- 9 Eylül 2020
- 42
- 42
Merhabalar. Bizimki de benzer kiloda fakat boyu 72 cm. 6 buçuk aylık. Boya beslenme etki etse de alt ve üst sınırlarda genetik arkaplan oldukça etkili. Bebeğinizin kilosu normal gibi duruyor fakat buradaki arkadaşların da daha önce bahsettiği gibi aylık kilo alımı üzerinden değerlendirmek daha uygun olabilir.Güzel anneler selam bişey sormak istiyorum. Benim kızım 1 ay önce ek gıdaya geçti 6 ay 22 günlük şuan. Sabahları yumurta sarısı avokado lor peyniri yiyor, öğlen bir sebze yoğurt veya meyve akşam da tok tutsun diye muhallebi yapıyorum ( bu verdiklerimi çoğu zaman bitirmiyor ama mutlaka tadıyor ) ayrıca tüm öğünlerden sonra emziriyorum 2 kere de gece emiyor günde 5 kere yani sizce yeterli mi. Bazen emmeden uyuyakalıyor 4 kere emmiş oluyor. Kilosu iyi ama boyu biraz kısa gibi ( 8800 kilo 67 cm boy ) sizin düzeniniz nasıl acaba?
Bizimki de bazen bakıyor bazen umursamıyor. Daha çözemedim öğrenip öğrenmediğini.Bebekleriniz isimlerine tepki veriyor mu kızım bazen bakıyor bazen bakmıyor. Daha erken mi ?
26.hafta "büyük huysuzluk haftasi "olarak biliniyor ondan dedim.15 Mayıs doğumluyuz, haftayı bilemiyorum 27 olabilir
8.ayda bu farkındalık, kendi ismi, tanidigi ve tanimadiklarina tepkisi çok daha belirgin olacakmisMerak etmiştim. Bazen çevreden soruyorlar ismini biliyor mu filan diye bazen tepki veriyor diyorum.
Ne kadar çok yiyormuş:) ben sadece öğlen az bir ek gida veriyorum o kadar. Çünkü doktor şimdilik tek öğün ve tadımlık dediGüzel anneler selam bişey sormak istiyorum. Benim kızım 1 ay önce ek gıdaya geçti 6 ay 22 günlük şuan. Sabahları yumurta sarısı avokado lor peyniri yiyor, öğlen bir sebze yoğurt veya meyve akşam da tok tutsun diye muhallebi yapıyorum ( bu verdiklerimi çoğu zaman bitirmiyor ama mutlaka tadıyor ) ayrıca tüm öğünlerden sonra emziriyorum 2 kere de gece emiyor günde 5 kere yani sizce yeterli mi. Bazen emmeden uyuyakalıyor 4 kere emmiş oluyor. Kilosu iyi ama boyu biraz kısa gibi ( 8800 kilo 67 cm boy ) sizin düzeniniz nasıl acaba?
benimki po po poo diyor ,arada anniii diye tuhaf sesler de çıkarıyor..bu aylar tam manasiz hece aylarıArkadaşlar benim kiz "ba ba "demeye başladı sizinkiler de bu şekil sesler cikartiyormu?(tabi babamiz zevkten 4 köşe bütün hafta bu olayın videosunu cekmeye calisti ama başaramadı )
Hemen hemen durmadan geliyor o zaman bu “muhteşem haftalar”26.hafta "büyük huysuzluk haftasi "olarak biliniyor ondan dedim.
Sonraki zor haftalar 29 ve 30 da.Anneyle olan ayrılık kaygısı zirve yapıyormuş. Benimki 11 mayis dogumlu su an tam 28.haftada ve bu hafta sakin geciyor diyebilirim.
Arkadaşlar benim kiz "ba ba "demeye başladı sizinkiler de bu şekil sesler cikartiyormu?(tabi babamiz zevkten 4 köşe bütün hafta bu olayın videosunu cekmeye calisti ama başaramadı )
Takipteyim bizimkini ama daha tık yokbenimki po po poo diyor ,arada anniii diye tuhaf sesler de çıkarıyor..bu aylar tam manasiz hece ayları
Yeterli mi bilemiyorum ama oldukça düzenli en azından. Güzel bir düzen tutturmuşsunuz. Tebrikler... Benim böyle bir düzenim yok henüzGüzel anneler selam bişey sormak istiyorum. Benim kızım 1 ay önce ek gıdaya geçti 6 ay 22 günlük şuan. Sabahları yumurta sarısı avokado lor peyniri yiyor, öğlen bir sebze yoğurt veya meyve akşam da tok tutsun diye muhallebi yapıyorum ( bu verdiklerimi çoğu zaman bitirmiyor ama mutlaka tadıyor ) ayrıca tüm öğünlerden sonra emziriyorum 2 kere de gece emiyor günde 5 kere yani sizce yeterli mi. Bazen emmeden uyuyakalıyor 4 kere emmiş oluyor. Kilosu iyi ama boyu biraz kısa gibi ( 8800 kilo 67 cm boy ) sizin düzeniniz nasıl acaba?
Canım acaba kaşıkla değil de elinle mi beslesen? Bi de verdiğin mamalar püre ise belki kıvamından hoşlanmıyor olabilir mi? Biraz daha dişe gelir, damağıyla çiğneyebilir şeyleri dene bir de. Aklıma bunlar geldiek gıda için son çıkış ne zamandır sizce arkadaşlar ?
Bu ayın 15.de 7.ayimiz dolacak..
19unda da doktorumuzla kontrolümüz var..
Tadimlari bir şekilde tamamladik çok şükür alerjik bir durumla karşılaşmadım..
Diş cikicak sandık çıkmadı
Aşı huysuzlugu dedik ,gecmedi
Büyüme atağı dedik ,bekledik
Zorlamadim asla, buna rağmen elimde kaşığı gördüğü an kıyametler kopuyor..
Sağarak besliyorum bir çoğunuz biliyor, bebek büyüdü artık talebi karsilayamiyorum,bu hafta mama desteğine başladım.iyice zayıfladi gibime geliyorbacagin eti budu gitti.. yemeyen çocuk zormuş cidden, ilkinde yaşamamış olduğumdan ne yapacağımı bilmez haldeyim.
Gittiği yere kadar mama+anne sütü gidicem sanırım
30 dan sonra 37 ye kadar rahatiz inşallah canım o ara bişey yokHemen hemen durmadan geliyor o zaman bu “muhteşem haftalar”
An ni ye benzer bir ses de cikariyor baba kadar net değil, cocuk resmen babaaa diye uyaniyorbenimki po po poo diyor ,arada anniii diye tuhaf sesler de çıkarıyor..bu aylar tam manasiz hece ayları
Ayy çıldırıyorum böyle babalaraGeçen ay 400 gr almıştı bu ay 300 gr almış. Kilosu çok düşük değil dedi. Eşim sadece öğürmelerinden korkuyor. Blw hakkında bilgi sahibi değil. Ona araştır mantığına yatmazsa klasik yöntem uygularız dedim ama araştırma yapmıyor. En son benim yanımda yapma ben yokken yap diyor. Eşimle ortak karar alsam bile uygulama sadece bana kalıyor. Daha önce uyku eğitiminde yaşadım bu sorunu. 4 aylık çocuk uyku eğitiminden ne anlar salla uyut dedi. İki hafta önce de ne zaman uyku eğitimi vereceksin artık başla dedi. Yarın bir gün çocuk kendi yemek istemezse o zaman da alıştırmadın diyecek
Bende video çektim bir ayicigi var ona abba babba diye söyleniyorArkadaşlar benim kiz "ba ba "demeye başladı sizinkiler de bu şekil sesler cikartiyormu?(tabi babamiz zevkten 4 köşe bütün hafta bu olayın videosunu cekmeye calisti ama başaramadı )
Benim eşim de sebze verince Yazık kızıma diyor. Et vermeliymisim
Peki kızım i tripli okudumbenim kayinvalidem diyor ki büyüsün az daha şerbetli tatlılar yapıcam torunuma biz tatlıyı seven aileyiz.( sanırsın ki öğulları tek başına çocuğu yaptı) ben de, anne siz yersiniz tatlıları da benim oğlum en az iki yaşa kadar şeker tuz baharat öğrenmicek dedim. Peki kızım dedi kibar trip atma şekli
Bir yandan hızla büyüsün bazı şeyleri öğrensin tepki versin istiyorum bir yandan da bu günleri gelmeyecek yavaş geçsin istiyorum. Ismine bakması güzel olacak8.ayda bu farkındalık, kendi ismi, tanidigi ve tanimadiklarina tepkisi çok daha belirgin olacakmis