- 12 Eylül 2014
- 4.088
- 6.398
- 38
Merhaba,Kızlar merhaba herkes iyidir inşallah. Benimkini bakıcı bu aralar mama sandalyesine oturtamiyormus arkasindan gezerek yediriyor. Ben zar zor kandırarak oturtuyorum, oturunca yemeklerini bitiriyor çok şükür.
Sizinkilerde durum nedir arkalarindan gezerek yedirmiyorsunuz değil mi?
Biz zaten yemek yemesi dışında mama sandalyesine oturtmuyoruz. Benimki ayağa da kalkmıyor oturmakta direniyor ağlıyor. Doktor inatlaşmayın dedi.Köpek dişleri azıcık çıkmış onlar dolayısıyla oluyor mudur bilemedim zaten bu ara tribinden nazından geçilmiyor ya...Merhaba,
Bizimki sadece yemek yiyeceği zamanlarda mama sandalyesinde oturuyor.Onun dışında ayağa kalkıyor sandalyede gecen gün baygınlık gecirecektim az kalsin ayakta dikilmis sandalyede bana bakaiyodu
Ablasindan kalan sandalye abla onkdr sakindi ki sandalyenin kemerleri batmasin diye kesmistim.nerden bileyim kardesi düz duvara tirmanacak..disler yuzunden yemekte nazlaniyor olabilir mi?
Benimki de 20.30 da uyuyor. Yarım saat öncesinde inek sütü veriyorum ama içine bal koymadan içmiyor kesinlikle.Emmeyen bebek annelerine bir sorum olacak,
Bizimki 20:30 da uyuyor,en son 18:00 de corbasini iciyor.siz uykudan once en son kacta besliyorsunuz ve ne yediriyosunuz?
Mamayi 1 ay once birakti, inek sutunu hic istemedi.cok erken degilmi bi bebegin en son 6 da yemesi acikiyodur gece
Su kasik mamalardan mi denesem
18.ayda otizm kontrolünü çocuk doktorları yapıyor. ben kendi şehrimde özel dr doçente gidiyorum. her gidişimizde az çok bu söylediklerinize bakıyor adına cvp veriyor mu ,anne babayı tanıyormu diye..bence öncelikle iyi bir çocuk dr bulun özelde ya da araştırma hastanesinde ona gösterin.Hanımlar gunaydin bir süredir keyifsizim.Ada'nin otistik olduğuna dair endişem var bazi hareketleri dikkatimi çekiyor ya gerçekten otizm var ya da çok umursamaz veya dikkati dağınık tam olarak anlayamıyorum.topu getir veya oyuncağını getir gibi komutları yerine getirmiyor adına çok nadiren bakiyor cogu zaman bakmıyor.dil gelisimi ilerlemiyor atti gitti dustu anne baba atti güle güle.gibi kelimeler disinda yeni kelime asla ogrenemiyor.anne nerde abla.nerde deyince donup bakmiyor fakat taklit var goz kontağı var oyuncaklarını oynama kuleleri.ust uste koyma bul tak oyuncaklarının yerini bulmaya çalışma.ce eee gibi oyunlara ilgisi var ve yapıyor da fakat hala aile bireylerini tanimamasi komut yerine getirmemesi kucagima alip birsey anlatırken ilgisiz davranması adına bakmamasi ve dil gelişiminin ilerlememesi keyfimi kaçırıyor bu konuda hangi dr a götürmeliyim ya da goturmeli miyim?
Umarim yoktur ben mi yersiz endişeleniyorum bilemedim mesela elinde ki oyuncagi ver dediğimde veriyor oyuncakları amacına göre kullanıyor gerçi ablasi da 5 yasina kadar zor konuştu ama komut yerine getirmemesi beni üzüyor belli seylere nerde diye sorduğumda bakiyor mesela.akvaryum var balık nerde dediğimde o yöne doğru dönüp bakiyor.isine gelirse babayı sorunca da bakiyor qma herzaman degil.supurge açtığımda o da oyuncak süpürgesini alip supurmeye basliyor.isine gelmeyince mi yapmiyor anlamadim.18.ayda otizm kontrolünü çocuk doktorları yapıyor. ben kendi şehrimde özel dr doçente gidiyorum. her gidişimizde az çok bu söylediklerinize bakıyor adına cvp veriyor mu ,anne babayı tanıyormu diye..bence öncelikle iyi bir çocuk dr bulun özelde ya da araştırma hastanesinde ona gösterin.
araştırma hastanesine giderseniz ileri taipler orda devam eder...inşallah bir şey yoktur. Bu arada benim kuzumun adı da <Ada :)
inanın konunun uzmanı değilim hangi kritere göre otizm olayını belirliyorlar ben de bilemiyorum.Dediğim gibi en ayrıntılı şekilde araştırma hastanelerinde bakılacağını düşünüyorum.Umarim yoktur ben mi yersiz endişeleniyorum bilemedim mesela elinde ki oyuncagi ver dediğimde veriyor oyuncakları amacına göre kullanıyor gerçi ablasi da 5 yasina kadar zor konuştu ama komut yerine getirmemesi beni üzüyor belli seylere nerde diye sorduğumda bakiyor mesela.akvaryum var balık nerde dediğimde o yöne doğru dönüp bakiyor.isine gelirse babayı sorunca da bakiyor qma herzaman degil.supurge açtığımda o da oyuncak süpürgesini alip supurmeye basliyor.isine gelmeyince mi yapmiyor anlamadim.
Eğitim araştırmadan 1 Kasım için randevu aldım bi dr baksininanın konunun uzmanı değilim hangi kritere göre otizm olayını belirliyorlar ben de bilemiyorum.Dediğim gibi en ayrıntılı şekilde araştırma hastanelerinde bakılacağını düşünüyorum.
Özel doktor düşünüyorsanız da araştırma hastanelerindeki hocalardan birini seçerseniz özel tetkikler orda takip edilir.
Geç cevap vermiş olabilirim hatta baya baya geç. Oğlum 6 aylıkken mamayı bıraktı. Şuan tam 17 aylık kendisi. Günde üç defa mama veriyorum, ilk uyandığında, öğle uykusu sonrası ve akşam uykusunun hemen öncesi. Aralarında kahvaltılar yemekler çorbalar tabi. Akşam 21:00 en geç 21:30 yatıyoruz. Ama yatmadan önce mamayı kesin veriyorum. Gece mama yemiyor bu arada. İnşallah yardımcı olmuşumdurEmmeyen bebek annelerine bir sorum olacak,
Bizimki 20:30 da uyuyor,en son 18:00 de corbasini iciyor.siz uykudan once en son kacta besliyorsunuz ve ne yediriyosunuz?
Mamayi 1 ay once birakti, inek sutunu hic istemedi.cok erken degilmi bi bebegin en son 6 da yemesi acikiyodur gece
Su kasik mamalardan mi denesem
Merhaba ben geçen hafta dr kontrolüne götürmüştüm 85 cm 11.1 kg di 5 aydir 400 gr almis istahi kesildi ve cok hareketli dr normal.kilosuna daha yeni indiğini onceden çok kilolu olduğunu soylediArkadaşlar merhaba sizlerde boy kg ne oldu?Ada 82 cm en son 10.6 olctuk çok mu acaba
Sagolun 18.ayda aşı randevusu var o zaman boyumuzu sağlık ocağında olcturcez.Merhaba ben geçen hafta dr kontrolüne götürmüştüm 85 cm 11.1 kg di 5 aydir 400 gr almis istahi kesildi ve cok hareketli dr normal.kilosuna daha yeni indiğini onceden çok kilolu olduğunu soyledi
Merhaba goturmeme gerek kalmadı son günlerde epey ilerleme kaydetti işine gelmeyeni yapmiyor anladim artık tamamen ehlikeyif bir çocuk işine gelen bazı direktifleri yerine getiriyor eğer o an cani baska şey yapmak istiyorsa beni dinlemiyor.kaba tabirle beni sallamiyor:)))sanırım tüm gün beni gördüğü için benden sıkıldı ablalariyla oynarken herseyi yapiyor evin içinde eceeee diye bağırıp arıyor oda oda yeni kelimeler soylemeye basladi.Fakat 2 yaşına girince dikkat eksikliği için dr a gösterebilirim.hadi çıp çıp yapalım deyince kosarak banyoya gidip bezini çıkarmaya çalışıyor oyuncaklariyla sebep sonuc iliskisi kurabiliyor vs.siz de durumlar nasıl neler yapıyor bebisiniz6erym Merhaba kızınızı araştırma hastanesine götürebildiniz mi merak ettim?
bence hazır hastaneden randevu almayı başarmışken götürseydiniz...tabii siz 3 çocuk annesi olarak daha tecrübelisinizdir ama zaten mhrs randevuları artık zor alınıyormuş, bir kontrol olurdu.Merhaba goturmeme gerek kalmadı son günlerde epey ilerleme kaydetti işine gelmeyeni yapmiyor anladim artık tamamen ehlikeyif bir çocuk işine gelen bazı direktifleri yerine getiriyor eğer o an cani baska şey yapmak istiyorsa beni dinlemiyor.kaba tabirle beni sallamiyor:)))sanırım tüm gün beni gördüğü için benden sıkıldı ablalariyla oynarken herseyi yapiyor evin içinde eceeee diye bağırıp arıyor oda oda yeni kelimeler soylemeye basladi.Fakat 2 yaşına girince dikkat eksikliği için dr a gösterebilirim.hadi çıp çıp yapalım deyince kosarak banyoya gidip bezini çıkarmaya çalışıyor oyuncaklariyla sebep sonuc iliskisi kurabiliyor vs.siz de durumlar nasıl neler yapıyor bebisiniz
Cocuk fizyoterapisti bir arkadaşımdan goruntulu arayarak yardım aldim gereksiz panik içinde olduğumu otistik cocuklarin duygulari neredeyse hiç olmadığı mimik yapamadıklarını gel gel yapinca anneye gitmediklerini söyledi birkac oyun kurdurdu bana ada nin yapmasını istedi (küpleri ust uste dizmek,bir kapagi şişeye takabilme,doktor setinde ki bir oyuncağın amacının ne olduğunu bilip bilmediği gibi) sonuc olarak cocugun tamamen kendi istediğini yaptırmak gibi bir huyu olduğuna karar verdi dikkat eksikliği için 2 yasi beklememi söyledi mayıs gibi bir uzmandan yardim alacağız en azindan otizm olmadığını artik biliyoruz içime su serpildibence hazır hastaneden randevu almayı başarmışken götürseydiniz...tabii siz 3 çocuk annesi olarak daha tecrübelisinizdir ama zaten mhrs randevuları artık zor alınıyormuş, bir kontrol olurdu.
böyle bir uzman görüşü almanıza çok sevindim. Bizimkilerin de sağı solu belli değil bazen hiç sallamıyorlar dediğiniz gibiCocuk fizyoterapisti bir arkadaşımdan goruntulu arayarak yardım aldim gereksiz panik içinde olduğumu otistik cocuklarin duygulari neredeyse hiç olmadığı mimik yapamadıklarını gel gel yapinca anneye gitmediklerini söyledi birkac oyun kurdurdu bana ada nin yapmasını istedi (küpleri ust uste dizmek,bir kapagi şişeye takabilme,doktor setinde ki bir oyuncağın amacının ne olduğunu bilip bilmediği gibi) sonuc olarak cocugun tamamen kendi istediğini yaptırmak gibi bir huyu olduğuna karar verdi dikkat eksikliği için 2 yasi beklememi söyledi mayıs gibi bir uzmandan yardim alacağız en azindan otizm olmadığını artik biliyoruz içime su serpildi
Evet aslında bu güzel birsey cocuklwrin bir kişiliği var ve birey olduklarını bize ispatlamaya çalışıyorlar (bireye de bakın 1.5 yasindaböyle bir uzman görüşü almanıza çok sevindim. Bizimkilerin de sağı solu belli değil bazen hiç sallamıyorlar dediğiniz gibi