Haklisiniz ben de dayanamam
benim de bir sekilde baslamam lazim birakma calismalarina...ozellikle uyku duzeni icin ..uyanip surekli sigara gibi agzinda dursun oyle uyumak istiyor ...uyku kalitem cok kotu bi de yemek yemiyor meme aliyor diye
Bebeğim 1.5 ay kadar önce hasta oldu( el ayak ağız hastalığı ) inanılmaz memeye düşkün bi bebek ama ağzı acıdığı için ememedi, emziği de alamadı. 3 gün hiç ememedi,açıp bakıp ağladı hep.
Ben o motivasyonla gece emzirmeyi bıraktım.
Emziği komple bıraktırdım.
Hastalık etkisiyle karışmış olabilir ama gözlemlerim şöyle.
ilk bir kaç gün 5 10 dk da bir meme istedi. Geceleri hep istedi vermeyince çok ağladı. Hep kucakladık. Memeler uyuyor, dinleniyor. Sabah olunca uyanacaklar fln diyorum.
Burada babaya çok iş düşüyor, babanın daha çok rol alması ve uyutmaları genelde onun yapması işi kolaylaştırdı bizde.
Bir hafta sıkıntılı geçiyor.
Sonra gitgide iyileşiyor.
15 gün kadar sonra uykularının ilk 5 saat kadarı uyanmadan geçmeye başladı. ( bu arada desteği azaltıp yerinde kendi kendine uyutmayı da denedim aslında başarılı olduğum günler oldu ama ufak düzen değişikşikleri olunca ondan biraz vazgeçtim ) kucakta sarılıp şarkıyla uyuyor şu an ( ki imkansızdı benim için, kucağıma alınca memesiz asla uyumazdı )
Ama hala daha hep meme istiyor. Gece de istiyor ama sıklığı azalıyor. 1.5 aya iyice oturacak belli ki. Ama şu an meyvelerini alıyorum gece uykuları nazar değmesin eskisine göre mükemmel.
Mesela 8.30da uyudu 00.00 de bi uyandı hemen geri uyudu uyku arkadaşını verince. 2 gibi bi uyanır yine hemen uyur. Bir de 5 gibi uyanıyor, en zoru o, bazen orda uykuyu tutturması zor olabiliyor. Ama ben gelişmeyi görüyorum.
Kesinlikle ve kesinlikle yap diyorum.