- 26 Nisan 2017
- 230
- 254
- 33
Pandemi zor biter ben İstanbul dayım doğru düzgün kurallara uyan yok sosyal mesafe hiç yok dip dibeler geçen gün bebis için alışverişe çıktık ara sokaklardan gittik tıklım tıklım di sanki hiç hastalık yok gibi ya takmiyoruz ya nasıl olsa yakalanacagiz rahatlığı var ins tez zamanda geçer ama şu şartlarda zor gibiHerkese selamlar. Gene yasaklar basliyor bu pandemi bitsede rahatlasak ya
Besigin içine yaşasın anne karni formunda yatağını koydum doğar doğmaz o yüzden bu tarz bir sorun yasamadik.Benim bebeğim beşiği turluyor genelde yüzüstü yatıyor kendi istegiyle ben düz koysam bir bakmışım başı olan yerde ayakları gelmiş çok bereketli olduğu için battaniye yi tutturamiyorum bakalım nasıl alışacak tek çare tulum galiba
Biz de İstanbuldayız. Aylardır aşı dışında sokağa çıkmıyoruz. Herşeyi eve sipariş ediyorum. Büyük kızımı okula yollamadım. Eşim mecbur dışarıya çıkıyor. Allah’a emanet yaşıyoruz gerçektenPandemi zor biter ben İstanbul dayım doğru düzgün kurallara uyan yok sosyal mesafe hiç yok dip dibeler geçen gün bebis için alışverişe çıktık ara sokaklardan gittik tıklım tıklım di sanki hiç hastalık yok gibi ya takmiyoruz ya nasıl olsa yakalanacagiz rahatlığı var ins tez zamanda geçer ama şu şartlarda zor gibi
Teşekkürler bakayimBesigin içine yaşasın anne karni formunda yatağını koydum doğar doğmaz o yüzden bu tarz bir sorun yasamadik.
Siz de araştırıp besigin içine bebeğin boyutuna uygun başka bir yatak koyabilirsiniz böylece hem derli toplu yatar hem de eli koluyla kendini daha az uyandirip daha kaliteli uyur
Kilosu normal cnm bizde şuan o kilodayiz boyumuz 72 cm.oldu zayif.duruyor boy varsada zayif duruyorlar.9.12 ay giydiriyorum alt pijama taytlarini.kendi aylari kisa geliyor.sagliklari yerinde olsun bosver cnm kiloyu.Biz bugün sağlık ocağında 6.ay asilarimizi olduk. 2 bacak 1 ağızdan damla şeklinde.Ates ,huzursuzluk yapmadı, sağlık ocağında bir sonraki aşımız 9.ayda kızamıkmış.benim kızım 15 Mayıs doğumlu 7.5 kg olmuş, sanırım mama desteğine başlayacağım en azından geceleri 2 biberon kadar.kilosu normal dediler ama ben 8kg gecmisizdir diye düşünmüştüm.Sagligimiz yerinde çok şükür ama biraz azcik toparlak olsa da fena olmaz
yeme,icmeyle alakası yok çocuğun,orayi burayi kurcalasin, ablasini tirmalasin ,sac yolsun, tükürüğünden gargara yaparak çığlık atsın 2020 bebesi seni
Kilosu iyi boyunda sıkıntı yoksa neden mama başlayacaksınız?Biz bugün sağlık ocağında 6.ay asilarimizi olduk. 2 bacak 1 ağızdan damla şeklinde.Ates ,huzursuzluk yapmadı, sağlık ocağında bir sonraki aşımız 9.ayda kızamıkmış.benim kızım 15 Mayıs doğumlu 7.5 kg olmuş, sanırım mama desteğine başlayacağım en azından geceleri 2 biberon kadar.kilosu normal dediler ama ben 8kg gecmisizdir diye düşünmüştüm.Sagligimiz yerinde çok şükür ama biraz azcik toparlak olsa da fena olmaz
yeme,icmeyle alakası yok çocuğun,orayi burayi kurcalasin, ablasini tirmalasin ,sac yolsun, tükürüğünden gargara yaparak çığlık atsın 2020 bebesi seni
Boyu çok uzunmuş maşallah bebeğiniz erkek mi?sizin boylariniz kac merak ettimKilosu normal cnm bizde şuan o kilodayiz boyumuz 72 cm.oldu zayif.duruyor boy varsada zayif duruyorlar.9.12 ay giydiriyorum alt pijama taytlarini.kendi aylari kisa geliyor.sagliklari yerinde olsun bosver cnm kiloyu.
boy da etkiliyor tabii,haklisin canım.Kilosu normal cnm bizde şuan o kilodayiz boyumuz 72 cm.oldu zayif.duruyor boy varsada zayif duruyorlar.9.12 ay giydiriyorum alt pijama taytlarini.kendi aylari kisa geliyor.sagliklari yerinde olsun bosver cnm kiloyu.
71 cm benim kız, vücut kitle orani o yüzden düşük çıkıyor.yani baktiginda zayif bebe gibi gözüküyorBoyu çok uzunmuş maşallah bebeğiniz erkek mi?sizin boylariniz kac merak ettim
anne sütü+mama olarak mı veriyorsun yoksa sadece mama mı?Kilosu iyi boyunda sıkıntı yoksa neden mama başlayacaksınız?
Benimki mamayla 6750 gr. :)ama buyumede boy kriter aliniyormus boyu 67 cm
Olsun uzun ince narin bir kız olacak ne güzel71 cm benim kız, vücut kitle orani o yüzden düşük çıkıyor.yani baktiginda zayif bebe gibi gözüküyor
Maalesef 4.aydan sonra anne sütü veremedim sütüm hiç cogalmadi hem de kızım meme reddi yapti. Son 2 aydir mama alıyor. Tadima da yeni başladık azar azar yiyor.anne sütü+mama olarak mı veriyorsun yoksa sadece mama mı?
benim büyük sadece mama ile büyüdü kilosu önde boyu geriden geliyordu.
kilo iştahına da bağlı tabii, tadimlari da sevmedi, anne sutunu de dogdugundan beri aynı oranda içiyor.mide kapasitesi hic artmadı
boy genetikle alakalı benim boyum 171 ama buyuk kizim babaneye benziyor fizikenşuan bile yaşıtlarından 6-7 cm kısa.saglikli olsunlar yeterki
Bence kilosu normal canım. Biz 5 buçuk aylıkken gittik 6.700 grdı. Boy 69,5 tu. Bende senin gibi kilosunu az bulmuştum mamaya başlasam olur mu dedim sağlık ocağı ebemiz gerek yok kilosu normal boyu uzun dedi. Gereksiz mama gereksiz antibiyotik gibidir dedi. Hele de geceleri hiç verme uyku problemleri yaşamaya başlarsın bebeğin hep gece mama ister ki bu aylardan sonra gece beslenmesi minimuma inmesi gerekir. Sağlıkları yerinde olsun yeter.Biz bugün sağlık ocağında 6.ay asilarimizi olduk. 2 bacak 1 ağızdan damla şeklinde.Ates ,huzursuzluk yapmadı, sağlık ocağında bir sonraki aşımız 9.ayda kızamıkmış.benim kızım 15 Mayıs doğumlu 7.5 kg olmuş, sanırım mama desteğine başlayacağım en azından geceleri 2 biberon kadar.kilosu normal dediler ama ben 8kg gecmisizdir diye düşünmüştüm.Sagligimiz yerinde çok şükür ama biraz azcik toparlak olsa da fena olmaz
bebisler 1 hafta bile erken doğsa etkisi oluyor, masallah bebegin zayıf ya da kısa degil ki tam olması gerektiği gibiMaalesef 4.aydan sonra anne sütü veremedim sütüm hiç cogalmadi hem de kızım meme reddi yapti. Son 2 aydir mama alıyor. Tadima da yeni başladık azar azar yiyor.
Doktor boyunun uzun olacağını söyledi şu an 67 cm buradakiler e gore kısaymış aslında.
3 hafta erken doğdu yani 37.haftanin başında doğdu belki bunun etkisi vardır bilemiyorum.
Çocuk doktoru tadım için çok zorlayıp katı gıdadan sogutmamami söyledi. Ben de yiyecekleri eline vererek gidiyorum o sekilde de cokaz tadina bakıp minciklayip atıyor.
Muhtemelen hiçbir zaman tombul tombul olmayacak kendisi :))
bana da bişey demediler ama analıkBence kilosu normal canım. Biz 5 buçuk aylıkken gittik 6.700 grdı. Boy 69,5 tu. Bende senin gibi kilosunu az bulmuştum mamaya başlasam olur mu dedim sağlık ocağı ebemiz gerek yok kilosu normal boyu uzun dedi. Gereksiz mama gereksiz antibiyotik gibidir dedi. Hele de geceleri hiç verme uyku problemleri yaşamaya başlarsın bebeğin hep gece mama ister ki bu aylardan sonra gece beslenmesi minimuma inmesi gerekir. Sağlıkları yerinde olsun yeter.
Doyuyor demekki. Bence doymasa gerisini de içer. Doktorlar bebekler kendini aç bırakmaz midelerinin alabileceği kadarını doldurdular anneler sadece fazlasını tıkarlar ve çocuklar yemem yemeyi bu yüzden reddeder diyorlar.bana da bişey demediler ama analık
mama yerine artik ek gıdadan yürüyim bakalım.anne sütü+ corbalar,meyveler,muhallebiler fln
midesinin çok küçük oldugunu düşünüyorum.ben sagarak besliyorum ya
bir öğünde 120 cc anne sütü iciyor mesela.3. ayindan beri..yani 150cc yapsam 30cc bırakıyor mutlaka.esim diyor mide benzin deposu gibibi tık fazlası yok.zaman aralığını açtım cok aciksin diye, gene 120 cc icti tospik
Benimki de istemedigi zaman fazladan 1 cl süt icmiyor. İnanılmaz inatçı. Minicik diliyle biberon ucunu ittiriyorya da dişsiz damaklari mıh gibi birleştirip geri açmıyor:))Doyuyor demekki. Bence doymasa gerisini de içer. Doktorlar bebekler kendini aç bırakmaz midelerinin alabileceği kadarını doldurdular anneler sadece fazlasını tıkarlar ve çocuklar yemem yemeyi bu yüzden reddeder diyorlar.
Yumurtanın sarisini ezmenize gerek yokki kndinsi eziyor zaten kuzum puturluye alstrin cook zorlanirsnzbebisler 1 hafta bile erken doğsa etkisi oluyor, masallah bebegin zayıf ya da kısa degil ki tam olması gerektiği gibi
benimki boya kilo oranı düşük ya ondan gözüme hep zayıf geliyor
tadimlarda bende zorluk yaşadım,simdi standarda oturtmaya çalışıyorum.mesela her sabah uyandığında ceyrek yumurta sarısını anne sütüyle ezip veriyorum.ilk 3 gun burnundan bile geri geldi, simdi sanirim öğrenilmiş çaresizlikteslim oldu yiyor
ben de boğazına bisey kacar korkusu var ,bi kez basima gelmişti o yüzden eline bu aylarda bisey vermeye korkuyorum.
aslinda dogru olanı yapıyorsun, hep ozenmisimdir maşallah