2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Ayy hadi bakalimm. Aman 20 mayistan sonra doğurma ikizler burcu oluyo😁

ben ilk doğumumda yüksek gebelik zehirlenmesi yaşadım. bu sefer .ok kontrollü gitmek zorundayız ve sanmam 20 mayısa kalmaz doğum. 38 dolunca alırlar sanırım. bakalım süreç nasıl işleyecek. ben de çok heyecanlıyım :)

ben ilk doğumumda yüksek gebelik zehirlenmesi yaşadım. bu sefer .ok kontrollü gitmek zorundayız ve sanmam 20 mayısa kalmaz doğum. 38 dolunca alırlar sanırım. bakalım süreç nasıl işleyecek. ben de çok heyecanlıyım :)
O ne demekk

gebeliğin 25. haftasından sonra ortaya çıkabilen, damar içinde kalması gereken vücut sıvısının damarlar dışına çıkması sonucu vücütta çok fazla ödem oluşturan ve tansiyonu yükselten bir durum. aniden ortaya çıkıyor. ben 7. aydan sonra ödem toplamaya başlamıştım ama herkes normal, hamilelikte şiştin işte vs dedi. kan ve idrar tahlilleri de normal çıkıyordu. sonra 37. hafta kontrolümde idrar ve kan tahlilleri temiz çıktı fakat 38+4'te idrarımda yüksek protein kaçağı vardı. tansiyonum da 18/10'du. ama ben gayet normal hissediyordum. zaten öyle olurmuş,normal hissedermişsin. yarım saat içinde sezeryan yapıldı. ameliyathanede tansiyonum 27 ye çıktı. şimdi bu hamilelikte de tekrarlayabilir bu durum ama bakalım hayırlısı.aslında ikinci bebeği ne biz düşünüyorduk ne de doktorumuz tavsiye ediyordu ama sürpriz bebek, tüm önlemlere rağmen geldi. hakkımızda hayırlısı. kıyamadım aldırmaya :anne:

Canim 15 gün sonra gidicem demişsin. Ben geçen cuma gittim tam 5 haftaliktik sat a göre şimdi bi dahaki cuma gel kalp atisina bakalim dedi 6 haftalik oluyo erken mi biraz uzatsam mi acaba
Canım önceki bebeğimde 6 haftalık 3 günlükken duyulmuştu o doktorumla uyuşamadım onu bıraktım şimdiki doktorum ne derse onu yapıyorum öyle söyledi bazen duyulmaya bilir garanti altına alalım dedi 🙏🏻

gebeliğin 25. haftasından sonra ortaya çıkabilen, damar içinde kalması gereken vücut sıvısının damarlar dışına çıkması sonucu vücütta çok fazla ödem oluşturan ve tansiyonu yükselten bir durum. aniden ortaya çıkıyor. ben 7. aydan sonra ödem toplamaya başlamıştım ama herkes normal, hamilelikte şiştin işte vs dedi. kan ve idrar tahlilleri de normal çıkıyordu. sonra 37. hafta kontrolümde idrar ve kan tahlilleri temiz çıktı fakat 38+4'te idrarımda yüksek protein kaçağı vardı. tansiyonum da 18/10'du. ama ben gayet normal hissediyordum. zaten öyle olurmuş,normal hissedermişsin. yarım saat içinde sezeryan yapıldı. ameliyathanede tansiyonum 27 ye çıktı. şimdi bu hamilelikte de tekrarlayabilir bu durum ama bakalım hayırlısı.aslında ikinci bebeği ne biz düşünüyorduk ne de doktorumuz tavsiye ediyordu ama sürpriz bebek, tüm önlemlere rağmen geldi. hakkımızda hayırlısı. kıyamadım aldırmaya :anne:

Rabbim yardim eder insallah canim verdiyse bi bildigi vardirr

Mrb kızlar bende 6+3 hamileyim dün agrım yokken durduk yerde kahverengi akıntım oldu bundan önce 2 düşük oldu 1 de kızım var doktor gittim hemen baktı kese güzel dedi yolk sac da olusmıs sadece kese etrafında kanama alanı var biraz progestan kullan dedi ☹☹☹
Progrstan ı nasıl kullanıyorsunuz cnm

Kızlar doktordan geliyoruz kalp atışını gördük şükür sata göre 2 gün geriden geliyor ama çok önemli değil dedi
Sizinle aynı gün tahmini doğumumuz benim de bebeğim iki gün geriden geliyordu hayırlı olsun kucaklarımıza alacağımız günleride görelim inşallah :) kese ve bebek kaç mm söyledi mi doktorunuz

Bugün buralar pek sessiz.. İşler var bir sürü ve benim resmen biran önce eve koşasım var. bitmeyen mesai yapmışlar.. :bicak:

Sizinle aynı gün tahmini doğumumuz benim de bebeğim iki gün geriden geliyordu hayırlı olsun kucaklarımıza alacağımız günleride görelim inşallah :) kese ve bebek kaç mm söyledi mi doktorunuz
Amin inşallah canım keseyi ölçmedi bebeği ölçtü 5.35 mm

Hayrili olsun insaallah saglikla alirsiniz kucaginiza. Yerlesme kanamasi herkesde olmayabilir benim iki gebeligimde de olmadi. Rengi kahveyse sorun yok. 5. Haftam icinde benim de kramplarim vardi suan 6+1 im ve azaldi agrilarim

İlk gebeliğimde agrı ve ardından kanama olduğu için korkuyorum , ozamanki agrının nasıl olduğunu hatırlamıyorum :/
Umarım geçer ağrılarım stressiz sağlıklı gebeliğimiz olur :)

İlk gebeliğimde agrı ve ardından kanama olduğu için korkuyorum , ozamanki agrının nasıl olduğunu hatırlamıyorum :/

Biraz daha iyi misin peki şimdi? Abartısız her gün adet ağrısı çeken biriyim, tabiki tecrübene göre seninde endişen var ama korkma kuzum, doktorum da çok doğal korkma demişti biraz daha rahatım,bir kaç gündür ağrılarım azaldı artık. inşallah senin de hemen geçer.

İnsaallah iyi dusunelim iyi olsun stres hem bizi hem bebegimizi olumsuz etkiliyor malesef

X