- 27 Eylül 2018
- 5.406
- 11.121
Aynen benimde öyleBenim de sutum cok azaldi, eskiden emzirmeyince rahatsiz olurdum goguslerim agrirdi artik hic rahatsiz olmuyorum saginca da cok az geliyor. En azindan kışı emzirerek gecirmek isterdim.
Umarim bebislerimize istah gelir, biz de hevesle pisirmeye yedirmeye devam ederiz
Jel kullaniyorum hiç işe yaramıyor değil aslında yarıyor birde karanfil yağı yaptım onu kullanıyorum en faydalisi yeşil soğanın beyaz kısmını dişlerine sürüyorum çok mutlu oluyor o zamanDiş topları ya da jellerinden kullanan var mı acaba ? Bir faydası olur mu ki çok rahatsız oluyor yavrucak herşeyle dişlerini kaşımayı deniyor
Tetagil bitkisel dis tozu kullandim pek bi faydasini goremedimDiş topları ya da jellerinden kullanan var mı acaba ? Bir faydası olur mu ki çok rahatsız oluyor yavrucak herşeyle dişlerini kaşımayı deniyor
Bizde jel kullanıyoruz salya salıyor birden oğlum rahatlatıyor ama ben pırasa veriyorum cok seviyor ya da havucu soyup veriyorum elinden alamıyorum atıyor ne zaman isterse . Pırasayı gozumun önündeyken veriyorum koparıp yutar Allah korusun.Diş topları ya da jellerinden kullanan var mı acaba ? Bir faydası olur mu ki çok rahatsız oluyor yavrucak herşeyle dişlerini kaşımayı deniyor
Havucu koparabilir mı ben bı kere verdim de kemirmiş korktumBizde jel kullanıyoruz salya salıyor birden oğlum rahatlatıyor ama ben pırasa veriyorum cok seviyor ya da havucu soyup veriyorum elinden alamıyorum atıyor ne zaman isterse . Pırasayı gozumun önündeyken veriyorum koparıp yutar Allah korusun.
Ne verirsem yanındayken veriyorum korkuyorum koparıyor artik benimkiHavucu koparabilir mı ben bı kere verdim de kemirmiş korktum
Canım havuç çok tehlikeli ya soluk borusuna falan kaçar Allah korusun temkinli olmakta fayda varHavucu koparabilir mı ben bı kere verdim de kemirmiş korktum
Evet o minik dişler ne kadar keskin ben herşeyden korkuyorum blw yapanlara özeniyorumNe verirsem yanındayken veriyorum korkuyorum koparıyor artik benimki
Allah korusun kaçabilir haklısınCanım havuç çok tehlikeli ya soluk borusuna falan kaçar Allah korusun temkinli olmakta fayda var
Merhaba, yazını okuyunca bi konuda yalnız olmadığını bilmeni isterim, ek gıda bizim de kanayan yaramız uzun uzun anlatmayacağım çünkü zaten beni çok iyi anlarsın bebeğimizin yediği miktarlar gerçekten aynı o kadar üzülüyorum ki inşallah zamanla açılırlar. Bebeğine birseyleri sevdirebildiğin zaman buraya da yazar mısın fikir olur hem.. Kızımın en sevdiği şey yoğurt onu da nadiren en fazla 3 çorba kaşığı yemiştir genelde ne yaparsam yapayım birkaç çay kaşığı tadıp bırakıyorMerhaba kızlar nasılsınız bebişleriniz nasıl? Yazmak yazmamak arasında kaldım sonunda yazstkrn buldum kendimi.. Neden nasıl başlasam bilmiyorum biz süt olayları zaten sıkıntılıydı 3.5 aylıkken kızım uykuda almaya başladı hala da öyle devam ediyor 7.5 aylık olduk bu arada pes edip mama deneyelim dedik ne biberon aldı ne mama.. 3 haftadır fln üst diş sancısı tuttu emmeyi iyice azalınca sütte azaldı üst dişler yeni çıktı.. 5 aylıkken ek gıda denemeleri iz başladı o zmnlar kustu.. Şimdi kusmayı bıraktı ama gün içinde çeyrek yumurtanın çeyreği bile gitmiyor ağzına 3çay kaşığı sıvı bişey alıyorsa alıyordur gün içinde toplam7 kiloyuz bu arada.. Ek gıda olsa da biraz rahatlasam dedim o da olmadı bende mi sorun var diye kendimi sorguluyorum.. Gelişimsel olarakta dönmeleri yapıyor sürünme vs yok yerde de çok kalıyor oysaki.. Biz geriden geliyoruz genel anlamda.. Abimizden hiç mi alışma sevemedi kardeşini gitsin istemiyorum çöpe atalım itmeler vs.. Hal böyle olunca ağlıyorum düşüyorum kalkamıyorum toparlanamadım bi türlü.. Yine de toparlanmaya çalışıyorum evde iki küçük minik var çünkü biliyorum ilerde geçecek bunlara mı ağlamışım üzülmüşüm diyeceğim ama şimdi yaşayınca zor geliyor.. Bizde durumlar böylee..
Kızımın dün ilk dişi çıktı üzerimden bir yük kalkmış gibi hissettim dişi çıkıncaLa Laa , benim oglum da zayif 7500 olmak uzere ,inanilmaz istahsizdi son zamanlarda agzina kasik bile sokamiyorduk artik Uykusuz Koala nin dedigi gibi bu aralar acildi. Sanirim dis, atak donemi gibi donemsel seyler zannetigimizden cok etkiliyor bebeklerimizi. Üzulmeyelim, gececek diyip yolumuza devam edelim, anladimki geciyormus
Bu arada istahsizken yedigi tek sey bebe biskuvisi (ev yapimi veya hipp aldim) muz ve yogurt karisimi. Bazen yumurtayi da bu karisima ejleyip yedirdim.
Bebek için o saatler çok geç değil mi en son gündüz uykusunu 18.00 de bitirmiş olmalıymış uyku arası saatlere dikkat etmek gerekiyormuş kaç gündüz uykusu yapıyorsunuz? Bizim de çok düzenli değil uykular ama o kadar geç yatmıyor. Destekli mi uyuyorİyi geceler kızlar. Nasılsınız? Bebişler nasıl? Sizde bizim gibi geç uyuma problemi yaşıyor musunuz? Gece 2 3 arasında anca uyutabiliyorum. Erken kaldırıp erken yatırmayı denedim bşr kaç gün ama olmadı. Yine de geç yattı geç kalktı. Geç yatıp kalksa da ara uykuları genelfe aynı saatte yapıyor, uykusu da geldiği halde uyumuyor, uyuyacağı an zorla kendini kaldırmak için elinden geleni yapıyor. 2 dişimiz çıktı alttan, şimdi üsttekiler de çıkacsk sanırım beyaz çizgi oluşmuş üstte acaba ondan mı kaynaklı diye düşünmüyor değilim. Emmesinde yemek yemesinde bir sıkıntı yok. Emiyor da yiyor da. Ama gece geç yatmalaeı beni çok yormaya başladı.
Benimki de aynı canım normalde 12 de uyurdu 2 3 e kadar şimdi yatağa yatırır yatırmaz uyanıyor az uyuyo iki diş pıtlattık bizde heralde ondanmış yeme içme çok şükür çok iyi onda sıkıntımız yokİyi geceler kızlar. Nasılsınız? Bebişler nasıl? Sizde bizim gibi geç uyuma problemi yaşıyor musunuz? Gece 2 3 arasında anca uyutabiliyorum. Erken kaldırıp erken yatırmayı denedim bşr kaç gün ama olmadı. Yine de geç yattı geç kalktı. Geç yatıp kalksa da ara uykuları genelfe aynı saatte yapıyor, uykusu da geldiği halde uyumuyor, uyuyacağı an zorla kendini kaldırmak için elinden geleni yapıyor. 2 dişimiz çıktı alttan, şimdi üsttekiler de çıkacsk sanırım beyaz çizgi oluşmuş üstte acaba ondan mı kaynaklı diye düşünmüyor değilim. Emmesinde yemek yemesinde bir sıkıntı yok. Emiyor da yiyor da. Ama gece geç yatmalaeı beni çok yormaya başladı.
O zaman dişten dediğin gibi. Yeni dişi gelecek sanırım eline salatalık, muz vs verirsem boğazına kadar koşuyor dişini kaşımak için. Alt ön dişlerden ikisi çıktı şimdi üstler çıkacak sanırım üst diş yerinde çizgi şeklinde beyazlık var. Yeme içmesi iyi çok şükür.Benimki de aynı canım normalde 12 de uyurdu 2 3 e kadar şimdi yatağa yatırır yatırmaz uyanıyor az uyuyo iki diş pıtlattık bizde heralde ondanmış yeme içme çok şükür çok iyi onda sıkıntımız yok
Valla öyle kurallara göre olmuyor gerçekten her bebek farklı. Ben sabah 7. 30 8 de kaldırsam bile geç yatıyor erken yatmıyor. Emerek uyuyor. Kendi kendine çok nadir dalıyor. Eskiden en geç 22.30 da yatmış olurdu 3 aylıkken filan. Sonraları bu saat 23.30 24.00 e çıktı emekleme diş çıkarma vs olayları başlayınca. Son günlerde 1 2 bazen 3 ü bile buluyor. Sebebini çözemedim. Ben son uykusundan sonra 4 5 saat bekletsem bile uyumuyor. Mesela bugün 11. 20 de kalktı, 14.00 de gündüz uykusu yaptı. Ama genelde 12 de kalkıp 14.00 veya 15. 00 gibi ilk uykusunu yapıyor. İkinci uykusunu da 18.00 19.00 gibi yapıyor. Diş çıkarma sürecine girdikten sonra uyku saati değişti böyleBebek için o saatler çok geç değil mi en son gündüz uykusunu 18.00 de bitirmiş olmalıymış uyku arası saatlere dikkat etmek gerekiyormuş kaç gündüz uykusu yapıyorsunuz? Bizim de çok düzenli değil uykular ama o kadar geç yatmıyor. Destekli mi uyuyor
Bizimde çok bozuldu aslında çok düzenli değildi ama şimdi daha berbat bir uyku sorunumuz var. Gittikçe düzelmesi gerekmiyor muydu niye kötüleşiyor anlamiyorum.Valla öyle kurallara göre olmuyor gerçekten her bebek farklı. Ben sabah 7. 30 8 de kaldırsam bile geç yatıyor erken yatmıyor. Emerek uyuyor. Kendi kendine çok nadir dalıyor. Eskiden en geç 22.30 da yatmış olurdu 3 aylıkken filan. Sonraları bu saat 23.30 24.00 e çıktı emekleme diş çıkarma vs olayları başlayınca. Son günlerde 1 2 bazen 3 ü bile buluyor. Sebebini çözemedim. Ben son uykusundan sonra 4 5 saat bekletsem bile uyumuyor. Mesela bugün 11. 20 de kalktı, 14.00 de gündüz uykusu yaptı. Ama genelde 12 de kalkıp 14.00 veya 15. 00 gibi ilk uykusunu yapıyor. İkinci uykusunu da 18.00 19.00 gibi yapıyor. Diş çıkarma sürecine girdikten sonra uyku saati değişti böyle
10 11 saat uyuyor ama geç yatıyor uykusu iyi. Yattığı saat kötü.Bizimde çok bozuldu aslında çok düzenli değildi ama şimdi daha berbat bir uyku sorunumuz var. Gittikçe düzelmesi gerekmiyor muydu niye kötüleşiyor anlamiyorum.
Saç çekmeyi sormuşsun benimki bayiliyo saçlarımın dibinden tutup yoluyo resmen uf oluyo falan diyorum ama çok seviyo nasıl vazgeçer bilmiyorum.