2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Yalandan öksürmesi bizde de var canım. İlgi çekmek istio. İlgilenelim istio sıpa. Kıskançlık hala anlamıo. Ben de burda okuduklarımdan sonra endişelenmek istemiyorum ya.
Kızım bugüne kadar iki kere bebek gördü ikisini 10 gün kadar arayla gördü. İlk gördüğünde kıskançlık falan hiç yapmadı anlamadı ama daha geçtiğimiz günlerde diğer bebeği gördü ve kıskandığı ap açık belli yani yeni bir özellik 10 gün önce yoktu bir anda oluverdi sizinde tecrübe etme şansınız olsa belki bebis te kıskanacak bence herseyin zamanı var buraya göre baktığımda bazı şeylerde kızım önde bazı şeylerde geride.
Benimde eltim var 40 gun buyuk bebegi var arayip arayip yok bizimki sunu yapiyo sizinki yapmiyomu yok 3 disi cikmis bizimkinin zamaninda kaynnam ariyo hala emeklemiyomu hala onu yapmiyomu bunu yapmiyomu benide strese soktular onlarin bebeginin videolarini gonderyolar surekli
Benim kızımdan 2 gün küçük yegenim var 2 dişi çoktan çıktı bile. Bizde diş falan yok. Kızım çok çok erken yabancılamaya başladı ama o daha anca başladı. Bizimki çok erken döndü o durdu durdu bir anda 5 aylıkken döndü. O kızımdan önce desteksiz çok güzel oturmaya başladı kızım 5. Ayda başladı ama anca 6. Ayın başında doğru düzgün oturabildi. O kadar çok örnek var ki bazı şeylerde biz geride kalıyoruz bazılarında o. Bence çok çok normal hic telaşa kapılmayın bana da soruyorlar emeklemiyor mu diye. Emeklemiyor acelemiz de yok canı ne zaman isterse.. belki de hiç emeklemez direk yürür belli mi olur. Bu çevre başkası insanı delirtir

Kızım bugüne kadar iki kere bebek gördü ikisini 10 gün kadar arayla gördü. İlk gördüğünde kıskançlık falan hiç yapmadı anlamadı ama daha geçtiğimiz günlerde diğer bebeği gördü ve kıskandığı ap açık belli yani yeni bir özellik 10 gün önce yoktu bir anda oluverdi sizinde tecrübe etme şansınız olsa belki bebis te kıskanacak bence herseyin zamanı var buraya göre baktığımda bazı şeylerde kızım önde bazı şeylerde geride.

Benim kızımdan 2 gün küçük yegenim var 2 dişi çoktan çıktı bile. Bizde diş falan yok. Kızım çok çok erken yabancılamaya başladı ama o daha anca başladı. Bizimki çok erken döndü o durdu durdu bir anda 5 aylıkken döndü. O kızımdan önce desteksiz çok güzel oturmaya başladı kızım 5. Ayda başladı ama anca 6. Ayın başında doğru düzgün oturabildi. O kadar çok örnek var ki bazı şeylerde biz geride kalıyoruz bazılarında o. Bence çok çok normal hic telaşa kapılmayın bana da soruyorlar emeklemiyor mu diye. Emeklemiyor acelemiz de yok canı ne zaman isterse.. belki de hiç emeklemez direk yürür belli mi olur. Bu çevre başkası insanı delirtir
Aynen doğru söylüyosnz bende takmicam artk

Kizlar hala dişimiz cikmadi asiri huysuz surekli buldugu herseyi isirmak istyo ve cok hircin. Birde uzerine krup baslangici oldu cok sukur iki igneyle iki gunde normale dondu. Ama burun hiriltisi kaldi geniz akintisyla birlikte serum fizyoljik strimar kullandik rahatlasada tamamn kesmedi zaditene basladk ve iki gundr baya rahatladi.Ek gidadada corba v.s yemek istemiyo bizim yedigimiz yemeklerden yemek istyo doktorda sadece yogurt ver falan dedi boyumuz 72 cm kilo 9 kusur olmuş bas 43.5cm. Birde surunuyo ama hala emeklemiyo herkesin bebegi baybay alkis falan yapiyo kendilignden oturuyo ama bizimkinde tik yok yavas yavas endiselenmeye basladim. Sozlermizi anliyo gel v.s ama ne blm annelik işte birde ozel egtmde calisinca insan daha pinpirikli oluyo sanrm
Benim bebeğimin 1 dişi çıktı emekliyor, tutunarak ayağa kalkıyor ama bay bay ve alkış yapamıyor şuanda. Her bebeğim gelişimi kendine özel. Zamanı gelince yapar, acele etmeyin. Erkek bebekse erkekler daha hantal oluyor.

Iyi aksamlar kizlar oğlumda yaklaşık 2 /3 haftadır tuhaf birsey oldu. Uyku terörü mu acaba diyorum. Tam uyuyor yatağına koyuyorum.10 dk icinde gözleri.kapali ağlıyor o anda eşim gidiyor ya pispisliyor ya ayaginda sallıyor hep agliyot ne zamanki ben gidiyorum kucağıma alıyorum.sakinliyor. cok yoruldum sürekli boyle olmaya başladı sadece benuyutuyorum yarim saatte uyanıyor ya meme de kucağımda ya da ayağımda sallayarak sakinlesip uykuya dalıyor
Ne yapacağını şaşırmış durumdayım. Dişten diyorduk bir dışı cikti diğeri yolda sanki dişte degil.
Benim kızımda öyle, nerdeyse 1 aydır böyleyiz. 2 3 kere kalkıyor sonra derin uykuya dalıyor.

Kızlar siz su alıştırma bardaklarından hangisini önerirsiniz?
Philips avent pembe alıştırma bardağı
NUK alıştırma bardağı
Tommie Tippee Alıştırma Bardağı
Chicco alıştırma bardağı

Kızlar siz su alıştırma bardaklarından hangisini önerirsiniz?
Philips avent pembe alıştırma bardağı
NUK alıştırma bardağı
Tommie Tippee Alıştırma Bardağı
Chicco alıştırma bardağı
Kizimda avent kılmadım.memnundum oğlumda sok marketten aldim oglum alıştı. Eşinin arkadaşı hediye etmiş muchkin suluk guzel bir ürüne benziyor bu aralar su içmiyor oğlum alıştıramadım. .yazın cok içiyordu. Bebeğin alışması ve kullanımına bağlı.

Benimde eltim var 40 gun buyuk bebegi var arayip arayip yok bizimki sunu yapiyo sizinki yapmiyomu yok 3 disi cikmis bizimkinin zamaninda kaynnam ariyo hala emeklemiyomu hala onu yapmiyomu bunu yapmiyomu benide strese soktular onlarin bebeginin videolarini gonderyolar surekli
Aman canım valla şu eltilerden gınaa geldi.normalde 2 hafta küçük olacaktı bebeği bnm oğlumdan. Erken doğum oldu 2 gün büyük. Şuan 3 dişi varmış. Bizimkinde tık yok. Hamile kaldım arkamdan o kaldı. Kv Bi taraftan elti ve kaynım olcak pislik Bi taraftan kıyaslamaya başladılar. Doğdu hala daha kıyaslama lar. Boyu kilosu falan iice dert oldu onlara. Allahtan aramız açıldı da öyle şeyler duymuoz oh çok şükür. Aman salk salk konusmlsrı teorileri var. Neymiş 3 4 aylık bebekken yediklerimizin kokusu burnuna gider canı çekermiş. Ay 3 4 aylık bebek nerden bilsin kokuyu ya. Böyle kuş beyinli insanlar da anne oluyor işte napcan🙃

Bildiğin çırpınıyor benimki uykusundan uynadiriyor kendini. Gündüz yaşadıklarının etkisinde sanirim.derin uykusu gitti resmen sadece bende sakınlesip uykuya da.memede dalıyor.😏
Aynen, hemen öyle olunca yanına gidip kucağıma alıp emziriyordum. Şimdi yatarken emziriyorum tekrar geri uyuyor hemen birkaç dkda.

Aman canım valla şu eltilerden gınaa geldi.normalde 2 hafta küçük olacaktı bebeği bnm oğlumdan. Erken doğum oldu 2 gün büyük. Şuan 3 dişi varmış. Bizimkinde tık yok. Hamile kaldım arkamdan o kaldı. Kv Bi taraftan elti ve kaynım olcak pislik Bi taraftan kıyaslamaya başladılar. Doğdu hala daha kıyaslama lar. Boyu kilosu falan iice dert oldu onlara. Allahtan aramız açıldı da öyle şeyler duymuoz oh çok şükür. Aman salk salk konusmlsrı teorileri var. Neymiş 3 4 aylık bebekken yediklerimizin kokusu burnuna gider canı çekermiş. Ay 3 4 aylık bebek nerden bilsin kokuyu ya. Böyle kuş beyinli insanlar da anne oluyor işte napcan🙃
Ayyy aynen eltilerden gına geldi artık. Benim eltiminde iki çocuğu var biri kızımdan 9 ay büyük, kendisi iki çocuğu var diye her şeyi çok iyi biliyor, bebek prof. gibi davranıyor sinir oluyorum. Ben kızımda şunu yapıyordum bunu yapıyordum böyleydi, şöyle yap böyle yap. Benim kızım yatıyordu 4 aylıkken seninki yatmıyor yatması gerek bu dönemlerde normal değil filan, düzenini ona göre ayarlamalısın. Benim düzenim çocuğa göre. Aç olabilir bebeğin ondan ağlıyordur. Ağzında pamukçuk çıkar doktor antifungal ilaç verdi derim antibiyotik der. 🤣 Kızı 16 aylık oldu hala 1 dişi bile çıkmamış, bana diyorki her seferinde "Anne sütü emen bebeklerin dişi geç çıkar daha iyidir geç çıkması daha sağlam olur çürümez, mama alanlarınki erken çıkar erken çürür." Ben kızımı emziriyorum ama eskiden günde 1 2 kere mama veriyordum hatırlarsınız konularımdan, aslında kendiside kızı şlk doğdupu zamanlar mama vermişti ama vermemiş gibi konuşuyor, ona göre benşm kızımın dişinin zamanında çıkma sebebi mamaymış. Kim dedi sana bunları doktor mu diyorum yoo çevreden söylediler 1 2 kişi değil kimle konuştuysam öyle söyledi, internette de araştırmıştım öyle diyor, Alakası yok söylediklerinin dişle yani. Böyle saçma sapan şeylere inanan birine kaynanam ve eşim filan nasıl çok iyi anne gözüyle bakıyor anlamıyorum. Çocuğunu aylık kontrollerine bile götürmüyordy ilk 6 ay aşı yaptırmak haricinde. Kilosunu vs kendisi bakıyormuş evde.

Ayyy aynen eltilerden gına geldi artık. Benim eltiminde iki çocuğu var biri kızımdan 9 ay büyük, kendisi iki çocuğu var diye her şeyi çok iyi biliyor, bebek prof. gibi davranıyor sinir oluyorum. Ben kızımda şunu yapıyordum bunu yapıyordum böyleydi, şöyle yap böyle yap. Benim kızım yatıyordu 4 aylıkken seninki yatmıyor yatması gerek bu dönemlerde normal değil filan, düzenini ona göre ayarlamalısın. Benim düzenim çocuğa göre. Aç olabilir bebeğin ondan ağlıyordur. Ağzında pamukçuk çıkar doktor antifungal ilaç verdi derim antibiyotik der. 🤣 Kızı 16 aylık oldu hala 1 dişi bile çıkmamış, bana diyorki her seferinde "Anne sütü emen bebeklerin dişi geç çıkar daha iyidir geç çıkması daha sağlam olur çürümez, mama alanlarınki erken çıkar erken çürür." Ben kızımı emziriyorum ama eskiden günde 1 2 kere mama veriyordum hatırlarsınız konularımdan, aslında kendiside kızı şlk doğdupu zamanlar mama vermişti ama vermemiş gibi konuşuyor, ona göre benşm kızımın dişinin zamanında çıkma sebebi mamaymış. Kim dedi sana bunları doktor mu diyorum yoo çevreden söylediler 1 2 kişi değil kimle konuştuysam öyle söyledi, internette de araştırmıştım öyle diyor, Alakası yok söylediklerinin dişle yani. Böyle saçma sapan şeylere inanan birine kaynanam ve eşim filan nasıl çok iyi anne gözüyle bakıyor anlamıyorum. Çocuğunu aylık kontrollerine bile götürmüyordy ilk 6 ay aşı yaptırmak haricinde. Kilosunu vs kendisi bakıyormuş evde.
Aman Allahım benim eltiyi tarif ediosun resmen. Evde boyuna kilosuna bakıyor. Boyunu saglık ocagı topuğa kadar ölçüyor. Neymiş yanlış ölçüyormuş ebe ayak ucundan ölçülecek miş. Aaa bende emziriom daha dişi çıkmadı. Eltim ful mama verio gögüsleri sarkmasın die emzirme yi bıraktı sanırım. Onun 3 tane dişi cıkmış. Cahilin önde gideni ya. Az önce Bi arkadas demiş ya cocuk gelişimciyim beni de yanıltmaya başladılar die. Aynen bende cocuk gelişim mezunuyum benden bile iyi bilir şöyle baksan okumamış kara cahil.

Aman Allahım benim eltiyi tarif ediosun resmen. Evde boyuna kilosuna bakıyor. Boyunu saglık ocagı topuğa kadar ölçüyor. Neymiş yanlış ölçüyormuş ebe ayak ucundan ölçülecek miş. Aaa bende emziriom daha dişi çıkmadı. Eltim ful mama verio gögüsleri sarkmasın die emzirme yi bıraktı sanırım. Onun 3 tane dişi cıkmış. Cahilin önde gideni ya. Az önce Bi arkadas demiş ya cocuk gelişimciyim beni de yanıltmaya başladılar die. Aynen bende cocuk gelişim mezunuyum benden bile iyi bilir şöyle baksan okumamış kara cahil.
Dişler emzirmeye mamaya bakmıyor. Benim kendi ailemdeki kuzenlerim, ablam hep emzirdi mesela hepsinin dişi erken çıktı, mesela halamın kızları 4,5 aylıkken diş çıkardı. Ablamın kızı 6 aylıkken heosi yaşına girmeden diş çıkardı ama eltimin kızı 16 aylık oldu hala tık yok. Kendi bebeği emeklemeye nerdeyse yaşına girmeye yakınken başladı benim kızım 5 aylıkken emeklemeye başladı vana sorduğu soru "sıralıyor mu" yani ayağa kalkıp tutuna tutuna gidebiliyor mu🙄 bende dedim daha erken onun için, erken miydi aaa unutmuşum ben ya filan diyor. İlk doğduğu zaman hastaneden pansuman reçetesi vermişlerdi bebeğin göbeği için, göbeği düşmesşne rağmen hafif kan filan oluyordu göbeğinde kaynanamı arayıp "ben ona göbeğine birşey sürmesin demiştim niye sürdü" birde beni arıyor niyr sürdün ettin hiçbir şey sürme diye, ben de hastanede ne dedilerse onu uyguluyorum ben onun dışına çıkamam dedim. Herşeyi onlar daha iyi biliyor. 🤬

Bortecineee Bortecineee canim sana kullanmadığım bardağı söylemiştim munckhin olan bugun vermeye başladım memnunum su akıtma derdi yok damakta kasıyor su da içmiş epey. Eşim ameliyat oldu yanına gittiğimde annem alıştırmış sagolsin 😀😀

X