- 27 Eylül 2018
- 5.406
- 11.121
Maşallah canım. Patatesi başta yemişti ama bu son patates yemeği yaptığımda sevmedi. Mücvere katıyorum onu seviyor kahvaltıda sadece yumurta ve beyaz peynir yiyor şuan başka birseye ağzını açmıyor çok güzel avokado yerdi bir anda soğuyuverdi. Yoğurdun içine birsey katarsam hemen püskürtüyor. Muz evet malesef kabız yapıyor ben de verirken tek vermeyeceğim artık bir de şey duydum muzun içindeki siyah çekirdeklermis kabızlığa sebep olan.O patatesi biz sevemedik havucu sevmedik. Aynen şeftali ve muzu cok seviyor.şeftali bitti ama muz var onu da tek vermiom kabız olmasın die. Armut rendeliyorum cam rendede Muzu da eziyorum içine. yoğurtla karıştırıp verıom. Bazen elma yı rendeliom. Geçen gün tavuk suyuna patates atıp haşlayıp ezdim çorba olarak verdim yedi maşallahh. Sabahlarıi ii haşlanmış yumurta sarısının yarısını sıcak suyla püre yapıp veriom bugün değişiklik yaptım 1 tNe cici bebe kattım içine. öğlen meyveli yoğurt akşam da çorba tabi aralarda biraz biraz emio. Bizim de emmeyi azaltmıştı demk dişten miş. Yalnız bunlara 2 3 gündür başladık. Çok yemio yediğini arada çıkarıo cok zorlamıom
Benim kızım emmeyi çok azalttı anne sütü tatlı niyetine kaldı diyeyim. Mama ile karın doyuruyor emmeyi seven bir bebek olmadı hiç. Ah inşallah bizimde geçicidir seninle aramız pek yok inşallah benim kızımında iştahı açılır. Balkabağı ve havuctan çorba yaptığım zaman seviyor bizimki. En çok yoğurt çorbasını içiyor maşallah zaten başka birsey veremiyorum yediği miktarlar o kadar az ki görseniz şaşırırsınız. Çorbalarini kemik sulu yapıyorum genelde. Bende kahvaltıyı kızımla yapıyorum öğlen yerken tek yiyor genelde ama akşam yemeğini ailecek yiyoruz eşimin geç gelmediği günler. Pütürlü şeyleri yutma konusunda nasıl? Bizimki katı verince çiğniyor güzelce yutuyor ama mesela pirinçli çorba yaptım diyelim. Suyundan verince direk yutuyor pirinçle karışık verince onu da direk çiğnemeden yutuyor. Sıvıların içindeki katı şeyleri seçemiyor mu acaba cok ufak olunca Birseyi istemediğinde kafasını sallıyor hayır yapıyor resmen. O an bizim için yemek faslı bitiyor ağzını kapattığı an kaldırıyorum zorlarsam ters teper çünkü eminimBenim ilk ek gidaya gectigimde ilk bi ay meme reddi yasadim ara ara tabi bu surede ek gidayada agzini acmiyodu. Hep pyle kalcak sandim ama cok sukur bu ay duzeldi asla zorlamayin ben o sekilde aştm birde tabagini bitirdikten sonra bir kaşıkta olsa zorlamiyorm zorladgm donemde cok asiri sknti yasadm sevdgi seyleride yememeye baslamsti. Suan sevdigi seylerle sevmedigi seyleri karıştırarakveriyorm yogurdu seviyo bal kabagini sevmiyo mesela yogurdun icine bal kabagi koyuyorm o seklde yiyo. Yada corbalari sevmiyo ekmegi cok seviyo tam bugday unuyla ekmek yaptm az az ekmek katyorm corbasina mecburen ona gore ayarliyorm onun isteklerine gore bazen icine et didikliyorm isterigi kadar yiyo bazen onune o sekilde koyuyorm sadece et didiyorm kucuk kucuk koyuyorm kendi yeyince zevk aliyo oyun gbi geliyo. Birde 3 ogün veriyorm mutlaka kahvalti ve aksam yemegini beraber yiyorz bizmle birlikte cok istekli oluyo