- 21 Haziran 2017
- 3.734
- 10.661
- 31
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #21.221
Cnm bizim ki geri çıktı bizim Dr da önemsemedi normal hersey yolunda dedi dün ki kontrolde de karın 1 gün geri çıktı bu seferde başı 1 hafta küçük çıktı onada normal dedi benimle beraber 3,4 tane daha arkadasın ki de geri çıktı korkma yalnız değilsin bebeğin pozisyonu da etkiliyor ölçümleri geçen karın ölçüsü geri çıktığında bası sol kaburgamın altında ayakları da sag taraftaydı karın çevresi geri çıkan diğer arkadasların bebişi de aynı pozisyondaydı. Dün ki kontrolde de bası bu sefer sag taraftaydı bence bebeğin pozisyonu çok etkiliyor. senin bebişin hangi pozisyondaydıKızlar günaydın
Hiç göbek çevresi 1 hafta geriden gelen var mı?
28i bitiriyoruz bugün doktor öyle söyledi. Ama önemli bir şey değil dedi. Yine de insan rahat edemiyor.
Kilomuz 1350 olmuş
Gelişim geriliği mi var dedim. Hayır yok dedi ama başkalarından da duymam lazım sanırım
Benim 27+6 da 1200 gram karın çevresi de geçen ay 2 gün ileri cikarken bu sefer 2 gün geri çıktı. Aslında 4 gün geri düsmüs oldu yani ama doktor birşey demedi. Sanirim bu haftalarda herkes ayni seyleri yasadi. Gelisim tarzı değişiyor, buyuyup sıkıştığı için pozisyonu degisiyor anlık ölçümler sonucta.
Benim başı sağ kasığıma doğru (baş aşağo durur gibi) ayaklaro poposu sol kaburga altımdaCnm bizim ki geri çıktı bizim Dr da önemsemedi normal hersey yolunda dedi dün ki kontrolde de karın 1 gün geri çıktı bu seferde başı 1 hafta küçük çıktı onada normal dedi benimle beraber 3,4 tane daha arkadasın ki de geri çıktı korkma yalnız değilsin bebeğin pozisyonu da etkiliyor ölçümleri geçen karın ölçüsü geri çıktığında bası sol kaburgamın altında ayakları da sag taraftaydı karın çevresi geri çıkan diğer arkadasların bebişi de aynı pozisyondaydı. Dün ki kontrolde de bası bu sefer sag taraftaydı bence bebeğin pozisyonu çok etkiliyor. senin bebişin hangi pozisyondaydı
Tabi öyle istemeye de bağlı biraz bide kimin haberi olacak düşününce bu durumu Aynen canım sorunsuz olsun inşallah doktor şey dedi biz bize gelen hiçbi gebeyi geri çevirmiyoruz randevusuz bile gelebilirsiniz o gün mutlaka bakarız dedi buna çok sevindim mesela gebeleri ayrı tutmak gerek ki hemen aldılar beni de o an gidip sıra almış olmama rağmenValla sevindim almanaBen senden de beter olurdum kesin bakma boyle yazdigima Ama şu da bi gercek o kadar cok hukuk boşlugu varki ,istediklerine istedikleri gibi uyguluyorlar herseyi Neyse biz kalbimizi dogru tutalim
İyi hadi süper almışsın bende diğer haftaya alıcam artıkTemmuzda kalkabilir esnek çalışma diye aslında öyle düşündüm ben de uzaktan esnek çalışıyorum şu an o zaman bi gelsin düşüneceğim durumuma görebu arada aldım çalışır raporunu, hiç de sorun çıkarmadılar bir günle 32+0 yazar mısınız dedim direkt yazdılar bide bu arada bu hastanede bebek kilosu bakılamıyormuş muayene esnasında şok oldum sadece ölçüm yapılıyormuş kilosunu söylemedi
Gözun aydın ıyı olmama sevındım bu bebek cok korkutuyor seni nazli olucak belliGünaydın canım simdi doktor geldi hala kanamam var yatış yaptı. Bebekte şuanda problem yokmuş 2050gr. Haftasiyla uyumlu sadece karın çevresi 1 haftaya yakın ileri o da problem değil dedi. serviks 44 mm dedi sanırım rahim uzunluğu demek istedi. Suyu vs . de iyi. Açıklıkta yok. Neden kanama var anlamadik bir türlü.
Ben olsam dogumu beklerdim cunku hamileler ve cocuklar üzeriinde etkisi tam olarak bilinmiyor, yani benim yasadigim yerde yapilmiyor kimseninde yaptigini duymadim hamilelerin ve cocuklarin,,Arkadaslar merhaba...kovid asisi olan varmi aranizda?biontech ozellikle...olan varsa yan etkisi yasadiniz mi acaba ?meslek olarak bize sira gelmis de doktorum ozellikle biontech ol dedi ama bi yandan korkuyorum cok bebegime etkisi olurmu diye
Benim doktorum perinatolog ve ailede de 4 doktor daha var hepsiyle gorustum bana mutlaka ol dediler...Ben olsam dogumu beklerdim cunku hamileler ve cocuklar üzeriinde etkisi tam olarak bilinmiyor, yani benim yasadigim yerde yapilmiyor kimseninde yaptigini duymadim hamilelerin ve cocuklarin,,
Sen de inşallah sorunsuz alırsınİyi hadi süper almışsın bende diğer haftaya alıcam artıkYa valla çok değişik her doktorun stili, makinesi doğum yapcaz hala anlayamadım bi problem olmasın da kilosu da iyidir bebişin
Bana da hem meslekten hem eş durumundan sıra geldi ama yaptırmayacağım gebelikte, biontech olmak istiyorum ileride tatil yapabilmek için çünkü avrupa ülkeleri biontechi kabul ediyormuş sinovacı değil. Eşim hamilelikte yaptırmamamı emzirmeyi beklememi söyledi eğer o zamana kadar kalmazsa bu aşı çok üzülücem bide eşim sinovacın geliş durumunun sıkıntılı olduğunu devamlılık açısından biontechi öneriyor kendisi de biontech oldu karar size ait tabi ama ille de hamilelikte yaptırıcam diyorsanız sinovac en iyisi riski azArkadaslar merhaba...kovid asisi olan varmi aranizda?biontech ozellikle...olan varsa yan etkisi yasadiniz mi acaba ?meslek olarak bize sira gelmis de doktorum ozellikle biontech ol dedi ama bi yandan korkuyorum cok bebegime etkisi olurmu diye
Benim de doktorum eşim ve çevremdeki tüm doktorlar biraz daha sabret diyolar biontech için tabi avrupada da gebelere uygulanmıyor diye biliyorum mesela ama sinovac sorun değil yaptırabilirsiniz diyorlar ben aşı hakkımı sinovacla kullanmak istemiyorum o yüzden emzirmeyi bekleyeceğim doğurur doğurmaz yaptırıcamBenim doktorum perinatolog ve ailede de 4 doktor daha var hepsiyle gorustum bana mutlaka ol dediler...
Keşke uzatsalar hatta keşke hep esnek çalışsak ay neymiş haftanın 5 günü sabahtan akşama artık çok zor gelecek fena alıştık pnpnpmpmğmpÖyle deme kız hele temmuzda da uzatsınlar esneğikalkmasın böyle çok ii
bebeğin kilosunu zaten ölçümlerin ortalamasına göre tahmini kiloyu söylüyorlar. İlginç bdurummus valla söylememeleri
Yani yaptiracagim ben randevumu da aldim..dedigim gibi doktorum perinatolog bana yaptirabilirsin demedi mutlaka yaptir dedi...yani sanirim doktoruma guveniyorum ve ozellikle de sinovac olma dedi..hani risk olsa bukadar kessin konusmazdi diye dusunuyorum..gecen haftaya kadar ben de olmayacam kesinlikle diyordum ama simdi ozellikle doktorum asini yaptir deyince dusuncem.degisti ....sadece bu grupta olan arkadas varmi onu merak ediyorumBana da hem meslekten hem eş durumundan sıra geldi ama yaptırmayacağım gebelikte, biontech olmak istiyorum ileride tatil yapabilmek için çünkü avrupa ülkeleri biontechi kabul ediyormuş sinovacı değil. Eşim hamilelikte yaptırmamamı emzirmeyi beklememi söyledi eğer o zamana kadar kalmazsa bu aşı çok üzülücem bide eşim sinovacın geliş durumunun sıkıntılı olduğunu devamlılık açısından biontechi öneriyor kendisi de biontech oldu karar size ait tabi ama ille de hamilelikte yaptırıcam diyorsanız sinovac en iyisi riski az
Gözun aydın ıyı olmama sevındım bu bebek cok korkutuyor seni nazli olucak bellitüy dökücü kullanmsna bisey olmaz diyen doktorundan ben olsam süphelenirdim... ysni cok agir kimyasallar iceriyor ve bebek cok asagilarda cok cabuk etkilenir Bundan ,,, bence kullanma bidaha cok zararli cok kisi sordu doktora,,
Avrupa birligi yeni makale yayinlamis ..guvenli diyor 90 bin hamile kadin uzerinde yapilmis ve biontechin guvenli oldugunu ve hamilelerin de guvenle asi yapmalari gerektigini iceren bir makaleyi simdi dahiliye uzmani olan yegenim yolladi bana...ben de zor ikna olanlardanim zatenBenim de doktorum eşim ve çevremdeki tüm doktorlar biraz daha sabret diyolar biontech için tabi avrupada da gebelere uygulanmıyor diye biliyorum mesela ama sinovac sorun değil yaptırabilirsiniz diyorlar ben aşı hakkımı sinovacla kullanmak istemiyorum o yüzden emzirmeyi bekleyeceğim doğurur doğurmaz yaptırıcam
Keşke komşu olsaydık. Ben de çok iyi durumda değilim ama yardımım dokunurdu belkiSagol canim benim yok kullanirmiyim hiç. 2 doktor ve ebeye sordum kanaman rahim içinde alakası yok dedi. Okadar zor durumdayımki hic yardim edenim yok. Oğlum okula gidip geliyor mecbur ben götürüp getiriyorum. Evi 2 gün süpürmesen olmuyor. Bazen çorba bile yapamıyorum. Bu hamilelik çok zor geçiyor. Allah vicdanlı insanlarla karşilastirsin. Biraz önce eşime ilerde annem hasta bakarmısın diye bana sakın sorma dedim. Haklısin diyor
Konu komsunuz da mi yok bi corba yapacak...benim ailem taa urfadan antepten bana yemekler yapip yolluyorlar termosta sehirlerarasi otobuslere verip...kayinvalideniz yakininizdaysa ve yardim etmiyorsa gaddarmis ne diyim size avimiyorsa karninizdaki torununa veya yaninizdaki torununa da mi acmiyor ... .....ayrica keske komsum olsaydiniz...sukur ben iyiyim yani kanamam yok en azindan bakmak zorunda oldugum baska cocugum da henuz yok ve her aksam yemek de yaparim ve isten sirf gec geldigi icin yemek yapamayan 2 komsumla yemegimi paylasirim...siz de olsaydiniz yakinimda size de yapardim...saglikla gececektir bu gunler eminim...gonlunuzu ferah tutun az kaldiSagol canim benim yok kullanirmiyim hiç. 2 doktor ve ebeye sordum kanaman rahim içinde alakası yok dedi. Okadar zor durumdayımki hic yardim edenim yok. Oğlum okula gidip geliyor mecbur ben götürüp getiriyorum. Evi 2 gün süpürmesen olmuyor. Bazen çorba bile yapamıyorum. Bu hamilelik çok zor geçiyor. Allah vicdanlı insanlarla karşilastirsin. Biraz önce eşime ilerde annem hasta bakarmısın diye bana sakın sorma dedim. Haklısin diyor
AminTabi öyle istemeye de bağlı biraz bide kimin haberi olacak düşününce bu durumu Aynen canım sorunsuz olsun inşallah doktor şey dedi biz bize gelen hiçbi gebeyi geri çevirmiyoruz randevusuz bile gelebilirsiniz o gün mutlaka bakarız dedi buna çok sevindim mesela gebeleri ayrı tutmak gerek ki hemen aldılar beni de o an gidip sıra almış olmama rağmenAllah hepimizi iyilerle karşılaştırsın
Bana da mesleğim dolayısıyla sıram geldi. Doktorum doğumu bekle kesin veri yok elimizde doğumdan sonra biontech ol dedi. Doğuma az kaldı zaten canım doktorum ol dese de muhtemelen beklerdim geçen seneden bu yana kendimizi koruyabildik bi kaç hafta daha sıkalım dişimizi bence.. Tabi ki karar yine size aitArkadaslar merhaba...kovid asisi olan varmi aranizda?biontech ozellikle...olan varsa yan etkisi yasadiniz mi acaba ?meslek olarak bize sira gelmis de doktorum ozellikle biontech ol dedi ama bi yandan korkuyorum cok bebegime etkisi olurmu diye