2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar ben oğlumla yatıyorum sabah uyandı beni gördü anne dedi boynuma eğilip oraya koydu kafasını sonra kalkıp yanağımdan öptü kalpler erisin 🫠🫠🫠🫠
ah ahhh . ben de ne guzel odayı ayırmıstım . şimdi montesorriye alışsın diye yanında yatmaya başladım. en azından gece 1 gibi yanına geciyorum . uyandırıyır sabah basımın etrafına oturup öpüyor oksuyor . harika bişeyy

Çok geçmiş olsun 😔 ne yazık ki salgın var bir ay hastaydık biz de oğlum allahtan iki hafta sürdü şu an geçti buhar makinesi almıştım hiç kabul etmedi çizgi film izletip yapıyordu bi arkadaşım belki öyle işe yarar bilmiyorum…
Buhar veremediniz mi? Buhar vermeden de iyilesebildimi. Biz antibiyotik,damla ve buhar üçünü kullaniyoruz. Buhar verirken çok agliyor cizgi film muzik neler yaptık ama korkuyor. Sizin makine nasil? biz dün aldik eczaci önerdi güzel alman markasi dedi bizde aldik ama bunlarin sessizi de varmis. Sesinden mi korkuyorlar acaba arastirmadan hastaneden ciktik ilk eczaneden aldik. Çocuklar hasta olmasa keşke cok zor. Doktor Ilerlemis halini hastaneye yatis yaptiriyorum dedi ondan korkuyorum inşallah onlara gerek kalmaz

erken degil mi ya ben en azından haziran temmuz gibi . 22 aylık falan denerim gibi. cünkü yaz olması daha iyi diye düşündüm
2yasindan once baslamicaktim ben de ama 2yas en zor donemmis ve ben gec kalip o donemde sikinti yasamamak icin deneyeyim diyorum☺️
Ben bez bırakma değil de kakasını lazımlığa yaptırmaya başlayacağım. Benimki kaka yapınca gelip kaka diyip poposunu gösteriyor bir süredir. Şimdilerde de yapmadan söylemeye başladı. Öncesinde kaka kaka diye pırtlıyor bazen sonra 10 dk içinde yapıyor. Heralde hazır diye düşünüyorum. Annem falan ben olsam hemen başlarım çocuk istiyor belli dedi. Açıkçası pek bilgim yok bu konuda. Tuvalet iletişimini hamileyken okumuştum, dili çok güzeldi ama tamamen hatırlamıyorum. Benim derdim beze değil de kakası gelince tuvaletine yapması aslında rahat etsin çocuk.
Aslinda ben de kakasi konusunda hep klozete tutmak istiyodum ama korkar diye cekindim. Simdi adaptor aldim yavas yavas onunla denicem bizim kronik kabizlik sorunumuz var zaten, ins inatlasma olmadan alisir. Bu arada annelere sorarsak bizi 1 yasinda alistirmislar, onlara gore coktan birakmaliydik😅

Ben suan tuvalet icin erken buluyorum zira kis mevsimj etrafa ederse temizlemek yikamak da zor olur🤣o yuzden en azindan havalarin isinmasink bekleyecegim..onceligim memeyi biraktirip normal yemek yemesini tesvik etmek
Bizim kizin azı dişlerinden ilki geliyor su an ve yeni basliyor o yuzden memeyi birakmak istemiyorum disine tek iyi gelen sey o su an🥺
Ben de erken diyordum ama Tuvalet iletisimi kitabini oneririm fikrimi degistirdi ve cok guzel yol gosteriyor☺️

Kızlar ben oğlumla yatıyorum sabah uyandı beni gördü anne dedi boynuma eğilip oraya koydu kafasını sonra kalkıp yanağımdan öptü kalpler erisin 🫠🫠🫠🫠
Yaaaa maşallah 🥰🥰bende oğlumla uyumayi düşünüyorum bende deli uyuyorum oğlumda deli uyuyor o yuzden eşim tehlikeli diyor😂 bu günler hasta hic bırakmıyor beni anne anne diye sariliyor öpüyor ben odadan çıkınca odanin kapisinin önüne oturup beni bekliyor. Gece öksürdugunu duyunca benim bogazim agriyor ciğerlerim agriyor sanki. Etrafimdaki herkes çocuktur hastalanir diyor ama benmi çok duygusalim insanlarmi alışmış hastalığa bilemedim.

Kızlar merhaba oğlumda öksürük burun akıntısı başladı bugün doktora gittik. Bronşit olmuş ortalıkta salgin var dedi okula giden varmi dedi okula gidende yok. Nerden bulaştı bende anlamadım moralim bozuldu. Bu salginda domuz gribiymis. Antibiyotik ve damla yazdı. Buharli makineylede ilac veriyoruz. O makineyi hic sevmiyor ağlıyor yarisi boşa gidiyor. 1 hafta böyle devam edecez öksürük geçmezse 1 hafta sonra gelin dedi. Daha da ilerlerse hastaneye yatiriyorum dedi inşallah ilerlemez. Makineyi kullanan anneler varmi nasil yapiyorsuniz çocuğunuz duruyormu
Çok geçmiş olsun. Başta kıyameti koparıyordu nebülazatörde. Sonra açtım aleti, kendime yapmaya başladım. Geldi istedi vermedim hatta. Çok ısrar edince verdim. Ventolin bir iki kere doktor dedi diye kullandık ama sonra hep sadece serum fizyolojik koyduk nebülizatöre. Çok işe yarıyor.
İnşallah çarçabuk geçer.

Çok geçmiş olsun. Başta kıyameti koparıyordu nebülazatörde. Sonra açtım aleti, kendime yapmaya başladım. Geldi istedi vermedim hatta. Çok ısrar edince verdim. Ventolin bir iki kere doktor dedi diye kullandık ama sonra hep sadece serum fizyolojik koyduk nebülizatöre. Çok işe yarıyor.
İnşallah çarçabuk geçer.
Teşekkür ederim canım. Bizimkide öyle ağlayarak yapiyoruz. Sizinki Ne güzel alışmış bizimkine neler denedim inadından vazgeçmiyor korkulacak bir sey de yok. Sizin makinede ses varmiydi sesten mi korkuyor diye düşünüyorum. Satan kişide sessizi var ondan alin demedi en iyisi bu dedi aldık bugün araştırdım da sessizleri de varmis. Makime Kullanimdan sonra öksürmeye başlıyor normalmi

Teşekkür ederim canım. Bizimkide öyle ağlayarak yapiyoruz. Sizinki Ne güzel alışmış bizimkine neler denedim inadından vazgeçmiyor korkulacak bir sey de yok. Sizin makinede ses varmiydi sesten mi korkuyor diye düşünüyorum. Satan kişide sessizi var ondan alin demedi en iyisi bu dedi aldık bugün araştırdım da sessizleri de varmis. Makime Kullanimdan sonra öksürmeye başlıyor normalmi
Tabi tabi bizimki de baya gürültülü, omron. İlk günler zor geçmişti, hastalığı hafifledikçe morali de düzelmişti işte o zaman gelip gelip ağzını açtı ben çalıştırınca. Motoru güçlüyse mecbur ses çıkartır mantıken.
Öksürüğü hatırlamıyorum, zaten hep öksü öksüydü. Nebülden so ra balgam çözülüyor belki onunla ilgilidir o öksürük..

Buhar veremediniz mi? Buhar vermeden de iyilesebildimi. Biz antibiyotik,damla ve buhar üçünü kullaniyoruz. Buhar verirken çok agliyor cizgi film muzik neler yaptık ama korkuyor. Sizin makine nasil? biz dün aldik eczaci önerdi güzel alman markasi dedi bizde aldik ama bunlarin sessizi de varmis. Sesinden mi korkuyorlar acaba arastirmadan hastaneden ciktik ilk eczaneden aldik. Çocuklar hasta olmasa keşke cok zor. Doktor Ilerlemis halini hastaneye yatis yaptiriyorum dedi ondan korkuyorum inşallah onlara gerek kalmaz
Veremedim hiç bizimki sessizi sanırım ben çok hasta olunca nexus marka böyle minnacık bi şey aldık benim oğluma ishal de eşlik etti ama gittiğimiz doktor antibiyotik vermedi hiç iyi beslensin dedi ishal için verdi ama öksürük için burun akıntısı için hiçbi şey vermedi sadece serum fizyolojik kullanın dedi ben bronşitten korktuğum için bu nexustan aldım onu kullanmadı kendiliğinden geçti oğlumun… (ben toparlanamadım) sizin muhtemelen daha ileri seviyede ne diyorsa yapın bence gerekirse çizgi filmle vs verin ama ciğerlerine inmesin 😔

Yaaaa maşallah 🥰🥰bende oğlumla uyumayi düşünüyorum bende deli uyuyorum oğlumda deli uyuyor o yuzden eşim tehlikeli diyor😂 bu günler hasta hic bırakmıyor beni anne anne diye sariliyor öpüyor ben odadan çıkınca odanin kapisinin önüne oturup beni bekliyor. Gece öksürdugunu duyunca benim bogazim agriyor ciğerlerim agriyor sanki. Etrafimdaki herkes çocuktur hastalanir diyor ama benmi çok duygusalim insanlarmi alışmış hastalığa bilemedim.
Ben birlikte uyumayı çok sevdim 🫠🤭çok küçükken belki sorun olur da şimdi çok tatlı oğlum da deli yatıyor suratıma tekme fln yiyorum ama çok güzel her an koklamak 🥹❤️❤️❤️❤️ben de her hastalandığında korkuyorum yıkılıyorum resmen ama allah verecekse de böyle hastalıklar versin diyip şükür de ediyorum dayanamamamız çok normal kaç yaşında olurlarsa olsunlar en ufak öksürüğü bile kafaya takıcaz 🫠😅

Bizimki bundan sıfır ses ama yine de ağzına burnuna buhar üflüyor diye istemedi hiç kullanmadı çok para bence almayın elinizdekini kullanın

Eklentiler

• 8ED54D45-EAC3-4C99-B063-1462E7854080.png
    8ED54D45-EAC3-4C99-B063-1462E7854080.png
    168,4 KB · Görüntüleme: 34
Ben de böyle düşünüyorum hatta isterse 5 yaşa kadar bezlerim ama memeyi bırakıp yemek yemesi daha önemliydi çok şükür şimdilik iyi ama benim oğlum şu anda hep meyve yemek istiyor yemek yemek istemiyor hala 😑
Benim kizim da meyve hastasi malesef ama gunluk yarim yumurta yerse kardayiz ama hic bisey yemiyor...varsa yoksa meme🙄

Benim oğlum omlet dahil hiçbi şekilde yumurta yemiyo sadece pankekin içinde yediriyorum 😅ama pankekte çok ustalaştım her türlü sebzeden pankek yapabiliyorum 😎😎
Canım benim kızımda yemiyordu
Kayısı kıvamında kaşıkla kendi yemeyi sevdi arada kabukları da yemeye çalışsa da baya başarılı olduk.
Bide en sevdiği şey patates kızartması bende patatesi küp küp doğrayıp omlet yapıyorum ama iyice pişiriyorum yumurtası patatesle tam bütünleşene kadar ve parçalı olarak veriyorum patates sanıyor yiyor 🤣
Birde labne cok seviyor labne ile de haşlanmış yumurta sarısını karıştırıyorum labnesini bol tutarak o zamanda anlamadan yiyor.
Bizde işe yarayan metotları paylaşmak istedim 😘

Canım benim kızımda yemiyordu
Kayısı kıvamında kaşıkla kendi yemeyi sevdi arada kabukları da yemeye çalışsa da baya başarılı olduk.
Bide en sevdiği şey patates kızartması bende patatesi küp küp doğrayıp omlet yapıyorum ama iyice pişiriyorum yumurtası patatesle tam bütünleşene kadar ve parçalı olarak veriyorum patates sanıyor yiyor 🤣
Birde labne cok seviyor labne ile de haşlanmış yumurta sarısını karıştırıyorum labnesini bol tutarak o zamanda anlamadan yiyor.
Bizde işe yarayan metotları paylaşmak istedim 😘
Ya dur bide kayısı kıvamında deneyelim yalnız senin kızın damak tadı süper ben de kayısı kıvamı severimnppjpjjppj
çok teşekkür ederim 😚

Kızlar merhaba oğlumda öksürük burun akıntısı başladı bugün doktora gittik. Bronşit olmuş ortalıkta salgin var dedi okula giden varmi dedi okula gidende yok. Nerden bulaştı bende anlamadım moralim bozuldu. Bu salginda domuz gribiymis. Antibiyotik ve damla yazdı. Buharli makineylede ilac veriyoruz. O makineyi hic sevmiyor ağlıyor yarisi boşa gidiyor. 1 hafta böyle devam edecez öksürük geçmezse 1 hafta sonra gelin dedi. Daha da ilerlerse hastaneye yatiriyorum dedi inşallah ilerlemez. Makineyi kullanan anneler varmi nasil yapiyorsuniz çocuğunuz duruyormu
Geçmiş olsun canım
Bizde yaklaşık 4-5 ay önce bronşit olmuştuk, makinenin de müdavimi olduk artık :)
Kötü haber .. Bronşit maalesef kolay kolay gitmiyor ufak bir rüzgar alsın hemen göğüs hırıldamaya başlıyor
Umarım senin ki çabucak atlatır ..
Biz sürekli burnunu açıyorduk günde 2-3 kere
ve günde sabah öğle akşam olmak üzere makine kullanıyorduk..
İçine fizyolojik serum ve ventolin..
Geçmedi ya hastaneye yatacak ya da iğne vericem dedi.. Hastanede tutamayacagm için iğne tercih ettik 13 aylıkken 10 tane iğne vuruldu.
Çok şükür geçti ama şimdi yine hasta ve öksürüyor göğsüde hırlıyor zannediyorum ki bronşit azdı yine 🥲
Makineyi kullanmamız gerektiğini sürekli olarak anlatıyordum, çizgi film şarkı türkü dans bir şekilde yaptık. Maskeyi takmadı bir süre o süre zarfında da çıkan havayı ağzına olabıldgnce yakın tuttuk.

Geceleri sık sık çişi bezinden taşıyor, üstü başı ıslanıyor. Rahatsız olunca uyanıyor. Bugün primanın gece bezini sipariş ettim, gelince deniycem ama işe yarar mı bilmiyorum. Yatmadan 1 saat önce bir maması var, ondan sanırım bu fazla gece çişleri, o mamayı da gündüz nereye sıkıştırıcamı bilemedim, zaten 3 mamadan 2 kereye düştük.. sizde var mı taşmalar?

Kızlar D vitamini ve balık yağı kullananlar hangi ölçülerde kullanıyorsunuz ?
Balik yağı möllers marka 2.5ml,
D vitamini ocean 400luk 1 fıs kullaniyoruz.
Möllersde de d vitamini oldugundan 600luk d vitaminine gecmedik. Baska marka kullanirsaniz icerigine gore ayarlamaniz gerekir☺️

X