2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Kızlar e-nabız dan aşı takvimine baktım şimdi, 6 Aydan sonra 12 aylıkken aşı var 3tane. 9 ayda yok gerçekten. Belki ölçüm için çağırırlar
Var canım 2 seneye yakındır çıkmış arkadaşımın kızınada yaptılar benim kızımın hemşireside söyledi 6.ay aşısı yaparken aşı kartınada da gününü yazdı suriyeliler geldikten sonra uygulama başladı dedi googleden de araştırdım. Hatta 8.ayında hemoglobin kan testi yapacaz dedi kan değerlerine bakalım dedi onunda aşı kartına gününü yazdı

Öğrendiğim iyi oldu Pazartesi günü gidicez biz de 6 ay aşılarına. Teşekkür ederim

Öğrendiğim iyi oldu Pazartesi günü gidicez biz de 6 ay aşılarına. Teşekkür ederim
1 doz dedi hatta hemşire hanım valla bizim burda çok ilgili sağlık ocağı hemşiremiz hatta cep no bile verdi bir sıkıntı olursa arayın diye. Kafam çok rahat bu konularda her istediğimi sorup cevap vermesinden dolayı

ben perinataloğa gittim size önerebilirim. bir de hamilelğim riskli çıkınca amniyosentez riski almak yerine yaptırdım serenity. 10 iş gününde geldi sonucum Amerikada yapılıyor.. Çok şükür amniyosenteze benim de gerek kalmadı. İleriki gebeliğim için bana da doktor önerir misiniz?

Ohooo nerdeyse bir sene önceki soru bu bu gruptaki hepimiz sırayla doğurduk diş bile çıkardı bebelerimiz sen uzun zamandır yoksun galiba arkadaşım

bizimkinde de yok canım
büyük de 8 aylık çıkarmıştı, sorunsuz çıksın da gerisi önemli değil
aynen cnm sağlıkla gelsin dişlerimiz
Bizde de yok daha diş. Geç olması mı iyi erken olması mi
valla iki oğlum erken çıkardı lekelenme oldu ikisinde de cnm öyle derler geç çıkan diş sağlam olur derler ne kadar doğru bilemem:)

Bildiğim kadarıyla dişlerdeki lekelenmeler kararmalar kan damlasıyla alakalıymış kan damlasını verdikten sonra bol su içirin yada kan damlasını meyve püresinin içine katın demişti hemşiremiz bize. Oğlumda hiç bir sıkıntı çıkmamıştı dişlerinde kararma olmadı inş kızımdada olmaz

ben çok zor veriyorum ,yani mideme ağrılar giriyor vermeden önce, meyve puresine katilabiliyor muymus? cok sevindim

Facebookta var blw turkiye linkini kopyalayamadim maalesef.
Tamam bir bakayim
Merhaba, evet bu cok eski bir soru bebegim su an 6aylik ve dedikleri gibi disleri bile cikti hayir hamile degilim arkadaslar, bu bebisimi hakkiyla bir buyuteyim de

Merhabalar herkese,
Bebeklerinize su veriyor musunuz? Ben her sabah ve gün içinde vermeye çalışıyorum ama pek istemiyor gibi. Kızım biberon kullanmayı sevmiyor, alıştırma bardağını da sevmedi, oyuncak muamelesi yapıyor. Ben su içerken bardağa da uzanıyor aslında. O yüzden istiyor diye düşünüp vermeye çalışıyorum. Cam ya da porselen bardakları da ısırmaya çalıştığı için korktum. Karton bardakla veriyorum hep ama bir iki yudum sonra onunla da oynuyor. Niye soruyorum çünkü iki gündür kaka yapmadı ek gıdaya geçişte kabızlık yaşanan bir durummuş ama kızım günde 5-6 kere yapardı. İkinci gün yapmayınca endişelendim. Acaba su ihtiyacı mı var diyorum ?

Merhaba. Benim oğlum 21inde 6 aylık olacak sadece anne sütü alıyor ve ben hiç su vermedim. Osman Gönülal videolarını izlerseniz baya yönlendirici oluyor. Bebek anne sütü de alsa formül mama da alsa 6.aya kadar su vermeyin diyor. Ek gıdaya geçince de su ihtiyacı olmaz çünkü ek gıda 7.5 aya kadar sadece tadımlık doyurmak için değil. Su ihtiyacını yine anne sütünden ya da formül mamadan karşılıyor diyor. Bir çok doktordan aynı şeyleri duydum. Ek gıda sürecinde kabızlığı önlemek için besinlerine az miktarda sızma zeytinyağı koyulması gerekiyormuş. Eğer bebeğiniz suyu içmiyorsa ihtiyacı yoktur. Zorlamamanızı tavsiye ederim. Bir de klasik yöntem mi uyguluyorsunuz blw mi?

Kızım 4 Mayıs doğumlu, 6 aylık olduk. Osman Gönülal’ı izledim ben de, o yüzden su konusunda endişem yoktu aslında. Benim bardağıma sürekli uzanıyor diye 2 haftadır veriyordum, o da tadımlık seviyesinde oluyor, kızım lıkır lıkır içmiyor anlattığım gibi. Kaka yapmayınca acaba mı dedim. Yemeklerini genellikle püre olarak veriyorum.

Osman Gonual suya ihtiyaçları olmadığını söylüyor. Kabızlık için de zeytinyağı verin. Sıcak suya oturtup karnına masaj yapın ve kakayi yaparken, ikinirken comelme pozisyonunda tutarsanız rahatca yapar çünkü yatar pozisyonda kaka yapmak fiziksel olarak zordur

Ben Osman Gönülal’a ısınamadım Fazla teorik buluyorum. Anneyi duygusal olarak rahatlatacak bir şey söylemiyor. Tabii bu benim fikrim

Dedikleriniz hepsini yaptım. Kızımda ıkınma da yok. Ben fazla endişendim belki de. Evde dört gözle kaka bekliyoruz inşallah sorun yaşamayız.

Ben Osman Gönülal’a ısınamadım Fazla teorik buluyorum. Anneyi duygusal olarak rahatlatacak bir şey söylemiyor. Tabii bu benim fikrim
Ben beğeniyorum. Yurt dışındayız ve buranın diline tam hakim değilim. O şekilde Türkçe açıklamalara gerçekten ihtiyacım oluyor. Gelişimi nasıl olmalı, hangi durumda doktora gitmeli vb. Anlaşılır şekilde de anlatıyor. Bana çok faydası oluyor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…