2020 Şubat Anneleri

Gobegimiz dustu bugun teyzeler hastaneden eve gelince ilk banyomuzu yaptik isitme testini de yaptirdik bir sorun cikmadi cok sukur. Dr 2 saatte bir besle dedi ama bizimkisi hep meme ariyo ne yapacagimi sasirdim 😔 mamayi gun icinde cok aglar susmazsa 2 3 kere veriyodum simdi once kendi sutumu vericem sonrada 15 cc kadar mama ilave yapayim diyorum kuvozde 3 saatte bir 30 cc mama ile besliyolardi cunku ooff emmesi bi kuvvetlense mamaya gerek kalmayacak ama boylede dogar dogmaz hazira alisti hemen :KK43:

Gobegimiz dustu bugun teyzeler hastaneden eve gelince ilk banyomuzu yaptik isitme testini de yaptirdik bir sorun cikmadi cok sukur. Dr 2 saatte bir besle dedi ama bizimkisi hep meme ariyo ne yapacagimi sasirdim 😔 mamayi gun icinde cok aglar susmazsa 2 3 kere veriyodum simdi once kendi sutumu vericem sonrada 15 cc kadar mama ilave yapayim diyorum kuvozde 3 saatte bir 30 cc mama ile besliyolardi cunku ooff emmesi bi kuvvetlense mamaya gerek kalmayacak ama boylede dogar dogmaz hazira alisti hemen :KK43:
Canım doğum yapmışsın bebeğin iyi mi ? Kuvezde dğl dimi? Bende mama ile takviye ediyrm malesef tam doyacak kadar ememiyor:KK43:
Gözün aydın canım bu arada sağlıklı sıhhatli uzun ömürleri olsun

Grupta ilk doğum yapan arkadaşla bebegi nasıl acaba bayadır yazmıyo o p ile başlıyodu linki

bebek görmeye gelenler de bir zahmet bir şey beklemesin. neden düşünüyorsunki? bu normal bir misafir ağırlama değil. hazır bir tatlı bile alsan yanına bir çay oldu da bitti.
Bizimkisi ilk torun Allahımm o nasıl sevgi beni öyle sevmemiştir kesin 🙄 kadın sevindirik oldu torun diye iş yernden görüntülü arıyo günde kaç kez 🤣
Eyvahhh kalabalık değillerse bi kaç bişey yap yeter bide hazır kurabiye falan ☺
Biri karşı komşum diğeri eşimin karşı masasında çalışıyor. Elimizden geldiğince hazırlarız birşeyler. Hazırda alırım yapamazsam. Hem bizede akşam yemeği olur 🤣 kafamda var birşeyler ama yeni şeyler denesem mi diye düşünüyorum 🤔.

Canım doğum yapmışsın bebeğin iyi mi ? Kuvezde dğl dimi? Bende mama ile takviye ediyrm malesef tam doyacak kadar ememiyor:KK43:
Gözün aydın canım bu arada sağlıklı sıhhatli uzun ömürleri olsun
Amin kuzum cumlemizin insaAllah. 29 da dogduk 5 gun solunumdan dolayi kuvozde kaldi bu sirada siringayla hazir mamaya alistigi icin zor geliyo ona meme emmek surekli mememde kalmak istiyo ama miymiy emiyo tam boyle kuvvetlice cekemiyo memeyi sutler akip gidiyo o sirada sarilik olmamasi icin mecbur takviye yapiyorum bende bi de istahli bi bebek kuvozde de en cok mamayi o yiyomus ne yapacagim bilmiyorum dr da bugun o kadar sık emzirme diyo ama meme vermeyince katiyo ortaligi birbirine aglamaktan ☹️

Kızlar hiç vakit kalmıyor siz nasıl yazıyorsunuz çok tecrübesizim 😭

sezeryan oldum 3600 dü kontrol ama 3000 kilo doğdu.

yarın ilk kontrolümüz var.
Egzemadan dolayı sezeryan oldu birde kafa büyük dedi doktor açıkçası korkuttu mecbur kaldım biraz sezeryana.

ilk başta herşey çok güzeldi. Sezeryan anınfalan korkma yoktu heyecan vardı çok çabuk bitti herşey .
Hiçbişey anlamadım gerçekten normal doğum olsaydı hikayem olabilirdi.🤣

ameliyat gerçektenilk ve son olur herkes için şimdi ayakta ödemim var fazla tek çare yürümek herhalde.
Bebişte gaz problemimiz var bol bol ilk başta zor uyandırıyorduk emmesi için şimdi daha iyi

ama zor neden ağladığını çözmek sanırım okumakla olmuyor tecrübe lazımmış:)

Harika bir duygu ama isteyen herkese versin Allah 🙏

doğum yapanlara Allah kolaylık versin doğum yapacaklara hayırlı olsun şimdiden düzen oturtana kadarsürekli telaşlı olacam herhalde annelik ne zormuş 🤣🤣

Amin kuzum cumlemizin insaAllah. 29 da dogduk 5 gun solunumdan dolayi kuvozde kaldi bu sirada siringayla hazir mamaya alistigi icin zor geliyo ona meme emmek surekli mememde kalmak istiyo ama miymiy emiyo tam boyle kuvvetlice cekemiyo memeyi sutler akip gidiyo o sirada sarilik olmamasi icin mecbur takviye yapiyorum bende bi de istahli bi bebek kuvozde de en cok mamayi o yiyomus ne yapacagim bilmiyorum dr da bugun o kadar sık emzirme diyo ama meme vermeyince katiyo ortaligi birbirine aglamaktan ☹

Ya ne oluyorsa zaten bu katılarak ağlamalarından oluyor ve dayanamıyorum onun ağlamasına :KK43: bizde de çok gaz sancı var ondan ağlıyor 😢

canim bol bol yuruyeceksin ,hareketle cikar gaz , birde rezene cayi diyorlar ,hemsirelere sor istersen
sabah 5 de cikardm cnm resmen iskenceydi o saate kadar neler cektim ben bilirim oglumda hic yasamamisdim cikardikdan sonra arkasi geldi sukur🙏
Sağma makinesini yakmaktan vazgeçtim çünkü yine emmedi bizimki.
Bide iki cukcuk yapıp bırakıyo sonra biberon da kabul etmiyo. Öğün atlıyo sıpa. Nasıl bi meme aşkıysa memeyi öpe öpe uyuya kalıyo. Katiyen kaldıramıyorum. Gülsem mi ağlasam mı a dostlar? :KK70:
😁kiyamam ya sen gene de ver canim ya kokunu alinca uyuyordur benimki de ole iki emiyor sonra uyuyor

İ
Sağma makinesini yakmaktan vazgeçtim çünkü yine emmedi bizimki.
Bide iki cukcuk yapıp bırakıyo sonra biberon da kabul etmiyo. Öğün atlıyo sıpa. Nasıl bi meme aşkıysa memeyi öpe öpe uyuya kalıyo. Katiyen kaldıramıyorum. Gülsem mi ağlasam mı a dostlar? :KK70:
İlk gün benimkide öyleydi zorla uyandırıp emdiriryordum yılmadan pes etmeden şimdi daha iyiyiz . Böyle böyle büyüyecekler 😅

Kızlar hiç vakit kalmıyor siz nasıl yazıyorsunuz çok tecrübesizim 😭

sezeryan oldum 3600 dü kontrol ama 3000 kilo doğdu.

yarın ilk kontrolümüz var.
Egzemadan dolayı sezeryan oldu birde kafa büyük dedi doktor açıkçası korkuttu mecbur kaldım biraz sezeryana.

ilk başta herşey çok güzeldi. Sezeryan anınfalan korkma yoktu heyecan vardı çok çabuk bitti herşey .
Hiçbişey anlamadım gerçekten normal doğum olsaydı hikayem olabilirdi.🤣

ameliyat gerçektenilk ve son olur herkes için şimdi ayakta ödemim var fazla tek çare yürümek herhalde.
Bebişte gaz problemimiz var bol bol ilk başta zor uyandırıyorduk emmesi için şimdi daha iyi

ama zor neden ağladığını çözmek sanırım okumakla olmuyor tecrübe lazımmış:)

Harika bir duygu ama isteyen herkese versin Allah 🙏

doğum yapanlara Allah kolaylık versin doğum yapacaklara hayırlı olsun şimdiden düzen oturtana kadarsürekli telaşlı olacam herhalde annelik ne zormuş 🤣🤣
Allah yardımcın olsun. Tecrübesiz olunca en basit şeyler bile gözünde büyür. Ama zamanla herşey yoluna girer. Telaş etme. Yanında tecrübeli biri yok mu ? Benim yanımda annem varken tecrübeli olduğum halde bile çocuk bakmak zor. Bebeğin kendi zorluğu varken. Bu arada Sürekli diğer çocuğu kolluyorsun. Yanımda biri olmasa muhtemelen tuvalete bile götürürdüm kızı. Tek çocuklu hayat daha kolaymış. Belli bir rutini oluşunca. Emip uyuyorlar Tabi arada istisna çıkanlar vardır. Deniz bize kök söktürüyor. Her fırsatta parmağını gözüne sokmaya yada uyandırmaya çalışıyor. İkisi aynı odadaysa diğer odadan birşey alacaksam koşa koşa gidip geliyorum. Her odaya peşimizden geliyor. Sürekli tehlikeli şeyler deniyor. Bebeği bırakıp ona koşuyorum.

Eşim eve hasta geldi, boğazı ağırmaya başlamış 🤦‍♀️ tam doğum üstü olursa ve bize de bulaştırırsa yandık ya. bu kışı hiç sevmiyorum, inşallah bulaşmaz :KK17:
canim esine hemen andorex bogaz spreyi ve redoxon sandoz c vitamini gunde 2 defa 😂 esimi bu ,2 si hemen toparliyor valla

Az önce dünya için küçük ama minnak kızım için büyük bi adım atmış olabiliriz!
Kızım hastaneden çıktıktan sonra ilk defa sıkılmadan memede uzun süre durdu. Memeyi boşalttığını hissettim. O emdikten sonra sağdım,emdiği memede çok az süt kalmış. :21:
Aslan kızım dedim çaktım popoya bitane. Bakalım uyansa da bidaha emzirsem emebilcek mi diye heyecanla bekliyorum.
Sevincimden sağma makinesini yakıcam. Öyle bilendim ona.
Analık insanı ne durumlara getiriyo. Beni en mutlu eden şeyler Top 3: meme emmesi,pırtlaması,garklaması :anne:
Ya yerim sizi😀
Bende bi kaç kez sağdımda biberonu kıskanıyorum resmen istekli emiyor diye🥴🥴
Sonra benide öyle emince rahatlıyorum🤣

Kızlar gümüş göğüs kapağı alan varmı aranızda ben almayı düşünüyorum nolur nolmaz diye indirimdeler şu an trendyolda ama marka karar veremedim silverinami yoksa silvermom mu alsam
Ben silvernurse almistim hamileligimi ogrenir ogrenmez. Cok memnunum 13 gundur kullaniyorum hic yara olmadi. Marka farketmiyor bence ama onemli olan gumus olmasi.

Kizlar bu saglik ocagi beni oldurecek geri aradi beni dun hemsire tiroidlerde sorun olabilirmis tekrar topuk kani almak gerekiyormus. Internetten baktim hipotroidi ciddi bir hastalikmis surekli ilac kullanmasi gerekiyormus yoksa buyume engeli fln olabiliyormus bebekte zeka geriligi. Cok uzuldum korktum agladim. Saglik ocagna tekrar gittik topuk kani vermeye. 3 gune cikar sonucu dedi bekleyemedim sonra ozel doktorumuza da gittim o da kan aldi tsh icin. Cok sukur normal cikti. Gun icerisinde ogrendim sonucunu. Saglik ocagi da bir sorun olmazsa bu testte aranmazsin dedi. O da umarim aramaz beni hic.

Vaginal varis dediğin bartolin kisti mi canım
Benimde sol tarafta var önceki gebeliğimde 2 taraflı ama küçüktü bunda ise tek taraflı ama büyük
Dr gebelikten sonra geçer demişti öyle de oldu oooff kadın olmak ne zor yaaaa
Vulva varisi yani,3. hamilelikte çıktı baştan beri son zamanlarda arttı bebek baskı yapınca.öyle zor cidden kadın olmak, sağlıklı sıhhatli gelsin bebişler inşallahh

Ben silvernurse almistim hamileligimi ogrenir ogrenmez. Cok memnunum 13 gundur kullaniyorum hic yara olmadi. Marka farketmiyor bence ama onemli olan gumus olmasi.

Kizlar bu saglik ocagi beni oldurecek geri aradi beni dun hemsire tiroidlerde sorun olabilirmis tekrar topuk kani almak gerekiyormus. Internetten baktim hipotroidi ciddi bir hastalikmis surekli ilac kullanmasi gerekiyormus yoksa buyume engeli fln olabiliyormus bebekte zeka geriligi. Cok uzuldum korktum agladim. Saglik ocagna tekrar gittik topuk kani vermeye. 3 gune cikar sonucu dedi bekleyemedim sonra ozel doktorumuza da gittim o da kan aldi tsh icin. Cok sukur normal cikti. Gun icerisinde ogrendim sonucunu. Saglik ocagi da bir sorun olmazsa bu testte aranmazsin dedi. O da umarim aramaz beni hic.
Canım üzülme benim kardeşimin bebeginede aynı şey oldu ama çok şükür bişey çıkmadı 2.temiz çıktı boşuna insanları telaslandiriyolar böyle ya

X