- 20 Mayıs 2020
- 1.857
- 3.244
- 32
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #40.921
Merhaba benim oğlumun 16 dişi var köpek dişleri dahil arkadakiler hepsi çıktı erken çürüme ihtimali var ne yazık ki fırçalamamız lazım güzelce bizimki allaha emanet bi fırçalama aylardırKızlar bişi sorucam ctesi günü doktora gittikte kızım 12 tane diş çıkarmış yani cok fazla dişi var doktor şok oldu. Bu bir problemmi dediğimde de bebeğin yapısıyla alakalı olduğunu söyledi. Yani 7 yaşında cıkarması gereken dişlerini de 5 yasında cıkarıcak demekki sizinki yapısal dedi. Ama aklıma takıldı siz böyle bişi yaşadınızmı? Bir iki tane dişi de çürük gibi lekeli onun içinde gece emzirmeyi kes veya cocuk diş hekimine bir gösterin dedi.
Bizimkinde de sararma var acaba diyorum macunlar mı işe yaramıyor hafif de olsa florürlü bi diş macunu mu kullansak bildiğin 16 dişi var benimkinin devmppnpnppj 30 temmuz doğumluOğlumun daha fazla dişi çıktı, niye sorun olsun ki.. Doktorun şok olmasına şok oldum: )
Diş fırçalama benzeri bişeyler yapıyoruz biz, fırçayla çok eğlendiği ve onu yemek istediği için tam fırçalama olmuyor. Ben de alt dişlerinin iç tarafında sararma gördüm. Yatmadan önce bir şekilde ağız temizliği yapmaya çalışıyorum.
3 ağustos doğumlu.
Bizde rocs bebe diş macunu var, çok nadir minnacık sürüyorum. Tükürmeye bi başlasalar her gün sürelim de içime sinmiyor, neticede olduğu gibi yutacak ne sürsem: ) Diş fırçalama dediğimiz şey şimdilik diş fırçasını ıslatıp ayna karşısında dişlerini olabildiği kadar temizlemeye çalışmak eşliğinde fırçayı kemirmesi: ) arada da parmak fırçayla temizliyorum, arada üşenmesem temiz ağız silme mendilleriyle siliyorum dişlerini, damağını.Kızlar diş fırçalama konuşuluyor
macun olarak ne kullanıyoruz ??
Biz daha hiç başlamadık
Benim de kızımın üst ön iki dişi sararmaya başlamış
Merhaba bu akıntının devamı ne oldu acabaKızlar bu gün kokusuz çok yoğun kıvamda akıntı geliyor baya uzayan akıntı rengi çok açık sarı beyaz gibi tedirgin oldum var mı yaşayan iki gün üşüttüm biraz ondan olabilir mi
Bizim 16 diş varKızlar bişi sorucam ctesi günü doktora gittikte kızım 12 tane diş çıkarmış yani cok fazla dişi var doktor şok oldu. Bu bir problemmi dediğimde de bebeğin yapısıyla alakalı olduğunu söyledi. Yani 7 yaşında cıkarması gereken dişlerini de 5 yasında cıkarıcak demekki sizinki yapısal dedi. Ama aklıma takıldı siz böyle bişi yaşadınızmı? Bir iki tane dişi de çürük gibi lekeli onun içinde gece emzirmeyi kes veya cocuk diş hekimine bir gösterin dedi.
bunları yaptırıyor mu gerçektenBizde rocs bebe diş macunu var, çok nadir minnacık sürüyorum. Tükürmeye bi başlasalar her gün sürelim de içime sinmiyor, neticede olduğu gibi yutacak ne sürsem: ) Diş fırçalama dediğimiz şey şimdilik diş fırçasını ıslatıp ayna karşısında dişlerini olabildiği kadar temizlemeye çalışmak eşliğinde fırçayı kemirmesi: ) arada da parmak fırçayla temizliyorum, arada üşenmesem temiz ağız silme mendilleriyle siliyorum dişlerini, damağını.
Kaç dişi var bilmiyorum meselaBizde rocs bebe diş macunu var, çok nadir minnacık sürüyorum. Tükürmeye bi başlasalar her gün sürelim de içime sinmiyor, neticede olduğu gibi yutacak ne sürsem: ) Diş fırçalama dediğimiz şey şimdilik diş fırçasını ıslatıp ayna karşısında dişlerini olabildiği kadar temizlemeye çalışmak eşliğinde fırçayı kemirmesi: ) arada da parmak fırçayla temizliyorum, arada üşenmesem temiz ağız silme mendilleriyle siliyorum dişlerini, damağını.
ben hiç süt vermedim direk sütü 3 yaşına kadar vermeyi düşünmüyorum ama kekinde süt kullandım geçen gün bi sıkıntı olmadı. Tavukta güvendiğim kasaptan taze alıyorum veriyorum organik falan değil ama tavukta organik olması önemliymiş aslında. Her zaman denk gelmiyor.Kızlar bebeğinize süt tavuk hangi markalar tercih ediyorsunuz? Ben daha hiç süt ve tavuk vermedim tavsiyelerinizi alırım
Yaptırmadığı bir dönem vardı. Pes etmedim: ) Bir süre sonra tekrar denedim. Biz ne yapsak özeniyor istiyor zaten, dişimizi ona göstere göstere fırçalıyoruz. Şimdi o kadar seviyor ki diş fırçasını, fırçalarken muzip muzip gülüşler, komiklikler şakalar; bütün çocuklar sever gibi geliyor: )bunları yaptırıyor mu gerçekten
Hayır ben kızımın ağzını bile açıp dişlerine bakamıyorum da
Tam bir macunlu fırçalama olmasına rağmen mi sararma var aaa.. napcaz bilmiyorum ki, florür de ayrı hikaye diye biliyorum kulaktan dolma, bilmez olaydım: ))Bizimkinde de sararma var acaba diyorum macunlar mı işe yaramıyor hafif de olsa florürlü bi diş macunu mu kullansak bildiğin 16 dişi var benimkinin devmppnpnppj 30 temmuz doğumlu
iştahsızlıkHenüz hiç süt vermedim,
Tavukta köy tavuğu bulabilirsem ne alaa, bulamazsam kasaptan aldığım bizim yediğimiz tavuktan ona da yapıp yediriyorum valla artık :)
Geçtim o organik işlerini.. Allah ne verdiyse
Zaten yemeyen iştahsız bir çocuk, ne yese kar gözü ile bakıp ağzına tıkmaya çalışıyorum..
Bu zor süreçte bir de yok organik yok değil davasına hiç girmiyorum valla
Çocuğu iştahsız olan anneler beni anladı
Bizimde 4tane üstte , altta hiç yokBu arada dişler konuşulmuşta bizim üstler yeni çıktı daha 4 dişimiz var
Bizimkide bugün babası ile pazarda kayboldu bulamadım ara öğün veremedim sabah bir baktım elinde yıkanmamış bir havuçla geliyor kalın bir havucun yarısını yemiş havucu sert böyle kemirip yiyebildigini bilmiyordum aç olunca gerçekten çok güzel yiyorlar.peynir yemiyor iyice açken bir denesem mı acabaiştahsızlıkBen ya kendimde cok iştahsızım, eşimde böyle kıtlıktan çıkmış gibidir keske ona çekseydi diyorum
Her şeyi benziyor iştahı benzemedi maalesef
Ben bu ara yemek sorununu şöyle çözmeye başladım cidden aç bırakıyorum
Öğünler arasına 4 saat min koydum ara öğünü kestim ve masa dışında bir sey yedirmeyi bıraktım eline meyve vs dahi vermiyorum. böyle en azından o porsiyonu dolu dolu yiyor geçen et yedircem diye 5 saat bir sey vermedim 2 tane kuzu pirzola yedi
En son 7 aylıkken falan yemiş olabilir sevinçten ağlayacaktım son zamanlarda bu kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum analık işte
Geçen annem karbonatla biraz fırçalamış rengi açıldı muhtemelen o çürük değil sararma olması normal yaTam bir macunlu fırçalama olmasına rağmen mi sararma var aaa.. napcaz bilmiyorum ki, florür de ayrı hikaye diye biliyorum kulaktan dolma, bilmez olaydım: ))
Belki renk değişikliği önemli değildir, düzenli temizlenen diş çürümez?
fırçalamaya baya alıştırdım ama henüz macun kullanmadık ben tedagil döküyorum fırçaya baya dolaştırıyor dişlerindeGeçen annem karbonatla biraz fırçalamış rengi açıldı muhtemelen o çürük değil sararma olması normal yaher gün macun ben de kullanmıyorum çünkü kıyamıyorum jackn jill diye bi marka var ama en yakın zamanda güncelleme yapıp burdan yazarım araştırıyorum
Bizde öyleyizbunları yaptırıyor mu gerçekten
Hayır ben kızımın ağzını bile açıp dişlerine bakamıyorum da
Doktor birşey demediyse normal ilerliyor demektir. Benim minnoş bir buçuk yaşına girdi bile. Ama sürecim sorunsuz ilerledi. Yalnızca bir miktar erken dogurdum. 37. Haftada.Canım merhaba baya olmuş aslındada inşallah görürsünBenimde detaylı da rahim ağzı uzunluğum 31 mm geldi doktor birşey demedi ama ben biraz evhamlandım senin sürecin nasıl geçti acaba ? Uzunluğun ileriki haftalarda nasıl gitti
Ay bende hiç süt ve tavuk vermedim ama doktora sordum süt verebilirsin dedi inek sütü mü pastörize mi diyr sordum ama cvp alamadım diş miş derken konu kaynadı bende unuttum bir daha sormayı msj yazayım bari :)Henüz hiç süt vermedim,
Tavukta köy tavuğu bulabilirsem ne alaa, bulamazsam kasaptan aldığım bizim yediğimiz tavuktan ona da yapıp yediriyorum valla artık :)
Geçtim o organik işlerini.. Allah ne verdiyse
Zaten yemeyen iştahsız bir çocuk, ne yese kar gözü ile bakıp ağzına tıkmaya çalışıyorum..
Bu zor süreçte bir de yok organik yok değil davasına hiç girmiyorum valla
Çocuğu iştahsız olan anneler beni anladı
Oy maşallah sizinde bayağı varmış normal demekki.. benimki de kendi fırçalamak istiyor ama fırçalarken dudağını fırçalıyor dişe bir iki darbe geliyorsa da ne alâMerhaba benim oğlumun 16 dişi var köpek dişleri dahil arkadakiler hepsi çıktı erken çürüme ihtimali var ne yazık ki fırçalamamız lazım güzelce bizimki allaha emanet bi fırçalama aylardır