2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Babam manavdi eve her türlü meyve sebze bol bol girerdi ama ben cennet hurmasini da oldum olası sevememisimdir.
Avokado konusunu acikcasiarastirmadim ama sanki cocuk da benim damak tadimla ayni gidiyor gibi geliyor.
Netflixdeji belgeseli merak ettim adını yazabilirseniz sevinirim

Doğrudur. Benim kızım 12 yaşında. 12 senede olur şeyler olmaz oldu, ve tam tersi yetişemiyoruz resmen

Enteresan şekilde ben meyve hiç sevmem ve yemem. Ama cennet hurmasına bayılıyorum. Tam mevsimi

Belgeselin adını hatırlamıyorum ama bi ara bakıp yazayım

Bugün 6 aylık aşımız vardı. Kilosu 7. Bu ay 300 gr almış boyu 70. Yarım cm uzamış. Ebe ek gıda almıyor mu dedi. Eşim hemen blw yapıyor diye atladı çünkü blw istemiyor beyefendi. Ebe de bence riske atıyorsun, zaten öğrenecek, daha çok küçük, bence sen ver falan dedi. Kilo alımı çok mu düşük dedim hayır problem edecek derecede düşük değil, normal dedi. Şöyle eeee o zaman dercesine baktım. Yani sen bilirsin ama ben öneririm uygulamak sana kalmış dedi. Hevesimi kırdı. Normalde takmıyorum kilosunu ama ne bileyim şüphe de ettim bir an

Bosver canım kilosunda problem yoksa azar azar devam etsin.

evet bebişlerin kendi yemesi mühim ama hep katı şeyler yemicekler çorba verme işini nasıl halledeceksiniz. 8aya kadar kendiniz verip elinede bişeyler tutuşturabilirsiniz benim tavsiyem

Mrb bayanlar biz de ek gıdaya başladık . Yumurta sarı beyaz beraber tattirdim ben ebe tattirabilirsin alerji durumu olursa ayırırsin tek tek tattirirsun demişti sorun olmadı beraber veriyorum. Yoğurt kestirip lor tyapıyorum peynir altı suyuyla yumusatiyorum . Meyveler çok seviliyor . Sebzeler de bi ağız burun burusuyor. Yoğurt da veriyorum her gün . Dün kendimizin yayla çorbasından tattirdim yağsız kısmından biraz. Çok sevdi. Başka da çorba vermedim hiç sebze pureleri veriyorum çatalla eziyorum.

Az almış ama problem değil dedi. Bilmiyorum aynı ay bebekleri kaç kg. Karşılaştırmak çok da doğru değil ama.
Kilo alımında persentil eğrisi önemli diye biliyorum. Geçen ayki kilo persentili ile bu ayki persentilini karşılaştırınca önemli bir düşüş var mı?

Bi de eşinle ortak olarak karar verseydin keşke blw’ye. Yani direkt ebeye söylediğine göre bayağı bi istemiyor. Benim istemediğim bir yöntemi eşim uygulasa ben bunu problem yapardım. Eşin açısından olaya bakmanı tavsiye ederim.

Geçen ay 400 gr almıştı bu ay 300 gr almış. Kilosu çok düşük değil dedi. Eşim sadece öğürmelerinden korkuyor. Blw hakkında bilgi sahibi değil. Ona araştır mantığına yatmazsa klasik yöntem uygularız dedim ama araştırma yapmıyor. En son benim yanımda yapma ben yokken yap diyor. Eşimle ortak karar alsam bile uygulama sadece bana kalıyor. Daha önce uyku eğitiminde yaşadım bu sorunu. 4 aylık çocuk uyku eğitiminden ne anlar salla uyut dedi. İki hafta önce de ne zaman uyku eğitimi vereceksin artık başla dedi. Yarın bir gün çocuk kendi yemek istemezse o zaman da alıştırmadın diyecek

Gram olarak bilmiyorum ama persentil hesaplama tablolarından geçen ayki kilosuna göre persentili kaçtı? ( bi ay geç doğmuş gibi hesaplayabilirsin. ) şimdiki persentili kaç? Bariz bir düşüş varsa o zaman önlem alabilirsin.

Kendi kendine yemek yemesi tabii ki süper olur ama evdeki gerginliğe değer mi? Ben de ebe gibi düşünüyorum. Nasıl olsa öğrenecek bir gün. ( Eşinle ortak kararın olsaydı böyle demezdim. ) Uyku eğitimi konusuna gelirsek sen 4 aylıkken vermeyi uygun bulmuşsun eşin yeni yeni farketmiş ihtiyacı olduğuna. Aynı anda aynı ihtiyaçlar bazen farkedilmiyor. Kızma bence bu sebeple. Ortak noktada buluşmak daha faydalı bu süreçte.

(Bu yazıyı ilk çocuğunu büyütürken sürekli eşiyle didişen bir anne yazdı )

İnanın eşim ihtiyacı olduğunu düşündüğü için değil bazen ona bugün de sen salla uyut diyordum o da üşeniyordu ne zaman kendi kendine uyuyacak dedi ben de izin verseydin belki öğrenmişti dedim. O zaman öğret dedi. Şu an tadım aşamasında olduğumuz için yeme miktarını dert etmiyorum. Ek gıda ile karnını doyurma peşinde değilim. Blw ile de tadını alıyor. Kakasında ek gıda kalıntıları var. Eşimle gerginlik yaşamıyorum çok şükür. Sadece Bana bu konuda destek olmuyor ben yokken sorun yok öyle yedir diyor. Bakalım süreç neyi gösterecek. Ona kalsa oğlumun alerjisi var çevredekiler bir şey olmaz yoğurt yedir diyor eşim de inanıyor. Konuyla ilgili açıklama yapınca da ne yaparsan ya diyor. Anlayacağınız bildiğinden ya da bilmediğinden değil muhalefetten.

Ben yokken yedir ben sorumluluk almıyorum diyip ilk çıkan pürüzde “annesi blw yaptı da ondan az kilo almış” diyen bir baba... klasik baba işte hemen yan çizerler zaten..

Ben yokken yedir ben sorumluluk almıyorum diyip ilk çıkan pürüzde “annesi blw yaptı da ondan az kilo almış” diyen bir baba... klasik baba işte hemen yan çizerler zaten..
Aynen öyle. Eğer yolunda giden bir şey yaptıysak annesin görevin bu derler ters giden durumda her şeyi çok biliyordun ne oldu derler? Rabbim evlatlarımızı en doğru şekilde büyütmeyi nasip etsin inşallah.

evet bebişlerin kendi yemesi mühim ama hep katı şeyler yemicekler çorba verme işini nasıl halledeceksiniz. 8aya kadar kendiniz verip elinede bişeyler tutuşturabilirsiniz benim tavsiyem
Corba dediginiz yuzde 80 için su corba yemesi cok gerekli degil ki

ek gıda için son çıkış ne zamandır sizce arkadaşlar ?

Bu ayın 15.de 7.ayimiz dolacak..
19unda da doktorumuzla kontrolümüz var..
Tadimlari bir şekilde tamamladik çok şükür alerjik bir durumla karşılaşmadım..
Diş cikicak sandık çıkmadı
Aşı huysuzlugu dedik ,gecmedi
Büyüme atağı dedik ,bekledik
Zorlamadim asla, buna rağmen elimde kaşığı gördüğü an kıyametler kopuyor..
Sağarak besliyorum bir çoğunuz biliyor, bebek büyüdü artık talebi karsilayamiyorum,bu hafta mama desteğine başladım.iyice zayıfladi gibime geliyor bacagin eti budu gitti.. yemeyen çocuk zormuş cidden, ilkinde yaşamamış olduğumdan ne yapacağımı bilmez haldeyim.
Gittiği yere kadar mama+anne sütü gidicem sanırım

Aynen öyle. Eğer yolunda giden bir şey yaptıysak annesin görevin bu derler ters giden durumda her şeyi çok biliyordun ne oldu derler? Rabbim evlatlarımızı en doğru şekilde büyütmeyi nasip etsin inşallah.
Benim eşim de sebze verince Yazık kızıma diyor. Et vermeliymisim

Bizim de aynı. Acaba yemeği kendi kontrolünde mi yemek istiyor. Kaşığa karşı bir korkusu olabilir. Mama mecbur veriliyor aç bırakacak değiliz ya. Uykular iki haftadır çok kötüydü atak sandım bende ama geçmedi. 2 gün normal uyudu onda da babası iyi uyuyor dedi bu akşam yine bozdu diş yok bizde de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…