2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Merhaba sevgili anneler hepimize güzel günler olsun.
Bugün sistemdeki aşı takviminde 6. ayda yapılan KPA aşısının 3. dozunun eksik olduğunu farkettim. Düşününce de 2 tane bacaktan bir de ağızdan oral polio aşısı olduğunu hatırladım. Mesai başlayınca hemşiremizle görüşeceğim. Fakat şimdi aklıma takıldı. Benzer durumda olan var mi?

Merhabalar. Bizimki de benzer kiloda fakat boyu 72 cm. 6 buçuk aylık. Boya beslenme etki etse de alt ve üst sınırlarda genetik arkaplan oldukça etkili. Bebeğinizin kilosu normal gibi duruyor fakat buradaki arkadaşların da daha önce bahsettiği gibi aylık kilo alımı üzerinden değerlendirmek daha uygun olabilir.

Beslenme rutininiz güzel duruyor. Zaten bu aylarda daha çok tadım üzerinden gidilir diye biliyorum. Aman aman doysun diye vermiyorum. Bebeğin talebine göre veriyorum. Saatlerimiz belli fakat miktar bebeğin isteğine göre artıp azalabiliyor. Emmeyi de bebeğin isteğine göre düzenliyorum. Siz de bebeğinizin isteğini takip ediyorsunuzdur diye düşünüyorum.

Bebekleriniz isimlerine tepki veriyor mu kızım bazen bakıyor bazen bakmıyor. Daha erken mi ?
Bizimki de bazen bakıyor bazen umursamıyor. Daha çözemedim öğrenip öğrenmediğini.
İki ismi var ikisini birlikte söylemeye çalışıyorum isimlere yabancılık çekmesin diye. Aile içinde lakap takanlar kısaltma yapanlar var ama o şekilde aklında kalmaması için ben isimlerini düzgün bir şekilde söyleyerek çağırıyorum her zaman.

Ne kadar çok yiyormuş:) ben sadece öğlen az bir ek gida veriyorum o kadar. Çünkü doktor şimdilik tek öğün ve tadımlık dedi

Arkadaşlar benim kiz "ba ba "demeye başladı sizinkiler de bu şekil sesler cikartiyormu?(tabi babamiz zevkten 4 köşe bütün hafta bu olayın videosunu cekmeye calisti ama başaramadı )
benimki po po poo diyor ,arada anniii diye tuhaf sesler de çıkarıyor..bu aylar tam manasiz hece ayları

Hemen hemen durmadan geliyor o zaman bu “muhteşem haftalar”

Arkadaşlar benim kiz "ba ba "demeye başladı sizinkiler de bu şekil sesler cikartiyormu?(tabi babamiz zevkten 4 köşe bütün hafta bu olayın videosunu cekmeye calisti ama başaramadı )

benimki po po poo diyor ,arada anniii diye tuhaf sesler de çıkarıyor..bu aylar tam manasiz hece ayları
Takipteyim bizimkini ama daha tık yok ancak çığlık atma, nara atma ve cikcikleme modunda

Yeterli mi bilemiyorum ama oldukça düzenli en azından. Güzel bir düzen tutturmuşsunuz. Tebrikler... Benim böyle bir düzenim yok henüz

Canım acaba kaşıkla değil de elinle mi beslesen? Bi de verdiğin mamalar püre ise belki kıvamından hoşlanmıyor olabilir mi? Biraz daha dişe gelir, damağıyla çiğneyebilir şeyleri dene bir de. Aklıma bunlar geldi

Merhaba çok sık giremiyorum. Son güncellememi yapayım.
BLW’ye devam. Ama biraz korkakça davranıyoruz. Öyle tüm kontrol oğlumda değil yani. Bu arada yoğurt da vermeye başladım. Tabi ki kaşıkla. Onu kaşıkla yiyecek artık.
Bizimki adıyla seslenmeye bakıyor genelde. Ama hiç konuşmuyor. Baba baba diye diye bir hal oldum ama ses yok. Oyuncakları ile oynadığı zamanlar da mutluysa çığlık falan atıyor :)

Ayy çıldırıyorum böyle babalara Hem birşey öğrenmeye tenezzül etme hem akıl ver. Oh ne ala kolaysa salla uyut deseydin. Benim eşim de biraz pasiftir. Blw açıklayan video bulup eline tutuşturdum, izle dedim. Sırf benim dırdırımı çekmemek için izledi bazen kayınvalidem evham yapıyor çocuk öğürünce eşim atlıyor, anne çocuk ağızındakini çıkarmayı öğreniyor bu bir boğulma vakası değil, diye. Bir de adam öğlene kadar uyuyor, uykuya düşkün kendisi. Ben kalırmıyım öyle gece bebek uyanınca uyuyor numarasını yapıyorum. Eşim kalkıyor doyuruyor uyutuyor falan. Aslında benim kadar iyi bakabiliyor, sezaryen sonrası ben on gün kalkamadım. Pandemi var diye yalnız kaldık. Mecbur öğrendi.

Benim eşim de sebze verince Yazık kızıma diyor. Et vermeliymisim
benim kayinvalidem diyor ki büyüsün az daha şerbetli tatlılar yapıcam torunuma biz tatlıyı seven aileyiz.( sanırsın ki öğulları tek başına çocuğu yaptı) ben de, anne siz yersiniz tatlıları da benim oğlum en az iki yaşa kadar şeker tuz baharat öğrenmicek dedim. Peki kızım dedi kibar trip atma şekli

Peki kızım i tripli okudum acelesi yok zaten omurlerince yiyecekler ama anlatılmıyor işte. O bebeklerin anneler biziz biz ne dersek o

8.ayda bu farkındalık, kendi ismi, tanidigi ve tanimadiklarina tepkisi çok daha belirgin olacakmis
Bir yandan hızla büyüsün bazı şeyleri öğrensin tepki versin istiyorum bir yandan da bu günleri gelmeyecek yavaş geçsin istiyorum. Ismine bakması güzel olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…