• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün 2020 Gelinleri

Ay bilmiyorum ya bu ara umutsuzum niyeyse

Nerde yapıldı canım açıklama ben görmedim
“Salon ücretini peşin yatıranların ya da kapora verenlerin durumu ne olacak?” sorusuna da yanıt veren İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Adem Sönmez, şunları söyledi:

“Vatandaşlarla doğrudan karşı karşıya olan bir sektörüz. Tabi alınan kararların ardından bize herkes ‘Şimdi ne olacak?’ sorusunu yöneltti. İptal kararının hemen ardından yönetim kurulumuzu topladık ve gece geç saatlere kadar süren toplantıların ardından bazı maddeleri netleştirdik.

Bu kapsamda kapora yatıranlar eğer düğünlerini ileri bir tarihe ertelemek isterlerse, kaporaları geçerli kalacak. Ancak düğünü iptal etmek isterlerse kaporalarını yakmış olacaklar.

Aaa sağol canım.
Onlar da haklı ya işletme sahibi olarak ama biz de haklıyız.
Devletin acilen bi genelge yayınlaması lazım ki herkes kararını verip yolunu çizsin.
Böyle herkes mağdur oluyor.

Ya bizimkiler alıştı artık ben gidicem diyorum gidiyorum. Beyaz eşyalarımızı geçen yaz kayınbabam almıştı taksiti bitsin diye. Kasım sonu nişan yapmıştık, nişandan hemen sonra ben gittim nişanlımın yanına ordan alalım dedik sevkiyat sorun olmasın diye. Yemek ve oturma odasını ikimiz seçip aldık borcu düğünden önce bitsin diye. Çeyizi de %80 bitirdik genelde online alıyorum zaten. Bi yatak odamız kaldı onun da modelini virüs öncesi seçmiştik sadece alması kaldı.
Ya benimde çeyizim tamam ufak tefek şeylerim kaldı zaten dediğin gibi bende internetten alıyorum beyaz eşyayı da hallettik. Sadece salon takımı ve yatak için nişanlımın olduğu şehire gitmem gerek ama annem şimdiden onlar gelsin burada seçelim diyor yaşayacağım şehir başka ama bana illa buradan aldırmak istiyor duyduğum en mantıksız şey baş edemiyorum sonunda ağlamalar sinirlenmeler olan hep bana oluyor. Bakalım günü gelince neler olacak şimdiden düşünüp yine moral sıfır bir şekilde geziyorum.

Aaa sağol canım.
Onlar da haklı ya işletme sahibi olarak ama biz de haklıyız.
Devletin acilen bi genelge yayınlaması lazım ki herkes kararını verip yolunu çizsin.
Böyle herkes mağdur oluyor.
Parayı iade etseler çoğu kişi iptal edecek zaten, işleri tamamen bozulacak. Bunu bildikleri için iade etmiyorlar sanırım. İki taraf da haklı.

Ya benimde çeyizim tamam ufak tefek şeylerim kaldı zaten dediğin gibi bende internetten alıyorum beyaz eşyayı da hallettik. Sadece salon takımı ve yatak için nişanlımın olduğu şehire gitmem gerek ama annem şimdiden onlar gelsin burada seçelim diyor yaşayacağım şehir başka ama bana illa buradan aldırmak istiyor duyduğum en mantıksız şey baş edemiyorum sonunda ağlamalar sinirlenmeler olan hep bana oluyor. Bakalım günü gelince neler olacak şimdiden düşünüp yine moral sıfır bir şekilde geziyorum.
Başedemiyosun, sınırlarını zorluyorlar, bağıra bağıra kaçmak istiyosun ama onu da yapamıyosun. Ah ne zor şu aşamalar...

Kızlar bana nolur akıl verin. Sizce mayıs 2021 e erteleme yapayım mı?
Evet o zaman da ne olacağını bilemiyoruz ama daha nişanım bile yapılmamışken, eşyalarım gelinliğim yokken (sadece çeyizim hazır) eylülde yapıp geçmem mi mantıklı yoksa mayısa mı erteliyim?
Bir de şu var annem babam kronik hasta. Eylülde düğünüm olsa görme şansları var ama mayısa kadar hastalık kaparlarsa diye çok korkuyorum. İkisi de yıllardır düğünümü bekliyo, gözümüz açık gideriz diyolar beni ikilemde bırakan da bu.
İki türlü de çok pişman olup ömür boyu vicdan azabı çekebilirim :KK43:

Aradaki mesafe ne kadar bilmiyorum ama ben egedeyim, biz istanbula yerleşicez kendi ilimdeki çoğu mobilya firması bana nakliye için 1000-2000₺ arası ücret çıkardı. Kendileri dedi hatta niye burdan alıyosunuz ki iki kere iş yapmayın boşa dediler annemler de duydu bunu.
O yüzden annem babam gidin ordan alın zaten kendiniz oturacaksınız seçin istediğiniz dediler.
biz nişanlımla seçtik sadece iki modelde arada kalınca foto atıp fikir aldım

Evet o zaman da ne olacağını bilemiyoruz ama daha nişanım bile yapılmamışken, eşyalarım gelinliğim yokken (sadece çeyizim hazır) eylülde yapıp geçmem mi mantıklı yoksa mayısa mı erteliyim?
Bir de şu var annem babam kronik hasta. Eylülde düğünüm olsa görme şansları var ama mayısa kadar hastalık kaparlarsa diye çok korkuyorum. İkisi de yıllardır düğünümü bekliyo, gözümüz açık gideriz diyolar beni ikilemde bırakan da bu.
Ailenin fikri ne canım? Sevgilinin düşüncesi ne?
Bak şöyle düşün nasipten öte köy yok zaten görmek nasip olmayacaksa yarın yapsan bile kurtuluş yok. İçini ferah tut.
Ben senin yerinde olsaydım ertelerdim 2021’e. Çünkü daha nişanın olmamış o telaşlar da güzel ben iyi ki yapmışım diyorum. Evde yaptık amcalar teyzeler falan vardı ama masa kurduk bohça alışverişi yapıldı. Güzeldi yani.
Bu eylülde yaparsan nasıl evlendiğini anlamazsın bence. Her şey alelacele olur. Nişanlılık da güzel bi dönem.
İlişkiniz ne kadarlık hatırlamıyorum ama eş adayını daha iyi tanırsın hem.

Eylüle kadar nişan da düğün de yetişir. Ama ben istmiyorum yoruldum dersen, ertele.Uzadıkça tatsızlaşıyor gerçi onu da göz ardı etme.

Mayıs 2021 de de geçecegine dair ne yazık ki bişey yok. Aşı bı umut oldu ama ülkeye gelene kadar yada onun da her ülkeye dağıtılabilmesi için illa ki aşamaları vardır diye düşünüyorum. Allah korusun ailen görmezse ömür boyu vicdan azabı çekersin. Ama yine de ailenin üstüne kötuyu kondurma 🙏 ben olsam Eylül derdim

Ailenin fikri ne canım? Sevgilinin düşüncesi ne?
Bak şöyle düşün nasipten öte köy yok zaten görmek nasip olmayacaksa yarın yapsan bile kurtuluş yok. İçini ferah tut.
Ben senin yerinde olsaydım ertelerdim 2021’e. Çünkü daha nişanın olmamış o telaşlar da güzel ben iyi ki yapmışım diyorum. Evde yaptık amcalar teyzeler falan vardı ama masa kurduk bohça alışverişi yapıldı. Güzeldi yani.
Bu eylülde yaparsan nasıl evlendiğini anlamazsın bence. Her şey alelacele olur. Nişanlılık da güzel bi dönem.
İlişkiniz ne kadarlık hatırlamıyorum ama eş adayını daha iyi tanırsın hem.
İlişkim 10 yıllık. 14 yaşında lisede başlamıştık. Okul-askerlik-iş derken bu seneye nasip olmuştu. Aileler tanıştı nişan alışverişi yapıldı giysiler alındı her şey hazırken bu illet çıktı iptal ettik.
Erkek arkadaşım ve ailem haziranda evde aile arası yüzük, eylülde de düğünü yapıp geçelim diyolar ama daha adam akıllı oturup konuşamadık
Erkek arkadaşım işi gereği karantinada zaten yüz yüze bile gelemiyoruz.
Aslında sonuca bağlasak rahatlıcam ama karar vereniyoruz ki. Mayısa erteleyip pişman olmaktan çok korkuyorum. Yine de salonları bi daha arıcaz sanırım. Daha kına mekanını hiç aramadım
İkisini mayıs ayı için üst üste boş getirebilir miyiz bakalım

Mayıs 2021 de de geçecegine dair ne yazık ki bişey yok. Aşı bı umut oldu ama ülkeye gelene kadar yada onun da her ülkeye dağıtılabilmesi için illa ki aşamaları vardır diye düşünüyorum. Allah korusun ailen görmezse ömür boyu vicdan azabı çekersin. Ama yine de ailenin üstüne kötuyu kondurma 🙏 ben olsam Eylül derdim
Düğün hazırlıkları ya da düğün sırasında bi şey olsa vicdan azabı, mayısa bıraksam yine göremeseler vicdan azabı
Kötüyü kondurmasam da hastalıkları çok fazla insan ister istemez düşünüyo :KK43:
Mayısa bıraksam mayısta da maske olayı devam edecek muhtemelen.Şaştım kaldım ya napsam napsam diye kendimi paralıyorum

İlişkim 10 yıllık. 14 yaşında lisede başlamıştık. Okul-askerlik-iş derken bu seneye nasip olmuştu. Aileler tanıştı nişan alışverişi yapıldı giysiler alındı her şey hazırken bu illet çıktı iptal ettik.
Erkek arkadaşım ve ailem haziranda evde aile arası yüzük, eylülde de düğünü yapıp geçelim diyolar ama daha adam akıllı oturup konuşamadık
Erkek arkadaşım işi gereği karantinada zaten yüz yüze bile gelemiyoruz.
Aslında sonuca bağlasak rahatlıcam ama karar vereniyoruz ki. Mayısa erteleyip pişman olmaktan çok korkuyorum. Yine de salonları bi daha arıcaz sanırım. Daha kına mekanını hiç aramadım
İkisini mayıs ayı için üst üste boş getirebilir miyiz bakalım
aslında çoğu şeyi halletmişsiniz ve baya uzun bi ilişki eylülde olabilir o zaman canım ama hepimizden önce senin ne istediğin önemli ona göre verirsin kararını

aslında çoğu şeyi halletmişsiniz ve baya uzun bi ilişki eylülde olabilir o zaman canım ama hepimizden önce senin ne istediğin önemli ona göre verirsin kararını
Mobilya, beyaz eşya, gelinlik vs hiçbiri hazır değil. Bu dönemlerde nasıl gezip alıcam daha markete çıkmaya korkuyorum
İşte 1-2 ay sonra ne olacağını ufacık bilsek keşke. Şu süreç geçse de en azından ne yapacağım kesinleşse. Öyle bi rahatlıcam ki

Düğün hazırlıkları ya da düğün sırasında bi şey olsa vicdan azabı, mayısa bıraksam yine göremeseler vicdan azabı
Kötüyü kondurmasam da hastalıkları çok fazla insan ister istemez düşünüyo :KK43:
Mayısa bıraksam mayısta da maske olayı devam edecek muhtemelen.Şaştım kaldım ya napsam napsam diye kendimi paralıyorum
Peki şöyle yapsan sade bi nikahla evlensen ortalık durulunca düğün yapsan hem ailen nikahını görür en azından sen de gönül rahatlığıyla düğün yaparsın.
Salon parasını da ödemişsiniz bilmiyorum saçma mı olur. Fikir yürütüyorum:KK70:

Mobilya, beyaz eşya, gelinlik vs hiçbiri hazır değil. Bu dönemlerde nasıl gezip alıcam daha markete çıkmaya korkuyorum
İşte 1-2 ay sonra ne olacağını ufacık bilsek keşke. Şu süreç geçse de en azından ne yapacağım kesinleşse. Öyle bi rahatlıcam ki
Bu dediklerin ödeme gücü varsa iki günlük iş zaten önlemini alıp gidersin 10 mağaza gezeceğine 3 mağaza gezersin. Onlinedan araştırıp seçenekleri azalt az çok isteklerini kafanda belirle.
instagram kullanıyorsan çeyiz sayfaları baya güzel önerilerde bulunuyo marka model açısından

Ya aslında inan ki insanların büyüttüğü kadar çok şey yok zaten nişan alışverişini falan yapmışsın. Aile arasında güzelce bir nişan yaparsınız. Zaten Haziran için öyle düşünmüşsünüz. Biz bir günde gidip aldık kıyafet nişan süsü malzemeleri bizimde evde oldu 40 kişi falandik sanırım. Rezervasyon yaptırdık düğün ve kına için. Çeyizlik malzemeleri internetten sipariş ettik. Gelinlik damatlık ve büyük eşyalar kaldı sadece onu da bir iki hafta da yaparız Allahın izniyle. Hayırlı işi bekletmeyin özellikle nişan evresi zaten uzun olmasın ne kadar birbirinizi tanisanizda o zaman bin tane şey bekleniyor sizden. Üç dört ay mükemmel bence

Back