2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Aman canım valla şu eltilerden gınaa geldi.normalde 2 hafta küçük olacaktı bebeği bnm oğlumdan. Erken doğum oldu 2 gün büyük. Şuan 3 dişi varmış. Bizimkinde tık yok. Hamile kaldım arkamdan o kaldı. Kv Bi taraftan elti ve kaynım olcak pislik Bi taraftan kıyaslamaya başladılar. Doğdu hala daha kıyaslama lar. Boyu kilosu falan iice dert oldu onlara. Allahtan aramız açıldı da öyle şeyler duymuoz oh çok şükür. Aman salk salk konusmlsrı teorileri var. Neymiş 3 4 aylık bebekken yediklerimizin kokusu burnuna gider canı çekermiş. Ay 3 4 aylık bebek nerden bilsin kokuyu ya. Böyle kuş beyinli insanlar da anne oluyor işte napcan🙃
Evet cok garipler gercekten 😁 seninki daha degskmis 😊

Kızlar günaydın mı diyim tünaydın mı 😂🤣 kızlar 2 gündür oğlum kendini sıkıp resmen böğürüo elleri ayakları kaskatı diretio. Genelde sinir olduğunda yapıo. Normal mi acaba yoksa diş mi cıkarcak onun belirtisi falan olabilir mi ki

Kızlar günaydın mı diyim tünaydın mı 😂🤣 kızlar 2 gündür oğlum kendini sıkıp resmen böğürüo elleri ayakları kaskatı diretio. Genelde sinir olduğunda yapıo. Normal mi acaba yoksa diş mi cıkarcak onun belirtisi falan olabilir mi ki
Dişlerinden olabilir, kendini keşfediyor bir şeylere kızıyor olabilir. Benimki de kendini kasıp ıııı ööö diye böğürüyor, sinşr oluyorlar sanırım dişleri kaşındığı için. 2 gecedir uyku problemi yaşıyoruz. Delireceğim bu gidişle. Eskiden, diş döneminden önce en geç 22.30 23.00 gibi yatar sabah 9 da ayakta olurdu. Son 2 aydır 23.00 den önce yatmıyor, 23.00-01.00 arasında uyuyor 10.30-12.00 arasında da kalkıyor mutlaka ama gece 1 2 kere uyanıyor ağlıyor emzirip hemen geri uyutuyorum . Fakat son 2 gündür durum daha sıkıntılı gece uykusuna yatırdıktan bi yarım saat sonra bazen daha erken kalkıyor ağlıyor geri emzirip uyutmaya çalışıyorum sanki tüm uykusunu almış gibi kalkıyor uyumamak için direniyor saatlerce uyutamıyorum, bir önceki gece 3 de uyutabildim uyandıktan sonra, dün gece de kalkınca sabah 4.30 da anca uyutabildim bebek arabasında evde gezdirerek. 1 dişi çıkmıştı ama şimdi diğer dişleri de çok kaşınıyor.
Bana diyorlar gün içerisibde çok uyutuyorsun bizim bebeklerimiz öyke uyumadı gübde 1 kere uyuyorlar en fazla filan bizimkiler bebek olmamış heralde filan diyorlar ablamlar. Ama bebeğim gün içerisinde 2 kere uyku yapmazsa tüm gün mız mız ve huysuz oluyor. Kalktıktan 2 saat sonra şlk uykusunu yaptırıyorum 1 saat filan uyuyor, ikşncş uykusunu da 18.30 19.30 arasında yaptırıyırym onda da en fazla 30 dk uyuyor. Sonra geri uyutmuyorum.

Dişlerinden olabilir, kendini keşfediyor bir şeylere kızıyor olabilir. Benimki de kendini kasıp ıııı ööö diye böğürüyor, sinşr oluyorlar sanırım dişleri kaşındığı için. 2 gecedir uyku problemi yaşıyoruz. Delireceğim bu gidişle. Eskiden, diş döneminden önce en geç 22.30 23.00 gibi yatar sabah 9 da ayakta olurdu. Son 2 aydır 23.00 den önce yatmıyor, 23.00-01.00 arasında uyuyor 10.30-12.00 arasında da kalkıyor mutlaka ama gece 1 2 kere uyanıyor ağlıyor emzirip hemen geri uyutuyorum . Fakat son 2 gündür durum daha sıkıntılı gece uykusuna yatırdıktan bi yarım saat sonra bazen daha erken kalkıyor ağlıyor geri emzirip uyutmaya çalışıyorum sanki tüm uykusunu almış gibi kalkıyor uyumamak için direniyor saatlerce uyutamıyorum, bir önceki gece 3 de uyutabildim uyandıktan sonra, dün gece de kalkınca sabah 4.30 da anca uyutabildim bebek arabasında evde gezdirerek. 1 dişi çıkmıştı ama şimdi diğer dişleri de çok kaşınıyor.
Bana diyorlar gün içerisibde çok uyutuyorsun bizim bebeklerimiz öyke uyumadı gübde 1 kere uyuyorlar en fazla filan bizimkiler bebek olmamış heralde filan diyorlar ablamlar. Ama bebeğim gün içerisinde 2 kere uyku yapmazsa tüm gün mız mız ve huysuz oluyor. Kalktıktan 2 saat sonra şlk uykusunu yaptırıyorum 1 saat filan uyuyor, ikşncş uykusunu da 18.30 19.30 arasında yaptırıyırym onda da en fazla 30 dk uyuyor. Sonra geri uyutmuyorum.
MaşaAllah cnm 10 11 de kalkan bebekleri duydukça imreniom. bnm sıpa anası gibi olacak kesin. . Bende ne kadar geç yatarsam yatayım sabahın köründe uyanırım. . dün gece 1 i çeyrek geçe uyudu sabah 6 bucuk 7 gibi ayaktaydı.bnm 3 4 kez uyur günde ama 20 30 dk oda. Ondan sanırım erken uyanması.

MaşaAllah cnm 10 11 de kalkan bebekleri duydukça imreniom. bnm sıpa anası gibi olacak kesin. . Bende ne kadar geç yatarsam yatayım sabahın köründe uyanırım. . dün gece 1 i çeyrek geçe uyudu sabah 6 bucuk 7 gibi ayaktaydı.bnm 3 4 kez uyur günde ama 20 30 dk oda. Ondan sanırım erken uyanması.
Benimki de kısa kısa uyuyor şimdi yattı ya kesin 30 dk sonra kalkar.

Bizimkiler ayni tür inan önceden 30 dk uyuduğunda üzülürdüm simdişimdi 20 dk bile zor uyuyor. Heleki bugun sabah 8 de uyandı tabi 8 e kadara kac kez kalktı yatırdım salladım.emzirdim. Sadece 30 di uyudu gündüz ateşi de oluyor cok miz miz

Bence az bile uyuyo ama iki uyku arasi bana cok geldi cunku uyku egtmlerinde kesinlikle 18:00 dan sonra uytmayin uyuyosa uyandirin dyo. Bizimki sabah 10 gibi uyuyo birde 3 gibi en az 1 saat uyuyoikisindede artadabiliyo aksamda 8 gibi gece uykusuna yatyo ama gece uyanmasada surekli saga sola donuyo hep bu sekildeydi 3 aydan sonra duzelmiyo da 4 kez falanda gece emmiyo sabahta en gec 8 de uyaniyo. Birde onceden benim bebegim gunduz cok kisa uyurdu 15 dakka en fazla sonra duzenli hergun yatyorm uyku rutini olusturdm suan bazen 2 saate cikiyo uykusu. Yani benim icin buyuk bi nimet oldu cnku yemek dahi yapamiyodm suan butun islerimi halledyorm cok şükür ayakta salliyodm ilk 3 ay suan sirtini sivazliyorm 5 dakka uyuyo hic sallamam zaten ayagma koyunca falan sasiriyo napiyo bu kadin dye gülmeye basliyo tavsiye ederm pskljik olarakta salladigim zamanlarda cok yipranmistim

Son düzenleme:
Kızım inanılmaz bir iştahsızlık yaşıyor. Katı gıda hiç veremiyorum mama içme sayısı gün içinde çok çok azaldı. Diş dönemi olduğu için mi yoksa katı gıda dengesini mi bozdu bilmiyorum ama lütfen geçici olsuun🥺 Bizim gibi uğraşan var mı?

Kızım inanılmaz bir iştahsızlık yaşıyor. Katı gıda hiç veremiyorum mama içme sayısı gün içinde çok çok azaldı. Diş dönemi olduğu için mi yoksa katı gıda dengesini mi bozdu bilmiyorum ama lütfen geçici olsuun🥺 Bizim gibi uğraşan var mı?
Canım ben hiç zorlamıyorum valla. 😊 Daha 2 3 gündür vermeye başladım diyebilirim. Onu da bazen cıkarıo. Yoğurt asla yediremedim onu da meyvelrri püre yapıp yedirmeye çalışıyorum. Bizimde diş çıkarıo belki ondandır. Ama bazen yediklerini çıkarıo. İnşallah diş dönemindendir

Canım ben hiç zorlamıyorum valla. 😊 Daha 2 3 gündür vermeye başladım diyebilirim. Onu da bazen cıkarıo. Yoğurt asla yediremedim onu da meyvelrri püre yapıp yedirmeye çalışıyorum. Bizimde diş çıkarıo belki ondandır. Ama bazen yediklerini çıkarıo. İnşallah diş dönemindendir
Yemek konusunda yemezse ben de zorlamıyorum alışma sürecinde hâlâ diye ama mama da içmemesi çok kötü. Koca gün akşama kadar 2 bilemedin 3 kere içiyor miktar olarakta azalttı normalde 5 kere rahat içerdi inşallah diştendir de geçicidir☹ neleri seviyor katı gıdada? Benimki yoğurt ve yoğurt çorbası çok seviyordu bu ara yemiyor ama. Meyvelerden de şeftali çok severdi mevsimi bitti 😊 kıymaya başladık patates yemeği yapmıştım kıymalı ama asla yediremedim

Yemek konusunda yemezse ben de zorlamıyorum alışma sürecinde hâlâ diye ama mama da içmemesi çok kötü. Koca gün akşama kadar 2 bilemedin 3 kere içiyor miktar olarakta azalttı normalde 5 kere rahat içerdi inşallah diştendir de geçicidir☹ neleri seviyor katı gıdada? Benimki yoğurt ve yoğurt çorbası çok seviyordu bu ara yemiyor ama. Meyvelerden de şeftali çok severdi mevsimi bitti 😊 kıymaya başladık patates yemeği yapmıştım kıymalı ama asla yediremedim
O patatesi biz sevemedik havucu sevmedik. Aynen şeftali ve muzu cok seviyor.şeftali bitti ama muz var onu da tek vermiom kabız olmasın die. Armut rendeliyorum cam rendede Muzu da eziyorum içine. yoğurtla karıştırıp verıom. Bazen elma yı rendeliom. Geçen gün tavuk suyuna patates atıp haşlayıp ezdim çorba olarak verdim yedi maşallahh. Sabahlarıi ii haşlanmış yumurta sarısının yarısını sıcak suyla püre yapıp veriom bugün değişiklik yaptım 1 tNe cici bebe kattım içine. öğlen meyveli yoğurt akşam da çorba tabi aralarda biraz biraz emio. Bizim de emmeyi azaltmıştı demk dişten miş. Yalnız bunlara 2 3 gündür başladık. Çok yemio yediğini arada çıkarıo cok zorlamıom

Benim ilk ek gidaya gectigimde ilk bi ay meme reddi yasadim ara ara tabi bu surede ek gidayada agzini acmiyodu. Hep pyle kalcak sandim ama cok sukur bu ay duzeldi asla zorlamayin ben o sekilde aştm birde tabagini bitirdikten sonra bir kaşıkta olsa zorlamiyorm zorladgm donemde cok asiri sknti yasadm sevdgi seyleride yememeye baslamsti. Suan sevdigi seylerle sevmedigi seyleri karıştırarakveriyorm yogurdu seviyo bal kabagini sevmiyo mesela yogurdun icine bal kabagi koyuyorm o seklde yiyo. Yada corbalari sevmiyo ekmegi cok seviyo tam bugday unuyla ekmek yaptm az az ekmek katyorm corbasina mecburen ona gore ayarliyorm onun isteklerine gore bazen icine et didikliyorm isterigi kadar yiyo bazen onune o sekilde koyuyorm sadece et didiyorm kucuk kucuk koyuyorm kendi yeyince zevk aliyo oyun gbi geliyo. Birde 3 ogün veriyorm mutlaka kahvalti ve aksam yemegini beraber yiyorz bizmle birlikte cok istekli oluyo

Alttan 2 dışı cikti. Üst yan kesiciler çıkıyor öncekiler çıkmadan cocuk aşırı huysuz biri patlamış diğeri yolda. Allahtan kayınvalide geldi yardıma sağolsun yardım ediyor. Hem eşim hem bebekle zor geçmisti ilk 2 gun oğlum ateşlendi gece/gündüz uyku hic kalması geçen gun 2 saatlik.uyku ile duruyordum Günde 7 binden fazla adım atıyorum mutfak salon ve yatakodasi arasında.sinuzitlerim coştu başım 1 ton ağırlığında 😣Allah herkese sifa şifa versin bizim ailemiz ede.

Benim ilk ek gidaya gectigimde ilk bi ay meme reddi yasadim ara ara tabi bu surede ek gidayada agzini acmiyodu. Hep pyle kalcak sandim ama cok sukur bu ay duzeldi asla zorlamayin ben o sekilde aştm birde tabagini bitirdikten sonra bir kaşıkta olsa zorlamiyorm zorladgm donemde cok asiri sknti yasadm sevdgi seyleride yememeye baslamsti. Suan sevdigi seylerle sevmedigi seyleri karıştırarakveriyorm yogurdu seviyo bal kabagini sevmiyo mesela yogurdun icine bal kabagi koyuyorm o seklde yiyo. Yada corbalari sevmiyo ekmegi cok seviyo tam bugday unuyla ekmek yaptm az az ekmek katyorm corbasina mecburen ona gore ayarliyorm onun isteklerine gore bazen icine et didikliyorm isterigi kadar yiyo bazen onune o sekilde koyuyorm sadece et didiyorm kucuk kucuk koyuyorm kendi yeyince zevk aliyo oyun gbi geliyo. Birde 3 ogün veriyorm mutlaka kahvalti ve aksam yemegini beraber yiyorz bizmle birlikte cok istekli oluyo
Ben daha ete geçemedim kıyma katıyorum çorbalarına. Bezelye haşlayıp kabuğunu soyarak yemeğini yapıyorum ekstra irmik katmadan çeyrek patates ile .Günde 3 O gun veriyorum bazen sabah kahvaltıda meyve yemediyse öğle ya da ikindi vakti veriyorum. Dişlerden sanirim iştahsız ve emerken bile öğürüyor yavrum zorlamıyorum

Ben daha ete geçemedim kıyma katıyorum çorbalarına. Bezelye haşlayıp kabuğunu soyarak yemeğini yapıyorum ekstra irmik katmadan çeyrek patates ile .Günde 3 O gun veriyorum bazen sabah kahvaltıda meyve yemediyse öğle ya da ikindi vakti veriyorum. Dişlerden sanirim iştahsız ve emerken bile öğürüyor yavrum zorlamıyorum
Bende vermeme taraftariydim ama babasi etsz bi gun yasayamaz ona cekmis heralde biz yerken mama sandalyesinde isyan ediyodu kendini parcaliyo resmen verdm bende ara ara veryorm az miktarda esim köy tavugu aldi kestik ara ara ona yapiyorm az az veriyorm bizimki bi lor peynir yapmistim o tane tane oldugu icin midesini bulandrdi ona bi ögurdu baska cok sukur bseye ogurmedu zaten once tadiyo begenirse yiyo begenmezse agzini acmiyo hicbi sekilde bende zorlamiyorm sonucta onun damak tadi diyorm sabah yumurta labne kasar veryorm oglen ilik sulu corba yada sebze yemegi aksam meyveli yogurt( genelde muz armut rendekiyorm) tabi yedigi kadar bazen cani yemek istemiyo vermiyorm bazende istahi acik oluyo yiyo. Bizimki ekmek yemeye merakli bakalm yumurtanin sarisi pirinc unu tam bugday onu pekmez falan karstrp pankek tarzinda bseyler yapayim dyorm yerse dye kilosu iyi ama asiri zayf gozukuyo yada benim gozume oyle geliyo anlayamadm birde her beskenmeden once yada sonra emzryorm

X