Canım yulaf ve kuru kayısı pişirip püre yapıyorum onu yediriyorum bol su içiriyorum arkasından mutlaka. birde doktor önerisiyle probiyotik başlamıştık onunda faydasını gördük. enterogermina veya nbl damla araştırıp alabilirsin Bunlar ilaç değil içinde yararlı bakteri var.Günaydın hanımlar, kızım 4 gündür kabız ilk 2 gün hiç kaka yapmadı dün çok az sert bi kaka yaptı ve bugünde dünden biraz fazla ama daha sert bir kaka yaptı sabaha kadar inledi kedi gibi ağladı hiç uyku uyuyamadı. Bu durumu yaşayan var mı? Ne önerirsiniz?
Insallah artar yemegime ozen gostermeye calsyorm iki gundr insallah artar birde gunduz sagiyorm uc dort kezcanım artar neden artmasın. 3 ana öğünü atlama mutlaka sıcak yemek şeklinde ye aperatif olarak geçiştirme. bol su iç bol bol sağım yap çoğalana kadar mama ver. sağdığını da içirirsin. Anne çayları var onlardan da içebilirsin. Ama mutlaka sağım yap dertlenme. Hiç anne sütü alamayan bebekler var. Bu aya kadar güzelce besledin. Bir damla bile olsa bebeğe içirmeye çalış
Merhaba, yazını okuyunca bi konuda yalnız olmadığını bilmeni isterim, ek gıda bizim de kanayan yaramız uzun uzun anlatmayacağım çünkü zaten beni çok iyi anlarsın bebeğimizin yediği miktarlar gerçekten aynı o kadar üzülüyorum ki inşallah zamanla açılırlar. Bebeğine birseyleri sevdirebildiğin zaman buraya da yazar mısın fikir olur hem.. Kızımın en sevdiği şey yoğurt onu da nadiren en fazla 3 çorba kaşığı yemiştir genelde ne yaparsam yapayım birkaç çay kaşığı tadıp bırakıyor
Emme olayına gelince malesef bebekler emmeyi bırakınca süt hemencecik azalıyor benim de azaldı hem de çok azaldı.. Sadece geceleri emzirebiliyordum artık geceleri de doymaca emmiyor iki çevirip bırakıyor. Mama veriyorum tabii siz de o da problemmiş üzüldüm.. muhakkak çeşitli mamalar denemişsinizdir ama eğer denemediyseniz bir de sma verin derim. Belki sever yavrucak. Biz de başka mama ile başladık sevmedi içmedi daha sonra sma aldık ve beğenmişti. Dehşet bir istah kaybı oldu kızımda mamada da ama maşallah diyim 2 gündür toparlamaya başladı darısı size olsun.
Gelişim kısmına gelince kızım 8 aylık oldu aslında bıcır bıcır yerinde duramayan bir bebek biz erken emekler erken yürür diye beklerken hâlâ emeklemedi şaşırdık demek ki zamanı var dedik ve emekleme bir gelişim basamağı değil bu yüzden çok çok üzerine düşmüyorum neden emeklemiyor diye sorguluyorum ama takılmadım çünkü rahatlıkla dönebiliyor koltuğa ayakta tutundurduğum zaman rahatlıkla ayakta duruyor 9 10 aylık olana kadar da normal diyorlar bakalım.
Kızlar merhaba buraya yazdıktan sonra emmeye başladı tabi dişi de çıkmıştı dedim her şey yoluna girdi fakat 1 hafta sürdü.. hatta uyanıkken de az biraz emiyor hala.. Sonra tekrar eski halini aldı yeni diş çıktı şimdi başka diş macerası evet dişten kaynaklı evet bebekleri çok çok etkiliyor ama biliyorum ki Bi benim bebelerin dişi çıkmıyor genel iştahsızlık yani alışmak mı kabullenmek mi bilmiyorum artık kabullenmem gerekiyor bunu anladım.. Mama konusuna gelince tek mama denemiştim belki de alır başkasını bilmiyorum başlık değiştirmiştim sadece.. Yaşına kadar dayanayım mı böyle yoksa tekrar mı mama deneneyeyim ikilemi yaşıyorum kilosal bir değişim de olmadı.. Makarnanın köftenin tadına bakmıştı üç beş minik minik koparıp vermiştim yemek suyuna pirinç mercimek çorbası tadına bakmıştı karışımları yoğurt ve tatlı yiyecekleri hiç almıyor diyebilirim kafasını çeviriyor..La Laa , benim oglum da zayif 7500 olmak uzere ,inanilmaz istahsizdi son zamanlarda agzina kasik bile sokamiyorduk artik @Uykusuz Koala nin dedigi gibi bu aralar acildi. Sanirim dis, atak donemi gibi donemsel seyler zannetigimizden cok etkiliyor bebeklerimizi. Üzulmeyelim, gececek diyip yolumuza devam edelim, anladimki geciyormus
Bu arada istahsizken yedigi tek sey bebe biskuvisi (ev yapimi veya hipp aldim) muz ve yogurt karisimi. Bazen yumurtayi da bu karisima ejleyip yedirdim.
Bizimkide hem emiyodu hem istahli sayilirdi yani bi sehir disina ciktik ic dort haftalik uzerine dis geldi ne uyku kaldi ne yeme icme ne emme tek artisi gelisimi acisindan cok kisyle cocuk bakmak algisini aciyo bence cok uzuluyorm emmedigineKızlar merhaba buraya yazdıktan sonra emmeye başladı tabi dişi de çıkmıştı dedim her şey yoluna girdi fakat 1 hafta sürdü.. hatta uyanıkken de az biraz emiyor hala.. Sonra tekrar eski halini aldı yeni diş çıktı şimdi başka diş macerası evet dişten kaynaklı evet bebekleri çok çok etkiliyor ama biliyorum ki Bi benim bebelerin dişi çıkmıyor genel iştahsızlık yani alışmak mı kabullenmek mi bilmiyorum artık kabullenmem gerekiyor bunu anladım.. Mama konusuna gelince tek mama denemiştim belki de alır başkasını bilmiyorum başlık değiştirmiştim sadece.. Yaşına kadar dayanayım mı böyle yoksa tekrar mı mama deneneyeyim ikilemi yaşıyorum kilosal bir değişim de olmadı.. Makarnanın köftenin tadına bakmıştı üç beş minik minik koparıp vermiştim yemek suyuna pirinç mercimek çorbası tadına bakmıştı karışımları yoğurt ve tatlı yiyecekleri hiç almıyor diyebilirim kafasını çeviriyor..
Dün Ba Ba Ba demeye başladı zamansalolarak nasıl bilmiyorum geç mi erken mi o da ayrı mutlu ettiyürüteçe bırakıyorum bu aralar onu hareket etttirmeye başladı yavaş yavaş İlerliyor ama ilerliyoruz buna şükür
Üzülmeyin hersey nasip kısmet 3 ay zor zar emzirdim emmedi gazdan dolayı hep ağladı sağıp verdim öylede biyerde kesiliyo süt saglık olsun öylede böylece büyüyor cok sukurSelam kizlar maalesef bizde bıraktık emmeyi
Üzülmeyin, nasip değilmiş bende ilk 3 ay emzirebildim bir meme reddi yaşadık 3. ayindan sonra doğru düzgün emmedi maalesefSelam kizlar maalesef bizde bıraktık emmeyi
canim selam, ben de sut sagma makinesi bakiyorum spectra diye aratinca yorumun cikti.. sen memnun muydun S9dan?2 hafta önce işe başladım, günlerim süt sağmak, çalışmak ve kamerayla evi izlemekle geçiyor
Süt sağma işi baya zamanımı alıyor, spectra 9s çiftli süt pompası ve lansinoh tekli pompam vardı ama sürekli hortumlar kablolar baya daraldım açıkçası. Geçenlerde bi alışveriş sitesinde gezerken milk in ebp 920 diye bi pompa gördüm, denemek için aldım. Şarjlı çalışıyo, az önce şarj ettim şimdi de sağıyorum kablosu borusu filan olmadığı için baya rahat, inşallah bozulmaz baya beğendim. Özellikle çalışan arkadaşlara tavsiye ederim.
Artık 3 aylık oldu benim oğlan, bu hafta rota aşısı yaptırcaz inşallah.
Üzülme canım dünyanın sonu değil benimde sağınca gelmiyo ama oğlum güzel emiyo sağına da aldanma benceInsallah artar yemegime ozen gostermeye calsyorm iki gundr insallah artar birde gunduz sagiyorm uc dort kez
Bnde oyle umut edyorm insllh oyledrÜzülme canım dünyanın sonu değil benimde sağınca gelmiyo ama oğlum güzel emiyo sağına da aldanma bence
Bence de sağıma aldanma, kızım emerken geliyo, elimle sıkıncada geliyo ama sağım yaparken gelmiyor.Bnde oyle umut edyorm insllh oyledr
Dün gece Benim ki de uyumadı yatağa koyunca uyandı sonra uyuyamadıkça sinirlendi çok ağladı biyeri ağrıyo sandım korktum pek öyle kendini yırtar gibi ağlamaz gece 3 buçukta anca uyuduİyi geceler kızlar ben de çıldırmak üzereyim. Resmen uyuma numarası yapıyor. Böyle birşey olabilir mi ya? Sinir küpüyüm şuanda. Emerken uyuyor yatırıyorum uyumamak için kalkıyor. Bugün de aynı şeyi yaptı emerken uyudu yatırdığım an kalktı, birde üstüne biraz bekleyip kolumda uyuttum bazen koluma koynuma yatırıp öyle uyutuyorum uyudy sonra sanki sola dönüp uyuyacakmış gibi yapıp kendini kaldırdı oyun oynamaya başladı. Şimdi uykusu var ama emzirince ısırdı, sen misin ısıran dedim uyutmuyorun seni deyip oturma odasına getirdim. Uyutmuyorum şuan.
Bianda beyaz çizgiler belirdi çıktı bende hep bakıyodum ne zaman çıkacak diyeKızlar geceleri çok kalkmaya ve ağlatan uyanmaya başladı dis belirtisi nasil oluyor kızarıklık mi olacak
Insallah tekrar bitkisel caylarima basladim duzenli beslenmeue calsyorm bazen uykuda verince sutun geldigini hissedyorrm cok sukur emse gelcekte iate distenmi kaynaklaniuo tam blmyorm emmk istemiyo uyurken falan zorla veryormBence de sağıma aldanma, kızım emerken geliyo, elimle sıkıncada geliyo ama sağım yaparken gelmiyor.
Üst dişler çıkmadan önce bizde tam olarak böyleydik inşallah düzelecek canımInsallah tekrar bitkisel caylarima basladim duzenli beslenmeue calsyorm bazen uykuda verince sutun geldigini hissedyorrm cok sukur emse gelcekte iate distenmi kaynaklaniuo tam blmyorm emmk istemiyo uyurken falan zorla veryorm
Diş ağlama uykusuzluk huzursuzluk yapıyor beyazlaşıyor çıkacak olan yer canımKızlar geceleri çok kalkmaya ve ağlatan uyanmaya başladı dis belirtisi nasil oluyor kızarıklık mi olacak
Insallah bakalm insallah duzelirÜst dişler çıkmadan önce bizde tam olarak böyleydik inşallah düzelecek canım