2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar bişi sorucam ctesi günü doktora gittikte kızım 12 tane diş çıkarmış yani cok fazla dişi var doktor şok oldu. Bu bir problemmi dediğimde de bebeğin yapısıyla alakalı olduğunu söyledi. Yani 7 yaşında cıkarması gereken dişlerini de 5 yasında cıkarıcak demekki sizinki yapısal dedi. Ama aklıma takıldı siz böyle bişi yaşadınızmı? Bir iki tane dişi de çürük gibi lekeli onun içinde gece emzirmeyi kes veya cocuk diş hekimine bir gösterin dedi.
Merhaba benim oğlumun 16 dişi var köpek dişleri dahil arkadakiler hepsi çıktı erken çürüme ihtimali var ne yazık ki fırçalamamız lazım güzelce bizimki allaha emanet bi fırçalama aylardır 😅

Oğlumun daha fazla dişi çıktı, niye sorun olsun ki.. Doktorun şok olmasına şok oldum: )

Diş fırçalama benzeri bişeyler yapıyoruz biz, fırçayla çok eğlendiği ve onu yemek istediği için tam fırçalama olmuyor. Ben de alt dişlerinin iç tarafında sararma gördüm. Yatmadan önce bir şekilde ağız temizliği yapmaya çalışıyorum.

3 ağustos doğumlu.
Bizimkinde de sararma var acaba diyorum macunlar mı işe yaramıyor hafif de olsa florürlü bi diş macunu mu kullansak bildiğin 16 dişi var benimkinin devmppnpnppj 30 temmuz doğumlu

Kızlar diş fırçalama konuşuluyor
macun olarak ne kullanıyoruz ??

Biz daha hiç başlamadık 😀
Benim de kızımın üst ön iki dişi sararmaya başlamış 🥹

Kızlar diş fırçalama konuşuluyor
macun olarak ne kullanıyoruz ??

Biz daha hiç başlamadık 😀
Benim de kızımın üst ön iki dişi sararmaya başlamış 🥹
Bizde rocs bebe diş macunu var, çok nadir minnacık sürüyorum. Tükürmeye bi başlasalar her gün sürelim de içime sinmiyor, neticede olduğu gibi yutacak ne sürsem: ) Diş fırçalama dediğimiz şey şimdilik diş fırçasını ıslatıp ayna karşısında dişlerini olabildiği kadar temizlemeye çalışmak eşliğinde fırçayı kemirmesi: ) arada da parmak fırçayla temizliyorum, arada üşenmesem temiz ağız silme mendilleriyle siliyorum dişlerini, damağını.

Kızlar bişi sorucam ctesi günü doktora gittikte kızım 12 tane diş çıkarmış yani cok fazla dişi var doktor şok oldu. Bu bir problemmi dediğimde de bebeğin yapısıyla alakalı olduğunu söyledi. Yani 7 yaşında cıkarması gereken dişlerini de 5 yasında cıkarıcak demekki sizinki yapısal dedi. Ama aklıma takıldı siz böyle bişi yaşadınızmı? Bir iki tane dişi de çürük gibi lekeli onun içinde gece emzirmeyi kes veya cocuk diş hekimine bir gösterin dedi.
Bizim 16 diş var 😱 bizim daha fazla ben de korkuyorum bu konuda çok hızlı gidiyoruz. Daha yeni 4 azı çıkardık. Ve nerdeyse tamamlanıyor diş daha 17 aylık . Bizimkinde leke falan yok ama ne bileyim yani çok erkenden çıkardı hepsini 2 şer dörder çıkardık. Toplam kaç diş oluyor bebekler de

Bizde rocs bebe diş macunu var, çok nadir minnacık sürüyorum. Tükürmeye bi başlasalar her gün sürelim de içime sinmiyor, neticede olduğu gibi yutacak ne sürsem: ) Diş fırçalama dediğimiz şey şimdilik diş fırçasını ıslatıp ayna karşısında dişlerini olabildiği kadar temizlemeye çalışmak eşliğinde fırçayı kemirmesi: ) arada da parmak fırçayla temizliyorum, arada üşenmesem temiz ağız silme mendilleriyle siliyorum dişlerini, damağını.
bunları yaptırıyor mu gerçekten 😂
Hayır ben kızımın ağzını bile açıp dişlerine bakamıyorum da 😒😂

Kaç dişi var bilmiyorum mesela 😂
Hiç ağzını açıp bakamıyorum kitliyor çenesini cinnet 😂

Ay benim kızım numune ya gerçekten 🤤

Kızlar bebeğinize süt tavuk hangi markalar tercih ediyorsunuz? Ben daha hiç süt ve tavuk vermedim tavsiyelerinizi alırım
ben hiç süt vermedim direk sütü 3 yaşına kadar vermeyi düşünmüyorum ama kekinde süt kullandım geçen gün bi sıkıntı olmadı. Tavukta güvendiğim kasaptan taze alıyorum veriyorum organik falan değil ama tavukta organik olması önemliymiş aslında. Her zaman denk gelmiyor.

Bu arada dişler konuşulmuşta bizim üstler yeni çıktı daha 4 dişimiz var :KK43:

bunları yaptırıyor mu gerçekten 😂
Hayır ben kızımın ağzını bile açıp dişlerine bakamıyorum da 😒😂
Yaptırmadığı bir dönem vardı. Pes etmedim: ) Bir süre sonra tekrar denedim. Biz ne yapsak özeniyor istiyor zaten, dişimizi ona göstere göstere fırçalıyoruz. Şimdi o kadar seviyor ki diş fırçasını, fırçalarken muzip muzip gülüşler, komiklikler şakalar; bütün çocuklar sever gibi geliyor: )

Ben de tam sayamadım dişlerini, sayı konusunda ondan yuvarlak konuşuyorum: ) aşırı hareketli, durmuyor durmuyor..

Bizimkinde de sararma var acaba diyorum macunlar mı işe yaramıyor hafif de olsa florürlü bi diş macunu mu kullansak bildiğin 16 dişi var benimkinin devmppnpnppj 30 temmuz doğumlu
Tam bir macunlu fırçalama olmasına rağmen mi sararma var aaa.. napcaz bilmiyorum ki, florür de ayrı hikaye diye biliyorum kulaktan dolma, bilmez olaydım: ))
Belki renk değişikliği önemli değildir, düzenli temizlenen diş çürümez?

Henüz hiç süt vermedim,
Tavukta köy tavuğu bulabilirsem ne alaa, bulamazsam kasaptan aldığım bizim yediğimiz tavuktan ona da yapıp yediriyorum valla artık :)

Geçtim o organik işlerini.. Allah ne verdiyse 😀
Zaten yemeyen iştahsız bir çocuk, ne yese kar gözü ile bakıp ağzına tıkmaya çalışıyorum..
Bu zor süreçte bir de yok organik yok değil davasına hiç girmiyorum valla 😀

Çocuğu iştahsız olan anneler beni anladı 😅
iştahsızlık ❤️ Ben 🥹 ya kendimde cok iştahsızım, eşimde böyle kıtlıktan çıkmış gibidir keske ona çekseydi diyorum
Her şeyi benziyor iştahı benzemedi maalesef 😂
Ben bu ara yemek sorununu şöyle çözmeye başladım cidden aç bırakıyorum 🙄
Öğünler arasına 4 saat min koydum ara öğünü kestim ve masa dışında bir sey yedirmeyi bıraktım eline meyve vs dahi vermiyorum. böyle en azından o porsiyonu dolu dolu yiyor geçen et yedircem diye 5 saat bir sey vermedim 2 tane kuzu pirzola yedi 😂
En son 7 aylıkken falan yemiş olabilir sevinçten ağlayacaktım son zamanlarda bu kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum analık işte 😂🙏

iştahsızlık ❤️ Ben 🥹 ya kendimde cok iştahsızım, eşimde böyle kıtlıktan çıkmış gibidir keske ona çekseydi diyorum
Her şeyi benziyor iştahı benzemedi maalesef 😂
Ben bu ara yemek sorununu şöyle çözmeye başladım cidden aç bırakıyorum 🙄
Öğünler arasına 4 saat min koydum ara öğünü kestim ve masa dışında bir sey yedirmeyi bıraktım eline meyve vs dahi vermiyorum. böyle en azından o porsiyonu dolu dolu yiyor geçen et yedircem diye 5 saat bir sey vermedim 2 tane kuzu pirzola yedi 😂
En son 7 aylıkken falan yemiş olabilir sevinçten ağlayacaktım son zamanlarda bu kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum analık işte 😂🙏
Bizimkide bugün babası ile pazarda kayboldu bulamadım ara öğün veremedim sabah bir baktım elinde yıkanmamış bir havuçla geliyor kalın bir havucun yarısını yemiş havucu sert böyle kemirip yiyebildigini bilmiyordum aç olunca gerçekten çok güzel yiyorlar.peynir yemiyor iyice açken bir denesem mı acaba 🤔

Tam bir macunlu fırçalama olmasına rağmen mi sararma var aaa.. napcaz bilmiyorum ki, florür de ayrı hikaye diye biliyorum kulaktan dolma, bilmez olaydım: ))
Belki renk değişikliği önemli değildir, düzenli temizlenen diş çürümez?
Geçen annem karbonatla biraz fırçalamış rengi açıldı muhtemelen o çürük değil sararma olması normal ya 😅her gün macun ben de kullanmıyorum çünkü kıyamıyorum jackn jill diye bi marka var ama en yakın zamanda güncelleme yapıp burdan yazarım araştırıyorum 🫡

Geçen annem karbonatla biraz fırçalamış rengi açıldı muhtemelen o çürük değil sararma olması normal ya 😅her gün macun ben de kullanmıyorum çünkü kıyamıyorum jackn jill diye bi marka var ama en yakın zamanda güncelleme yapıp burdan yazarım araştırıyorum 🫡
fırçalamaya baya alıştırdım ama henüz macun kullanmadık ben tedagil döküyorum fırçaya baya dolaştırıyor dişlerinde 😂
Macun tavsiyelerine açığım 😇

Canım merhaba baya olmuş aslındada inşallah görürsün ☺️ Benimde detaylı da rahim ağzı uzunluğum 31 mm geldi doktor birşey demedi ama ben biraz evhamlandım senin sürecin nasıl geçti acaba ? Uzunluğun ileriki haftalarda nasıl gitti
Doktor birşey demediyse normal ilerliyor demektir. Benim minnoş bir buçuk yaşına girdi bile. Ama sürecim sorunsuz ilerledi. Yalnızca bir miktar erken dogurdum. 37. Haftada. 🥲😀

Henüz hiç süt vermedim,
Tavukta köy tavuğu bulabilirsem ne alaa, bulamazsam kasaptan aldığım bizim yediğimiz tavuktan ona da yapıp yediriyorum valla artık :)

Geçtim o organik işlerini.. Allah ne verdiyse 😀
Zaten yemeyen iştahsız bir çocuk, ne yese kar gözü ile bakıp ağzına tıkmaya çalışıyorum..
Bu zor süreçte bir de yok organik yok değil davasına hiç girmiyorum valla 😀

Çocuğu iştahsız olan anneler beni anladı 😅
Ay bende hiç süt ve tavuk vermedim ama doktora sordum süt verebilirsin dedi inek sütü mü pastörize mi diyr sordum ama cvp alamadım diş miş derken konu kaynadı bende unuttum bir daha sormayı msj yazayım bari :)
Ayy anladım ben seni benimki de aynı iştahsız ne yese kâr gözüyle bakıyorum artık bir kaşık yemek için ne şaklabanlıklar ne oyunlar zorla açıyor ağzını yaa yemek saatleri artık kabusum oldu çok zorlanıyorum yaa yemeyen cocuk Allah düşmanıma vermesin 🤲🏻

Merhaba benim oğlumun 16 dişi var köpek dişleri dahil arkadakiler hepsi çıktı erken çürüme ihtimali var ne yazık ki fırçalamamız lazım güzelce bizimki allaha emanet bi fırçalama aylardır 😅
Oy maşallah sizinde bayağı varmış normal demekki.. benimki de kendi fırçalamak istiyor ama fırçalarken dudağını fırçalıyor dişe bir iki darbe geliyorsa da ne alâ 😀

X