Merhaba güzel anneler
♀ Bugün farklı bir dr da kontrole gittim iyi haberler veririm dedim ancak bilim ne derse o, ikili tarama sonucum yüksek riskli çıkmıştı burada belirtmiştim, dr oldukça alanında uzman biri ve bebeğimin herseyini inceledi herşeyi normal ancak burun kemiğini göremedi ve çift mide tespit etti. Amniyosentez yapılacak haftası geldiğin de. Oldukça sarsıldım yinede dirayetli olmak ve çıkacak sonuca kendimi hazırlamam en doğrusu.Dr her ihtimali gerçekçi bir şekil de izah etti, güzel olan şeyler de var mesela parmak kemikleri tam oluşmuş bu down durumlarında görülmezmis, kalbi çok sağlıklı, gelişimi gayet iyi.Ilaclari da bıraktirdi sadece demir hapi ve iyi beslenme yeterli ilerleyen zamanlarda tekrar değerlendirir.Ve dahiliyeye yüksek çıkan troid değerleri için de gözükmem gerektiğini ve zaman kaybetmeden tekrar tetkik yapılıp ilaca başlanması gerektiğini belirtti (T4 ikidir yüksek çıkmıştı). Orada belirtmeyi tabi o psikoloji ile unuttuğum birşey oldu eşimin anne tarafının burun kemikleri çok küçüktür ve genel olarak burunları fındık kadardir(dilerim gorulmemesinin sebebi budur çünkü ikili tarama sonucu burun mevcut çıkmıştı). Ve kız diye düşünürken oğlum olacağını öğrendim
☺ benden haberler bunlar, sonuç ne çıkarsa çıksın süreci burada yazacağım, çünkü çok inceledim durumu benim gibi olup (ikili tarama sonucu) sonucu gerek doğum gerek amniyosentez gerek diğer testler vs paylaşmadan kaybolan anneler çok, bir faydam olursa bir umut olursam ne mutlu bana. Iyi düşünelim iyi olsun