Hanımlar selam
ben dün yeni doktoruma kontrole gittim inşallah bu saatten sonra da değişmesi gerekmez diye umuyorum
şekerden kaynaklı perinatoloğa gidiyordum ama şekeri kontrol altına aldığımdan istediğim hastanedeki normal doktora geçtim. Kadınlardan korkuyordum önceki düşüğümde yaşadıklarımdan dolayı ama o kadar sevdim ki kadını dün tüm gün pozitif takılıyordum
ben özele gidiyorum çünkü devlet hastanelerinden korkuyorum bu gebeliğimde de devletten çok çektiğim için. Doktorum normal doğumu destekliyor bu benim için çok güzel bir haber. Oğlum babası gibi iri kemikli yapılı uzun bir bebek şimdiden 48 cm olmuş bir hafta ileri gelişimi. Ama kilolu bir bebek değil kilosu haftasına yakın çok şükür 2.5 kilosu. Şekerimden dolayı anlık fazladan kilo almaması için 24. Haftamdan beri diyet yapıyorum ve çok başarılı olmuşum böyle devam edersem normal doğum yapabilirmişim. Nst ye girdim önce o da çok iyi çıkmış günde 10 büyük hareket olmasını isteriz senin 25 dk da 7 tane büyük hareket olmuş dedi
doğum poziyonunu almış doktorum 36. Haftada ve sonrasında her an gelebilir, ağustos sonu da olabilir eylül başı da olabilir ama max 23 üne kadar bekleriz gelmezse dedi. 38 de hala doğmamışsa çatı muayenesi yapıcam eğer çatın dar değilse normal doğum şeklinde ilerleriz ama darsa ona göre sezeryanını planlarız dert etme bunları önemli olan sağlıklı olması ve çok sağlıklı dedi. Sadece kilo almaması gerekiyor omuzları genişlerse de sezeryan olur kafa bir şekilde çıkar ama omuzlar geniş olursa sakatlanabilir risk alamayız dedi. Gerçi kafası şuanda 8.8cm
Anlık kilo almayıp haftasıyla uyumlu giderse normal doğum yapabilirim gibi duruyor ama tabiki nasıl ve ne zaman gelmek istediğine oğlum karar verecek bakalım erken mi gelecek anası babası gibi +40 ları mı bekleyecek