- 21 Ekim 2020
- 708
- 903
- 26
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #40.961
İçimizde sağlıkçılar vardı diye aklımda kalmış, şu haberi açıklayabilecek biri var mı? Aşıyı neden toplatmışlar 18.ay aşısı yaptıramayacak mıyız çocuklara? Önceki yaptırdığımız aşılarda problem mi varmış?
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan yapılan açıklamada, "Turk İlaç ve Serum San. A.Ş. üretim tesisi ile ilgili Kurumumuzun ilgili birimleri ve bilimsel komisyonlarınca yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde alınan karara istinaden “Tetadif 0,5 mL IM Enjeksiyonluk Süspansiyon” isimli ürünün halihazırda firma tarafından üretimi ve/veya dağıtımı yapılmış tüm serilerine 19 Kasım 2015 tarihli ve 29537 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Geri Çekme Yönetmeliği’ne göre 2. Sınıf B seviyesinde (nihai kullanıcıya ürünü sağlayan tüm yerlere) geri çekme işlemi uygulanmış olup gereğinin yapılması ilgili paydaşlara duyurulmuştur. Tüm sağlık mesleği mensuplarına ve kamuoyuna önemle duyurulur" ifadeleri
Yumurta işini biz kayısı kıvamı ile çözdük ucundan açtım rafadan olunca kasesi ile koyarız ya öyle koydum, kaşıkla kendi yedi ben şok bi deneyinEvet sütün hiç faydası yokmuş onu bende duydum aslında ama işte çeşit olsun diye en azından kahvaltılarında falan yapıcak hiç bişi bulamıyorum yayumurta omlet yemez tek basına asla. Yumurtayı haşlayıp karışım yapıp yediriyorum zorla her sabah off yıldım :/
Süt hala vermiyorum, tavuk için de organik olmadıkça kafes tavuklarını verme demişti doktor. Şarküterilerde organik tavuklar oluyor Migros ta da bi marka var ondan alıyorum ara ara. Ben genelde kuzu eti kullanıyorum oğluma.Kızlar bebeğinize süt tavuk hangi markalar tercih ediyorsunuz? Ben daha hiç süt ve tavuk vermedim tavsiyelerinizi alırım
Ben döküm tavada mühürlüyorum sonra tencereye alıp su ekleyip pişiriyorum. Pamuk gibi oluyor. Kendi kolayca yiyebiliyor bizimde 8 dişimix var. Kuzu pirzola olmasına dikkat edince bir de tazeliğine çokta güzel yiyorlarBu etleri pirzolalari nasil veriyorsunuz. Bizimkinin 8 disi var kati birsey yiyemiyo hala dogru duzgun.
Müzik kitabı burada mı konuşulmuştu almak istiyorum adı neydi acaba?Arkadaşlar bir müzik kitabından bahsetmistiniz neydi acaba tekrar hatırlatır misiniz?
Benimkinin 6 dişi var ikisini yeni, çiğneme dişi hiç yok.Bu etleri pirzolalari nasil veriyorsunuz. Bizimkinin 8 disi var kati birsey yiyemiyo hala dogru duzgun.
Elinize sağlık. Ya o jülyen kesilmiş sebzeleri yiyor mu? Ben hala sebzeleri başka bir şeyin içinde ya da mücver olarak..Benimkinin 6 dişi var ikisini yeni, çiğneme dişi hiç yok.
En yumuşak olacak şekilde pişiriyorum,eğer yiyemezse kendim minik parçalar halinde yediriyorum ama yiyebiliyor çünkü çok yumuşak pamuk gibi dökülen bi et oluyor. zararsız olabilecek bir parça kemiği dişlemesine müsaade ediyorum.
Mümkünse kuzu kemikli eti çelik tencere dibine dizip başka hiçbir şey koymadan en kısık en küçük ocakta saatlerce pişiriyorum kendisi sulanıyor sonra suyunu çekiyor. Bazen içine mevsim sebzelerinden ekliyorum (sebze kaç dakikada pişecekse o kadar önce ekliyorum) genelde kök sebzeler tercih ediyorum. En son tuz baharat ne isterseniz eklersiniz, gerekirse içine az su olabilir ben kuru haliyle daha çok seviyorum. Yahni gibi yumuşacık bi et oluyor. Hepimiz tüketiyoruz. Eğer koku rahatsız ediyorsa içine tarhun ya da defne ya da biberiye ekleyebilirsiniz.
Eğer dana bonfile/ antikot vereceksem onu da sebzeleri jülyen kesip soteleyip yumuşayınca eti ekliyorum, az su ekliyorum sebzelerin yumuşaması için. Zaten et de su salıyor, dibi tutmasın diye az ekleyin. Et piştiğinden kapatıp hepsinden yediriyorum.( Normalde dökümde yapardım)
Elinize sağlık. Ya o jülyen kesilmiş sebzeleri yiyor mu? Ben hala sebzeleri başka bir şeyin içinde ya da mücver olarak..
Bi de dana eti verirken önce sebze sonra eti mi koyuyorsunuz, kafam karıştı. Et konusunda gerçekten iyi değilim de.. Ama çabalıyorum. Son dönemde pirzola da diğer etler de şu şekil güzel pişiyor ve lezzetli oluyor: tavada mühürlüyorum, sonra borcama koyup fırına sürüyorum. İçi içi pişiyor, içim rahat ediyor.
Ya çok teşekkür ederim ne güzel bir anlatım: )Sizin de elinize sağlık nasıl seviyorsanız o şekilde en güzel oluyordur eminim
Ben etin suyu ve sebzelerin suyu vitamini vs değerlensin diye o şekilde yapıyorum. Sebzeler çok yumuşak piştiği için yiyor, kabuğu rahatsız edecek bi sebze olursa biber gibi mesela onu daha minik doğramaya çalışıyorum.çünkü çocuğumun dişi yok henüz 6 kesici çıktı.
Ben şöyle yapıyorum eğer kemikli et, herhangi bir et yemeği kıyma vs gibi bi ürün kullanılacaksa muhakkak ilk et tavaya girer sonra diğer malzemeler sıralanır. Ama eğer et çok yumuşak kaliteli çok ısıya gelmeyecek bir etse iç bonfile gibi- önce soğan, sonra sarımsak vs soteliyorum yumuşamış sebze üzerine parça eti ekleyip pişiriyorum. İçinize sinmezse çok daha minik doğrayıp öyle pişirilebilir. Eğer kemikli et pişiyorsa çok uzun sürede piştiği için sebzeleri daha sonra ve büyük parçalar halinde ekliyorum tandır gibi oluyor çocuk ağzına attığında dağılıyor.
Her halükarda az yiyor bazısını çıkarıyor biraz da sebze çıkarsın diyorum onlardan da yediriyorum ama en azından yediği kadarından alabildiği max verimi alsın istiyorum. Bizim evde en çok yemek yiyen şey oğlumun kıyafetleri, oyuncak arabaları, mutfak halısı ve mama sandalyesi
Çünkü illa kendisi çatal kaşık bardak kullanmak istiyor, şaka maka öğrendi gitti
bitti yi ögretmek :dBenim oğlum da böyle memelerime saldırıyor artık bitti yi öğretmeye başladım bakalımbu arada süt konuşmuşsunuz ben iki gündür vermeye başladım ballı süt faydasız olduğunu düşünmüyorum eşim de öyle. Bir çocuk hiçbi şey yemiyorsa evet sadece süt içmesi anemi yapar ama çocuk besleniyorsa etini vs yiyorsa bence süt içebilir biz 1 aydır hastaydık ve oğlum iki kaşık pilav bile yemeden sadece beni emdi öyle bi iştahsızlıktı şimdi yeni yeni toparlıyor yemeye yeniden başladı ben süt de vermeye karar verdim miktarı kısıtlı olduğu müddetçe bence zararı yok ben veriyorum
Benim bugün 6. Günüm emzirmeyi sonlandırdım (hastaydım 1 aydır en sonunda ateşim 40 lara çıktı ciddi antibiyotik başladık emzirmeyi de sonlandırdık bu arada) baya bitti diyerek sıfır ağlama ilebitti yi ögretmek :d
ben kolumla capraz işareti yapıp . süt kalmadı yarın üretecek diyorum
Cidden sıyırmalık durum . emsin diye yapmadıgım kalmamıstı geceleri önce emzirip mama veriyordum . bu kadar uzun emeceğini bilsem bu kadar cabalamazdım sanırsam.
hayır garip şekilde hasta oldugumda 1 gün emzirmedim . gögsümden süt gelmiş penyeme şok oldum
2 Yaşa kadar gidecek anladıgım . babası ilgilenmek istemediginde meme demesi bana saldırmasına yetiyor .
gece uyumadan irmik yapınca falan tutuyor. süt yerine mama daha saglıklı geliyor bana . anemi yapmasından degil de . sindirimi zor. inet sütü kendi yavrusu için diye duymuştum . ondan biz normal süt yerine akşam mama veriyoruz
Nasil kestiniz acaba?ben de yavastan kesmek istiyorum ama kizim memeye cok bagli ozellikle geceleyin uyanip emiyorBenim bugün 6. Günüm emzirmeyi sonlandırdım (hastaydım 1 aydır en sonunda ateşim 40 lara çıktı ciddi antibiyotik başladık emzirmeyi de sonlandırdık bu arada) baya bitti diyerek sıfır ağlama ilebiraz duygulandım ama oğlumun da deyişiyle BIDDİ Süt iki gecedir uyumadan önce veriyorum çay bardağı kadar çok mutlu oluyor rahatsızlık da vermedi benimkine bakalım
Mutlu yıllar umarım herkes için çoook güzel bi yıl olurKızlar, iyi yıllar: )
Benim oğlum da bağımlı gibiydi ve asla kesemezmişim gibi geliyordu. Bi yerde görmüştüm çocuklar büyüdükçe daha zor oluyor diye 2 yaşa yakın sendromları oluyor iyice bırakamıyorsun gibi bi şeyler okudum zaten 2 yaşı bekleyemeyecektim çok bunalmıştım hasta olunca yaptık artık çünkü çok sık emiyordu tam azaltıyorum hoop hasta oluyor tekrar başa dönüp defalarca emiyordu. Bittiyi öğrettim 5 dk emziriyordum bitti diyip kapatıyordum tabi mızıklanıyo bazen bağırıp ağlıyordu ama hep anlattım bitti anneciğim süt gelsin vericem diyordum anladı tekrar etmeye başladı oyun oynarken koşa koşa gelip mememe dokunup bıddi diyorduNasil kestiniz acaba?ben de yavastan kesmek istiyorum ama kizim memeye cok bagli ozellikle geceleyin uyanip emiyor..nasil bir yol izleyecem hic bir fikrim yok..direk mi kesmek lazim yoksa yavas yavas azaltarak mi?benimki tiryaki gibi davraniyor