2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;


  • Ankete Katılan
    302
Kizlar yardim edin çok ağrım var vajina kemiğim birde yanlarındaki kemiklerim çok ağrıyor dünden beri dayaniyorum .ama biraz önce bir ağrı girdi dayanamadım normal mi nu ağrı belim.sirtim ağrımıyor ama.kemiklerim.agriyor resmen
 
kızlar merhaba dün rutin kontrol vardı.tahlillerimde idrar da keton 25 çıkmış.doktoruma ulaşamadım önemli birşey mi.şeker var diye diyet yapıyorum pek kilo alımım olmuyor 3 aydır aynı kilodayım.
Selam. Ben de hamileliğimin başında açlık şekeri yüksek çıkınca endokrin doktoru yönlendirmesiyle diyete başladım. Neredeyse sıfır karbonhidrat tükettim (çünkü öyle söyledi) ve meyve de yoktu. Aşırı halsizlik yaşadım ve çok mutsuzdum. Diyetisyene de gidiyordum aynı hastanede. Şekerim de dengelenmedi hiç üstüne. Ayrıca 25 günde 3 kilo verdim.
Sonra iyi gitmeyince durum başka bi doktora gittim, prof bu gittiğim.
Bana düşük karbonhidrat diyeti verilmesine çok şaşırdı. Hamilelerde karbonhidratı kesemeyiz dedi ( daha ilk trimesterdaydım bir de). Senin kan değerlerin bozulmuştur ketonun yükselmiştir dedi. Hemen baktırdık gerçekten yüksek çıktı. Hemen dedi eve git ekmek vs ye doğru düzgün beslen dedi. Beni başka bir diyetisyene yönlendirdi. Diyetisyen bana çok detaylı bir şekilde kan şekeri dengesinin nasıl düzenleneceğini anlattı. Sonra da birlikte bir diyet listesi oluşturduk. İlk liste 1800 kalorilikti ve gayet ekmek meyve vs içeriyordu hem de her öğün ve ara öğünde.
İkinci döneme girince perinatoloğumla da konuşup kalorisi 2200 olan bir diyet düzenine geçtik. Diyetisyen ve endokrincim ısrarla ama ısrarla diyetin asla tek başına işe yaramayacağını söylediler. Önce uyku saatlerin çok düzenli olacak 23.00te yatacaksın bahane kabul etmem hayatını düzene sok dediler. Sonra da her öğün ardından min. 15 dk olacak şekilde yürüyeceksin dediler. Günde 3 kere yani. Kesinlikle yürüyüşler aç karnına değil tokken olacak dediler. Yemekten 30dk-1saat kadar sonrası ev içinde de olsa yürüyeceksin dediler.
Gerçekten bunlara uyunca şekerim dengeye düzene girdi. Hatta gayet iyiydi, diyetisyen bana arada bir nasıl kaçamak yapabileceğimi nasıl dengeleyeceğimi de anlattı. Benim için de pek kolay değildi bunlara uymak, doktordan ilk geldiğimde 2 saat kadar aralıksız ağladım yere oturup yanıma kimseyi almayarak yani :) erken yatma düşmanıyım ben hiç sevmem ama alıştım.

Kendi yaşadıklarımdan dolayı diyetinizle ilgili gözden geçirmeniz gereken şeyler olabileceğini düşündüm. Belki daha detaylı bir yardım almak iyi olabilir.

Keton denilen şey, açlıktan oluyor. Yani vücuda hiç şeker almıyorsunuz diye vücud ketosiz e giriyor. Yağ yakıyor ve keton açığa çıkarıyor. Bu diyet yaparken istediğimiz bir şey, süper yağ yakım modu. Ama hamileyken yağ yakmamız istenmez. İleri derecede bir obezite vs yoksa yüksek kilo bile olsa yağ yakımı değil sadece kilo almama ya da az alma hedefleniyor. Şimdi bir meyve bir dilim ekmek yerseniz hemen keton gider öyle diyim.

Keton konusunu da çok araştırdım. Ne makaleler ne araştırmalar. İki ayrı görüş var bu konuda. Açıkçası bebek üzerinde deney gözlem yapılamadığı için pek bilinemiyor.
Bir kısım doktor ( benim 2. Gittiğim prof olan endokrin dr.) Keton bebek zeka ve beyin gelişimi için çok zararlıdır diyor. -bu noktada ben de çok endişelenmiştim ve hala bilemiyorum açıkçası bi etkisi oldu mu diye. Ama siz ileri dönemdesiniz bir şey olmamıştır. Doktorum da bunun çok uzun süre kötü değerde olmasının kötü etkilediğini söylemişti.- O yüzden kesinlikle keton istemiyorlar, diyette sıfır karbonhidrat vermiyorlar, dengelenmiyorsa insüline geçiriyorlar.
İkinci grup ise, bebeğin zaten doğduğunda açlık halinde olduğunu, ilk bir ay boyunca hep ketosizde olduğunu bu yüzden annedeki ketonun bebeğe zarar vermeyeceğini söylüyor. Bu yüzden beslenmede basit komplex farketmez şekerin karbonhidratın hiç birine ihtiyacımız yok diyor. Kan şekeri yüksekliği bebeğe daha zararlı olduğu için hiç karbonhidrat olmayan ya da buna yakın diyetler veriyor.

Ben ikincisini deneyerek başladım, hiç memnun kalmadım. İlk grubun uygulamasına geçtim hem işe yaradı hem açlıktan başım dönüp bayılcak gibi gezmiyorum etrafta.

He sonradan rahim ağzı kısalığı sebebiyle yürüyüşler yalan oldu kendimce karbonhidrat oranlarımı azaltıp yağı arttırdım ama işe yaramadı gibi. Devamlı yatar oturur vaziyette olunca şeker pek düşmüyor ama endokrin doktorum henüz insüline geçmemi gerektirecek bir yükseklik görmüyor ki 2 3 haftada bir ona gidiyorum. Bebekte de şekere bağlı bir sıkıntı gözlenmiyor. Hatta şeker yüklemesi yapıldı 75lik ve şekerim çıkmadı ama aylardır uygun diyet yaptığım için çıkmadı. Daha önceki gönderilerime de bakarsanız bu konuyla ilgili bir çok mesajım oldu. Heyecan ve panik içindeydim ama doğru doktorla ilerlemek ve size iyi geleni bulmak önemli. Umarım en kısa sürede her şey yoluna girer.
 
tsk ederim canım böyle detaylı anlattığın için.kadin doğum doktorum bu durumu hiç önemsemedi ama bende çok katı diyet uyguluyorum sanırım ondan.hamilelik başından beri 5 kilo aldım şeker çıktığından beri hiç kilo almıyorum.ama şekerlerim gayet iyi gidiyor açlık normal tokluk en fazla 145 falan çıkıyordu.ama sanırım ara öğünleri atlatıyordum bunlar uzun süre açlık etkiledi gibime geliyor. şimdi daha çok dikkat edicem ara ögünlere
 
Benim de geceleri çok agriyor ..sola yatıyorum 1 saat olmadan kalça kemiğimin ağrısıyla uyanıyorum, sağa dönüyorum yarim saat sonra da sağ tarafın kalça kemiği uyandırıyor beni ağrıyla.. sabaha kadar böyle devam ediyor..normal canım artık ağrılar olucak
 
Oh masallah sukur Allah'a daha da iyi olcak Kucağına alip eve gidiceksiniz inşallah
Canım keyfim yok hiç. Geceleri uyuyamiyorum. Ayaklarimda balon gibi şişti üstüne basamıyorum. Resmen bunaldim artık. Allah ım hayırlısiyla şu günleri atlatabilsem
Gecmis olsun canım hayırlısıyla tamamlar kavusuruz inşallah zorlu gebelikler geciyor
 
Canım bende de leğen kemiği agrisi oluyor ama leğen kemiğinin alt kısmı, vajinaya doğru olan kısmı ağrıyor, aynı şekilde gece daha çok ağrıyor, sağa sola dönmek, yataktan inmek işkence oldu resmen ama ben de okumuştum iyi bisey olduğunu, doğumu kolaylastırdigini gerçi ben sezaryen olcam ama.
 
Aslında 40 bedenim, kiloluyum ama sınırda. Bilmiyorum valla devlet hastanesinde işler biraz değişik ilerliyor. Vajinal ultrasonla bakmıcak mısınız dedim hayır yat göbeğini aç dedi. Halbuki ilk haftalarda vajinalle bakılır sırf bu sebeplerden. Hafta sonu özel hastaneye gidicem.
 
Hiç vajinal bakmadı benim doktorlarım. Ama evet başka doktora mutlaka görün
 
Geçmiş olsun canım seninde bebek mi baskı yapıyordu? Çok bilgisizim bu konuda ya hiç bi fikrim bile yok iyimi kotu mu cok mu kotu bilmedigim için ne hisedecegimi bile bilmiyoru

Geçmiş olsun canım seninde bebek mi baskı yapıyordu? Çok bilgisizim bu konuda ya hiç bi fikrim bile yok iyimi kotu mu cok mu kotu bilmedigim için ne hisedecegimi bile bilmiyorum
Sağolasın... Bu 3. Hamileliğim... Üçünde de aynı şeyi yaşadım. Bebek büyüdükçe İdrar yolu ve böbreğe baskı yapıyor. Baskı nedeniyle böbrek boşalamayıp genişliyor... 2. Seviyeye kadar normal kabul ediyorlar. 3. Seviye ve ağrı varsa böbrekle mesane arasına stent takılıyor. Stent beni böbrek ağrısı açısından bayağa rahatlattı. Ama normalde de erken doğum riskim var. O yüzden sıkıntılı bir hamilelik süreci yaşıyorum. İnşallah sağlıcakla kucağımıza almak nasip olur...
 
Dış gebelikten suphelenmedikçe vajonal bakmıyorlar canım, ben kalp atışını 7. Hafta duymuştum diye hatırlıyorum. 5. Hafta duyamamıştık. Stres yapma yarın başka bir hastaneye gidersin.
 
Canım zaten 5-6. Haftalarda kese muayenesi yapılır 7-8. Haftalarda kalp atışı ancak alınır. Sen neden endişe ettin ki
 
Amin inşallah canım. Agrıların bobreklerde mi vardi ? Benim hiç agrim yokki doktora baska sebeble geldim baska sebeble yatirdilar hastaneye ben hic birsey hisetmiyorum sadece kasiklarimda ara ara agri oluyor doktorda diyorki belki bobreklerden agriyor bebek tasidigimi bilmiyor sanki cogu kadina gore agrisiz sizisiz gecti hamileligim bu doktor neden boyle yapti hic anlamadim bakalim bugun neler olacak
 
Kalca agrisi bencede cok var gece yatarken. Ozellikle sag kalcam bebegim sag tarafimda genelde o tarafi yigiliyor ondan agiriyor diye dusunuyordum.
 
Kızlar merhaba,
32 haftalık bebeklerinizin boy ve kilosu nedir acaba
31+2’de 1950gr dedi doktorumuz minyon olmayacak dedi ama bana az geldi nedense sezeryana kadar böyle devam etse 3500ü geçmez gerçi sağlıklı olsunlar da inşallah Rabbim hepimize bol bol da süt verir alırlar kilo
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…