-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #40.941
Maşallahh sizinkine de :)) ya benimki ağzını açmıyorki sayayım tesadüf doktora gitmesek haberim olmayacak biraz çoğaldığını farkediyordum ama sayısını doktor söyledi 12 14 tane dedi :) ben diş macunu değil suyla fırcalıyorum ya doktor bebek diş macunu kullanabilirsin bişi olmaz dedi ama yine de güvenemiyorumBizimkinde de sararma var acaba diyorum macunlar mı işe yaramıyor hafif de olsa florürlü bi diş macunu mu kullansak bildiğin 16 dişi var benimkinin devmppnpnppj 30 temmuz doğumlu
Bende endişeliydim inanki doktora sormama rağmen burda bir kaç kişi bizimde öyle yazınca rahatladım:) bizde çok hızlı cıkardık ya birden patlayıverdi hiç anlamadım ama iştahsız uykusuz bir bebek demekki o dişlerden yemiyormuş bişey. Hiç kilo almamış dedi doktor pek iyi beslenmemiş dedi baştan sonra bi baktı ki diş kaynıyor sonra seni anlıyorum dedi bu dişler yemek yedirmez dediBizim 16 diş varbizim daha fazla ben de korkuyorum bu konuda çok hızlı gidiyoruz. Daha yeni 4 azı çıkardık. Ve nerdeyse tamamlanıyor diş daha 17 aylık . Bizimkinde leke falan yok ama ne bileyim yani çok erkenden çıkardı hepsini 2 şer dörder çıkardık. Toplam kaç diş oluyor bebekler de
Evet sütün hiç faydası yokmuş onu bende duydum aslında ama işte çeşit olsun diye en azından kahvaltılarında falan yapıcak hiç bişi bulamıyorum yaben hiç süt vermedim direk sütü 3 yaşına kadar vermeyi düşünmüyorum ama kekinde süt kullandım geçen gün bi sıkıntı olmadı. Tavukta güvendiğim kasaptan taze alıyorum veriyorum organik falan değil ama tavukta organik olması önemliymiş aslında. Her zaman denk gelmiyor.
Bu arada dişler konuşulmuşta bizim üstler yeni çıktı daha 4 dişimiz var
Ayy seninki aynı sana benziyor bence dış görünüş olarak instagramdan görüyorum ya :) benimki de babanın kopyası benimle zerre alakası yok eşimde bende iştahlıyızdır ama bize çekmemiş o konuda:) ben 1 saat aç bıraksam memelerime saldırıyor ya asılıp üstüme kendi çıkarıp emiyor artık memeyi o yüzden de biraz yemek yemiyor sankii. Valla bir tabak corbasını bitirince bende göbek atıcam nerdeyse okdr mutlu oluyorum yemeyince de çok üzgün morel fln kalmıyor ahh bu analıkkiştahsızlıkBen ya kendimde cok iştahsızım, eşimde böyle kıtlıktan çıkmış gibidir keske ona çekseydi diyorum
Her şeyi benziyor iştahı benzemedi maalesef
Ben bu ara yemek sorununu şöyle çözmeye başladım cidden aç bırakıyorum
Öğünler arasına 4 saat min koydum ara öğünü kestim ve masa dışında bir sey yedirmeyi bıraktım eline meyve vs dahi vermiyorum. böyle en azından o porsiyonu dolu dolu yiyor geçen et yedircem diye 5 saat bir sey vermedim 2 tane kuzu pirzola yedi
En son 7 aylıkken falan yemiş olabilir sevinçten ağlayacaktım son zamanlarda bu kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum analık işte
Canim benim oglum da 6 ağustos dogumlu benimki de konusmuyor bazen baba,mama, karga bu ara cay diyor ama sürekli anlamsiz kendi dilince birseyler söyluyor zamanla acilir dite düsünuyorum elimden geldigince bazı kelimeleri 3 4 kez ard arda söyluyorum oyun gibi o zaman o sa söylrmek istiyor ( gel gel gel gibi ac ac ac gibiKızlar bir derdim var ya ..
Bizim gibi bebesi henüz hiç konuşmayan gram bişey söylemeyen var mı ?
Tek söylediği şey köpek sesi yani hav
bir de inek o da möö yerine böö
bir de aba (abla) ne alaka bilmiyorum
Kızıma göre herkes abla
her şey abla ..
Herkesi tanıyor dede anneanne baba anne teyze hepsini biliyor gösterıyor ama konuşmaya gelen de asla ..
Sohbet ediyoruz konuşuyoruz pür dikkat dinliyor ama asla bir şey söylemiyor :)
Her söylediğimizi anlıyor, yap dediğimiz her şeyi yapıyor ama asla anne baba dahi demiyor :)
Endişelenmeli miyim ?
Dil gelişimi için ne yapmalıyım ne yapabilirim bilmiyorum .. 17- ay a girmek üzere ufak tefek birşeyler söylemesi gerektiğini düşünüyorum.
Benim oğlumun şuan 10 dişi var patlamak üzere olan da bir kaç tane var. Doktor gördü bu tarz bişey demedi. Etrafımızda aynı yaş grubunda olan çocuklarında ortalama böyle zaten neden öyle demiş anlamadımKızlar bişi sorucam ctesi günü doktora gittikte kızım 12 tane diş çıkarmış yani cok fazla dişi var doktor şok oldu. Bu bir problemmi dediğimde de bebeğin yapısıyla alakalı olduğunu söyledi. Yani 7 yaşında cıkarması gereken dişlerini de 5 yasında cıkarıcak demekki sizinki yapısal dedi. Ama aklıma takıldı siz böyle bişi yaşadınızmı? Bir iki tane dişi de çürük gibi lekeli onun içinde gece emzirmeyi kes veya cocuk diş hekimine bir gösterin dedi.
Ne alaka bizim de 12disi var suan ve doktorumuz bize boyle bisey demediKızlar bişi sorucam ctesi günü doktora gittikte kızım 12 tane diş çıkarmış yani cok fazla dişi var doktor şok oldu. Bu bir problemmi dediğimde de bebeğin yapısıyla alakalı olduğunu söyledi. Yani 7 yaşında cıkarması gereken dişlerini de 5 yasında cıkarıcak demekki sizinki yapısal dedi. Ama aklıma takıldı siz böyle bişi yaşadınızmı? Bir iki tane dişi de çürük gibi lekeli onun içinde gece emzirmeyi kes veya cocuk diş hekimine bir gösterin dedi.
Ben sahsen daha macun almadim steril edip her aksam yatmadan fircayi eline veriyorum o artik disini damagini fircalayip onunla oynayip geri veriyor....macun almaya cesaretim yok...ne kadar zararsiz olabilirki florsuz de olsaKızlar diş fırçalama konuşuluyor
macun olarak ne kullanıyoruz ??
Biz daha hiç başlamadık
Benim de kızımın üst ön iki dişi sararmaya başlamış
Bizim ki bırak muayene edilmeyiBizde öyleyizkendimi geçtim doktor bile ağzını açıp muayeneye edemiyor.
Bizimkinin yediği şeyler hep sınırlıiştahsızlıkBen ya kendimde cok iştahsızım, eşimde böyle kıtlıktan çıkmış gibidir keske ona çekseydi diyorum
Her şeyi benziyor iştahı benzemedi maalesef
Ben bu ara yemek sorununu şöyle çözmeye başladım cidden aç bırakıyorum
Öğünler arasına 4 saat min koydum ara öğünü kestim ve masa dışında bir sey yedirmeyi bıraktım eline meyve vs dahi vermiyorum. böyle en azından o porsiyonu dolu dolu yiyor geçen et yedircem diye 5 saat bir sey vermedim 2 tane kuzu pirzola yedi
En son 7 aylıkken falan yemiş olabilir sevinçten ağlayacaktım son zamanlarda bu kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum analık işte
Biz neler neler yedik yuttuk bebekken çocukken öyle düşün: ) bişey olmaz bi zerre diş macunu yutsa: ) böyle düşünmek zorundayım çünkü kağıt, karton, boya kalemi, oyuncağın keçe parçası gibi bildiğim ve bilmediğim pek çok şey yuttu: )Ben sahsen daha macun almadim steril edip her aksam yatmadan fircayi eline veriyorum o artik disini damagini fircalayip onunla oynayip geri veriyor....macun almaya cesaretim yok...ne kadar zararsiz olabilirki florsuz de olsa
Benim oğlum da böyle memelerime saldırıyor artık bitti yi öğretmeye başladım bakalımAyy seninki aynı sana benziyor bence dış görünüş olarak instagramdan görüyorum ya :) benimki de babanın kopyası benimle zerre alakası yok eşimde bende iştahlıyızdır ama bize çekmemiş o konuda:) ben 1 saat aç bıraksam memelerime saldırıyor ya asılıp üstüme kendi çıkarıp emiyor artık memeyi o yüzden de biraz yemek yemiyor sankii. Valla bir tabak corbasını bitirince bende göbek atıcam nerdeyse okdr mutlu oluyorum yemeyince de çok üzgün morel fln kalmıyor ahh bu analıkk
Orasi oyle tabi benimki de kagit gordugunde affetmiyor da bunu bile bile almak dusunduruyor beniBiz neler neler yedik yuttuk bebekken çocukken öyle düşün: ) bişey olmaz bi zerre diş macunu yutsa: ) böyle düşünmek zorundayım çünkü kağıt, karton, boya kalemi, oyuncağın keçe parçası gibi bildiğim ve bilmediğim pek çok şey yuttu: )
Nasıl gidiyor oralar, sağlığınız keyfiniz nasıl: )
Biz 13. Ayda olduk 17. Ay da yine var onuda olacaz. Bence doktoruna bir danışKızlar biz hala menenjit olmadık ya ?
Geçmi kaldık acaba ?
13. ay da ilk dozu olacaktık kızım çok hastalanmıştı, doktoru da suan vurmayalım zaten rahatsız çocuk perişan etmenin anlamı yok demişti..
Sonra da bir türlü fırsat olmadı denk gelmedi.. Smdi 17. aya gireceğiz 2 hafta var , gecmi kaldı acaba ?
Haftaya genel bir kontrole gideceğiz o zaman sorucam ama bilemedim geç mi oldu acaba
Ay çok sevindim: ) biz de iyiyiz, buralar bildiğin gibi.. istisnasız herkes dertli ve telaşlı: ))Orasi oyle tabi benimki de kagit gordugunde affetmiyor da bunu bile bile almak dusunduruyor benine kadar temiz icerik deselerde benim kucukken yedigim topraktan daha iyi bisey olduguna inanmiyorum ..buralar guzel 7 ayimiz dolmak uzere tamamen yerlestik sayilir...cok kozmopolit bir ulke hic zorlanmiyoruz ..istedigimiz herseye ulasim mumkun ....kizim da alisti 2.yasina dogru onu burda dailycare yani bir nevi krese vermek istiyorum...hem yabanci dili iyice ozumzesin hem de sosyallessin istiiyoruz.insanlar cok rahat ve istinasiz hepsi cok mutlu ve aceleleri hic yok asiri agirlar ilk zamanlar garip gelse de sanirim alistik...dogasi zaten olaganustu...cocuk buyutulecek ulke dedirtiyor bize...saglik olursa insallah burdayiz artik ama tabi ilerde ne olur bilemeyiz siz nasilsiniz?hersey yolundadir insallah...
Bu konuyla mı alakalı bilmiyorum ama bugun doktor arkdasımla böyle bir konu geçti tetanoz aşılarını artık gereksiz yere yapılmıycak muhtemelen paralı olacak dediİçimizde sağlıkçılar vardı diye aklımda kalmış, şu haberi açıklayabilecek biri var mı? Aşıyı neden toplatmışlar 18.ay aşısı yaptıramayacak mıyız çocuklara? Önceki yaptırdığımız aşılarda problem mi varmış?
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan yapılan açıklamada, "Turk İlaç ve Serum San. A.Ş. üretim tesisi ile ilgili Kurumumuzun ilgili birimleri ve bilimsel komisyonlarınca yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde alınan karara istinaden “Tetadif 0,5 mL IM Enjeksiyonluk Süspansiyon” isimli ürünün halihazırda firma tarafından üretimi ve/veya dağıtımı yapılmış tüm serilerine 19 Kasım 2015 tarihli ve 29537 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Geri Çekme Yönetmeliği’ne göre 2. Sınıf B seviyesinde (nihai kullanıcıya ürünü sağlayan tüm yerlere) geri çekme işlemi uygulanmış olup gereğinin yapılması ilgili paydaşlara duyurulmuştur. Tüm sağlık mesleği mensuplarına ve kamuoyuna önemle duyurulur" ifadeleri kullanıldı.
Evet çokBende endişeliydim inanki doktora sormama rağmen burda bir kaç kişi bizimde öyle yazınca rahatladım:) bizde çok hızlı cıkardık ya birden patlayıverdi hiç anlamadım ama iştahsız uykusuz bir bebek demekki o dişlerden yemiyormuş bişey. Hiç kilo almamış dedi doktor pek iyi beslenmemiş dedi baştan sonra bi baktı ki diş kaynıyor sonra seni anlıyorum dedi bu dişler yemek yedirmez dedi11.200 kilosuda kaç aydır aynı