2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

1.5 yaş erken gb geldi bana hamileliginde en az 2.5 yaşı bir gör derim cise alıştırma anne sütunden kesme durumlarında hamilelikle zor olur . Çocuktan çocuğa değişiyor tabi bizde kizim cok iyi karşıladı bir sıkıntı yaşamadık kıskançlıkları.oluyor illaki ama soz dinliyor konuşabiliyoruz . Yaşı küçük olunca daha zor ilkine anlatmasi kizim odasına almıyor kardeşini dağıtıyor oyununu bozuyor diyor hakli sonra bebekken oynadigi oyuncaklari kullandiriyor arada kendine denemk istiyor (mama sandalyesi, yuruteci hatta park yatağa geçmek istiyor) Bana zor gelen kiz büyümüştu birden eskiye geri sarmak uykusuz geceler, evde herkese yetisme telasi ve calisan anne icin ise başlama stresi. (Kim bakacak gb)
Kizim büyüdüğü icin memleketten abim ablam gelsede sorun olmuyordu. Onlar geldiğinde gezmek istiyorlar annemde gidiyor benim cocuk ordan oraya savruluyordu uyku şaşar gece ağlardı oyle yani.
Canım yaşım 36 ve ben cok geçte kalmak istemiyorum açıkcası şartlar ve sağlığım elverirse 2nci istiyorum..ben home ofis çalışıyorum. Genelde eşimin tatil oldgu zamanlar yada çocuk uyudgunda yapıyorum. Bilmiyorum belki ikinci zorlar ama oğluma da Bi kardeş olsun istiyorum hemn birlkte büyüsünler.bnm bu bebeğim de biraz geç oldu belki biz düşünüyoruz ama kimbilir ne zaman olck yada olcak mı

Canım yaşım 36 ve ben cok geçte kalmak istemiyorum açıkcası şartlar ve sağlığım elverirse 2nci istiyorum..ben home ofis çalışıyorum. Genelde eşimin tatil oldgu zamanlar yada çocuk uyudgunda yapıyorum. Bilmiyorum belki ikinci zorlar ama oğluma da Bi kardeş olsun istiyorum hemn birlkte büyüsünler.bnm bu bebeğim de biraz geç oldu belki biz düşünüyoruz ama kimbilir ne zaman olck yada olcak mı
Hayirlisi olsun hakkınizda canim rizki varsa gelir kardes olurlar yoldas.olurlar birbirlerine Insallah . 😍

Evet canım alerjik olduğumuz için malum kısıtlı yiyorum sütüm yetersz kalıyor ek gıdaya geçtik yavaştan elma ve muz püresi yiyor birazda su veriyorum ardından uyku süreleri uzamaya başladı zaten hemen kabul etti şükür ☺️
Muz püresi, elma püresi, bal kabağı püresi harika öneriler. Ben bu meyveleri bebek bisküvisi ile veriyorum kızıma, en azından alerjen değil ve sindirimini koruyabiliyorum. Buradan bir organik pazar buldum meyveleri oradan alıyorum gidebildiğim her hafta. Bebek bisküvisini ise hero baby organik alıyorum katkısız ve organik sertifikalı olduğu için içim daha rahat. size de çok geçmiş olsun, ikiniz de çabuk toparlanırsınız umarımm

Olursa ikiz gibi büyürler Bi şeklide büyüyorlar Allah kolaylığını veriyo inşallah olur gönlünce

Çok şükür oğlum sakin daha diş olayımız olmadı bakalım o zaman ne olacak karnı tok uykusu kanmışsa tamam 🧿 nazar değmesin manşallah 🙈
Maşallah nazar değmesin 🤗 benim bebe koltuklara tutunup kalkmaya başladı sıralıyor da elimde yastıkla arkasında bekliyorum hiç yalnız bırakamıyorum hiçbir şey yapamaz oldum birde 2. dişi geliyor çok huzursuz geceleri sık sık uyanıyor huyu suyu değişti bakalım nasıl olacak

Maşallah nazar değmesin 🤗 benim bebe koltuklara tutunup kalkmaya başladı sıralıyor da elimde yastıkla arkasında bekliyorum hiç yalnız bırakamıyorum hiçbir şey yapamaz oldum birde 2. dişi geliyor çok huzursuz geceleri sık sık uyanıyor huyu suyu değişti bakalım nasıl olacak
Aynı koltuk sandalye yatağı farketmiyortutunup yukarı çekiyor kendini yalnız bırakamıyoruz 😣dış çıkartma sürecine bir alışsalar yan disetleri sis öncekilerde birden hepsi gelmesin Allah im amin😊

Benim de 7 ay bitti 7 bucuk olcaz hala yok bşy. 2 hafta önce kahve lekelenme gibi oldu afedersiniz günlük pet bile lekelnmedi yani. Sonra bşy yok hala. Kız kardeşim ilk bebeğinde 1 sene sonra olmus. 2. De 1 aylıkken adet oldu.2sinde de emzirio. Eltim denilen şahsiyet emzirme Di hiç 40ı Cıkınca adet oldu. Ben emziriom daha olmadım. Emzirme den kaynaklanıyor bence Dicem ama kardeşimin de farklı zamanlar yani.
Benim de 7 ay bitti 7 bucuk olcaz hala yok bşy. 2 hafta önce kahve lekelenme gibi oldu afedersiniz günlük pet bile lekelnmedi yani. Sonra bşy yok hala. Kız kardeşim ilk bebeğinde 1 sene sonra olmus. 2. De 1 aylıkken adet oldu.2sinde de emzirio. Eltim denilen şahsiyet emzirme Di hiç 40ı Cıkınca adet oldu. Ben emziriom daha olmadım. Emzirme den kaynaklanıyor bence Dicem ama kardeşimin de farklı zamanlar yani.
Benim dün geldi kuzum çok rahatladım darısı başına
Evet emzirmeden kaynakli olduğunu düşünüyorum bende

Aynı koltuk sandalye yatağı farketmiyortutunup yukarı çekiyor kendini yalnız bırakamıyoruz 😣dış çıkartma sürecine bir alışsalar yan disetleri sis öncekilerde birden hepsi gelmesin Allah im amin😊
Uzun süre diş sıkıntısı devam edecek galiba☺️ ben evde yalnızım bı de hep epey zorlanıyorum birde gece uykusu olmadı mı o huni buraya gelecek 😂

Hâlâ gözyaşı tıkanıklığı ile uğraşan var mı? Geçmiyor geçmiyor ve geçmiyor. Doktor dün eğer masajla açılmazsa 3 4 ay sonra ameliyat ile açmamız lazım dedi 🤦🏻‍♀️

Gecmeyebildigini duymuştum canım ama ameliyat dedikleri sanırım basit bir işlem inşallah açılır da hiç gerek kalmaz
Doktorda öyle söyledi sondalama denilen basit bir operasyonmuş videolarını izledim çok korktum ama içim acıdı 😔 Bir de genel anestezi altında olacakmış öncesinde saatlerce aç kalacak gerçekten çok üzülüyorum şurda 3 4 Hadi maksimum 5 ayımız olsun. Keşke açılsa da gerek kalmasa 😔

Doktorda öyle söyledi sondalama denilen basit bir operasyonmuş videolarını izledim çok korktum ama içim acıdı 😔 Bir de genel anestezi altında olacakmış öncesinde saatlerce aç kalacak gerçekten çok üzülüyorum şurda 3 4 Hadi maksimum 5 ayımız olsun. Keşke açılsa da gerek kalmasa 😔
Babası yapsın masajı belki yapıyordur ama ben yaparken nazik nazil yapıyordum öyle yapmamak gerekiyormuş sert yapmak gerekiyormuş babası yaptı bir süre bastırarak bizim ki öyle geçti ne anne sütü ne damla fayda etmemişti inşallah senin yavrucaginda geçer canım

Babası yapsın masajı belki yapıyordur ama ben yaparken nazik nazil yapıyordum öyle yapmamak gerekiyormuş sert yapmak gerekiyormuş babası yaptı bir süre bastırarak bizim ki öyle geçti ne anne sütü ne damla fayda etmemişti inşallah senin yavrucaginda geçer canım
Yetmiyor mu acaba benim yapışım bir de babası denesin madem inşallah fayda olur. Zaten anne sütü çay veya damlalar onlar kanalı açmıyormuş sadece mikrop kapınca göz capaklaniyormus ve onu iyileştirmek için kullanılıyormuş. Suan doğduğundan beri 4. Ya da 5. Damlasını kullanıyor o da bıktı artık gözüne dokunulmasından

Hâlâ gözyaşı tıkanıklığı ile uğraşan var mı? Geçmiyor geçmiyor ve geçmiyor. Doktor dün eğer masajla açılmazsa 3 4 ay sonra ameliyat ile açmamız lazım dedi 🤦🏻‍♀️
Bizimki 6. Ayda acildi. Cok ciddi capaklanma yapmisti netiranin yaninda fusix diye bir krem surduk 3 gun. Gozleri de dr.fischer bebek goz mendili ile siliyorduk. Ilaclari kullabmayi biraktik ve bir daha cok sukur olmadi. Umarim.sizinki de acilir en kisa zamanda

Yetmiyor mu acaba benim yapışım bir de babası denesin madem inşallah fayda olur. Zaten anne sütü çay veya damlalar onlar kanalı açmıyormuş sadece mikrop kapınca göz capaklaniyormus ve onu iyileştirmek için kullanılıyormuş. Suan doğduğundan beri 4. Ya da 5. Damlasını kullanıyor o da bıktı artık gözüne dokunulmasından
Bide babası denesin bende çok uğraştım dediğin gibi kanalı açmıyor demek ki onlar

Biliyorum her bebegin yedigi ictigi kendine ozel ama istahsiz bir bebek annesi olarak meraktan soruyorum, bebeklerinize gunde kac ogun ek gida veriyorsunuz ve ne kadarini yiyorlar?
Ornegin benim oglum sabahlari bir yumurta sarisindan omlet yiyor bazen tamamini yiyor bazen yarisini. Oglen muhallebi,puding,sutlac tarzi seyler veriyorum kucuk bir kaseye yakin yiyor. Aksam bir kofte yaninda yogurtla yiyor. Bunlarin cogunu ne yazikki zorlayarak veriyorum. Gunde 6 kere de 120 cc mama iciyor. Memeyi artik neredeyse hic emmiyor. Zayif bir bebek, saglikli olmasi sükür sebebim ama istahla yiyebilen cocuklara cok ozeniyorum

Biliyorum her bebegin yedigi ictigi kendine ozel ama istahsiz bir bebek annesi olarak meraktan soruyorum, bebeklerinize gunde kac ogun ek gida veriyorsunuz ve ne kadarini yiyorlar?
Ornegin benim oglum sabahlari bir yumurta sarisindan omlet yiyor bazen tamamini yiyor bazen yarisini. Oglen muhallebi,puding,sutlac tarzi seyler veriyorum kucuk bir kaseye yakin yiyor. Aksam bir kofte yaninda yogurtla yiyor. Bunlarin cogunu ne yazikki zorlayarak veriyorum. Gunde 6 kere de 120 cc mama iciyor. Memeyi artik neredeyse hic emmiyor. Zayif bir bebek, saglikli olmasi sükür sebebim ama istahla yiyebilen cocuklara cok ozeniyorum
Benimde bebeğim sadece gece emiyor gündüz hiç yok sabah kalkınca biraz mama veriyorum sonra kahvaltı hergun yumurta sarısı labne yediririm bazen pankek bazen omlet gibi öğlen yine biraz mama veririm sebze yoğurt yediririm 5 gibi tekrar mama veririm 1 saat sonra falan meyve akşam yemeği düzenini oturtamadim yedirsem mama yemiyor acikip uyanıyor sürekli mama yedirip yemek yedireyim desem yemek yemiyor 3 kere 180 ml 3 kere 90 ml veriyorum mama. Ama hergun durum böyle değil tabiki bugün hiç mama istemedi mesela kahvaltı yapmak istedi hemen öğlen yemek istedi dün yemek istemedi mama istedi. Bazen yumurtayı bitirir bazen bitirmez yarısı kalır. Çok uzattım galiba bence daha düzene oturmadığı için normal bu yiyip yememeleri gibi geliyor

X