Çok güzel ilerlemissinizBen 3 gün kuralı ile kabak, Bal kabağı ve 2.gününde tatlı patates tadımı yaptırdım. Sanırım bilmediği için yeşil kabağı pek yemedi çoğunlukla ekşi bir şey yemiş gibi yüzünü gözünü buruşturdu, irkildi ve tükürdü. Tadını alsın diye ağzına doğdu uzattım dudaklarına değer değmez kendini geri çekti. Bende ısrar etmedim. Baş kabağında biraz daha iyiydi. Tatlı patatesi çok sevdi. Ya yemeyi öğrendi ya da tadlarından dolayı bu tepkiler bilemiyorum. Sırada havuç, brokoli var sonrasında meyvelere geçicez. Çok şükür riskli bir durumla karşılaşmadım eşimin öğürmelere tepkisi haricinde. Bazen kopardığı parçalar büyük oluyor kendisinin dışarı atmasına fırsat vermeden hemen alıyorum sanırım hata yapıyorum ama annelik korkusu. Bence hiçbir şekilde müdahale etmeyin kendisi isterse ağzına götürsün istemezse bırakın oynasın. Şu an alışma sürecindeler. Eğer ısrar ederseniz yeme reddi yaşayabilirsiniz. 3 gün içinde mutlaka tadını alacak kadar götürecektir ağzına.
3 gun tadim yapiyor ve evet israr etmiyorum. Bugun armut yedi ve çok sevdi elinden kaydıkça sinirlendi ben de elinde kavramasina yardım ettim arada parmakla ezerek de ağzına verdim sapir supur yedi, yardima da itirazi yok yani.
Bir tek avakadoyu ağzına geldigi an tukuruyor. Onun disinds yeşil kabak,brokoli bal kabağı ,yumurta sarisi, havuc ,yogurt ve peynir verdim hepsini de yedi yogurtla peynire yardim ettim. Simdi armuttan sonrs yumurta sarısına pirasa ekleyip verecegim.
Bazı bebekler tv seyretmiyor, çevremden biliyorum. Benim büyük hep çok dikkatli bakardı, hala öyle full konsantre oluyor izlerken. Ama bu aylarda açmamıştık o yüzden bilmiyorum.büyük kizimda tv vs açmadım, açıksa eğer bakiyordu tv ye seviyordu yani...
bunda durum biraz farkli kafama da takılan bir şey var ?/?
benim bebiş asla tv ye bakmıyor
deneme icin telden çocuk şarkıları vs açıyorum maksimum 5 saniye sürüyor. gözü hep etrafinda mutfak dolaplari,perdeler,catallar,tabaklar
bir tuhaflık var mı sizce ben mi saçmalıyorum. tek sevdigi şey kanallarin jenerik muzikleri vardir ya,reklama girince ve bitince (özellikle show tv, trt çocuk)
nerde ve ne şartta duyarsa duysun ona dönüp hipnoz bi şekilde bakıyor..
Çok zor işiniz. Allah kolaylık versin. Çok artmış durumda otizm ve geçmediği çok oluyor. İşyerinde yanımda oturan arkadaşımın kızı otizmli. Tedavi için geç kaldı. Teşhisi iki yaşında koydular ama kabullenip eğitime başlaması dört yaşını buldu. Şimdi altı yaşında hala ilerleme kaydedemedi.Benim yeğenim de otizm var.soyle ki iki yaşında farkına vardık.bilmegimizden.onuda seslenirdik bakmazdi umursamıyor bizi sanardik.tv önünde durup hiç kıpırdamadan TV ye bakardı.halilarin desenini incelerdi.donup dönüp bakardı meğer geometrik şekiller dikkat lerini cekermis.geceleri uyumazdi.hala da uyumuyor.2015 doğumlu en önemli si göz teması yoktu hala da yok özel eğitime gidiyor ama evde ailenin Çalıştırması da önemli devamlılık olmalı.ne anne ne babasında maalesef eğitimi vereni pek yok.ben şimdiden izliyorum çocuğu göz teması kuruyor.seslenince bakıyor.insanin başına gelmeyince farkedemiyor.rabbim yeğenime de şifa versin.cumlemizin evlatlarını bağışlasın korusun.
Yumurta beyazı 10-12 aydan önce verilmesi zararlı içinde yabancı proteinler ve alerjiye sebep olduğundan pek tavsiye edilmiyor bi araştırın istersenizNasıl yapacaksın bunu?
Ben yumurta sarısı vermedim daha. ( Beyazını veriyorum.) Kafam karışık çünkü. Şimdi iyice pişirsem yemesi çok zor oluyor, dağılıyor. Kayısı kıvamı yapsam acaba tam pişmediği için sıkıntı olur mu bilemedim. Siz nasıl veriyorsunuz arkadaşlar?
Ben de 3 gün kuralına göre buharda haşlayıp verdim. Bizimki havuç sevmedi. Kabağı çok sevdi. Patates de yedi ama bayılmadı. Armut verdim onu da yedi. Ama ben sırf blw yapamıyorum. Büyük bir oarça patates koparıp boğazına takıldığında çok korktuk. Burda en önemli şey sanırım doğru pişirme ayarı. Çok yumuşak olursa dağılıyor. Az pişse sert oluyor. Bakalım bal kabağı ve brokoli de deneyeceğim.Ben 3 gün kuralı ile kabak, Bal kabağı ve 2.gününde tatlı patates tadımı yaptırdım. Sanırım bilmediği için yeşil kabağı pek yemedi çoğunlukla ekşi bir şey yemiş gibi yüzünü gözünü buruşturdu, irkildi ve tükürdü. Tadını alsın diye ağzına doğdu uzattım dudaklarına değer değmez kendini geri çekti. Bende ısrar etmedim. Baş kabağında biraz daha iyiydi. Tatlı patatesi çok sevdi. Ya yemeyi öğrendi ya da tadlarından dolayı bu tepkiler bilemiyorum. Sırada havuç, brokoli var sonrasında meyvelere geçicez. Çok şükür riskli bir durumla karşılaşmadım eşimin öğürmelere tepkisi haricinde. Bazen kopardığı parçalar büyük oluyor kendisinin dışarı atmasına fırsat vermeden hemen alıyorum sanırım hata yapıyorum ama annelik korkusu. Bence hiçbir şekilde müdahale etmeyin kendisi isterse ağzına götürsün istemezse bırakın oynasın. Şu an alışma sürecindeler. Eğer ısrar ederseniz yeme reddi yaşayabilirsiniz. 3 gün içinde mutlaka tadını alacak kadar götürecektir ağzına.
Çok güzel ilerlemissinizbaşlangıçta olan endişeleriniz devam ediyor mu? Bende ilk 2 gün elimi agzina atmıştım ama sonra gordumki kendi çıkarıyor birdaha yapmadım :)
Armutu pisirdiniz mi?
Ben kasigina yapıştırıp eline veriyorum desteğe ihtiyacı olduğu zamanda yardımda ediyorum ama rahatsız olmuyorum sonuçta çok küçükler fazla sorumluluk gibi geliyor
Kabak havuç tatlipatates balkabağı avokado patates brokoli enginar tadımı yaptıarada bir günde sebze çorbası ve içine soğan kattim bayıla bayıla yedi
En sevmediğim brokoli oldu tüllerim dolaplarim yer gök brokoli oldu
Yumurta sarısını tam pişirin demsti doktor bana ben anne sütuyle seyreltiyordum ilk verdiğimde sonra alıştıkça normal veriyorum beyazı yasak dedi doktor bana alerji yapablrmisNasıl yapacaksın bunu?
Ben yumurta sarısı vermedim daha. ( Beyazını veriyorum.) Kafam karışık çünkü. Şimdi iyice pişirsem yemesi çok zor oluyor, dağılıyor. Kayısı kıvamı yapsam acaba tam pişmediği için sıkıntı olur mu bilemedim. Siz nasıl veriyorsunuz arkadaşlar?
Armutu 5 dk buharda haşlayıp yumusattim. Çok kalin kesmeye korkuyorum ince kesince de armut da kaygan oldu tam kavrayamadigi icin sinirlendi biraz. Su ana kadar en çok sevdiği yiyecek oldu.Çok güzel ilerlemissinizbaşlangıçta olan endişeleriniz devam ediyor mu? Bende ilk 2 gün elimi agzina atmıştım ama sonra gordumki kendi çıkarıyor birdaha yapmadım :)
Armutu pisirdiniz mi?
Ben kasigina yapıştırıp eline veriyorum desteğe ihtiyacı olduğu zamanda yardımda ediyorum ama rahatsız olmuyorum sonuçta çok küçükler fazla sorumluluk gibi geliyor
Kabak havuç tatlipatates balkabağı avokado patates brokoli enginar tadımı yaptıarada bir günde sebze çorbası ve içine soğan kattim bayıla bayıla yedi
Omletin içine uzun uzun (onun avucu uzunluğunda)pirasa kesip verecegim eline:))Nasıl yapacaksın bunu?
Bebeklere limon 1 yıldan once verilmiyor diye biliyorum asidik yapısından dolayı.Avokadonun lezzetli olması için tAm gününü tutturmak lazım, iyice yumamış olmalı ama siyahlanmamalı. Sen kendin daha önce yemediysen belki yanlış olgunlukta veriyor olabilir msn?
Ben bayılırım bu arada. Miniğe limonlu, zeytinyağlı , dilim dilim yedirdim. Çok sevdi
Şifa olsun hepsi kuzulara. İnşallah hep yeteri kadar beslenirler de ne bizi üzerler nede kendilerini.3 gun tadim yapiyor ve evet israr etmiyorum. Bugun armut yedi ve çok sevdi elinden kaydıkça sinirlendi ben de elinde kavramasina yardım ettim arada parmakla ezerek de ağzına verdim sapir supur yedi, yardima da itirazi yok yani.
Bir tek avakadoyu ağzına geldigi an tukuruyor. Onun disinds yeşil kabak,brokoli bal kabağı ,yumurta sarisi, havuc ,yogurt ve peynir verdim hepsini de yedi yogurtla peynire yardim ettim. Simdi armuttan sonrs yumurta sarısına pirasa ekleyip verecegim.
İlk günler daha tedirginim tabiki. Nefes bile almadan takip ediyordum. Şimdi o da alıştı ben de. Biraz daha sakiniz.Çok güzel ilerlemissinizbaşlangıçta olan endişeleriniz devam ediyor mu? Bende ilk 2 gün elimi agzina atmıştım ama sonra gordumki kendi çıkarıyor birdaha yapmadım :)
Armutu pisirdiniz mi?
Plastik mama kaşığı var onla icirdim kuş gibi ağzını açtıArmutu 5 dk buharda haşlayıp yumusattim. Çok kalin kesmeye korkuyorum ince kesince de armut da kaygan oldu tam kavrayamadigi icin sinirlendi biraz. Su ana kadar en çok sevdiği yiyecek oldu.
Sebze çorbasını nasıl icirdin?
Özel eğitim ve Rehabilitasyon merkezinde çalışmış biri olarak söylüyorum. Maalesef geç kalınmışlığın %80 sebebi kabullenmeme diğer kısmı da ilgisizlik. Gün geçtikçe sayıları artıyor ama eğitim kalitesindeok daha kaliteli değişiklikler yok.Çok zor işiniz. Allah kolaylık versin. Çok artmış durumda otizm ve geçmediği çok oluyor. İşyerinde yanımda oturan arkadaşımın kızı otizmli. Tedavi için geç kaldı. Teşhisi iki yaşında koydular ama kabullenip eğitime başlaması dört yaşını buldu. Şimdi altı yaşında hala ilerleme kaydedemedi.
Ben bu yüzden biraz hassasım. Bebekleri hep o gözle inceleyip, değerlendirip hemen uyarıyorum. “Uyaran eksikliği” diye bir durum var. Ona karşı dikkatli olmalıyız.
O korku bende de var. Büyük parça koparınca hemen alıyorum. Büyük ihtimalle dokunmasam kendi de çıkaracak. Blw de yoğurdu alıştırma bardağı ile veriyorlar. Maalesef ben hiç bir şekilde veremiyorum inek sütü proteinine alerjisi olduğundan dolayı.Ben de 3 gün kuralına göre buharda haşlayıp verdim. Bizimki havuç sevmedi. Kabağı çok sevdi. Patates de yedi ama bayılmadı. Armut verdim onu da yedi. Ama ben sırf blw yapamıyorum. Büyük bir oarça patates koparıp boğazına takıldığında çok korktuk. Burda en önemli şey sanırım doğru pişirme ayarı. Çok yumuşak olursa dağılıyor. Az pişse sert oluyor. Bakalım bal kabağı ve brokoli de deneyeceğim.
Ben ek olarak yoğurt verdim kaşıkla. Blw’de kaşıkla vermeyi istemiyorlar ama yoğurt da yemeli diye düşündüğüm için verdim.
AaaaaaNasıl yapacaksın bunu?
Bakayım ben de
Bebeklere limon 1 yıldan once verilmiyor diye biliyorum asidik yapısından dolayı.
Ben avakadoyu daha önce yumurtayla yemiştim ingiliz bir arkadas her yıl bize ugrayip pose yumurtayi pisirip avakadonun içine koyar onun dışında hic yemedim. Tabi ki cahilligimden tam gununu tutturamamis olabilirim
Yumurta beyazı 10-12 aydan önce verilmesi zararlı içinde yabancı proteinler ve alerjiye sebep olduğundan pek tavsiye edilmiyor bi araştırın isterseniz
Yumurta sarısını tam pişirin demsti doktor bana ben anne sütuyle seyreltiyordum ilk verdiğimde sonra alıştıkça normal veriyorum beyazı yasak dedi doktor bana alerji yapablrmis
Aaaaaasarısını minnak minnak verip zamanla çoğaltıcaksın. Yumurtanın beyazını bize 9 ayın sonunda yavaş yavaş ekleyeceksin dedi doktor. Yice pişirip tahıllı mamaya karıştırıyorum ben + kendi yaptığım peynir