2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Benim bu akşam tokluk 1.saat 117 cıktı. Insulin kullanıyorum ben her öğün öncesi 6 ünite. Ispanak yoğurt karnabahar yedim. Dün akşam köfte salata yaptım. 150 çıkmıştı. Bir gün dengeleyebiliyorsam bir gün kaçıyor niyeyse. Yarın soylicem doktora da. Bazen aynı yemeklerle yediğim öğünlerde bile bir gün 120 falansa diğer gün 140 150 oluyor. Kafayı yedirecek bu şeker bana. Düşün ben birde gebeliğin başından beri cekiyorum bu durumu.
Bende 4 gündür ölçüyorum akşam 1. Saat tokluk en düşük 126 en yüksek 148 çıktı nasıl sizce

Bende de sadece açlık tokluk bakıldı, yükleme yapılmadı.
Sabah aç ilk kanı verdim, kahvaltı yaptım, bir saat sonra tokluk için kan verdim.
Bir sıkıntı görülmedi.

Kahvaltıda dikkat etmem gereken bir şey var mı diye sormuştum. Meyve suyu içmesen iyi olur demişti hemşire.

Ben başka bir ilçeye gittiğim için yanımda peynir, zeytin, bir dilim tahıllı ekmek, küçük bir dilim de helva götürdüm. Çay da içmedim.
Benim hastane yakın eve, duruma göre eve dönüp kahvaltı yapıp tekrar giderim artık.
Şeker yüklemesinden biraz çekiniyordum zaten, böyle yapılacak olması işime geldi açıkçası.

Benim hastane yakın eve, duruma göre eve dönüp kahvaltı yapıp tekrar giderim artık.
Şeker yüklemesinden biraz çekiniyordum zaten, böyle yapılacak olması işime geldi açıkçası.
Eve yakın olması güzel, günlük rutin kahvaltını yaparsın çok iyi olur.
Sonuçların da güzel gelir inşallah

Benim doktorum da 50gr yükleyecek kahvaltı yapıp gel dedi.
Cahilligime verin ama gerildim ben boyle olmasina. Ozellikle tok ve 50 lik istiyorum dedi.
Dedim sorun degil ben onu ac da icerim bulanmam gecen sene 75
Ligi fondip yapmistim bi sey olmamisti dedim.
Yok kahvlatini yap oyle git dedi tekrar.

Cahilligime verin ama gerildim ben boyle olmasina. Ozellikle tok ve 50 lik istiyorum dedi.
Dedim sorun degil ben onu ac da icerim bulanmam gecen sene 75
Ligi fondip yapmistim bi sey olmamisti dedim.
Yok kahvlatini yap oyle git dedi tekrar.
lilibeth lilibeth in doktoru da böyle istemiş.
Benim de önceki gebelikte 75gr istemişti aynı doktor 🤷‍♀️ Oğlum biraz iri bir bebekti ondan öyle istedi diye düşündüm.

Bir diğer düşüncem de hastanede çok vakit gerçirmemizi istemiyor olabilirler.
Açıkçası benimde kafam karıştı kendimi 75liğe hazırlamıştım.

Şeker tolerans testi tek aşamalı ya da iki aşamalı olarak yapılabiliyor. Tek aşamalı testte sabah açlık şekeri ölçümü sonrasında 75 gr şeker (glukoz) içeren bir bardak (250 ml) şekerli su birkaç dakika içinde içiriliyor ve arkasından birinci ve ikinci saatlerde şeker ölçümü yapılıyor.

İki aşamalı testte önce günün herhangi bir saatinde 50 gr şekerli su içirilerek birinci saat şeker ölçümü yapılıyor. Bu ölçüm belli bir eşik değerin üzerinde çıkan gebelerde ikinci aşamada bir başka gün 100 gr şeker tolerans testi yapılıyor. Bu testte sabah aç karnına şeker ölçümü sonrasında 100 gr şekerli su içirilerek birinci, ikinci ve üçüncü saatlerde kan şeker değerlerine bakılıyor.

Böyle yazmışlar. 🤷🏻‍♀️ Benim bebek iri değil, haftasına göre kilosu normal. Belki ben fazla kilo aldığım için 75lik istemiştir dicem ama aynı gün 3-4 gebe daha benimle beraber şeker yüklemesi yaptırdı hepsi 75lik içti. Genel prosedür haline getirmiş olabilir hastane.

Biliyorum kuzum kuzenim de senin gibi bebislerin arası 11 ay büyüğe haksızlık olcak fln diyodu ama maşallahhh ikisi de çok tatlı çok sağlıklı annelik farklı bişey yaşamayan bilmiyo 🤗
Ayyy onun kuzusu daha da küçükmüş bide kıyamam. Tam ikiz gibi olacaklar 😍 bizim 18 ay olacak araları nasipse

Bizde de aynı :)
Eşim annenin karnına bastırma dedikçe bizimki hamur yoğurur gibi oynuyor göbeğimle 😂
Yerim onların minicik ellerini kraker parmaklarını 😍😇
Oyyy kuzum yaa bi anlasa tam olarak orda bebiş olduğunu daha da sever. Aslında Allah ne güzel ne korunaklı yatarmış yavrularımızın hamilelik sürecindeki yerini bile. Kolay kolay bişey olmuyor onlara çok şükür. Kızımı ayağımda sallarken karnıma ayağını dayıyor tam onun ayağını dayandığı yere içerideki minnak tekme atıyor çok komik yaaa çok ayağını der gibi 😂

Şeker tolerans testi tek aşamalı ya da iki aşamalı olarak yapılabiliyor. Tek aşamalı testte sabah açlık şekeri ölçümü sonrasında 75 gr şeker (glukoz) içeren bir bardak (250 ml) şekerli su birkaç dakika içinde içiriliyor ve arkasından birinci ve ikinci saatlerde şeker ölçümü yapılıyor.

İki aşamalı testte önce günün herhangi bir saatinde 50 gr şekerli su içirilerek birinci saat şeker ölçümü yapılıyor. Bu ölçüm belli bir eşik değerin üzerinde çıkan gebelerde ikinci aşamada bir başka gün 100 gr şeker tolerans testi yapılıyor. Bu testte sabah aç karnına şeker ölçümü sonrasında 100 gr şekerli su içirilerek birinci, ikinci ve üçüncü saatlerde kan şeker değerlerine bakılıyor.

Böyle yazmışlar. 🤷🏻‍♀️ Benim bebek iri değil, haftasına göre kilosu normal. Belki ben fazla kilo aldığım için 75lik istemiştir dicem ama aynı gün 3-4 gebe daha benimle beraber şeker yüklemesi yaptırdı hepsi 75lik içti. Genel prosedür haline getirmiş olabilir hastane.

Bu 50lik teste yükleme bile demiyorlar. Birde glikolize hemoglobin 3 aylık şeker ortalamasını veriyor. Verileri birleştirip yorumlayacaklar sanıyorum.

Bende de sadece açlık tokluk bakıldı, yükleme yapılmadı.
Sabah aç ilk kanı verdim, kahvaltı yaptım, bir saat sonra tokluk için kan verdim.
Bir sıkıntı görülmedi.

Kahvaltıda dikkat etmem gereken bir şey var mı diye sormuştum. Meyve suyu içmesen iyi olur demişti hemşire.

Ben başka bir ilçeye gittiğim için yanımda peynir, zeytin, bir dilim tahıllı ekmek, küçük bir dilim de helva götürdüm. Çay da içmedim.

Ya hemşire de alemmiş. Testte hile yaptırıyor resmen 🤣 normal kahvaltın neyse onu yapmalısınki teste çıkan sonuçlar doğru olsun değil mi ama ??

Ya hemşire de alemmiş. Testte hile yaptırıyor resmen 🤣 normal kahvaltın neyse onu yapmalısınki teste çıkan sonuçlar doğru olsun değil mi ama ??
Aynen ben de öyle düşündüm o yüzden günlük ne yiyorsam onları yanıma aldım. Sadece yumurta yemedim o gün.
Diğer türlü farklı şeyler yiyip içseydim içimde şüphe kalırdı.
Her gün meyve suyu içiyor olsaydım o gün de içerdim 🤭

Kızlar yatak işini hallettim yoyko park yatak aldım. Yatağını da yataştan aldım. İndirim vardı. Teslimat 26 sı diyo ama ben doğum işini memelekete karar verince annemlerin adresi yazdım oraya gidicek direk. Eğer düşünüyorsanız indirimde suan
Kesin karar verdin mi canım ne zaman gideceksin?

X