- 2 Mayıs 2017
- 968
- 1.524
Çok güzel ilerlemissiniz başlangıçta olan endişeleriniz devam ediyor mu? Bende ilk 2 gün elimi agzina atmıştım ama sonra gordumki kendi çıkarıyor birdaha yapmadım :)Ben 3 gün kuralı ile kabak, Bal kabağı ve 2.gününde tatlı patates tadımı yaptırdım. Sanırım bilmediği için yeşil kabağı pek yemedi çoğunlukla ekşi bir şey yemiş gibi yüzünü gözünü buruşturdu, irkildi ve tükürdü. Tadını alsın diye ağzına doğdu uzattım dudaklarına değer değmez kendini geri çekti. Bende ısrar etmedim. Baş kabağında biraz daha iyiydi. Tatlı patatesi çok sevdi. Ya yemeyi öğrendi ya da tadlarından dolayı bu tepkiler bilemiyorum. Sırada havuç, brokoli var sonrasında meyvelere geçicez. Çok şükür riskli bir durumla karşılaşmadım eşimin öğürmelere tepkisi haricinde. Bazen kopardığı parçalar büyük oluyor kendisinin dışarı atmasına fırsat vermeden hemen alıyorum sanırım hata yapıyorum ama annelik korkusu. Bence hiçbir şekilde müdahale etmeyin kendisi isterse ağzına götürsün istemezse bırakın oynasın. Şu an alışma sürecindeler. Eğer ısrar ederseniz yeme reddi yaşayabilirsiniz. 3 gün içinde mutlaka tadını alacak kadar götürecektir ağzına.
3 gun tadim yapiyor ve evet israr etmiyorum. Bugun armut yedi ve çok sevdi elinden kaydıkça sinirlendi ben de elinde kavramasina yardım ettim arada parmakla ezerek de ağzına verdim sapir supur yedi, yardima da itirazi yok yani.
Bir tek avakadoyu ağzına geldigi an tukuruyor. Onun disinds yeşil kabak,brokoli bal kabağı ,yumurta sarisi, havuc ,yogurt ve peynir verdim hepsini de yedi yogurtla peynire yardim ettim. Simdi armuttan sonrs yumurta sarısına pirasa ekleyip verecegim.
Armutu pisirdiniz mi?
Ben kasigina yapıştırıp eline veriyorum desteğe ihtiyacı olduğu zamanda yardımda ediyorum ama rahatsız olmuyorum sonuçta çok küçükler fazla sorumluluk gibi geliyor
Kabak havuç tatlipatates balkabağı avokado patates brokoli enginar tadımı yaptı arada bir günde sebze çorbası ve içine soğan kattim bayıla bayıla yedi
En sevmediğim brokoli oldu tüllerim dolaplarim yer gök brokoli oldu