Ben de dün muayene oldum. 37+0 dı. 3150gram olmuş. Bende serklaj vardı, hatırlayan vardır.
Serklajı alma planı yapılacaktı ama plan değil direkt uygulama yaptık
Doktor ben bi muayene edeyim, ipe ulaşabilirsem alırım şimdi dedi. Baktı, erişti ve aldı. Tabii biraz rahatsız bir işlemmiş.
Serklajla ilgili olarak da bebeğin yaptığı basınca bağlı olarak bir tarafta bir et katlanması gibi bişey olmuş. Bunun kanamaya sebep olma ihtimali var, bu istemediğimiz bir şey dedi. Bi aksilik olmazsa bunu doğumda alırız dedi. Bir de biraz yapışıklık olmuş dedi, onu da eliyle açtı. Bir miktar kanamam da oldu, yoruldum baya. Bu arada çatı muayenesi de yaptı zaten.
Daha önceden duymadım kimseden ama böyle doğum ile birlikte rahimde işlem yapılıyor mu ya? Yani sezeryan planlasak yapılır rahatça ama normal planlıyoruz, kafam karıştı. Dün de bir sürü şey olunca detayını soramadım, haftaya yine gideceğim o zaman konuşurum da merak ettim işte. Epidural mi spinal epidural mi onu da konuşmadık tam olarak, zaten o çok fark etmez heralde benim için. Uzun bir işlem değildir heralde diye umuyorum.