2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Kızlar öncelikle çok geçmiş olsun. Eminim çok zor bir süreç olmuştur sizler için. Umarım tekarını yaşamazsınız.
Ancak yanlış anlamazsanız bir konuda fikrimi söylemek istiyorum. Bildiğiniz gibi grupta haziran ayında anne olmayı bekleyenler bir araya geliyor ve bir çoğu ilk defa anne olmaya hazırlanıyor. Ben çok şükür bebek düşündüğümün 2. ayı hamile kaldım ama tedavilerden geçen, senelerce anne olmayı bekleyen arkadaşlar da var grupta. Zaten yorumları okursanız göreceksiniz ki bir çoğunun eli yüreğinde. Değer yükseldi mi? Düşük riskim olur mu? kese görünür mü? bebek ne zaman görünecek vs gibi endişeler içinde hem hormonlardan hem de ilk hamileliğin verdiği ya da senelerce beklemenin verdiği heyecandan dolayı. Hepimiz biliyoruz ki hamile kalmak çocuğumuzu sağlıkla kucağımıza almak demek değil, her an herşey olabilir. Ancak bana bu tarz kötü sonuçlanmış deneyimlerimizi bu topik altında konuşmak pek doğru gelmiyor. Bu tarz kötü deneyimler duymak inanın bir çok insana sadece stres ve endişe getiriyor. Aynısı doğum anındaki zorlukları anlatan insanlar için de geçerli. Sırf bu nedenden normal doğumdan korkan milyonlarca kadın var. Burada bir çok kadın ilk trimesterdan sonra risk azalacak diye beklerken 19. haftalarda gelen erken doğumları düşükleri konuşmak moral bozucu olabilir bir çok yeni anne adayı için. Eminim erken doğum, düşük vs konuda açılmış başlıklar vardır orada konuşulabilir, ihtiyacı olan bakar ya da biri gruba 19. haftasında çıkıp sancım var suyum geliyor başına gelen var mı diye sorarsa pek tabii yardımcı olmak için cevap yazılabilir ama durduk yere bu tarz tecrübelerden bahsedilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Amacım kimseyi kırmak değil lütfen beni yanlış anlamayınız :) sadece biraz hassas davranma taraftarıyım. Seviyorum sizleri :)
Ne guzel dedin evet etkiliyor nw yalan soyleyim

Merhaba kızlar bende nasipse Haziran ayında bebiş sahibi olcam .. şuna 6+2 haftam doktor benden kan testi istedi size sorum sizden de istedimi sonuçlarınız ne oldu nasıl ilerledi merak ediyorum

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    120,7 KB · Görüntüleme: 45
Yarin gidebilirsem insallah ogrenicem canm
Ust batin ultrasonu ile bakabilirler, ben anlattığınız gibi ağrı yaşadım çünkü oluyorum sanmistim aynı yerlerde kıvranmıştım ve safra kesemde taş cıktı, o yüzden aynısı gibi geldi bana.

Merhaba kızlar bende nasipse Haziran ayında bebiş sahibi olcam .. şuna 6+2 haftam doktor benden kan testi istedi size sorum sizden de istedimi sonuçlarınız ne oldu nasıl ilerledi merak ediyorum
Evet istiyorlar benden de istedi bu kadar değil gerçi ama bakılıyor sonucu da yarın doktora gösterecem

Ust batin ultrasonu ile bakabilirler, ben anlattığınız gibi ağrı yaşadım çünkü oluyorum sanmistim aynı yerlerde kıvranmıştım ve safra kesemde taş cıktı, o yüzden aynısı gibi geldi bana.
Hamileliktemi cikti seninde aklimda olsun soyleyeyim bende o zaman

cinsiyeti farklıdır belki 🤔benim diğer iki hamilelik belirtilerim aynıydı cinsiyetlerde aynı 🤣
Yaa insallah bi kizim var bide oglum olsun cok isterim ama saglikli olsun tabi farketmez 🤗

Hamileliktemi cikti seninde aklimda olsun soyleyeyim bende o zaman
Benim doğumdan sonra ortaya çıktı, ataklarla devam etti, en son aldırdım. Eltimde aynı benim gibi rahatsızlandı acile gittik anlamadı doktor dedim bu safta kesesi ağrısı adam ısrarla bakmadı sonra normal muayeneye gitti orda cıktı. Inşallah safra değildir ama seninde aklında olsun

Merhaba kızlar adet günüm tahmini cuma, ayın 25 i yarın sabah test yapsam çıkar mı sizce?
Bazı gebeliklerde çıkıyor ben mesela 5 gün kala erken gebelik testi yaptım cikmadi, sonraki gün ovu testi yaptım biraz koyu cıktı hemen gebelik testi yaptım silik cıktı yani 4 gün kala ama daha onceki gebeligimde adetten 1 hafta sonra bile çıkmamıştı. Yanı erken veya geç döllenmeye gorede degisebilir

Bazı gebeliklerde çıkıyor ben mesela 5 gün kala erken gebelik testi yaptım cikmadi, sonraki gün ovu testi yaptım biraz koyu cıktı hemen gebelik testi yaptım silik cıktı yani 4 gün kala ama daha onceki gebeligimde adetten 1 hafta sonra bile çıkmamıştı. Yanı erken veya geç döllenmeye gorede degisebilir
Eczanede erken gebelik testi yoktu bende mecbur normal aldım yarın deniyeceğim şansıma

X