2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Çok teşekkür ederim :) öncelikle kesinlikle katılıyorum zaten ortalıkta milyon tane bilgi kirliliği ve stres sebebi mevcut. Sadece internette değil, hamileliğimi paylaştığım insanlar bir başlıyor yok doğum sancım 5 gün sürdü, yok 18 saat sancı çektim sonunda bebek az kalsın ölüyordu..Sezaryene girdim anestezi tutmadı ameliyatı aşama aşama hissettim diyen bile oldu :) yani elbette hayatın gerçekleri bunlar umarım hepimizin herşey kolay geçer ama biraz düşüncesizce geliyor bana. Bu arkadaşların da inan kaybına çok üzüldüm ama daha keseyi göremedim diye üzülen arkadaşlar varken 5. Aydaki kayıpları konuşmak bana doğru gelmedi çünkü yarardansa zararı olabileceğini düşündüm. Şu an herkes ortalama 5-7 haftalık. Bilseydim konunun bu kadar uzayacağınu ve altında kötü niyet aranacağını zaten yazmazdım asla :) sizlerin ikinci hamilelik, biraz daha tecrübe var, allah bağışlasın zaten birer evladınız da var. AMa bir çok insan, ben dahil tecrübesiz burda. Kimden ne duyarsak o kalıyor aklımızda. Ama anlatmak istediğim şey öyle bir lanse edildi ki sanki ben açık arıyorum, olumsuz hiç birşey duymaya katlanamıyorum, insanları yermek için yazıyorum. Aksine burda bize faydası dokunacak olumlu olumsuz her şeyi paylaşalım. Buna en çok benim ihtiyacım var, kariyerim için yurtdışına geldim, eşim dışında kimsem yok süreci paylaşabildiğim. Ama gereksiz endişe yaratan durumlarda biraz özen gösterilmeli bence. Bu sadece benim fikrim. Neyse siz benim niyetimi anladınız en azından. Umarım ikinci bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza alırsınız :) çok anlamsız meşgul oldu topik kusura bakmayın. Asla bu şekilde anlaşılacağını ve uzayacağını düşünmemiştim :)

kimin tarafından bakılırsa herkesin haklı yanları var . Bazen ortak acılardan dertleşmek insanı rahatlatıyor ama dediğin gibi zaten çok stres altındayız gündelik hayatın içinde çok stres altındayız . Birinci hamilelik olsun ikinci olsun farketmiyor hepsi yeni sil baştan yaşanıyor . ..

hem konu değişsin hemde anlatmak istiyorum
Şuan moralim çoook bozuk 😰. Hava çok güzeldi dışarıya çıktık . Güzelce gezdik dolaştık . Alış veriş yaptık . Avm den çıkacağız ben lavaboya gittim eşim çocuklarla arabaya gitti . Şu avmlerde parayla alınan sonra iade olan arabalardan vardı . Onu iade et altında tüm alış veriş paketlerini bırak gidip oturmuşlar arabaya bende geldiğimde sormadım aldınız değil mi diye . Bindik gittik dışarıda biraz daha vakit geçirdik 9.30 gibiydi geldik eve paketler yok . Nerde ? Arabanın altında kaldı 😩

Arkadaşlar durum öyle bi oldu ki sanki anlayışımız kitta anlayamadık söylenenleri, konuşmak istemiyordum ama öyle şeyler yazılıyor ki cevap hakkı doğuyor, bizim yazdığımız iki soruydu konu kapanıp gitmişti yani simdi bu kadar uzatıp sayfalarcaaa sürmesi daha mi güzel oldu, resmen topige yazı yazma hevesimi kırdınız, ben dusuk yaptigimda başkaları da anlattı benim acıma ortak oldular ve herkesin başına gelebilen normal bişey olduğunu bilmek beni biraz olsun rahatlattı, her bunun gibi bişey yasiyanla konuşmak bir destek oldu sebebini öğrenmek belkide tedavilerini öğrenmek tecrübelerinden yararlanmak cidden çok önemli şeyler, bunlar öyle zor zamanlar öyle zor süreclerki kusura bakmasın kimse yaşamayan gerçekten bilemez, 5 6 haftalık bir kayıpla 5 aylık bir kayıbı kıyaslamak çok inciltici, yani gerçekten gebelikleri hakkında bu kadar endişe duyup, her okuduğunu duyduğunu kafasına takacaksa bu kişi buralarda dolaşmamalı bence. Konu gereksiz yere o kadar uzadi ki, biz yaşadıklarımızı yazıp tecrübelerimizi paylasamiyacaksak buranin ne anlamı var. Kusura bakmasın kimse isteyenler toz pembe gözlüklerini takip istediği yere bakabilir ama hayat bu nerden vuracağı belli olmaz insallah bir gün bu tecrübeleri öğrenmek araştırmak zorunda kalmazsınız. Şuan bu gruba açıkçası ne yazılır ne yazilmaz tam anlayamadim ben. Benim 3.gebeligim ve gerçekten paylaşmak istediğim tecrübelerim vardı, belki sorup öğrenip daha dikkatli olabilirdiniz ama herkesin kendi seçimi tabi.

kimin tarafından bakılırsa herkesin haklı yanları var . Bazen ortak acılardan dertleşmek insanı rahatlatıyor ama dediğin gibi zaten çok stres altındayız gündelik hayatın içinde çok stres altındayız . Birinci hamilelik olsun ikinci olsun farketmiyor hepsi yeni sil baştan yaşanıyor . ..

hem konu değişsin hemde anlatmak istiyorum
Şuan moralim çoook bozuk 😰. Hava çok güzeldi dışarıya çıktık . Güzelce gezdik dolaştık . Alış veriş yaptık . Avm den çıkacağız ben lavaboya gittim eşim çocuklarla arabaya gitti . Şu avmlerde parayla alınan sonra iade olan arabalardan vardı . Onu iade et altında tüm alış veriş paketlerini bırak gidip oturmuşlar arabaya bende geldiğimde sormadım aldınız değil mi diye . Bindik gittik dışarıda biraz daha vakit geçirdik 9.30 gibiydi geldik eve paketler yok . Nerde ? Arabanın altında kaldı 😩
Hay allah oluyor öyle, cana geleceğine mala gelsin boşverin diyeceğim ama elbette o anlık insan sıkılıyor . Ben de bulantılarla uğraşıyorum. Aksi gibi işlerim inanılmaz yoğun sürekli bilgisayar karşısındayım. Bu beni iyice mahvediyor..

Hay allah oluyor öyle, cana geleceğine mala gelsin boşverin diyeceğim ama elbette o anlık insan sıkılıyor . Ben de bulantılarla uğraşıyorum. Aksi gibi işlerim inanılmaz yoğun sürekli bilgisayar karşısındayım. Bu beni iyice mahvediyor..

Duygusal dalgalanmalardan hormonlardan sanırım 🥶 kafaya taktım üzüldüm çok . Esas üzüntümde insanların bu kadar hak hukuk bilmemesi 😔 eşim diyor yarın ararız, belki gelir . Paketleri bulduğu yerin hemen önünde güvenlik var .bunları Unutmuşlar diye hemen teslim edebilir gönül rahatlığıyla alıp gitmiş bu kadar mı bozuk toplum 😰😩

Kızlar tam 5.haftada kesenin şuan içinin boş gözükmesi normal dimi..alttan değil karından ultrason ile

İşte dünkü ultrasonumuz

IMG_20191020_111351_028.jpg

Yarim saattir beni aglaticak derecede gecmeyen agrim var dayanamiyorum artik yerlerde surukleniyorum
Midemde bi tuhaf. Dogum sancisi cekiyorum resmenn

Yarim saattir beni aglaticak derecede gecmeyen agrim var dayanamiyorum artik yerlerde surukleniyorum
Midemde bi tuhaf. Dogum sancisi cekiyorum resmenn
Bu rahatsızlık bana safra kesesi ağrısı gibi geldi, daha önce bi sorununuz varmiydi ??

Bende de bulantı var ile yok arası iştahım artarak devam ediyor çok kilo alacağım diye korkuyorum diğer hamilelikleri 9 kilo ile tamamlamıştım .özellikle birşey yapmamıştım çok kusmalarım vardı şimdiden 1.5 kg aldım galiba 😱

X