladım ki diğerinin adı demek o yüzden normalmiş. Bu işi asla kendi adıma tercih meselesi bile yapmazdım. Yapanlara da ufaktan şaşırmıyor değilim. Hayırlı doğumlar. Vajina olayına da katilmiyorum. Bende olmamisti.
Çok sağolunnn içimi rahatlattınız hep korkuyordum normal doğumdan ama sanki istemeye başladimmm🥰

Çok sağolunnn içimi rahatlattınız hep korkuyordum normal doğumdan ama sanki istemeye başladimmm🥰
Rica ederim. Evet korkunç görünüyor biliyorum ama o anı sirtlama gücü aslında her annede var bence. 16 saat suni sancı çektim normal dogurabilmek için. Korkunç bir şekilde de hatrimda kalmadı hiç. Sadece bebeğimi beklediğim onun gelmek için cabaladigi anlardı. Ama olmadı bu sefer. Yine de bu vajina olayını birilerine daha sorun siz.

Teşekkür ederim canım benim çok sık olmaya başladı. Şimdi tuzlu suyu denedim biraz iyi geldi sanki. Bir de benim tıkanma olduğunda yağlı süt gelemediği için su gibi süt geliyor ve memede süt olmasına rağmen azalmış gibi oluyor senin de öyle oluyor mu
Evet evet memede süt kalıyor gerçekten ben o yüzden hemen çözmeye çalışıyorum. İleri seviyesi mastit çünkü. Ben steril iğneyle de müdahale ediyorum. O hızlı çözüyor ama çok dikkat lazım

Canım geçen hafta yazmıştım noktacık şeklinde kan gördüm diye. Aşıdan 24 saat sonraki kakada gördüm sadece, başka da görmedim çok şükür.
Döküntü, kusma vs yok
Alerji değil gibi durum.

Canım biz bir haftadır birlikte tatildeydik, bizimki tek takıldı kimseyle oynamadı
Denize iki gün hevesle girdi, sonra sıkıldı
Ama genel olarak daha serbest olduğu için mutluydu. Eve dönünce nasıl zapt edicez bilmiyorum
Bu Asidan sonraki kani bircok kisi yazmis korona asisindan mi bahsediyorsunuz?eger oyleyse umarim bebeklerde yan etki yapmiyordur😬

Benim 2-3 kez süt kabarcığı oldu canım. Gerçekten çok acılı oluyor. Geçmiş olsun 😢

Ben solgarin lesitin atiyorym bi tane tikaninca acilior goguslerim.kadin dogumcuya sordum kullabilirsin sen bilirsin dedi.soya lesitini diye arastir istersen bi.ama yine de dr una sorarsin.

Bizde hiç öyle kusma olmadı. Döküntü de kaşlarında çok az vardı geçti o da. 6-7 kez kaka yapıyordu şu an günde en fazla 3 kez yapıyor. Ama çok gaz çıkartıyor. Uykuları çok hafif bir de. En ufak sese uyanıyor😔 evde çıt çıkartmıyorum evde uyuyor da başka yerde uyumuyor işte. Bütün bunlar alerjiden mi yoksa bebeğimin mizacı mı böyle anlayamıyorum. Ama çok yorucu. 😢
Benim kızımda 5 ay öyleydi canım ya çok çektirdi sağolsun ☹️ sonra yavaş yavaş düzeldi ama sessiz ve karanlık yerde uyumaya bayağa alıştı ses varken uyumaya daha yeni yeni alışıyor (23 aylık). Fön sesini çok severdi telefona indirmiştim, eğer onu uyandırabilecek sesler varsa fön sesi açardım ona odaklandığı için diğer sesleri duymaz onunla uyurdu ev dışında isek hep fön sesi ile uyuttum nerdeyse 1 yaşına kadar

Sadece 2 kere biberon verdim. Bakıcı bakicak. Tam 3.5 aylık oluyor o zamana. Bakalım onu da denerim. Çalışmam uzun saatler alıyor. Karmakarışık oldum. Kendim kabul edebilsem kafamda herşeyi duzelicek galiba da tamamen bırakırsa diye korkuyorum sadece. Hayırlısı artik
Sen elinden geleni yap bırakmaz inşallah ya öyle düşünme. Velevki bıraktı dünyanın sonu değil ya rahat ol.

Kızlar benim meme ucu sık sık tıkanıyor. sütün yağlı kısmı tıkanma yapıyormuş bazen süt kabarcığı gibi oluyor bazen de deri altında beyazlık oluyor sadece, ordan süt akmıyor. Ama çok acı veriyor ve tıkanma olduğu için süt akışı da baya yavaşlıyor. Başına gelen, bi çözüm bulan var mı buna ? nasıl geçer ki 😞
Muhtemelen bebeğin emişinde sıkıntı vardır canım, sadece ucunu emiyorsa o yapar. Veya dil dudak bağı varsa o da sebep oluyor. Bebeğin ağzını kocaman açması için memenin ucunu burnuna değdir aşağı doğru kaydı o ağzını açar zaten elinle sığdığı kadarını sok ağzına sadece ucu girmesin yani

Günaydın teyzeler 🤗
Birşey soracaktık biz 2 aylık olduk 03/05 doğumluyuz ama bugün kaka biraz katılaşmış kabızlık oluyor sanırım deneyimli annelerden tavsiye istiyoruz 🙄
Oyyy yerim tatlılığa bak maşallah 🥰 sen mama da veriyordun sanki mamada olabilir doktoruna danış canım

Kızlar bebeklerinizin burnu tıkanıyor mu ben düzenli olarak bütün damlasi kullanıyorum birkaç günde bir aspiratör ile de temizliyorum ama genzi bazen fokur fokur oluyor bunu nasıl cozucem

Merhaba ben ağustos annelerinden geliyorum :) sizlerden özel bi konuda fikir almak istiyorum... benim 1 hafta içinde normal doğum mu yoksa sezeryan mı olmam gerektiğine dair karar vermem gerekiyor doktorum bana bıraktı... Ancak bu ilk gebeliğim ve doğum konusunda hiçbir tecrübem ve bilgim yok... Siz ne önerirsiniz ve doğum sürecinde ve sonrasında ne takım sorunlar yaşadınız... Özellikle merak ettiğim normal doğum sonrasında genital bölgede bir takım sorunlar yaşanabiliyormuş misal bollaşma ya da his kaybı vb. gerçekten de öyle mi yoksa orası kendini eskisi gibi topluyor mu ?
Ben zorunlu sezeryan oldum sağlık problemlerinden ötürü, öyle olmasa normal olmasını isterdim. Herşeyi akışına bırakmak en güzeli. Siz de bi engel yoksa normali bekleyin derim, bi terslik çıkarsa zaten sezeryana kaydırıyor doktorlar. Sezeryanda doğum aşaması kolay ama doğum sonrası çok zor şahsen beni doğumdan sonra 1 hafta dikişler inanılmaz zorladı insan bebeğine bile rahatça bakamıyor o dikişlerle

Günaydın teyzeler 🤗
Birşey soracaktık biz 2 aylık olduk 03/05 doğumluyuz ama bugün kaka biraz katılaşmış kabızlık oluyor sanırım deneyimli annelerden tavsiye istiyoruz 🙄
Canım kabız değildir o kabızlık çok daha koyu oluyormuş hatta tane tane olursa kabız olurmuş mama veriyorsan ondandır benim kızımın da mamadan dolayı biraz koyulasti kıvamı hatta birkaç gündür yeşile dönük yapıyor conformil mama kullanıyoruz o yaparmis

Ben zorunlu sezeryan oldum sağlık problemlerinden ötürü, öyle olmasa normal olmasını isterdim. Herşeyi akışına bırakmak en güzeli. Siz de bi engel yoksa normali bekleyin derim, bi terslik çıkarsa zaten sezeryana kaydırıyor doktorlar. Sezeryanda doğum aşaması kolay ama doğum sonrası çok zor şahsen beni doğumdan sonra 1 hafta dikişler inanılmaz zorladı insan bebeğine bile rahatça bakamıyor o dikişlerle
Bende malesef 13 saat sancı sonrası sezeryan oldum normal doğum çok istedim doktorumda çok zorladı normal olması için ama ben 13. Saatte sezeryan istiyorum diye dirrtince sezeryana aldılar. Çok zorluğu olmadı sszeryanin hiç oturmadim yatmadım diyebilirim kızım kolik bebek çünkü ama normal dogum olmasini hem kızım için hemde kendim için çok istemiştim

Havalar cok ısındığı icin acaba emzirme sıklığını artirmamiz gerekiyor mu arkadaslar. Ben normalde bebegim ne zaman isterse o zaman veriyordum ama susuz kaliyor mudur acaba vucutlari.

Bugun 2. Ay kontrolune gittik alt sınırda kg almis kizim 500 gr sadece. Ben oyle cok tombul iri bir bebek olmaisni istemiyorum, tombul bebek sağlıklı bebek demek degil neticede. Ama biraz da uzuldum açıkçası acaba yanlış mi yapıyorum. Açlıktan hic ağlamiyor, ac kaldigini düşünmuyorum o yüzden. Ama susuzluk çekiyor mudur o takıldı kafama da.

Doktorumuz da ev ısısı yüksekse bebek kg alamaz, sicakta fazla enerji yakar kilo kaybı olur dedi, bunu hic duymamistim 22,24 derece ısıda olmali dedi o da, ama klimamiz yok. Havalar malum bugun 29 dereceyi gördük. Şimdi acaba klima mi alsak diye arastirmaya başladık ki sağlıkli olmadigini düşünerek hic niyetlenmemistik şimdiye kadar. Ama cok sicakta cocugun bulunmasindansa klima daha iyi olur dedi doktor da. Iyice napacagimizi şaşırdık anlayacaginiz.
Ben de havalar çok sıcak çok terliyor diye daha sık emzirmeye çalışıyorum ama aç değilse kesinlikle emmiyor 😬 dene sende emerse emzir, çok emmesinsen zarar gelmez. Bizim doktor da dedi sıcakta kalmasın açın klimayı diye ben 2-3 gündür en sıcak saatlerde açtım ama derecesini 26 yaptım o bile bayağa serin yaptı yetti

X