2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Nasil kestiniz acaba?ben de yavastan kesmek istiyorum ama kizim memeye cok bagli ozellikle geceleyin uyanip emiyor🥺..nasil bir yol izleyecem hic bir fikrim yok..direk mi kesmek lazim yoksa yavas yavas azaltarak mi?benimki tiryaki gibi davraniyor
Ben gece emzirmesini kesmiştim hastalık dönemi hariç emzirmiyorfum bu yönden şanslıydım çok sancılı olmadı bizim bide yanıma alıp beraber piş piş sesi açıp yatakta uyutmaya alıştırmıştım arada meme oluyordu ama bu benim işime yaradı. Mesela şu an yanımda uyuyor aydedeyr bay bay yaptık bamba(lamba) kapattık babasına bay bay nen nene gidiyoruz dedik bunları oturttum ben önce böyle yatıyor yanımda🙂ben adım adım gittim yani kafaya koymuştum 🤭

Ben gece emzirmesini kesmiştim hastalık dönemi hariç emzirmiyorfum bu yönden şanslıydım çok sancılı olmadı bizim bide yanıma alıp beraber piş piş sesi açıp yatakta uyutmaya alıştırmıştım arada meme oluyordu ama bu benim işime yaradı. Mesela şu an yanımda uyuyor aydedeyr bay bay yaptık bamba(lamba) kapattık babasına bay bay nen nene gidiyoruz dedik bunları oturttum ben önce böyle yatıyor yanımda🙂ben adım adım gittim yani kafaya koymuştum 🤭
Ay tesekkur ederim cevabiniz icin saglikla ben de yapacagim insallah ama evet psikolojikmen de ben de hazir degilim ama bi yerden de baslamak gerekiyor..nereye kadar meme bagimlisi olacak bilemiyorum🥺

Ay tesekkur ederim cevabiniz icin saglikla ben de yapacagim insallah ama evet psikolojikmen de ben de hazir degilim ama bi yerden de baslamak gerekiyor..nereye kadar meme bagimlisi olacak bilemiyorum🥺
Psikolojik olarak ben kendimi çok hazır hissediyordum aslında ama bırakınca bir fena oldu içim ya böyle düşüyor üzülüyor sarılıyorum o kadar istiyorum ki o an emzirmeyi aslında hazır değilmişim 🤭😅😅😅ama iyi ki de bıraktı gerçektem kendime gelmeye başladım bana çok iyi geldi şu bir haftadır az da emzirmedim koca 17 ay… ben bir ay emmişim annemi düşününce gayet yeterli vicdan yapmaya gerek yok 🫶🏻kendi dinamiğinizi belirleyin önce sınır koyun sürekli emen çocuk bir anda bırakamaz ben günde üçe düşürdüm sonra iki sonra bir diye gittim çocuklara şok yaratmamak lazım ama 2 yaşını bekleyem arkadaşım oğlu 3 yaşına yaklaştı hala emziriyor ben buna dayanamazdım gerçekten 3 yaş olmaz yani noo 🤣😅😅😅

Psikolojik olarak ben kendimi çok hazır hissediyordum aslında ama bırakınca bir fena oldu içim ya böyle düşüyor üzülüyor sarılıyorum o kadar istiyorum ki o an emzirmeyi aslında hazır değilmişim 🤭😅😅😅ama iyi ki de bıraktı gerçektem kendime gelmeye başladım bana çok iyi geldi şu bir haftadır az da emzirmedim koca 17 ay… ben bir ay emmişim annemi düşününce gayet yeterli vicdan yapmaya gerek yok 🫶🏻kendi dinamiğinizi belirleyin önce sınır koyun sürekli emen çocuk bir anda bırakamaz ben günde üçe düşürdüm sonra iki sonra bir diye gittim çocuklara şok yaratmamak lazım ama 2 yaşını bekleyem arkadaşım oğlu 3 yaşına yaklaştı hala emziriyor ben buna dayanamazdım gerçekten 3 yaş olmaz yani noo 🤣😅😅😅
Haklisiniz ben de dayanamam 🤣benim de bir sekilde baslamam lazim birakma calismalarina...ozellikle uyku duzeni icin ..uyanip surekli sigara gibi agzinda dursun oyle uyumak istiyor ...uyku kalitem cok kotu bi de yemek yemiyor meme aliyor diye🙄

Benim bugün 6. Günüm emzirmeyi sonlandırdım (hastaydım 1 aydır en sonunda ateşim 40 lara çıktı ciddi antibiyotik başladık emzirmeyi de sonlandırdık bu arada) baya bitti diyerek sıfır ağlama ile 😅biraz duygulandım ama oğlumun da deyişiyle BIDDİ 🥹🫶🏻 Süt iki gecedir uyumadan önce veriyorum çay bardağı kadar çok mutlu oluyor rahatsızlık da vermedi benimkine bakalım 🙂
Ben şimdilik Bi 3 ay daha devam edecek gibiyim
günde 1 e düşürünce goguslerim ağrımaya başladı.
bende çok hastalandım ama ateş çıkmadığı için antibiyotik başlamadım. beni de etkileyecek gibi bu durum. Bi yanım yeter dese de diğer yarım acaba mi diyor. sanki aramızdaki bağ kopacak gibi geliyor. ama bilmiyorum.

Benim oğlum da bağımlı gibiydi ve asla kesemezmişim gibi geliyordu. Bi yerde görmüştüm çocuklar büyüdükçe daha zor oluyor diye 2 yaşa yakın sendromları oluyor iyice bırakamıyorsun gibi bi şeyler okudum zaten 2 yaşı bekleyemeyecektim çok bunalmıştım hasta olunca yaptık artık çünkü çok sık emiyordu tam azaltıyorum hoop hasta oluyor tekrar başa dönüp defalarca emiyordu. Bittiyi öğrettim 5 dk emziriyordum bitti diyip kapatıyordum tabi mızıklanıyo bazen bağırıp ağlıyordu ama hep anlattım bitti anneciğim süt gelsin vericem diyordum anladı tekrar etmeye başladı oyun oynarken koşa koşa gelip mememe dokunup bıddi diyordu 🥹böyle böyle devam ederken en son emzirdim ve bitti dedim tabii ki mızıldandı bazen kalktı ağladı hep sarıldım unutturdum arada aklına geliyor bir hafta oldu ama hala tişörtümü açıp yukarı çekmeye çalışıyor ama çok azaldı bu davranışı baya alıştı 🫶🏻ben hiç bıraktıramazdım aklı iyice oturuyordu dedim tam vakti 18-24 ay arası sendroma da girmeden bıraktırdım. Biliyo musunuz çok özledim emzirmeyi arada sızlıyor içim düşünce hemen mememe alasım geliyor ama bir yandan iyi ki diyorum psikolojime emzirmemek iyi geldi 😅karar sizin 🫶🏻
18 24 ay idealse
bende 18 19 ay tamamen bu moda geçeyim .
bazen çok bunaldigimda bitti üretecek biraz beklesin diyorum. ağlıyor tabi
eşim de çok kızıyor resmen çocuğu yalvatiryorsun diyor
kriz anına giriyorsa emzirirken de tekrar edip .sonra uzun.sure görmediği oyuncağı getiriyorum. Ya da ilgisini çekecek başka bisi .anlık unutunca tshirtumu falan iyice kapatıyorum. boynumu biraz daha unutuyor. 18 aylığı dolduralım 19 a girelim bende biriktirym. o zamana kadar da kendimi hazırlayayım.cunku yaza doğru tatil planladık oralarda emzirmek istemiyorum artık

Kizlar herkese iyi seneler☺️
Emzirmeyi birakmak konusulmus, birakma degil ama azaltma cabasindayim ben de.
Su an icin asil cabayi bez birakmaya mi ayirsam diyorum. Aslinda 2 yasindan once bezi birakmayiz diyordum ama tuvalet iletisimi kitabini okuyunca fikrim degisti. 2yas en zor donem diyorlar, gozum korktu ve acikcasi kitabi okuyunca da bi cesaret geldi💪🏼
Bez birakan ya da o yolda olan anneler var mi, tavsiyelerinizi alirim☺️

Su an icin asil cabayi bez birakmaya mi ayirsam diyorum. Aslinda 2 yasindan once bezi birakmayiz diyordum ama tuvalet iletisimi kitabini okuyunca fikrim degisti. 2yas en zor donem diyorlar, gozum korktu ve acikcasi kitabi okuyunca da bi cesaret geldi💪🏼
erken degil mi ya ben en azından haziran temmuz gibi . 22 aylık falan denerim gibi. cünkü yaz olması daha iyi diye düşündüm

Kızlar merhaba oğlumda öksürük burun akıntısı başladı bugün doktora gittik. Bronşit olmuş ortalıkta salgin var dedi okula giden varmi dedi okula gidende yok. Nerden bulaştı bende anlamadım moralim bozuldu. Bu salginda domuz gribiymis. Antibiyotik ve damla yazdı. Buharli makineylede ilac veriyoruz. O makineyi hic sevmiyor ağlıyor yarisi boşa gidiyor. 1 hafta böyle devam edecez öksürük geçmezse 1 hafta sonra gelin dedi. Daha da ilerlerse hastaneye yatiriyorum dedi inşallah ilerlemez. Makineyi kullanan anneler varmi nasil yapiyorsuniz çocuğunuz duruyormu

Ya ben delirmek üzereyim bunca aydır kendi kendine uyuyan en geç 9 ea uyumuş plan çocuk bu saatlerde uyumaya başladı 😢üstelik illa önce kucakta mayışmak sonra uykuya dalmak istiyor.Gündüzleri işteyim kayınvalidemler bakıyor o bavakta sallamadan uyutuyormuş ondan mı sebep bilemedim.Zaten neden bacak neden direkt yatağa koymuyor hiç anlamıyorum 😒

Ben bez bırakma değil de kakasını lazımlığa yaptırmaya başlayacağım. Benimki kaka yapınca gelip kaka diyip poposunu gösteriyor bir süredir. Şimdilerde de yapmadan söylemeye başladı. Öncesinde kaka kaka diye pırtlıyor bazen sonra 10 dk içinde yapıyor. Heralde hazır diye düşünüyorum. Annem falan ben olsam hemen başlarım çocuk istiyor belli dedi. Açıkçası pek bilgim yok bu konuda. Tuvalet iletişimini hamileyken okumuştum, dili çok güzeldi ama tamamen hatırlamıyorum. Benim derdim beze değil de kakası gelince tuvaletine yapması aslında rahat etsin çocuk.

Haklisiniz ben de dayanamam 🤣benim de bir sekilde baslamam lazim birakma calismalarina...ozellikle uyku duzeni icin ..uyanip surekli sigara gibi agzinda dursun oyle uyumak istiyor ...uyku kalitem cok kotu bi de yemek yemiyor meme aliyor diye🙄
Bebeğim 1.5 ay kadar önce hasta oldu( el ayak ağız hastalığı ) inanılmaz memeye düşkün bi bebek ama ağzı acıdığı için ememedi, emziği de alamadı. 3 gün hiç ememedi,açıp bakıp ağladı hep.
Ben o motivasyonla gece emzirmeyi bıraktım.
Emziği komple bıraktırdım.
Hastalık etkisiyle karışmış olabilir ama gözlemlerim şöyle.
ilk bir kaç gün 5 10 dk da bir meme istedi. Geceleri hep istedi vermeyince çok ağladı. Hep kucakladık. Memeler uyuyor, dinleniyor. Sabah olunca uyanacaklar fln diyorum.
Burada babaya çok iş düşüyor, babanın daha çok rol alması ve uyutmaları genelde onun yapması işi kolaylaştırdı bizde.
Bir hafta sıkıntılı geçiyor.
Sonra gitgide iyileşiyor.
15 gün kadar sonra uykularının ilk 5 saat kadarı uyanmadan geçmeye başladı. ( bu arada desteği azaltıp yerinde kendi kendine uyutmayı da denedim aslında başarılı olduğum günler oldu ama ufak düzen değişikşikleri olunca ondan biraz vazgeçtim ) kucakta sarılıp şarkıyla uyuyor şu an ( ki imkansızdı benim için, kucağıma alınca memesiz asla uyumazdı )
Ama hala daha hep meme istiyor. Gece de istiyor ama sıklığı azalıyor. 1.5 aya iyice oturacak belli ki. Ama şu an meyvelerini alıyorum gece uykuları nazar değmesin eskisine göre mükemmel.
Mesela 8.30da uyudu 00.00 de bi uyandı hemen geri uyudu uyku arkadaşını verince. 2 gibi bi uyanır yine hemen uyur. Bir de 5 gibi uyanıyor, en zoru o, bazen orda uykuyu tutturması zor olabiliyor. Ama ben gelişmeyi görüyorum.
Kesinlikle ve kesinlikle yap diyorum.

Ben suan tuvalet icin erken buluyorum zira kis mevsimj etrafa ederse temizlemek yikamak da zor olur🤣o yuzden en azindan havalarin isinmasink bekleyecegim..onceligim memeyi biraktirip normal yemek yemesini tesvik etmek

Ben şimdilik Bi 3 ay daha devam edecek gibiyim
günde 1 e düşürünce goguslerim ağrımaya başladı.
bende çok hastalandım ama ateş çıkmadığı için antibiyotik başlamadım. beni de etkileyecek gibi bu durum. Bi yanım yeter dese de diğer yarım acaba mi diyor. sanki aramızdaki bağ kopacak gibi geliyor. ama bilmiyorum.
Ben tam bıraktığımda zaten antibiyotik kullanıyordum sanırım o yüzden mastit olmadım çok şükür korkularımdan biri buydu 😅 bizi hiç etkilemedi çok şükür salça vs sürmek kötüymüş en son çare yaparım diyordum gerek kalmadı çok şükür bide korkum parmak emmesiydi kestim diye onu da henüz yapmadı baya alıştı artık hiç istemiyor 🤩🥳🥳🥳

Kızlar merhaba oğlumda öksürük burun akıntısı başladı bugün doktora gittik. Bronşit olmuş ortalıkta salgin var dedi okula giden varmi dedi okula gidende yok. Nerden bulaştı bende anlamadım moralim bozuldu. Bu salginda domuz gribiymis. Antibiyotik ve damla yazdı. Buharli makineylede ilac veriyoruz. O makineyi hic sevmiyor ağlıyor yarisi boşa gidiyor. 1 hafta böyle devam edecez öksürük geçmezse 1 hafta sonra gelin dedi. Daha da ilerlerse hastaneye yatiriyorum dedi inşallah ilerlemez. Makineyi kullanan anneler varmi nasil yapiyorsuniz çocuğunuz duruyormu
Çok geçmiş olsun 😔 ne yazık ki salgın var bir ay hastaydık biz de oğlum allahtan iki hafta sürdü şu an geçti buhar makinesi almıştım hiç kabul etmedi çizgi film izletip yapıyordu bi arkadaşım belki öyle işe yarar bilmiyorum…

Ya ben delirmek üzereyim bunca aydır kendi kendine uyuyan en geç 9 ea uyumuş plan çocuk bu saatlerde uyumaya başladı 😢üstelik illa önce kucakta mayışmak sonra uykuya dalmak istiyor.Gündüzleri işteyim kayınvalidemler bakıyor o bavakta sallamadan uyutuyormuş ondan mı sebep bilemedim.Zaten neden bacak neden direkt yatağa koymuyor hiç anlamıyorum 😒
Mutlaka konuş bacağı bıraksın kvaliden benim annem de kucakta sallayarak uyutuyordu müdahale ettim biz yanyana yatarak uyutuyoruz kvalidem buna uyuyor benim annem uymuyordu maalesef 🙄 gündüz çok uyutuyor olabilir mi acaba geç yatıyorsa çocuk öyledir bol sabır gerekiyor çalışan annelere 🫠

Ben suan tuvalet icin erken buluyorum zira kis mevsimj etrafa ederse temizlemek yikamak da zor olur🤣o yuzden en azindan havalarin isinmasink bekleyecegim..onceligim memeyi biraktirip normal yemek yemesini tesvik etmek
Ben de böyle düşünüyorum hatta isterse 5 yaşa kadar bezlerim ama memeyi bırakıp yemek yemesi daha önemliydi çok şükür şimdilik iyi ama benim oğlum şu anda hep meyve yemek istiyor yemek yemek istemiyor hala 😑

Ben tam bıraktığımda zaten antibiyotik kullanıyordum sanırım o yüzden mastit olmadım çok şükür korkularımdan biri buydu 😅 bizi hiç etkilemedi çok şükür salça vs sürmek kötüymüş en son çare yaparım diyordum gerek kalmadı çok şükür bide korkum parmak emmesiydi kestim diye onu da henüz yapmadı baya alıştı artık hiç istemiyor 🤩🥳🥳🥳
ben 5 aylıkken emzigi bıraktırmıştım yanlışlıkla :KK70: cocuk bir günde emzik bıraktı.ama bunda emmiyor gelen var bırakmak istemiyor

X