Bunları düşünmenin faydası yok ki. Daha yaşın genç, ilk denemende olumsuz sonuç almış olman her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Eğer kafanda en ufak bir acaba varsa başka bir merkezle görüş, fikir al. Nasıl bir tedavi uygulayacaklarını sor ve biraz daha araştır. Ona göre eşinle beraber karar verirsiniz ne yapacağınıza. Şimdi böyle üzülmek sana uzun vadede iyi gelmeyecek. Hep aklında kalacak, neden böyle oldu, keşke şöyle yapsaydım demekten kendine odaklanayamacaksın. Oysa ki bu süreçte en önemli şey ruh hali. Sadece tedavi sürecinde değil tedavi öncesinde de kendine ve olacağına inanman gerekiyor, kendini şartlandırmadan. Bak iki gün önce kanamam oldu, düşük yapıyorum sandım. Anladım ki doğurana kadar bu işin garantisi yok. Tutunmamış bir embriyo için kendini bu kadar yıpratırsan, Allah korusun yarın bir gün düşük yaparsan ne yapacaksın? Ya da en basitinden benim gibi bir kanaman olursa nasıl sakin kalacaksın? Olmaz böyle canım lütfen toparlan kendine gel. Sağlıklı olduğuna ve tekrardan bu sürece girebilecek bir bedenin olduğuna şükret. Dua et ve tevekkül et