2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Hepsi aynı seviyo demek ki hiç uyumak istemiyo hep kalkıyor oyun oynamak istiyor bide akşam yattıktan sonra çok uyanıyor yanında değilsem katıla katıla ağlıyor nedenini bulamadım
Aynı inan bu gece hic derin uykum yok . Sürekli memede duruyor ya da kucağımda uyuyor.Ayrılık kaygısına mı düştü kuzucuklar anlamadım. Geçecek insallah diyelim .

Gece hep.miziklaniyor benimkide kucağımda uyuyor ne zaman.besige koysam başlıyor ağlamaya geçecek bu da bir süreç. Hepsi aynı olduğuna gore
Yaa Evet bence de geçecek neredeyse çoğumuz aynı durumları yaşıyormuşuz demekki normal bir durum. Okudukça yalnız olmadığımızı bilmek de rahatlatıyor.

Masallah kuzuma

Uykuyla ilgili bir cok sey okudum ve bebeklerin yorgunluktan da uyuyamadiklarini ogrenince cok sasirmistim ben de her bebek farklidir diye dusunuyordum ama uyaniklik sureleri diye bir gerceklik var,ha donem donem degisir cogu bebek dis cikariyor sanirim burda geciciyse normaldir.Ama bu aylarda 2 uyku yada 3 uyku yapilyor gunduz.Iki uykuysa uyandiktan 3 3.5 saat sonra uyku belirtileri veriyor bebek zaten, benimki hala 3 uykuda gunduz aralar 2 veya 2.5 saat.sabah 7 -7.30 uyanir en gec 10da uyur oglen 12.30- 1 gibi bir de aksam 5 gibi yarim saatlik 45 dakikalik bir uyku.Bir de gunduz uykusu 2 saati aşarsa geceden yer diye okumustum, uyandiriyorlar. Bizimki hic 2 saatten fazla uyumadi zaten. Aksam 9 da dalar,yalniz benim kizim da emerek uyuyor ve emmek icin uyaniyor gece şükür ki geri uyuyor.Bir de uykuyu duzenlemek kolay bir sey degil bikmadan duzene sokmaya calismak lazimmis. Ben de gece hic uyanmadan uyuyan bebeklere ozendim uzun sure ama suan vazgecmis durumdayim,onu emzirerek uyutmaya ben alistim vakti gelince o da biticek insallah.

Hepimiz hemen hemen aynı durumdayız ya bi an bende sorun var sanıyordum değilmiş. Bizim tek sorunumuz geç yatıp geç kalkmak. Onun dışında pek sıkıntımız yok. Gündüz 2 uyku dışarı çıkarsak eğer 3 uyku yapıyor minnoş. En kısa 30 dk en uzun 2 saat uyuyor gündüzleri. Bende emzirerek uyutuyorum. Yoksa uyumuyor. Muhtemelen atak haftasında. Çünkü otururken sağa sola devrilen çocuk kendi kendine oturuyor, hiç dans etmeyi oynamayı bilmezdi, bir anda çocuk şarkısı açılınca oynuyor dans etmeye başladı. Ben atak haftasını hesaplarken zorlanıyorum çünkü adete göre 10-17 mart arasında doğması gereken çocuk 29 martta doğdu ultrasona göre.

Ben atak hatalarını hiç takip etmedim gelişine yaşıyoruz sakin Bi çocuk göze batıyo bazen karşılaştırma yapılıyo o zaman çok huysuz oluyo aha nazar diyorum

çok benziyor benim kızımda bu saatler içinde uyuyor. Ve doğduğundan beri bu şekilde biz bişi yapmadık 9 da uyur 12.30 gibi mıkırdanır emer uyanmadan. Gece 3 gibi tekrar acıkır mama yaparım ve sabah 7.30 gibi ayaktadır. inşallah hiç değişmez bu düzeni.

Kizlar o kadar stresliyimki gunduzleri az emen bebegim artk yavas yavas gece emmeyide birakti dogal olarak sut asiri azaldi yok gbi sagiyorm 30 ml zor cikiyo sut olmayinca emmiyo kendimi aglamaktan harap ettm napcam bilmiyorm gecede artk emmiyo o kadar uzuluyormki emmeye calsyo sut olmayinca birakiyo nasi arttrcam bu saatten sonra blmyorm uyku desen disle birlikte sifir geceleri uyaniyo iki saate yakin uyumuyo disi patlayali gun icinde surekli agliyorm

Ah ağlama lütfen neden kendini bu kadar hırpaladın ben de çok çok üzüldüm memeyi azalttığı zaman. Malesef sütüm çok az bu saatten sonra da çoğalmaz çok üzüldüm yine de dünyanın sonu değil ki dedim. Keşke sürekli uzun süre emselerdi ama bazen olmayınca olmuyor işte. Uykuya gelince de durumlar aynı sanırım diş dönemi bozdu bebeklerin demgesini

Günaydın hanımlar, kızım 4 gündür kabız ilk 2 gün hiç kaka yapmadı dün çok az sert bi kaka yaptı ve bugünde dünden biraz fazla ama daha sert bir kaka yaptı sabaha kadar inledi kedi gibi ağladı hiç uyku uyuyamadı. Bu durumu yaşayan var mı? Ne önerirsiniz?

Cok az sutum gundz hic emmiyo gece bi kez emzirdim.zorla oda duygusal bi bosluga dusmus gbi hissedyorm yetemezmis gibi piskoljim allak bullak oldu surekli suclayacak insan ariyorm

Ben kuru kayisi kaynatip brendrdan geciriyorm yogurduna katp veriyorm iyi geliyo

canım artar neden artmasın. 3 ana öğünü atlama mutlaka sıcak yemek şeklinde ye aperatif olarak geçiştirme. bol su iç bol bol sağım yap çoğalana kadar mama ver. sağdığını da içirirsin. Anne çayları var onlardan da içebilirsin. Ama mutlaka sağım yap dertlenme. Hiç anne sütü alamayan bebekler var. Bu aya kadar güzelce besledin. Bir damla bile olsa bebeğe içirmeye çalış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…