2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Biz tek isim koyduk. Zaten senelerdir de belliydi. Ben tek isimliyim esim iki isimli arkadas cevresi ayri is aile cevresi ayri isimlerle hitap ediyor. Ilk duydugumda garipsemistim.

Kasilma nasil bir his oluyor? Benim karnimin sag alt kisminda yurudukce bir agri oluyor. 1 haftadir. Kasilma nasil bi his nasil ayirt edebilirim?
Kasılma,bizim aslında bebeğin bir tarafa toplanması gibi hissettiğimiz şey.
Karnın bir tarfının sertleşmesi ama hareket edince geçmesi.
Bunlar aslında birer yalancı doğum kasılması.
Günde 10kereye kadar normal.
Benim ilk gebelikte kasılmalarım 22.haftada başlamıştı korkudan 22.haftada nst ye başladık.
Adalat ilacı kullanmıştım.
Şükür zamanında doğum yaptım.
Bu ağrı başka,adet olcam gibi ağrı.

O ağrılar bende hamileliğin başından beri var. Komple karnım ağrıyor bazen, kasıklarım, vajinamda bi ağrı oluyor.
Hergün bi yerim ağrıyor.
Çatı ağrısı denen ağrıyı bile yaşadım şimdiden 😁
Ay valla neyseki öyle yada böyle yarısından fazlasını tamamladık.30dan sonrası zaten korkuyla geçtiği için çabucak doğum gelio.
Sabır canım bize bolbol sabır...

Benim ilk gebelikte kasılmalarım 22.haftada başlamıştı korkudan 22.haftada nst ye başladık.
Sanirim normal cnm ama dr a sormak gerekli yine de iki gecedir kalca agrisindan uyuyamiyorum agrilar basladi ilk defa bugun almak zorunda kaldim magnezyumu sanirim bundan sonra hep alacagim adet agrisi gibi agri bende de oldu sonra gecti.rahim genisledigi icin yasiyoruz sanirim.

Sanirim normal cnm ama dr a sormak gerekli yine de iki gecedir kalca agrisindan uyuyamiyorum agrilar basladi ilk defa bugun almak zorunda kaldim magnezyumu sanirim bundan sonra hep alacagim adet agrisi gibi agri bende de oldu sonra gecti.rahim genisledigi icin yasiyoruz sanirim.
Kalça ağrısı ve acısı bendede var.gece uyur kalırsam aynı tarafa dönük uzun süre,bacağımı kıpırdatmakta zorlanıyorum kalkıp yürümem ve bir süre oturmam gerekiyor.gerçekten geceleri büyük ızdırap çekiyorum.sanırım benim minnak doğunca ağzıma edicek ,onun hazırlığı bu

Ben de 18 aralikta oldum😃 ve ikinci dozu da bugun oldum, hatta kolum agriyo suan🤦🏻‍♀️ bir gunden bisey olmaz ama yarin mutlaka git.
Öyle yapim ya. Bu arada şeker yükleme sağlık ocağında yapılıyor mu? Ünv hastanesi çok uzak oluyorsa yakın buraya gideyim drek

Ay kızlar benim karnım çok gerildi yaa sanki çok büyüdü göbeğim 😂 ya da ben öyle hissediyorum. Geçen sene çalışıyordum hareketliydim, bu sene hep evde olunca hareketsiz kalınca mı hantallaştım bilmiyorum. Sanki yarın doğuracak gibiyim yani 😅

Bebek detertanı olayı önemli ama kendi kıyafetlerimizi hatta babanın kıyafetlerini de bebek detertanıyla yıkamak lazım. Yüzü gözü biizm kiyafetlerimize değecek yatağımıza koyacağız belki😱. Son 2 ay komple deterjan değiştirmek lazım.
O kadar kasmana gerek yok yaa rahat ol canım. Bebek için uygun bir deterjan alıp sadece onunkileri bununla yıkaman yeterli. Aşırı pimpirik davranırsan çok hassas bir bebeğin olur, biraz rahat ol 😉

O kadar kasmana gerek yok yaa rahat ol canım. Bebek için uygun bir deterjan alıp sadece onunkileri bununla yıkaman yeterli. Aşırı pimpirik davranırsan çok hassas bir bebeğin olur, biraz rahat ol 😉
Ben aşırı pimpirik ruh haline göre fikir yürütünce bu noktaya geldim. Yoksa çamaşırın çok iyi durulanması yeterli bence özel deterjana da gerek yok😊.

Oyle bi his yasamadim henuz sanirim🙄 ama hep degisik agrilarim oluyo,bi kasik bi vajina bi karnim. Adet agrisi gibi de sanirim 3. Ayda yasamistim kasiklarimda. Off insallah saglikla gecirelim su sureci allahim..

Ben aşırı pimpirik ruh haline göre fikir yürütünce bu noktaya geldim. Yoksa çamaşırın çok iyi durulanması yeterli bence özel deterjana da gerek yok😊.
Aynen canım. Ben içeriği temiz diye green clean bebek deterjanı aldım ama lekeleri çok iyi çıkarmıyor gibiydi en son incia ya döndüm (ilk bebeğim için). Sabun tozları tortu bırakabiliyor. Genelde hassas durulama seçiyorum yıkarken çift durulama gibi oluyor. Alerjik bi bebek olmadıktan sonra çamaşır olayı çok sıkıntı yapmaz. Ama mesela ben uzun süre parfüm kullanmadım hala da kullanmıyorum. Kızım sürekli kucağıma geldiği için onu direk o kokuya maruz bırakmak istemedim, ne kadar olsa kimyasal kokusu. Hem de annesinin kendi kokusunu rahatça alsın

Öyle yapim ya. Bu arada şeker yükleme sağlık ocağında yapılıyor mu? Ünv hastanesi çok uzak oluyorsa yakın buraya gideyim drek
Yapiliyor evet. Bana doktorum secenek sunmadan saglikocaginda yaptirmami soyledi. Ama burdan bir arkadasim saglikocagi sonuclari dusuk cikiyor demisti. Kan bekliyor diye. O biraz kafama takildi. Ama cok yaniltici bisey olsa doktor hastanede yaptirmami soylerdi diye dusunuyorum. Umarim oyledir🙄

Yapiliyor evet. Bana doktorum secenek sunmadan saglikocaginda yaptirmami soyledi. Ama burdan bir arkadasim saglikocagi sonuclari dusuk cikiyor demisti. Kan bekliyor diye. O biraz kafama takildi. Ama cok yaniltici bisey olsa doktor hastanede yaptirmami soylerdi diye dusunuyorum. Umarim oyledir🙄
Bence de dr söylerdi kaldı ki ne kadar düşük çıkabilir ki. Sanırım önce açlık sonra ilaç içip 2 saat bekleyip öyle mi vercez kanı birdaha

Bence de dr söylerdi kaldı ki ne kadar düşük çıkabilir ki. Sanırım önce açlık sonra ilaç içip 2 saat bekleyip öyle mi vercez kanı birdaha
Ben soyle biliyorum, once ac karnina kan veriliyor, sonra o icecek icilip 1 saat beklenip tekrar kan veriliyor. Cikan deger standart araliktan yuksekse o zaman bir daha yukleme yapiliyor ama kac gr bilmiyorum. Insallah o kisma gerek kalmaz.

Ben soyle biliyorum, once ac karnina kan veriliyor, sonra o icecek icilip 1 saat beklenip tekrar kan veriliyor. Cikan deger standart araliktan yuksekse o zaman bir daha yukleme yapiliyor ama kac gr bilmiyorum. Insallah o kisma gerek kalmaz.
Benm şeker zaten açlık iyide tokluk özellikle pirinç yda tatlı yedğmde 150 ile 170 arası çıkmıştı sözde diyetteyim 😑ölçmedim de uzun süredir. Ben 2 saat biliyordum 1 saat ise iyiymiş. En iyisi yarın aşı ya gidim detayları öğrenim öyle gidim tekrar 24 ile 28. Haftalar arası demişti hemşire bna.

X