Kızlar selammm
Kızçem 17 ay 11 günlük oldu ..
Hala tek kelime etmiyor ..
Söylediği şeyler hav
ve abla( ablası yok)
Yani konuşuyoruz tane tane anlatıyoruz kısa cümleler kuruyoruz ama asla ..
Anneeeeeeee diyorum
Ablaaaaaaa diyo
Babaaaa ba ba diyoruz
Ab baaa diyor
Pür dikkat dinliyor, ağzımızın içine bakıyor ama yok.
Komutlar, ismine seslenince bakma, evet hayır hepsini biliyor.
Tüm hayvanları hemen hemen tanıyor diyebilirim
inek hangisi işaret parmağıyla gösterip bu
köpek hangisi bu
ahtapot hangisi bu
hepsi okey.. Ama kelime yok..
Ne dede ne anne ne baba ne gel hiçbiri
Cinnet vallaha kafayı yicem
ne yapayım ya ? Yalnız olmadığımı söyleyin nolur ?
Ne yapsam götürsem mi bi doktora danışsam mı
Gerçi benim kızımın herşeyi geç oldu .. 8. ayda döndü, 10. ayda emekledi vs gibi..
Bende 2 yaşında konuşmuşum ama öncesinde anne baba varmış tabi bende , kızımda hiçbiri yok
benim oglum emeklerken daha cok konusuyordu .
yürümeye başladıgından beri konusması azaldı. suan yürümeyi tamamen çözüp koşup kanepelerin üzerine cıkıp baska seyler keşfettikleri için konusmaları gerilemiş olabilir diye düşünüyorum .
hatta genetik bi hastalık için de test verdik. kalp ve böbrek anomalisi ve dil büyüklüğü oldugu için .
cocuk dpgdugundan beri cocuga hastalıklı muamelesi yaptım . bi ara otizmden dahi şüphelendim .
bunların hepsi cok arastırdıgımızdan oluyor ve cocuklardan cok sey beklediğimiz için oluyor.
bizimki de dede baba anne ( sıkıştıgında) köpek kedi inek hepsini bilip sesini cıkarıyor sordugumuzda .
köpek dedigimizde köpek demiyor sesini cıkarıyor.
bi yerde okumustum cocuklar 18 aya kadar herseyi depolayıp 18. aydan sonra patlama yasayıp konusuyormus bu zamana kadar ögrendigi seyleri.
1 ayımız kaldı diye dusunuyorum . ki sürekli konusuyoruz . kucukken agulama zamanı falan da hiç susmazdı sürekli sesler cıkararak bişeyler anlatmak isterdi .
bizimki de 14 aylıkken tam yürüdü . ama şöyle oldu direk yerden kuvvet alarak ayaga kalmak istedi . sıralama falan yapıyordu ama sıralama zamanı uzun sürdü . kendi emeklemeyi tercih etti
Bazı şeyler de ol demeden olmuyor böyle düşünüyordum . yürümesi için hic bir caba sarf etmedim sadece yürüme arkadası kullandık . bu yüzden de ayaklarına kuvvet gelince yürümeyi ögrenince 1 haftada rahat yürüyecek hale geldi. yani basşlarda 3 adım attı 2 gün sonra 10 adım attı öyle . o sürec kısa sürdü yani.
tabi yürümesi için göstermedigim cabayı konusmada yapmıyorum . surekli kitap okuyoruz. surekli konusuyoruz ne yapıyorsak anlatıyoruz.
canı istediginde bişey anlatmak istiyor istemediginde anlatmıyor.
günümüze baktıgımızda bile kimi insan konusmak istemz kimi insan konuskan olur .
abaa kısmını bizimki de söylüyor .
bzimkinin de ablası ya da tanıdıgı abla yok
Tv telefonda cok zor durumlarda hastaysa . sürekli şarkı müzük dinletiyoruz.
vakti gelince konusacak diye düşünüyorum . biz anne olarak cocugumuz en iyisi olsun istiyoruz .
ama bakıyorum en iyisini istemedıgımde cocuk rhaatlıyor ve konusmayacagı yoksa da konusuyor
Anne ne kadar rahat olursa cocuk da o kadar rahat oluyor. ben panik bir anneyim .basından beri saglık problemleri ile ugrastık diye . tabi hamileyken gördügüm dehsete düşüren rüyadan sonra da olabilir. ama böyle yürümeymiş konusmaymıs nedense cok takmıyorum . Allahın elınde diye düşününce rahatlıyorum .
biz elimizden geleni yapıp . ona en iyi gelen kişinin biz oldugunu bilince rahatlıyorum . sizde takmayın ve kıyaslamayın .
yürüme mesela 14 aylık oldu bizim . ben kendim 9 aylıkken yürümüşüm . kendi cocugma bakıp 9 aylıkken yürüdügünü hayal bile edemedim
komik geldi .
Allah sınayacaksa şifası olan hastalıklarla sınasın bizi .