2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Bu yazi cok iyi oldu, tesekkur ederim ozellikle ogun sayilari ve aylariydi kafami karistiran :)
Blw grubu dediginiz hangi grup link atabilir misiniz?
Teşekkürler bilgiler icin, size de iyi sanslar diliyorum :)

Kızım yatağı dışında asla uyumazdı, 2-3 yaşına kadar birlikte hiç uyumadık. Nasıl özenirdim birlikte uyumaya oğlan sağolsun hep yanımda uyuyor. Bi taraftan mutluyum bi taraftan huzursuz. Bakalım ne kadar böyle gidecek

ben bir iki defa yanımda yatırmak zorunda kaldım, arada gözünü açıp kontrol etti annem yanımda mı diye, sonra dalıyordu. Bu büyüyen beşiklerde maalesef derinleştirme ayarı yok.

Gelecek hafta planımız olduğu için bugün 6. Ay asilarini yaptırdık. 2 gün sorun olmaz dedi hemşire. Şimdilik bir sıkıntı yok. İnşallah olmaz. Hemşire martta gelin dedi de asi takvimine 12. Aya kadar asi görünmüyor. O zaman gelince tekrar soracağım.

Bizde 6. Ay aşısı olduk ama 9. Ayda bir aşı daha var dedi yeni ekleme olmuş bu aşı suriyelilerden geçen hastalıklar nedeniyle dedi aşı kartınada gününü yazdı ve 8. Ayda kontrole çağırdı ve kan tahlillerine bakacaz dedi hemşire hanım

Bize söylenen 9. Ay aşısı olduğuydu ama isterseniz bir araştırın yanlış yönlendirmekde istemem

Sanırım bu hafta kızımın atak haftası geri geri sürünmeye ve baa lamaya basladi artık baba diyen bir sincap var evimizde

3 günde sema hnm ile uyku egitimi paketi aldım uyku eğitimi bana göre değilmiş eşim ben denerim diyor ama bakalım başarılı olacak mı?

Son güneşli günlerin tadını çıkarıyoruz artık bebisler baya büyüdü algıları açıldı parkta cocuklari izliyor ona laf atanlara gülüyor çığlık atıyor çok mutlu oluyorum bebek insank mutlu eden birseymis Allahım bugunlere şükür

Öyle mi bilmiyordum. Kan tahlili istemedi bizden o zamana sorarım zaten.

Bu sayfayı bende takip ediyorum okudukça gördükçe heyecanlanıyorum.. bu hafta ilk defa su ile biberon verdim onu yutarken bile boğuluyor bakalım bizi ek gıdada neler bekliyor .

Doktora gittiniz mi? Nasıl yonlendirdi?
Doktor aspirasyon sorunu olur, biraz sen yardım et biraz o yesin dedi.
Mesela yoğurdu organik günlük sütle mayala fincana koy yalasin beceremezse sen yardım et dedi. Evde 1 bardak süt kaynat limonla kestirip süz lor olsun top yapıp onu ver ama elinle de yardım et diyor. Suyu da alıştırma bardağı ile ver illa blw yapacaksan dedi

Neden uyku eğitimi size göre değilmiş ki ?

Bebek bisküvisi ve ekmeğinin tarifini bekliyorum o zaman senden. Ekmeği mayalı mı yapıyorsun?
evet canım mayalı yapiyorum, daha dogrusu ben işte olduğumdan genellikle annem yapıyordu.
benim tarifim klasik :tam buğday unu,kuru maya,z.yagi,su,yogurt.
büyüdükçe içine ceviz, üzüm,hurma özü vs katıyordum,.bazen peyniralti suyuyla yapiyordum.simdi evden calisicam cesitlendirmeyi planliyorum yulaf ununu denemek istiyorum cok faydali diye okudum.bir de Ruşeym vazgecilmezimdi,hemen hemen her çorbasına,her gıdasına kattim kızımın.
geçen sipariş ettiğim tarifler kitabinda ilginç tarifler var.firsat bulup paylasamadim,bu hafta cok zor geciyor buralara ugrayamadim bile..

misal bir ceviz sütü tarifi okudum, mutlaka yapmalıyız bence , hem pratik hem faydali.
1 cay bardağı cevizi bir gece önceden ılık suda bekletiyoruz
sabah o suyu döküyoruz ( ben kendim icicem cok faydali)
cevizlere yeni su doldurup rondoda cektiriyoruz ,kremamsi bi kivam alıyormuş,ustune 3 cay bardagi su daha ekleyip rondoda cekiyoruz yine.
sonra tülbentle süzüyoruz.buzdolabinda 4 gun bozulmadan duruyormus.
kahvaltilarina,kreplere,pankeklere,ekmeklere katılabiliyor.cignemeye başlayana kdr ben cevizi böyle vericem.
corbaya,meyve puresine falan

Bizede 9.ay d a1 aşi var dendi cnm tekrar gorüşürsün saglik ocagiyla

Hay masallah bebişlerin dişi cikmis .ya benim 2 oglum erken cikardi kizimda dedim gec cikarsin daha dis yok ortadabakalim ne zaman cıkar

Hay masallah bebişlerin dişi cikmis .ya benim 2 oglum erken cikardi kizimda dedim gec cikarsin daha dis yok ortadabakalim ne zaman cıkar
bizimkinde de yok canım
büyük de 8 aylık çıkarmıştı, sorunsuz çıksın da gerisi önemli değil

Kızlar e-nabız dan aşı takvimine baktım şimdi, 6 Aydan sonra 12 aylıkken aşı var 3tane. 9 ayda yok gerçekten. Belki ölçüm için çağırırlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…