2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğiniz kolik bebek bende aynı durumdayım genellikle akşam üzeri 16.00 ve sonrası başlar ağladığı saatte saç kurutma makinesinin 2. Kademesini açın o arada ilaçlarını kullanıp masajını yapın kucağınızda sakinleşir uykuya dalar
Kurutma makinesiyle ne yapcam peki ilacı yok damlasını kullanym

Çağırmaları lazımdı canım. Ne olursa olsun sağlık bakanlığı bu aşılara çok önem veriyor. Bi tanıdığımız aşıya karşı olduğu için kendi isteğiyle aşı yaptırmadı çocuğuna ve şuan sağlık bakanlığıyla mahkemelikler. Yani aşıya karşı değilsen bi an önce bağlı olduğun sağlık ocağına gitmelisin.
Bide devlet hastanelerin de sosyal pediatri diye bölüm var hasta olmayan sağlıklı çocuklara bakıyor. Ben oraya götürüyorum aylık kontrolü için.
Kuzm çağrmadılar o zman ben yarn gidip yaptraym zaten bu Aile hekimimix saçma sapan bir adam Allah onu islah etsnn ne diyeym saolun kızlar bilgilendrdiğinx için

Bebeğin boy kilo takibi ve aşıları, bağlı olduğunuz aile hekimi ve ekibi tarafından takip edilir. Etmezlerse zaten onlar da sorun yaşar.

Öncelikle bağlı olduğun bir aile hekimi var mı bunu kontrol etmelisin.
İkincisi bebeği ilk defa 5.gün topuk kanı için çağırıyorlar. Eğer çağırmadıysalar mutlaka aşı için çağırmaları gerek. İlk aşı 1.ayın sonunda oluyor.
Eğer hala çağrılmadıysanız muhakkak bir problem vardır. Doğum yaptığın hastane doğumu bildirmemiş olabilir. Sen en yakın sağlık ocağına gidip ben doğum yaptım bebeğim şu kadarlık diye belirt. Sonra onlar artık kaydedip ararlar.

Aylık muayene ise şöyle. Devlette çoğu hekim çağırıyor ama bazı doktorlar çağırmayabiliyor. Sen isteğe bağlı olarak götürebilirsin. Özelde de yine doktor he ay gel diyor yine sen isteğe bağlı hareket ediyorsun.
Sağlık ocağında kilosuna boyuna bakılıyor. Eğer iyi gidiyorsa ve herhangi bir sağlık sorunu yoksa her ay götürme imkanın da yoksa, her ay gitme gibi bir zorunluluğun yok. Ama bebekte herhangi bir sorun olması ihtimaline binaen özellikle ilk 6 ay çok önemli. Götürmeni tavsiye ederim. Devlette olur özelde. Fark etmiyor zaten.
Kuzm bağlı oldgm hekim topuk kanı için bşle çağırmadı biz doğm yaptgm yerde 5. Gğn gidceksnz dedgi içn gttik snra ne arayan ne soran kontrol içinde şöyle diyeym çocuk göz çocuk kardiyoloji genel bakımna ilk götrn demişlerdi doğm yaptığm yerde göze gittik ama kalp dr orda olmayncs snra pandemiden dolayı işte yazık daha küçk getirmeyin de dediler neyse Ben yarn gidip Bu hekime işini hatrlatym pis mikrop

Yok mu etrafinda tecrubeli kuzen komsu akraba, annen de yonlendirebilir. Kolik olabilir bebegin ayaklarını karnina cekerek mi agliyor? Internette gaz masajlari var izleyerek uygulayabilirsin canim ben nurseharveys surup kullaniyorum aman aman bir etkisini gormedim.doktorum 2 saatten once besleme dedi ve her agladiginda meme verme dedi. Zaten kolik bebbek aglarken emmiyor. Suya sokup yika canim yikyamadigin zaman kovaya su kyup yari beline kadar sok bebegi esin ovalasin karnini. Ayaklarini sicak tut hem senin hem bebegin. Gaz yapacak yiyecekleri yeme birde. (Sogan sarimsak kuru fasulye nohut vs)
Allah razı olsun yok kuzmm hiçbirinin bana yararı yok kendi annemde böyle şeyleri bilmez yani sizde kusuyorsnz Diyip duruyor ne diyeymm büyük ihtimal kolikk çnkü bi yenin ağrıdığı bariz ortada kuzmm

Benim bebeğim sırt üstü yatınca aynı sizin bebeğiniz gibi sık sık irkiliyor uyanıyor rahat uyuyamıyor, o yüzden yüz üstü yatırıyoruz sürekli rahat uyuyor.
Doktor eeg istedi irkilmenin şekli önemli dedi Video istedi ama cekmemistim malesef siz eeg yaptırdıniz mi acaba

İnnaki kime inanacgmı şaşrdm kaynanam Ver rahatlar karın ağrısını alır dedi
Kendımız şeker kullanmıyorken zararlı dıye kucucuk bebege şekerli su verılır mi duzenlı olarak? Sen onun annesısın bebegini herkesten sen koruyacaksın sen karar vereceksın Lütfen az arastır az oku

Kendımız şeker kullanmıyorken zararlı dıye kucucuk bebege şekerli su verılır mi duzenlı olarak? Sen onun annesısın bebegini herkesten sen koruyacaksın sen karar vereceksın Lütfen az arastır az oku
Olduğum durmda her lohasa olsa Ne yapacgnı eminm şaştmştı benm gbi bazen kendimizde olamyorz malsf İyi gelince 2 defa daha vermiştim düzenli olarak vermedim damlayı bile kıyamıyorum vermeye Acaba mı diyorm Tabki en cok yavrmu ben düşünyorm ama ağlama krizlerinin anında ve bazı baskılar birde içinde oldgm durum gögüs ucu kopması eziyet içinde gögsümü veryorm yapmak istemezdim ama yapmş bulndm bu kadr kötüye yormadm açıkcası bizim büyüklerin de karın ağrısı olnca seker serbeti yaparx veririz durur ondan mantıklı gelmişti şerbet dedgm 2 kaşık az suya karştrp 4 damla en fazla

Hanımlar ablalarım kardeşlerim. Hepinize sağlıklı musmutlu günler geceler Allah bizim uykumuzdan alsın minnoşlarımıza versin.

65 gündür çektiğim sağ göğüs ucumdaki yarayı bugün gittiğim Bi dermatolog anında çözdü. Sorunu sıkıntısı olan varsa mesajı alıntı yapsın verdiği reçeteyi aynen atarım. Kullanmanın hiç bir zararı yokmuş yalnız çocuk emmeden evvel izotonik suya Karbonat atıp göğüs ucunu yıkayıp CRyİSTALİN marka dezenfektan sıkıp Bi daha yıkıyorum. Dört farklı kremden karıştırarak eczane yapıyor maliyeti ise 24 TL ye geldi.

Göğüs ucu yaram için kullandığım ürünler

Balmumu göğüs ucu, gümüş göğüs ucu kapağı. Slikon ve pamuk bazlı göğüs pedi, 3 farklı markanın bebek emerken göğüs ucuna zarar vermesin diye sattığı kalkan

Şimdi bahsedeceğim konu bütçe konusu hanımlar. Doktoruma 1 ay sonra işe başlıcağım için süt stoğu yapabilmek ve sütümü daha vitaminli yapabilmek için bitkisel Bi ürün sordum laktom adlı Bi kutu toz verdi. Bu toz süte yoğurda veya ılık suya atılıp içiliyor.

Amma sorun şurada 15 adeti 75TL evet yanlış duymadınız 1 aylık gideri 150TL

Yanlış anlamayın işe yarar yaramaz daha kullanmadım amma daha hesaplısı illaki vardır. Değceğini düşünmüyorum ama aldım kullanınca muhakkak onun hakkındada yazarım.

Bahsettiğim kemik çocuk düz durduğunda değil öne doğru eğildiğinde ele geliyor omiriliği komple ele geliyor hatta tek tek. Galiba kiloyada bağlı Allah hepsine sağlık versin hatta bazen Allahım kötü şeyleri ondan al bana ver diyorum
Allah korusun ne size ne çocuğunuza zarar gelmesin 🙏 dediğiniz gibi kilodan olabilir evet doktorda demiş sıkıntı yok içinizi ferah tutun

Yok mama vermiyorm İnternette biri ver biri verme diyen çok varr 🤷‍♀️🤷‍♀️
Canim mama konusunu İnternete bakıp karar veremezsin doktorun yönlendirir. Sen önce bebeğini bir kontrole götürmekle ise başla gelişimine bakılsın eğer yeterli kilo almadiysa doktorun mama ver yada verme der. Hem aşısını da yaptırırsın.

Anladım telaslandirmak istemem ama sadece o irkilme esnasini çekip doktorunuzla paylaşın isterseniz biz 3 gündür çok endişeliyiz inşallah istenmeyen bir durum yoktur ama bazı hastalıklara işaret ediyor doktorun tabi ki irkilmesi gorup yorumlamasi gerekiyor
Sırt üstü yatarken eli kolu havaya kalkıp irkiliyor onu mu diyorsunuz

X