Benimle aynı durumda olan arkadaşım olabilir düşüncesiyle paylaşmak istedim kızlar.
transferimin 9. günündeyim ve 3. Günden beri geçmeyen ciddi bir karın şişmesi problemim var. Geceleri uyumak mümkün değil. Annem, eşim olmadan çorabımı bile giyemiyorum. Yedi aylık gibi karnım. Doktorum hemen gel bakayım büyük ihtimalle hamilesin dedi. gittim ve ultrasonla bakar bakmaz karında su birikmesi dedi. Yumurta toplama işlemi sonrası 15 üzeri yumurtası olanlarda görülüyor dedi. Hamile olmasaydın iki gün sonra azalır ve geçerdi, azalmadan devam ediyor olması hamile olduğunu gösterir dedi. 8. Gün kan tahlili sonucumu da iyi buldu.
Bu rahatsızlığın adı OHS sendromuymuş. Su az iç, yerine soda içebilirsin dedi. eğer bu duruma dayanabiliyorsa müdahale etmeyelim, dayanamayacak gibi olursan kataterle Karnına torba takılacak bir hafta dedi. Her iki durumda da bir hafta on gün sonra geçer dedi. Ben de şimdilik dayanmayı seçtim.
pazartesi hem ikinci kan testi sonucuma hem de karın şişliği durumuma bakacağız.